2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Φίλτρα Νερού Αθήνα - Νέα Ιωνία - Primato Hellas

14/06/2017
από Γιάννης Μπουζάνας
φιλτρα νερου αθηνα - ποια ειναι τα καλυτερα φιλτρα στον κοσμο

Φίλτρα Νερού Αθήνα: Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι τα καλύτερα φίλτρα νερού στον κόσμο για την Αθήνα, όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα του χλωρίου στο νερό; Για να θεωρηθεί ασφαλές το νερό του δικτύου, δηλαδή το νερό που τρέχει από τη βρύση σας, πρέπει να χλωριώνεται, δηλαδή πρέπει να ρίχνουμε χλώριο.

Το χλώριο ουσιαστικά απολυμαίνει το νερό από διάφορους μολυσματικούς παράγοντες (από τους οποίους τα παλιά τα χρόνια πέθαινε ο κόσμος). Το χλώριο όμως δεν μπορεί να "σκοτώσει" κάποια βλαβερά στοιχεία όπως είναι για παράδειγμα ο μόλυβδος, τα υπερβολικά άλατα, τα νιτρικά, το αρσενικό κτλ. Μάλιστα το ίδιο το χλώριο και τα παράγωγά του (όπως είναι το χλωροφόρμιο) είναι αρκετά επιβλαβή για την υγεία μας, ειδικά αν σκεφθείτε πόσα χρόνια πίνετε νερό βρύσης.

Παγκοσμίως, πολλές χώρες στις οποίες περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο, απαιτούν από τους δήμους να προσθέσουν απολυμαντικά όπως το χλώριο ή τη χλωραμίνη στο δίκτυο διανομής του νερού. Όταν το χλώριο ή η χλωραμίνη μπουν στο νερό με σκοπό να σκοτώσουν τα παθογόνα μικρόβια, αντιδρούν με παράγοντες που βρίσκονται φυσικά στο νερό και παράγουν προϊόντα όπως το χλωροφόρμιο ή τα τριλογονομεθάνια.

Η απολύμανση του νερού με χλώριο συχνά αναφέρεται ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στην δημόσια υγεία, αποτρέποντας επιδημίες που μεταφέρονται με το νερό όπως η χολέρα, ο τύφος και η δυσεντερία. Η απολύμανση του νερού όμως επιδρά στον μικροβιακό πληθυσμό και στη γενικότερη χημεία του.

Αυτό έχει αρκετά θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα στην ασφάλεια και ποιότητα του νερού. Τα DBPs που είναι προϊόντα ένωσης του χλωρίου με το νερό, δημιουργούνται όταν διάφορα χημικά όπως το χλώριο, το όζον, οι χλωραμίνες κτλ αντιδρούν με φυσικά οργανικά υλικά όπως το βρώμιο το ιώδιο και άλλες ενώσεις.

Τα προϊόντα που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα αυτής της ένωσης (έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 600) συμπεριλαμβάνουν τα THS (τριαλογονομεθάνια), HAAs και άλλα. Αυτά είναι τοξικά για τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα και τα συναντούμε σε συστήματα ύδρευσης σε όλο τον κόσμο. Η διάβρωση και η κακή γεύση είναι επίσης μερικά από τα ανεπιθύμητα υποπροϊόντα του χλωρίου στο πόσιμο νερό.

Παρόλο που υπάρχουν λίγες ακόμα πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με την επίδραση των DBPs στο πόσιμο νερό, η έκθεση σε αυτά έχει συνδεθεί με διάφορες επιπτώσεις στην υγεία όπως προβλήματα στο συκώτι, στο νεφρό και στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Επιδημιολογικές μελέτες έχουν συνδέσει την χρόνια έκθεση σε χλωριωμένο νερό με αυξημένους κινδύνους για κύστη ή ακόμα και καρκίνο στο έντερο. Από την άλλη όμως, το να πίνει κανείς νερό που δεν έχει χλωριωθεί, δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο για έκθεση σε μικρόβια και παθογόνους οργανισμούς.

Η μόλυνση στο δίκτυο διανομής του νερού, δηλαδή στους σωλήνες, συμβαίνει κυρίως λόγω χαλασμένων σωλήνων, σπασμένων σωλήνων, διαρροών στους σωλήνες, διαφορές πίεσης ανάμεσα στα διάφορα τμήματα σωλήνων και άλλα. Αυτό οδηγεί στην έφοδο επικίνδυνων μικροβίων και χημικών.

Τουλάχιστον 20% του δικτύου σωληνώσεων βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του υδροφόρου ορίζοντα και φυσικά υπάρχουν τμήματα σωληνώσεων που βρίσκονται κάτω από αυτό το επίπεδο καθόλη τη διάρκεια του έτους, κάτι που προσφέρει ιδανική ευκαιρία για την είσοδο νερού από έξω και μάλιστα σε συνθήκες χαμηλής ή και αρνητικής πίεσης.

Η αρνητική υδραυλική πίεση προσελκύει παθογόνα από το εξωτερικό περιβάλλον στο δίκτυο διανομής του νερού όπου η επιτυχία της απολύμανσης είναι αβέβαιη λόγω των αλλαγών στην ηλικία του νερού, την ταχύτητα ροής του νερού και τον χρόνο παραμονής του νερού.

Εστίες μικροβίων λοιπόν μπορούν να δημιουργηθούν στο δίκτυο σωληνώσεων παρόλη την παρουσία απολυμαντικών. Διάφορες έρευνες αναφέρουν ότι τα τυπικά επίπεδα χλωρίου που βάζουν οι δήμοι στο νερό (περίπου 0,5mg ανά λίτρο) δεν προσφέρουν επαρκή απενεργοποίηση των παθογόνων, ειδικά των πρωτόζωων.

Το βασικό λοιπόν πρόβλημα της Αθήνας όπως και των περισσότερων πόλεων στην Ελλάδα, είναι το χλώριο. Κάποιες περιοχές της Αθήνας (όπως πχ το ιστορικό κέντρο) κατά καιρούς ταλαιπωρείται και από άλλα προβλήματα όπως ο μόλυβδος, όμως το βασικό είναι το χλώριο.

Εμείς θέλουμε το νερό να έχει χλώριο μέχρι και τη βρύση μας ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το νερό έχει απολυμανθεί σωστά κι έπειτα θέλουμε να το αφαιρέσουμε με ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα για να μειώσουμε τα παρα-προϊόντα του χλωρίου και το ίδιο το χλώριο καθώς και ό, τι άλλο μπορεί να υπάρχει στο νερό.

Στο βίντεο σας εξηγούμε σύντομα τί είναι ο ενεργός άνθρακας και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα

Ενεργός άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα μαύρο υλικό που προέρχεται είτε από φλοιό καρύδας, είτε από άλλα υλικά κι έχει την ιδιότητα να "αποθηκεύει" στους μικροσκοπικούς του πόρους αρκετούς βλαβερούς παράγοντες.

Μπορεί να παραχθεί από τύρφη, μπαμπού, κάρβουνο, ξύλο, πριονίδι, φλοιό καρύδας, πυρήνες ελιάς αλλά και από πετρέλαιο. Θερμαίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και σε κενό αέρα για να αποκτήσει την χαρακτηριστική πορώδη επιφάνεια του. Οι μικροσκοπικές αυτές τρύπες ή αλλιώς πόροι, μπορούν να αυξήσουν το εμβαδόν της επιφάνειας του άνθρακα από 500 έως 1500 m2/gr. Λόγω αυτής της επεξεργασίας μπορεί και δεσμεύει διάφορες ουσίες που έρχονται σε επαφή με αυτόν, σε υγρή η και αέρια μορφή και σε ποσότητες πολλαπλάσιες από το βάρος του. Φυσικά, ο ενεργός άνθρακας που παράγεται από φλοιό καρύδας είναι ο πιο οικολογικός και φιλικός προς το περιβάλλον.

premium φίλτρο συμπαγούς ενεργού άνθρακα

Η σκόνη του άνθρακα συμπιέζεται κι ενώνεται με ειδικά πολυμερή για να δημιουργηθεί έτσι το φίλτρο συμπαγούς ενεργού άνθρακα. Αυτό καλύπτεται από ένα πανάκι για να μειώνονται τα χώματα και να μην επιβαρύνεται ο άνθρακας.

Τα φίλτρα του ενεργού άνθρακα τοποθετούνται μέσα σε ειδικές θήκες (ή φιλτροθήκες) που ο κόσμος ονομάζει "φίλτρα νερού". Η καρδιά όμως του φίλτρου νερού είναι το φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Το νερό αναγκάζεται να διαπεράσει τον συμπαγή άνθρακα από πολύ μικρές οπές. Το πόσο μικρές είναι αυτές οι τρύπες μετριέται με τη διαπερατότητα σε μικρά (μm). Ένα μικρό ισούται με ένα χιλιοστό του χιλιοστού. Τα συνηθισμένα φίλτρα για την πόλη της Αθήνας έχουν διαπερατότητα 5μm. Για να έχετε μέτρο σύγκρισης, μία τρίχα κεφαλής έχει διάμετρο 100μm. Μόλις το νερό περάσει από το φίλτρο, καθαρίζεται κι είναι έτοιμο να το πιούμε.

Τα φίλτρα μπορούν να εγκατασταθούν πάνω ή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο ελεύθερο χώρο έχετε στον πάγκο ή στο ντουλάπι της κουζίνας. Τα υπέρ των φίλτρων άνω πάγκου είναι ότι συνδέονται χωρίς τη βοήθεια υδραυλικού σε ελάχιστα λεπτά αλλά καταλαμβάνουν χώρο πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας. Τα υπέρ των φίλτρων κάτω πάγκου είναι ότι εξοικονομούν χώρο από τον πάγκο, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως θα χρειαστείτε υδραυλικό για την εγκατάσταση.

Το αν θα είναι μονά, διπλά ή τριπλά εξαρτάται από τα προβλήματα που έχετε στο νερό σας. Για τις περισσότερες περιοχές της Αθήνας ένα μονό φίλτρο νερού είναι αρκετό. Εάν όμως έχετε πολλά χώματα ή πολλά άλατα, τότε προτιμήστε να εγκαταστήσετε διπλό φίλτρο (στο πρώτο στάδιο θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των χωμάτων ή των αλάτων κτλ και στο δεύτερο στάδιο θα υπάρχει το φίλτρο ενεργού άνθρακα για την απομάκρυνση του χλωρίου και των υπόλοιπων μολυσματικών παραγόντων).

Ας δούμε τώρα μερικά από τα φίλτρα που προτείνουμε για την Αθήνα:

Primato φίλτρο νερού άνω πάγκου

Ελληνικό φίλτρο άνω πάγκου Primato με ενεργό άνθρακα 0.5μm από καρύδα. Primato GR-SKG-CT1WW

Το φίλτρο αυτό κατασκευάζεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ εύκολο στην εγκατάσταση κι έρχεται με ένα φίλτρο συμπαγούς ενεργού άνθρακα με διαπερατότητα 0.5mμ που μειώνει το χλώριο και όλα τα παράγωγά του (όπως πχ χλωροφόρμιο), τριαλογονομεθάνια, βιομηχανικά απόβλητα, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, μόλυβδο και άλλες βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες.

Ο ενεργός άνθρακας παράγεται από τον φλοιό της καρύδας κι έτσι πέρα από πολύ ποιοτικός, είναι έξτρα φιλικός προς το περιβάλλον. Με ένα γύρισμα του διακόπτη απολαμβάνετε φιλτραρισμένο, εύγευστο και πεντακάθαρο νερό, ή αφιλτράριστο νερό για να πλένετε τα πιάτα. Κατασκευάζεται στην Ελλάδα από την Primato και διαθέτει 10 χρόνια εγγύηση.

Primato HCP φίλτρο νερού άνω πάγκου

Αμερικάνικο φίλτρο νερού με ανταλλακτικό CeraMetix® με κεραμικό, Nanosilver, AquaMetix® και Ζεόλιθο Primato HCP

Το φίλτρο νερού Primato HCP είναι ένα πανέμορφο & διακριτικό φίλτρο που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Συνδέεται γρήγορα στη μπαταρία της κουζίνας σας με έναν διακόπτη με τον οποίο επιλέγετε φιλτραρισμένο νερό για να πιείτε ή αφιλτράριστο νερό για να πλύνετε τα πιάτα. Περιλαμβάνει το ανταλλακτικό φίλτρο CeraMetix®. Το CeraMetix® καθαρίζει το νερό σε 2 στάδια. Στο πρώτο στάδιο υπάρχει το πατενταρισμένο CeraCyl®, ένα κεραμικό υλικό με εμποτισμένο ασήμι που αφαιρεί τις κύστες και τα παθογόνα βακτήρια και αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και μίτωσης. Έχει την ικανότητα να αυτο-αποστειρώνεται. Στο δεύτερο στάδιο υπάρχει το επίσης πατενταρισμένο AquaMetix®, ένας συνδυασμός δύο ειδών ενεργού άνθρακα με Ζεόλιθο. Οι Ζεόλιθοι με τον ενεργό άνθρακα ενώνονται με ειδικά πολυμερή για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά συμπαγές και πορώδες φίλτρο νερού.

Είναι το μόνο συνδυαστικό φίλτρο που μειώνει τις κύστες, τα παθογόνα, χλώριο, βακτήρια, κρυπτοσπορίδια, Φθοριούχα, μόλυβδο, βαρέα μέταλλα, πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC's), ενώσεις φαρμάκων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, νιτρικά, αρσενικό, χρώμιο, χλωραμίνες, ζιζανιοκτόνα, Glyphosate, τριαλογονομεθάνια, MTBE, αλουμίνιο, σίδηρο, υδράργυρο, νικέλιο, ψευδάργυρο, βιομηχανικά κατάλοιπα, θολότητα και μία πολύ μεγάλη λίστα με επικίνδυνα στοιχεία σε ένα μόνο φυσίγγιο. Κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και χρησιμοποιεί πρώτες ύλες με τις υψηλότερες FDA προδιαγραφές, τεχνολογίες αιχμής και αποδόσεις άνευ προηγουμένου.

Primato φίλτρο νερού κάτω πάγκου

Φίλτρο νερού κάτω πάγκου με ενεργό άνθρακα Primato ULTRA CTO 5μm made in USA Primato USA1GB12

Απολαύστε με τον πλέον ασφαλή, οικολογικό και πάνω από όλα οικονομικό τρόπο, το τρεχούμενο νερό της βρύσης σας με αυτό το φίλτρο νερού κάτω πάγκου. Κάθε φορά που θα ανοίγετε τη βρύση της κουζίνας σας στο κρύο, θα έχετε πάντα καθαρό και φιλτραρισμένο νερό για εσάς και την οικογένειά σας. Μειώνει αποτελεσματικά τους βλαβερούς μικροοργανισμούς και τα βλαβερά στοιχεία κι έτσι έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας και συνδέεται με την κρύα παροχή νερού της βρύσης σας - έτσι εξοικονομεί πολύτιμο χώρο. Η συσκευή κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και διαθέτει 10 χρόνια εγγύηση.

Φίλτρο νερού κάτω πάγκου με ενεργό άνθρακα made in USA Primato Blue GRSKGUC1GB12

Αμερικάνικο Φίλτρο Νερού κάτω πάγκου με ενεργό άνθρακα Primato ULTRA CTO 5μm made in USA και βρύση DELUXE Primato USA1GB14

Τοποθετώντας αυτή την πολύ όμορφη και γερή βρύση στον πάγκο της κουζίνας σας, έχετε δροσερό, φιλτραρισμένο νερό κάθε φορά που την ανοίγετε. Το φίλτρο που μπαίνει κάτω από το νεροχύτη κατακρατά κάθε βλαβερό μικροοργανισμό, όπως το χλώριο, το χλωροφόρμιο, τα βιομηχανικά απόβλητα, τα τριαλογονομεθάνια και πολλές άλλες βλαβερές ουσίες και χημικά. Έτσι απολαμβάνετε κρυστάλλινο και υγιεινό νερό, ασφαλές για ολόκληρη την οικογένεια. Συνοδεύεται από 10 χρόνια εγγύηση και δωρεάν αποστολή (κι αντικαταβολή) σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αμερικάνικο φίλτρο νερού κάτω πάγκου με ανταλλακτικό CeraMetix® με κεραμικό, Nanosilver, AquaMetix® και Ζεόλιθο Primato HIP

Αμερικάνικο φίλτρο νερού κάτω πάγκου με ανταλλακτικό CeraMetix® με κεραμικό, Nanosilver, AquaMetix® και Ζεόλιθο Primato HIP

Το φίλτρο νερού Primato HIP τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας και συνδέεται με μία ξεχωριστή βρύση, την Primato DELUXE 101 από την οποία θα πίνετε μόνο φιλτραρισμένο νερό. Έτσι κάνετε οικονομία στο φίλτρο και μπορείτε να χρησιμοποιείτε παράλληλα και την μπαταρία της κουζίνας για τις άλλες δουλειές, όπως πχ το πλύσιμο πιάτων. Διαθέτει 10 χρόνια εγγύηση και η συσκευασία περιλαμβάνει όλα τα παρελκόμενα για τη σύνδεση (βρύση, σωληνάκι, βάνα, κλέφτης, κούμπωμα που ενώνει το σωληνάκι με τη βρύση, μεταλλική βάση με βίδες). Περιλαμβάνει το ανταλλακτικό φίλτρο CeraMetix®. Το CeraMetix® καθαρίζει το νερό σε 2 στάδια. Στο πρώτο στάδιο υπάρχει το πατενταρισμένο CeraCyl®, ένα κεραμικό υλικό με εμποτισμένο ασήμι που αφαιρεί τις κύστες και τα παθογόνα βακτήρια και αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και μίτωσης. Έχει την ικανότητα να αυτο-αποστειρώνεται. Στο δεύτερο στάδιο υπάρχει το επίσης πατενταρισμένο AquaMetix®, ένας πατενταρισμένος συνδυασμός δύο ειδών ενεργού άνθρακα με Ζεόλιθο. Οι Ζεόλιθοι με τον ενεργό άνθρακα ενώνονται με ειδικά πολυμερή για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά συμπαγές και πορώδες φίλτρο νερού.

Είναι το μόνο συνδυαστικό φίλτρο που μειώνει τις κύστες, τα παθογόνα, χλώριο, βακτήρια, κρυπτοσπορίδια, Φθοριούχα, μόλυβδο, βαρέα μέταλλα, πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC's), ενώσεις φαρμάκων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, νιτρικά, αρσενικό, χρώμιο, χλωραμίνες, ζιζανιοκτόνα, Glyphosate, τριαλογονομεθάνια, MTBE, αλουμίνιο, σίδηρο, υδράργυρο, νικέλιο, ψευδάργυρο, βιομηχανικά κατάλοιπα, θολότητα και μία πολύ μεγάλη λίστα με επικίνδυνα στοιχεία σε ένα μόνο φυσίγγιο. Κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και χρησιμοποιεί πρώτες ύλες με τις υψηλότερες FDA προδιαγραφές, τεχνολογίες αιχμής και αποδόσεις άνευ προηγουμένου.

Με μεγάλη μας χαρά θα σας λύσουμε όλες τις απορίες που μπορεί να έχετε σχετικά με τα φίλτρα νερού στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, οπότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε!

Δείτε ένα βίντεο σχετικά με τα πιο κατάλληλα φίλτρα νερού για την Αθήνα

Επισκεφθείτε το κατάστημα Νέας Ιωνίας στη Λεωφόρο Ηρακλείου 216, ΤΚ 142 31, 210 27 55 681

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.