2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

​Αντίστροφη Όσμωση: ιδανική για νησιά, γεωτρήσεις και ενυδρεία

30/10/2016
από Γιάννης Μπουζάνας
αντίστροφη όσμωση

Γιατί είναι τα φίλτρα νερού αντίστροφης όσμωσης ιδανικά για νησιά, γεωτρήσεις, για το σπίτι κι ενυδρεία; Διαβάστε αυτό το άρθρο για να ανακαλύψετε γιατί είναι παγκοσμίως το καλύτερο φίλτρο νερού.

Αν και ουσιαστικά αποτελεί φίλτρο νερού που τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας, η αντίστροφη όσμωση αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία, μια και βασίζεται σε ιδιαίτερη και εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνολογία. Η μεμβράνη του φίλτρου έχει διαπερατότητα μόλις 0,0001 μικρά. Αυτό σημαίνει ότι συγκρατεί όλα τα σωματίδια και τους οργανισμούς που είναι μεγαλύτερα από 0,0001 χιλιοστά του χιλιοστού!

Η αντίστροφη όσμωση θεωρείται δικαίως ως το καλύτερο σύστημα φιλτραρίσματος νερού στον κόσμο. Το νερό, πριν φτάσει στο ποτήρι ή την κατσαρόλα μας, περνά από πολλαπλά στάδια φιλτραρίσματος, τα οποία αφαιρούν τελείως από το τελικό, πλήρως ασφαλές προϊόν, τα άλατα και τα νιτρικά, το χλώριο, το αρσενικό και όλες τις επιβλαβείς χημικές ουσίες που μεταφέρονται μέσα από το ύδωρ. Η αντίστροφη όσμωση είναι η ιδανική λύση εάν ζείτε σε νησιά, που ταλαιπωρούνται κατ’εξοχήν από υφάλμυρο νερό (δηλαδή πολύ-πολύ σκληρό), ή αν κατοικείτε σε σπίτι που παίρνει νερό από γεώτρηση.

Το όλο σύστημα καθαρισμού του νερού τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας και συνδέεται στη δική του, διακριτική βρύση, για την οποία θα πρέπει να ανοίξετε μικρή τρύπα στον πάγκο του νεροχύτη. Το κρύο νερό, κάθε φορά που ανοίγετε την εξτρά βρύση, περνά από ένα ιδιαίτερα στενό φίλτρο, με μικρή ορμή, γι’αυτό και η αντίστροφη όσμωση περιλαμβάνει δεξαμενή αποθήκευσης νερού. Έτσι, κάθε φορά που ανοίγετε την επιπρόσθετη βρύση στην κουζίνα, το νερό που λαμβάνεται έρχεται από αυτή τη δεξαμενή.

Αναλόγως το πρόβλημα νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή σας, η αντίστροφη όσμωση μπορεί να διαθέτει λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, φίλτρο εμπλουτισμού μεταλλικών ή διαφορετικά φίλτρα. Σίγουρα, πριν κατασταλάξετε στο φίλτρο αντίστροφης όσμωσης που θα βάλετε, χρειάζεται μια καλή κι εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς. Φροντίστε να εμπιστευτείτε γνήσια προϊόντα που φέρουν εγγύηση, αντί για κινέζικα ή άλλες φτηνές απομιμήσεις. Κι αυτό, διότι οι πιέσεις που θα δεχτεί το σύστημα που θα εγκαταστήσετε είναι πολύ μεγάλες κι αν η ποιότητα του φίλτρου είναι κακή ή ανεπαρκής, ενδέχεται το σύστημα φιλτραρίσματος να σκάσει και να πλημμυρίσει το σπίτι…


Επιπλέον, εάν είστε λάτρεις και κάτοχοι ενυδρείου, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το σύστημα της κλασικής, ενυδρειακής αντίστροφης όσμωσης, 3 ή 4 σταδίων, ή το λεγόμενο σύστημα “compact”.


Πλεονεκτήματα

  • Το ασυναγώνιστο πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει, αποδεδειγμένα, καλύτερο φίλτρο στον κόσμο
  • Αποτελεί την ιδανική επιλογή για νησιά, καθώς και για κατοικίες που λαμβάνουν νερό από γεώτρηση και φιλτράρει ακόμη και το πλέον δύσκολο νερό.
  • Τα φίλτρα αλλάζουν κάθε χρόνο, ενώ η μεμβράνη αντικαθίσταται κάθε 2 έτη.


Μειονεκτήματα

  • Το βασικό μειονέκτημα αφορά το κόστος. Μια ποιοτική αντίστροφη όσμωση ξεκινά από τα €350 και μπορεί να αγγίξει τα €3.000, για πιο δύσκολες ή πολύπλοκες περιπτώσεις.
  • Πολλοί προτιμούν να καλέσουν υδραυλικό για τη σύνδεση του συγκεκριμένου φίλτρου. Εάν συνηθίζετε να κάνετε εργασίες κι επισκευές στο σπίτι και «πιάνουν» τα χέρια σας, ακολουθήσετε τις οδηγίες του βίντεο, τις οποίες θα βρείτε βατές.

Φίλτρο νερού βρύσης

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.