2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Μύθοι για το Νερό και Αλήθειες

17/10/2014
από Γιάννης Μπουζάνας

μύθοι και αλήθειες για το νερό

Καπνός χωρίς φωτιά, λένε, δεν υπάρχει. Και όμως κάποιες φορές υπάρχει. Εκεί που το αδύνατο γίνεται δυνατό και ο μύθος καταρρίπτεται σαν χάρτινη πυραμίδα από τον αέρα. Εκεί, ακριβώς, έρχεται το νερό. Ιστορίες παλιές, όμως με πολλά ερωτηματικά. Είναι μύθος; Αλήθεια; Ή κάτι ενδιάμεσο; Ποια είναι όλη η αλήθεια για τα φίλτρα νερού?

Παρακάτω θα διαβάσετε αναλυτικά τι και πως. Ίσως αναθεωρήσετε, ίσως πάλι όχι. Απλά έχω χρέος να ενημερώσω για όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα, και δεν ντρέπομαι να πω, πως είμαι και εγώ ένας από αυτούς.


Ας ξεκινήσουμε:

Είναι το νερό πηγή της ζωής; Αλήθεια.

Φυσικά το νερό έχει τεράστια σημασία για τον οργανισμό μας. Αν έχουμε νερό και καθόλου τροφή πεθαίνουμε σε ένα μήνα. Χωρίς νερό όμως, σε 10 μέρες, μόνο. Και αυτό διότι το νερό αποτελεί το 75% του σώματος, το 90% του αίματος και το 85% του εγκεφάλου.

Στεγνό στόμα, τελευταίο σημάδι δίψας. Μύθος.

Το σάλιο παράγεται ακόμη και στη χρόνια αφυδάτωση, επειδή είναι χωνευτικό ένζυμο. Η ανάγκη που έχουμε για νερό ή αλλιώς με μια λέξη δίψα, στο κυτταρικό επίπεδο είναι κάτι εξ ολοκλήρου διαφορετικό.

Τα ποτά μπορούν να μας ξεδιψάσουν. Μύθος.

μύθοι και αλήθειες σχετικά με το νερό

Πόσες φορές δεν θέλατε να πιείτε απεγνωσμένα ένα ποτήρι νερό και στο τέλος καταλήξατε να πίνετε καφέ, αναψυκτικά, τσάι, γάλα, μπύρα και γενικά οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό;

Πολλές φορές.

Και αυτό γίνεται, γιατί πιστεύετε πως δεν χρειάζεται να πιείτε νερό, επειδή όλα αυτά τα ποτά το έχουν ήδη μέσα τους. Λάθος.

Όλα αυτά τα ποτά βλάπτουν τα κύτταρα και εν συνεχεία το σώμα μας, με αποτέλεσμα να χάνουμε νερό, αυτό που χρειαζόμασταν εξ αρχής.

Και ο λόγος απλός. Η ζάχαρη και η καφεΐνη που περιέχουν αυτά τα ποτά απορροφούν το νερό από τα κύτταρα.

Μπορούμε να καταλάβουμε από μόνοι μας αν είμαστε αφυδατωμένοι. Αλήθεια.

Όταν λέμε αφυδάτωση το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι γιατροί, νοσοκομεία, διάγνωση, θεραπεία, πολύ νερό. Και όμως, είναι τόσο απλό για να το καταλάβετε, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε το χρώμα των ούρων σας. Εάν είναι σκοτεινής απόχρωσης πάντα, κατά πάσα πιθανότητα είστε αφυδατωμένοι.

Η λύση στην αφυδάτωση είναι 2 λίτρα νερό. Αλήθεια.

Για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης η λύση είναι μία, να πίνεις πολύ νερό. Ναι καλά, τι σας είπα τώρα, επιστημονική ανακάλυψη. Αυτό το ξέρατε, αλλά δεν ξέρετε πόσο είναι το ιδανικό. Λοιπόν, 2 λίτρα νερό ή αλλιώς 8 ποτήρια την ημέρα, τον γιατρό τον κάνουν πέρα.

Κατά προτίμηση το νερό καλό θα ήταν να είναι μέσω ειδικού φίλτρου νερού. Θα σας εξηγήσουμε στο part 2 πιο αναλυτικά τον λόγο.

Μπορούμε να πιούμε φυσικό χυμό αντί για νερό. Αλήθεια με όρους.

χυμός αντί για νερό

Τι εννοούμε αλήθεια με όρους. Ο φυσικός χυμός είναι τόσο παρεξηγημένος όρος που κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να σου πει ναι. Μέσα στην πάροδο του χρόνου, μπερδεύτηκε κάπου στην μετάφραση και χρησιμοποιείται από τους πάντες και παντού.

Μόνο που ο μοναδικός φυσικός γνήσιος χυμός που υπάρχει στον κόσμο είναι αυτός που φτιάχνεις εσύ ο ίδιος με τα χεράκια σου.

Όχι, αυτός που βρίσκεται σε κουτί, και με μεγάλα γράμματα σου τονίζουν πως αυτός είναι ο πραγματικός φυσικός χυμός. Όχι δεν είναι, για αυτό και στα 2 λίτρα νερό που αναφέραμε προηγουμένως μπορεί να συμπεριληφθεί μόνο αυτός που φτιάχνεις εσύ.


Κάπου εδώ θα ολοκληρώσουμε το πρώτο part με τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από το νερό. Στο επόμενο part ακόμη περισσότερα και άκρως αποκαλυπτικά.. Και μην ξεχνάτε ότι η καλύτερη λύση για υγιεινό, εύγευστο και καθαρό νερό είναι τα φιλτρα νερου!

Διαβάστε το δεύτερο μέρος αυτού άρθρου!

Primato Hellas, Φίλτρα Νερού, Γρηγορίου Ε' 34, ΤΚ54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους του άρθρου χωρίς την έγκριση της Primato Hellas.

Μπορείτε να δείτε εδώ http://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/ το σύνολο των προϊόντων επεξεργασίας νερού που διαθέτουμε. Δείτε και το άρθρο τι φίλτρο νερού να πάρω.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.