2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Αρθρογραφία / Τα Νέα μας

19/09/2016
από Γιάννης Μπουζάνας

Τα φίλτρα νερού καθαρίζουν τις βλαβερές ουσίες από το νερό. Ποιο όμως είναι το καλύτερο φίλτρο για εσάς; Στο μπλογκ μας θα βρείτε πολλά κι ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από το νερό και τα φίλτρα νερού βρύσης, άνω και κάτω πάγκου κ.α, για να ενημερωθείτε σωστά πριν αγοράσετε κάποιο φίλτρο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ενημέρωση και πληροφορίες τότε απλά καλέστε μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Όλη η Αλήθεια για τα Φίλτρα Νερού

26/09/2022
από Ιoanna Vaiou
όλη η αλήθεια για τα φίλτρα νερού

Όλη η αλήθεια για τα φίλτρα νερού: Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνετε τα τελευταία χρόνια σχετικά με τα φίλτρα νερού.

Ρώσικο Φίλτρο Νερού με Αραγωνίτη - Οδηγός Αγοράς

26/01/2022
από Ιoanna Vaiou
ρωσικα φιλτρα νερου με αραγωνιτη - πλήρης οδηγός αγοράς

Καλωσορίσατε στο άρθρο-οδηγό μας για εσάς που σκέφτεστε να αγοράσετε κάποιο ρωσικό φίλτρο νερού με αραγωνίτη για το σπίτι σας. Αρχικά, ας δούμε τι είναι αυτός ο αραγωνίτης.

Τοποθέτηση & Επιλογή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου

01/10/2020
από Μαργιώλος Γιώργος
Τοποθέτηση & Επιλογή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου

Τοποθέτηση Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι συσκευές φίλτρανσης που τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας και συνδέονται πολύ εύκολα και γρήγορα με ένα διακόπτη στη βρύση. Έτσι λοιπόν, με το απλό γύρισμα του διανομέα, δηλαδή του διακόπτη, μπορείτε να επιλέξετε αφιλτράριστο νερό από τη βρύση ώστε να πλύνετε τα πιάτα σας ή φιλτραρισμένο νερό από το βρυσάκι του φίλτρου για πόση, μαγείρεμα, πλύσιμο φρούτων και λαχανικών και φυσικά για να γεμίσετε πολύ εύκολα τα μπουκάλια σας με νερό.

Μένω Αθήνα. Χρειάζομαι φίλτρο νερού;

23/06/2020
από Μαργιώλος Γιώργος
Φίλτρα νερού Νέα Ιωνία

Μένω Αθήνα, χρειάζεται να τοποθετήσω φίλτρο νερού;

Το φίλτρο νερού μπορεί να είναι μια μικρή επένδυση, ωστόσο αποτελεί μια πολύ σημαντική απόφαση για την υγεία σας.

Ειδικότερα στη σύγχρονη εποχή όπου η μόλυνση του περιβάλλοντος και του οργανισμού μας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και γίνεται κάθε μέρα ποικιλοτρόπως, η εξασφάλιση καθαρού νερού θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο μπορούμε να παρέμβουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την ευεξία μας. Αν είστε κάτοικος Αθήνας, θα γνωρίζετε ήδη πως η πρωτεύουσα αποτελεί μια ευρωπαϊκή πόλη που δέχεται θετικές κριτικές για την ποιότητα του νερού της.

Φίλτρα Νερού Κριτικές, Κατηγορίες και Τιμές

07/04/2020
από Ιoanna Vaiou
Water Filter Prices: Full Guide

Δείτε Κριτικές για τα Φίλτρα μας από τους Πελάτες μας στις Google σελίδες των 3 καταστημάτων μας:


Βοηθάει το φιλτραρισμένο νερό στις αλλεργίες;

23/01/2020
από Μαργιώλος Γιώργος
φιλτραρισμενο νερο πως βοηθα στις αλλεργιες

Υποφέρετε από αλλεργίες; Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται από αλλεργίες οι οποίες συνήθως οφείλονται σε συγκεκριμένες τροφές, στη σκόνη και στη γύρη. Κάθε φορά λοιπόν που το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει μια αλλεργιογόνα ουσία, παράγει τα αντίστοιχα αντισώματα για να την καταπολεμήσει και έτσι προκαλούνται τα γνωστά δυσάρεστα συμπτώματα.

10+ λόγοι για να βάλετε περισσότερο νερό στη ζωή σας!

10/10/2019
από Μαργιώλος Γιώργος
10+ Λόγοι για να βάλετε περισσότερο νερό στη ζωή σας

Όλοι γνωρίζουμε, και ομόφωνα θα συμφωνήσουμε πως το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία μας. Ωστόσο, πόσοι από εμάς έχουμε σαν προτεραιότητα την κατανάλωση καθαρού νερού και κυρίως την επαρκή κατανάλωση του; Γνωστές οι συμβουλές των ειδικών για την ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε και τη σημασία τοποθέτησης φίλτρων νερού, αλλά στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε, τα παραπάνω μάλλον καταλήγουν να είναι από τα πρώτα πράγματα που παραμελούμε. Σίγουρα, ήδη ξέρετε πως το ανθρώπινο σώμα είναι κατά 60% νερό. Γνωρίζετε όμως πως το ποσοστό του νερού στον εγκέφαλο μας φτάνει στο 85% και στο αίμα το 90%;

Ζεόλιθος: Τα Οφέλη στα Φίλτρα Νερού - Οι Ιδιότητες του Φυσικού Ορυκτού

19/03/2019
από Ιoanna Vaiou
Ζεόλιθος οφελη στα φιλτρα νερου

Καλωσορίσατε στο άρθρο-οδηγό μας για τα οφέλη του ζεόλιθου στα φίλτρα νερού και τις ιδιότητες του φυσικού ορυκτού. Τα τελευταία 50 χρόνια, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στα μέσα φιλτραρίσματος νερού με την χρήση υλικών όπως η άμμος, ο ανθρακίτης κι ο ενεργός άνθρακας.

Πλέον, όμως, υπάρχουν διαθέσιμα μέσα ενδελεχούς καθαρισμού από ζεόλιθο, τα οποία επιτυγχάνουν φιλτράρισμα με ονομαστική τιμή <5μ. Στην ορυκτολογία, υπάρχουν περίπου 40 γνωστοί τύποι φυσικών ζεολίθων (ένυδρα πυριτικά άλατα), από τους οποίους ο κλινοπτιλόλιθος είναι ο συνηθέστερος.

Ο κλινοπτιλόλιθος ταξινομείται ως κρυσταλλικό, πυριτικό ορυκτό που έχει υψηλό πορώδες, μεγάλη επιφάνεια και μικροκρυσταλλική δομή, ενώ είναι ανθεκτικό στην τριβή.

Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης; Γίνεται κάποια επεξεργασία του πόσιμου νερού και που;

27/02/2019
από Ιoanna Vaiou
Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης; γινεται καποια επεξεργασια του ποσιμου νερου και που;

Σύντομα ιστορικά στοιχεία

Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης;

  • Το δίκτυο ύδρευσης της Θεσσαλονίκης λειτουργεί από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Κατά την εποχή εκείνη υπήρχε δίκτυο ύδρευσης στην πόλη που τροφοδοτούνταν από τις πηγές του Χορτιάτη, του Ρετζικίου και της Σταυρούπολης.
  • Το 1888 με αυτοκρατορική διαταγή παραχωρήθηκε η υδροδότηση του κέντρου της πόλης σε τούρκο επιχειρηματία ο οποίος με εξωτερική χρηματοδότηση ίδρυσε την εταιρεία “Οθωμανική Εταιρεία Υδάτων Θεσσαλονίκης” η οποία λειτουργούσε παράλληλα με την ύδρευση της πόλης από το δήμο Θεσσαλονίκη έως το 1939.
  • Το 1919 αποφασίστηκε η χλωρίωση του νερού των υδραγωγείων.
  • Το 1922 αποφασίστηκε να ανακαινισθεί το δίκτυο λόγω της μεγάλης προσέλευσης προσφύγων που προκάλεσε έλλειψη νερού.

PRIMATO: Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ Φίλτρα Νερού που Κατασκευάζονται στη Θεσσαλονίκη!

22/01/2019
από Ιoanna Vaiou
Ελληνικά φίλτρα νερού

Primato Hellas: Τα κορυφαία Ελληνικά φίλτρα νερού από την Θεσσαλονίκη! Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της ελληνικής αγοράς για ποιοτικά συστήματα φιλτραρίσματος νερού, ξεκινήσαμε το 2018 την παραγωγή ελληνικών συσκευών στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας μας. Χάρις στη μεγάλη γκάμα αυτών των συσκευών, καλύπτονται όλες οι ανάγκες των πελατών μας, τόσο αυτών που επιθυμούν να εγκαταστήσουν ένα φίλτρο άνω πάγκου όσο κι εκείνων που χρειάζονται ένα φίλτρο κάτω πάγκου.

Αμερικάνικα Φίλτρα Νερού με Ζεόλιθο! Ceramic Filters Company Inc

27/11/2018
από
Αμερικανικα φιλτρα νερου με ζεολιθο

Αμερικάνικα φίλτρα νερού με ζεόλιθο: Η Ceramic Filters Company Inc είναι μία αμερικάνικη εταιρία κατασκευής φίλτρων νερού που ειδικεύεται σε κεραμικά, καθώς και σε ειδικά πατενταρισμένα υλικά που παντρεύουν τα κλασικά φίλτρα ενεργού άνθρακα με ειδικά ορυκτά όπως ο ζεόλιθος.

Πώς μια καρύδα μετατρέπεται σε ενεργό άνθρακα

09/07/2018
από Ιoanna Vaiou
Πώς μια καρύδα γίνεται ενεργός άνθρακας

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα φίλτρο νερού ή αν έχετε ήδη, σίγουρα θα έχετε ακούσει τον όρο "ενεργός άνθρακας", καθώς είναι το βασικό μέσο φιλτραρίσματος κι επεξεργασίας νερού. Ο ενεργός άνθρακας παράγεται από τύρφη, μπαμπού, κάρβουνο, ξύλο, πριονίδι, πυρήνες ελιάς, πετρέλαιο και φλοιό καρύδας, με τον τελευταίο να είναι ο πιο οικολογικός και φιλικός προς το περιβάλλον και να χρησιμοποιείται στα φίλτρα νερού υψηλότερης ποιότητας.

Φίλτρα Νερού Θεσσαλονίκη [2023] - Ποια είναι τα Καλύτερα;

20/06/2018
από
Ποια είναι τα καλύτερα φιλτρα νερου για Θεσσαλονίκη

Ποια Είναι τα Καταλληλότερα Φίλτρα Νερού για την Θεσσαλονίκη;

Βασικό και υψίστης σημασίας πρόβλημα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αποτελεί το νερό και το κατά πόσο είναι επιβλαβές για την υγεία μας. Την χρονική περίοδο, μάλιστα, που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές (Ιούνιος 2018), το δίκτυο της Θεσσαλονίκης διαλύθηκε για τρίτη φορά από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βιώνουν συχνές διακοπές νερού. Σε όσα "τυχερά" νοικοκυριά υπήρχε παροχή νερού, αυτό ήταν βρώμικο και γεμάτο λάσπες. Την προηγούμενη χρονιά (2017), στο υδραγωγείο του Καλοχωρίου έκαναν την εμφάνισή τους μπάλες από πετρέλαιο.

Άλατα στο νερό - Φίλτρανση πόσιμου νερού για άλατα, νιτρικά & άλλα προβλήματα

23/05/2018
από
Τα προβλήματα που έχει το πόσιμο νερό της Ελλάδας και οι λύσεις

Όλοι θέλουμε το πόσιμο νερό χωρίς άλατα, χώματα, βακτήρια, νιτρικά κ.α. Όλοι χρησιμοποιούμε το νερό καθημερινά, είτε είναι πόσιμο, είτε για μαγείρεμα, για καθαριότητα κτλ. Το νερό λοιπόν βρίσκεται στη ζωή μας. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ λογικό να έχετε συναντήσει ένα ή περισσότερα προβλήματα σχετικά με το νερό.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρουμε τα βασικότερα προβλήματα που έχει το νερό στην Ελλάδα, πώς να τα αναγνωρίσετε και κυρίως πώς να τα λύσετε.

Πώς να επιλέξω το σωστό ανταλλακτικό φίλτρο

22/05/2018
από
Πώς να επιλέξω το σωστό ανταλλακτικό φίλτρο

Το φίλτρο νερού είναι ουσιαστικά ένα "κέλυφος" μέσα στο οποίο τοποθετείται συνήθως ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα. Αυτό το ανταλλακτικό φίλτρο μειώνει τις βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες. Αφού λοιπόν επιλέξετε πού θα εγκαταστήσετε το φίλτρο σας (πάνω στον πάγκο, κάτω από τον πάγκο ή ακόμα και στη μπαταρία της κουζίνας ), μένει να επιλέξετε ποιο ή ποια ανταλλακτικά φίλτρα θα τοποθετήσετε μέσα. Με αυτόν τον οδηγό ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε στη σωστή επιλογή για την περιοχή σας και την ποιότητα του νερού σας.

Τί είναι η Υπερ διήθηση (ULTRA FILTRATION) και οι μεμβράνες κοίλων ινών (Hollow Fibers)

21/05/2018
από
ultra filtration

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε τί είναι η τεχνολογία υπερδιήθησης και οι μεμβράνες κοίλων ινών και πώς εφαρμόζεται αυτή η τεχνολογία για να καθαριστεί το νερό.

Σκληρότητα Νερού Θεσσαλονίκη - Περιοχές

22/06/2017
από
Πόσο σκληρό είναι το νερό στη Θεσσαλονίκη;

Καλωσορίσατε στο άρθρο μας για την σκληρότητα νερού στις περιοχές της Θεσσαλονίκης. Το σκληρό νερό και τα άλατα επηρεάζουν αρνητικά τη γεύση του νερού. Επίσης εμποδίζουν το νερό να παράγει περισσότερο αφρό στο ντους, καταστρέφουν τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων και φυσικά τα πλακάκια.

Φίλτρα Νερού Κεντρικής Παροχής - Πώς να επιλέξετε το καλύτερο για την περίπτωσή σας!

20/06/2017
από
Φίλτρα Νερού Κεντρικής Παροχής

Όπως λέει και το όνομά τους, τα φίλτρα κεντρικής παροχής συνδέονται στην κεντρική παροχή νερού του σπιτιού, στα ρολόγια της ύδρευσης. Συνδέονται εκεί ώστε να καθαρίζουν το νερό για όλο το σπίτι.

Τα φίλτρα αυτά είναι συσκευές, μέσα στις οποίες τοποθετούνται 3 ειδών ανταλλακτικά φίλτρα: Φίλτρα νήματος, φίλτρα πολυπροπυλενίου, φίλτρα μείωσης αλάτων και φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Τί να προσέξω πριν αγοράσω φίλτρα νερού άνω πάγκου

15/06/2017
από
Τί να προσέξω πριν αγοράσω φίλτρα νερού άνω πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι συσκευές που τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας και καθαρίζουν το νερό από το χλώριο και τις βλαβερές ουσίες.

Φίλτρα Νερού Αθήνα - Νέα Ιωνία - Primato Hellas

14/06/2017
από
φιλτρα νερου αθηνα - ποια ειναι τα καλυτερα φιλτρα στον κοσμο

Φίλτρα Νερού Αθήνα: Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι τα καλύτερα φίλτρα νερού στον κόσμο για την Αθήνα, όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα του χλωρίου στο νερό; Για να θεωρηθεί ασφαλές το νερό του δικτύου, δηλαδή το νερό που τρέχει από τη βρύση σας, πρέπει να χλωριώνεται, δηλαδή πρέπει να ρίχνουμε χλώριο.

Φίλτρα Νερού Βρύσης: Τί είναι και τι κάνουν

13/06/2017
από
Φιλτρα Νερου Βρυσης

Τα φίλτρα νερού βρύσης αποτελούν μία οικονομική λύση για να πίνετε φιλτραρισμένο και σχετικά καθαρό νερό. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα φιλτρα νερου βρυσης συνδέονται στη μπαταρία της κουζίνας (στη βρύση σας) και σας επιτρέπουν να πίνετε φιλτραρισμένο νερό με ένα γύρισμα του διακόπτη. Με τον ίδιο διακόπτη μπορείτε να έχετε αφιλτράριστο νερό για να πλένετε τα πιάτα.

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.