2310 383 588 & 210 27 55 681
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Ξένες Γλώσσες:

Αρθρογραφία / Τα Νέα μας

19/09/2016
από Γιάννης Μπουζάνας

Τα φίλτρα νερού καθαρίζουν τις βλαβερές ουσίες από το νερό. Ποιο όμως είναι το καλύτερο φίλτρο για εσάς; Στο μπλογκ μας θα βρείτε πολλά κι ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από το νερό και τα φίλτρα νερού γενικότερα, για να ενημερωθείτε σωστά πριν αγοράσετε κάποιο φίλτρο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ενημέρωση και πληροφορίες τότε απλά καλέστε μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Τοποθέτηση & Επιλογή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου

01/10/2020
από Μαργιώλος Γιώργος
Τοποθέτηση & Επιλογή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου

Τοποθέτηση Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι συσκευές φίλτρανσης που τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας και συνδέονται πολύ εύκολα και γρήγορα με ένα διακόπτη στη βρύση. Έτσι λοιπόν, με το απλό γύρισμα του διανομέα, δηλαδή του διακόπτη, μπορείτε να επιλέξετε αφιλτράριστο νερό από τη βρύση ώστε να πλύνετε τα πιάτα σας ή φιλτραρισμένο νερό από το βρυσάκι του φίλτρου για πόση, μαγείρεμα, πλύσιμο φρούτων και λαχανικών και φυσικά για να γεμίσετε πολύ εύκολα τα μπουκάλια σας με νερό.

Μένω Αθήνα. Χρειάζομαι φίλτρο νερού;

23/06/2020
από Μαργιώλος Γιώργος
Φίλτρα νερού Νέα Ιωνία

Μένω Αθήνα, χρειάζεται να τοποθετήσω φίλτρο νερού;

Το φίλτρο νερού μπορεί να είναι μια μικρή επένδυση, ωστόσο αποτελεί μια πολύ σημαντική απόφαση για την υγεία σας.

Ειδικότερα στη σύγχρονη εποχή όπου η μόλυνση του περιβάλλοντος και του οργανισμού μας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και γίνεται κάθε μέρα ποικιλοτρόπως, η εξασφάλιση καθαρού νερού θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο μπορούμε να παρέμβουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την ευεξία μας. Αν είστε κάτοικος Αθήνας, θα γνωρίζετε ήδη πως η πρωτεύουσα αποτελεί μια ευρωπαϊκή πόλη που δέχεται θετικές κριτικές για την ποιότητα του νερού της.


Φίλτρα Νερού Κριτικές, Κατηγορίες και Τιμές

07/04/2020
από Ιoanna Vaiou
Water Filter Prices: Full Guide

Δείτε Κριτικές για τα Φίλτρα μας από τους Πελάτες μας στις Google σελίδες των 2 καταστημάτων μας:


Έχετε αναρωτηθεί πόσο κοστίζουν τα καλύτερα φίλτρα νερού και ποιες είναι οι κατηγορίες τους;

Το ό,τι έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη του οργανισμού μας για καθαρό νερό, είναι γεγονός!

Στο άρθρο μας αυτό σας ενημερώνουμε για το που κυμαίνονται οι τιμές ανάλογα με την κατηγορία των φίλτρων νερού για να κάνετε στο μέλλον την καλύτερη επιλογή φίλτρου.

Όλο και περισσότεροι ιδιωτικοί και επαγγελματικοί χώροι τοποθετούν συστήματα φίλτρανσης για να εξασφαλίσουν νερό απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες, δυσάρεστη οσμή και γεύση. Ωστόσο, οι διαθέσιμες συσκευές φιλτραρίσματος νερού στην αγορά πολλές και σίγουρα το να βρείτε το κατάλληλο φίλτρο πολλές φορές φαντάζει δύσκολο μέσα από την πληθώρα των επιλογών. Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε ένα πλήρη οδηγό για τις κατηγορίες φίλτρων, τη χρήση τους και φυσικά το εύρος των τιμών τους.


Βοηθάει το φιλτραρισμένο νερό στις αλλεργίες;

23/01/2020
από Μαργιώλος Γιώργος
φιλτραρισμενο νερο πως βοηθα στις αλλεργιες

Υποφέρετε από αλλεργίες; Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται από αλλεργίες οι οποίες συνήθως οφείλονται σε συγκεκριμένες τροφές, στη σκόνη και στη γύρη. Κάθε φορά λοιπόν που το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει μια αλλεργιογόνα ουσία, παράγει τα αντίστοιχα αντισώματα για να την καταπολεμήσει και έτσι προκαλούνται τα γνωστά δυσάρεστα συμπτώματα.

10+ λόγοι για να βάλετε περισσότερο νερό στη ζωή σας!

10/10/2019
από Μαργιώλος Γιώργος
10+ Λόγοι για να βάλετε περισσότερο νερό στη ζωή σας

Όλοι γνωρίζουμε, και ομόφωνα θα συμφωνήσουμε πως το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία μας. Ωστόσο, πόσοι από εμάς έχουμε σαν προτεραιότητα την κατανάλωση καθαρού νερού και κυρίως την επαρκή κατανάλωση του; Γνωστές οι συμβουλές των ειδικών για την ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε και τη σημασία τοποθέτησης φίλτρων νερού, αλλά στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε, τα παραπάνω μάλλον καταλήγουν να είναι από τα πρώτα πράγματα που παραμελούμε. Σίγουρα, ήδη ξέρετε πως το ανθρώπινο σώμα είναι κατά 60% νερό. Γνωρίζετε όμως πως το ποσοστό του νερού στον εγκέφαλο μας φτάνει στο 85% και στο αίμα το 90%;

Ζεόλιθος: Το Φυσικό Ορυκτό στην Υπηρεσία Φιλτραρίσματος Νερού

19/03/2019
από Ιoanna Vaiou

Τα τελευταία 50 χρόνια, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στα μέσα φιλτραρίσματος νερού με την χρήση υλικών όπως η άμμος, ο ανθρακίτης κι ο ενεργός άνθρακας.

Πλέον, όμως, υπάρχουν διαθέσιμα μέσα ενδελεχούς καθαρισμού από ζεόλιθο, τα οποία επιτυγχάνουν φιλτράρισμα με ονομαστική τιμή <5μ. Στην ορυκτολογία, υπάρχουν περίπου 40 γνωστοί τύποι φυσικών ζεολίθων (ένυδρα πυριτικά άλατα), από τους οποίους ο κλινοπτιλόλιθος είναι ο συνηθέστερος.

Ο κλινοπτιλόλιθος ταξινομείται ως κρυσταλλικό, πυριτικό ορυκτό που έχει υψηλό πορώδες, μεγάλη επιφάνεια και μικροκρυσταλλική δομή, ενώ είναι ανθεκτικό στην τριβή.

Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης; Γίνεται κάποια επεξεργασία του πόσιμου νερού και που;

27/02/2019
από Ιoanna Vaiou
Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης; γινεται καποια επεξεργασια του ποσιμου νερου και που;

Σύντομα ιστορικά στοιχεία.

Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης;

Το δίκτυο ύδρευσης της Θεσσαλονίκης λειτουργεί από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Κατά την εποχή εκείνη υπήρχε δίκτυο ύδρευσης στην πόλη που τροφοδοτούνταν από τις πηγές του Χορτιάτη, του Ρετζικίου και της Σταυρούπολης.

Το 1888 με αυτοκρατορική διαταγή παραχωρήθηκε η υδροδότηση του κέντρου της πόλης σε τούρκο επιχειρηματία ο οποίος με εξωτερική χρηματοδότηση ίδρυσε την εταιρεία “Οθωμανική Εταιρεία Υδάτων Θεσσαλονίκης” η οποία λειτουργούσε παράλληλα με την ύδρευση της πόλης από το δήμο Θεσσαλονίκη έως το 1939.

Το 1919 αποφασίστηκε η χλωρίωση του νερού των υδραγωγείων και λόγω της μεγάλης προσέλευσης προσφύγων το 1922 που προκάλεσε έλλειψη νερού αποφασίστηκε να ανακαινισθεί το δίκτυο.

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ Φίλτρα Νερού που Κατασκευάζονται στη Θεσσαλονίκη!

22/01/2019
από Ιoanna Vaiou
Ελληνικά φίλτρα νερού

Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της ελληνικής αγοράς για ποιοτικά συστήματα φιλτραρίσματος νερού, ξεκινήσαμε το 2018 την παραγωγή ελληνικών συσκευών στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας μας. Χάρις στη μεγάλη γκάμα αυτών των συσκευών, καλύπτονται όλες οι ανάγκες των πελατών μας, τόσο αυτών που επιθυμούν να εγκαταστήσουν ένα φίλτρο άνω πάγκου όσο κι εκείνων που χρειάζονται ένα φίλτρο κάτω πάγκου.

Γνωρίστε τα αμερικάνικα φίλτρα νερού με Ζεόλιθο

27/11/2018
από
Ceramic Filters Company Inc

Η Ceramic Filters Company Inc είναι μία αμερικάνικη εταιρία κατασκευής φίλτρων νερού που ειδικεύεται σε κεραμικά, καθώς και σε ειδικά πατενταρισμένα υλικά που παντρεύουν τα κλασικά φίλτρα ενεργού άνθρακα με ειδικά ορυκτά όπως ο ζεόλιθος.

Πώς μια καρύδα μετατρέπεται σε ενεργό άνθρακα

09/07/2018
από Ιoanna Vaiou
Πώς μια καρύδα γίνεται ενεργός άνθρακας

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα φίλτρο νερού ή αν έχετε ήδη, σίγουρα θα έχετε ακούσει τον όρο "ενεργός άνθρακας", καθώς είναι το βασικό μέσο φιλτραρίσματος κι επεξεργασίας νερού. Ο ενεργός άνθρακας παράγεται από τύρφη, μπαμπού, κάρβουνο, ξύλο, πριονίδι, πυρήνες ελιάς, πετρέλαιο και φλοιό καρύδας, με τον τελευταίο να είναι ο πιο οικολογικός και φιλικός προς το περιβάλλον και να χρησιμοποιείται στα φίλτρα νερού υψηλότερης ποιότητας.

Φίλτρα Νερού Θεσσαλονίκη [2021] - Ποια είναι τα Καλύτερα;

20/06/2018
από
Ποια είναι τα καλύτερα φιλτρα νερου για Θεσσαλονίκη

Ποια Είναι τα Καταλληλότερα Φίλτρα Νερού για την Θεσσαλονίκη;

Βασικό και υψίστης σημασίας πρόβλημα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αποτελεί το νερό και το κατά πόσο είναι επιβλαβές για την υγεία μας. Την χρονική περίοδο, μάλιστα, που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές (Ιούνιος 2018), το δίκτυο της Θεσσαλονίκης διαλύθηκε για τρίτη φορά από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βιώνουν συχνές διακοπές νερού. Σε όσα "τυχερά" νοικοκυριά υπήρχε παροχή νερού, αυτό ήταν βρώμικο και γεμάτο λάσπες. Την προηγούμενη χρονιά (2017), στο υδραγωγείο του Καλοχωρίου έκαναν την εμφάνισή τους μπάλες από πετρέλαιο.

Άλατα στο νερό - Φίλτρανση πόσιμου νερού για άλατα, νιτρικά & άλλα προβλήματα

23/05/2018
από
Τα προβλήματα που έχει το πόσιμο νερό της Ελλάδας και οι λύσεις

Όλοι θέλουμε το πόσιμο νερό χωρίς άλατα, χώματα, βακτήρια, νιτρικά κ.α. Όλοι χρησιμοποιούμε το νερό καθημερινά, είτε είναι πόσιμο, είτε για μαγείρεμα, για καθαριότητα κτλ. Το νερό λοιπόν βρίσκεται στη ζωή μας. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ λογικό να έχετε συναντήσει ένα ή περισσότερα προβλήματα σχετικά με το νερό.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρουμε τα βασικότερα προβλήματα που έχει το νερό στην Ελλάδα, πώς να τα αναγνωρίσετε και κυρίως πώς να τα λύσετε.

Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει λοιπόν το νερό στην Ελλάδα είναι η κακή γεύση & μυρωδιά, τα άλατα, τα βακτήρια, τα χώματα και σε κάποιες περιοχές τα νιτρικά, ο μόλυβδος και το αρσενικό. Ας τα δούμε λοιπόν ένα προς ένα:


ΚΑΚΗ ΓΕΥΣΗ και ΜΥΡΩΔΙΑ

Η κακή γεύση και μυρωδιά του νερού προκαλείται κυρίως από το χλώριο που προστίθεται στο δίκτυο του νερού με σκοπό να το απολυμάνει. Το χλώριο είναι ίσως η πιο φθηνή λύση στην απολύμανση νερού και το κάνει ασφαλές κατά τη μεταφορά του από το υδραγωγείο στα σπίτια μας. Το ίδιο το χλώριο όμως δεν είναι τόσο αθώο, ειδικά όταν καταναλώνουμε πάρα πολλά λίτρα χλωριωμένου νερού. Το χλώριο, οι χλωραμίνες και τα παράγωγα του χλωρίου όπως το χλωροφόρμιο, πέρα από βλαβερά για τον άνθρωπο, προσδίδουν στο νερό τη χαρακτηριστική κακή γεύση και μυρωδιά που όλοι αναγνωρίζουμε.

Κάποιες φορές όταν τα δίκτυα "ανοίγονται" με σκοπό να επισκευαστούν ή όταν είναι γνωστό ότι είναι τρύπια ή έχουν φθορές, (να σας θυμίσουμε ότι στη Θεσσαλονίκη, το δίκτυο χάλασε 3 φορές σε δύο μήνες στις αρχές του 2018), γίνεται η λεγόμενη υπερχλωρίωση, δηλαδή προστίθεται έξτρα ποσότητα χλωρίου για να καλύψει αυτήν που διαφεύγει από το χαλασμένο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες περιοχές θα λάβουν νερό με παραπανίσια ποσότητα χλωρίου.

Η λύση:

Είναι σχετικά εύκολο να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα οικιακό φίλτρο νερού που μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω ή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας. Το φίλτρο νερού διαθέτει ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα που μειώνει το χλώριο, το χλωροφόρμιο, τα τριαλογονομεθάνια, τα βιομηχανικά απόβλητα και διάφορες άλλες βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες.

Επειδή μειώνει το χλώριο και διάφορα άλλα χημικά, το νερό αποκτά μία πολύ καλή και φυσική γεύση. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι τα ροφήματα (καφές, τσάι κτλ) καθώς και τα φαγητά που μαγειρεύονται με νερό όπως το ρύζι ή τα μακαρόνια, θα έχουν πολύ καλύτερη γεύση.


   ΑΛΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ - ΣΚΛΗΡΟ ΝΕΡΟΥ

Τα άλατα ως γνωστόν είναι οι "ασπρίλες" που δημιουργούνται όταν ζεσταίνεται το σκληρό νερό. Αποτελούνται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο και μαγνήσιο και το χρώμα τους κυμαίνεται από το κλασσικό άσπρο έως το καφέ.

Φαίνονται κυρίως στις άκρες της μπαταρίας της βρύσης, στους σωλήνες, μέσα στους βραστήρες, στο νεροχύτη κτλ. Μόλις σχηματιστούν τα άλατα, είναι πολύ δύσκολο να φύγουν εκτός αν χρησιμοποιηθεί ειδικό υγρό για να τα διαλύσει.

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, το σκληρό νερό έχει κι άλλα μειονεκτήματα όπως πχ ότι χρειάζεται να αγοράζουμε μία σειρά από "βοηθητικά" προϊόντα όπως ταμπλέτες για το πλυντήριο, έξτρα μαλακτικό για τα ρούχα κτλ. Το νερό του μπάνιου απαιτεί παραπάνω σαμπουάν για να κάνει αφρό και φυσικά το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι ένα μακρινό όνειρο...

Παρόλο που το σκληρό νερό δεν είναι άμεση απειλή για τον άνθρωπο, είναι όμως απειλή για όλες τις ηλεκτρικές σας συσκευές που χρησιμοποιούν νερό (βραστήρες, θερμοσίφωνες κτλ). Σύμφωνα με έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία), μόνο 1.6mm αλάτων σε ένα σύστημα θέρμανσης μπορεί να προκαλέσει 12% απώλεια στη μεταφορά θερμότητας.

Τα άλατα στους σωλήνες του σπιτιού ή της πολυκατοικία μειώνουν σημαντικά τη ροή του νερού και φυσικά μπορεί να προκαλέσουν φθορές. Μπορεί ακόμα οι σωλήνες να βουλώσουν.

Φυσικά αλλοιώνεται σε μεγάλο βαθμό η γεύση των ροφημάτων και των ποτών.

Στην Ελλάδα είναι σχετικά εύκολο αν δείτε πόση περίπου σκληρότητα έχετε, με μία πολύ μικρή έρευνα στο ίντερνετ ή τη σελίδα μας. Σε γενικές γραμμές, η Βόρειος Ελλάδα και κυρίως η Θεσσαλονίκη έχει σκληρό νερό, η Αθήνα κι η ευρύτερη Αττική κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα, ενώ η Χαλκιδική και τα νησιά έχουν πάρα πολύ σκληρό νερό και το καλοκαίρι είναι σχεδόν υφάλμυρο.

Η λύση:

Υπάρχουν 3 λύσεις. Η πρώτη είναι να τοποθετήσετε ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα για να κάνετε το νερό σας τελείως πόσιμο (στα ρολόγια του σπιτιού ή της πολυκατοικίας). Το ανταλλακτικό που θα επιλέξετε για αυτήν την συσκευή πρέπει να είναι ένα φίλτρο με κρυστάλλους χαλαζία (πολυφωσφορικό άλας). Το πολυφωσφορικό άλας δεν μειώνει τα άλατα αλλά τα διασπά ώστε να μην επικάθυνται στις συσκευές σας. Ουσιαστικά δηλαδή δεν μειώνει τα άλατα ή την σκληρότητα του νερού αλλά τις "ασπρίλες" που φαίνονται στις συσκευές και το νεροχύτη. Είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να προστατέψετε τους σωλήνες του σπιτιού σας.

Η δεύτερη λύση είναι να τοποθετήσετε ένα διπλό φίλτρο νερού πάνω ή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας. Το πρώτο στάδιο σε αυτό το διπλό φίλτρο πρέπει να είναι ένα φυσίγγιο με διατροφική ρητίνη ανταλλαγής ιόντων. Η ρητίνη αυτή μειώνει τα άλατα και τη σκληρότητα του νερού και μαλακώνει το νερό σας. Δυστυχώς όμως δεν συνίσταται να τοποθετήσετε ένα τέτοιο φυσίγγιο στην κεντρική σας παροχή καθώς δεν έχει τόσες αντοχές και θα χρειαστείτε σίγουρα σύντομη αντικατάσταση. Το δεύτερο στάδιο σε αυτό το φίλτρο μπορεί να είναι ένα απλό φίλτρο ενεργού άνθρακα για να κάνετε το νερό σας τελείως πόσιμο κι ευχάριστο στη γεύση και τη μυρωδιά. Η ρητίνη ανταλλάσσει ιόντα μαγνησίου κι ασβεστίου με νάτριο και κάλιο. Κάποια στιγμή λοιπόν εξαντλείται και χρειάζεται να αλλάξετε το φυσίγγιο στη συσκευή σας. Το υπέρ σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι απολαμβάνετε μαλακό νερό χωρίς άλατα, το κατά όμως είναι ότι οι σωλήνες σας παραμένουν απροστάτευτοι.

Για πιο "τοπικές" λύσεις, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φίλτρο νερού ντους για να μαλακώνει το νερό με το οποίο κάνετε μπάνιο κι ένα φίλτρο νερού πλυντηρίου για να μαλακώνει το νερό με το οποίο πλένετε τα ρούχα ή τα πιάτα σας.

Η τρίτη λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν αποσκληρυντή. Ο αποσκληρυντής είναι μία μεγάλη συσκευή μέσα στην οποία υπάρχει πολύ μεγάλη ποσότητα από ρητίνη ανταλλαγής ιόντων, ίδιο υλικό δηλαδή με αυτό που διαβάσατε πιο πάνω.

Η διαφορά όμως εδώ είναι ότι οι αποσκληρυντές κάνουν την λεγόμενη "αναγέννηση" όταν εξαντληθεί η ρητίνη. Ξεπλένουν δηλαδή αυτόματα τη ρητίνη με χοντρό αλάτι, προσδίδοντάς έτσι στη ρητίνη τις ιδιότητές της από την αρχή. Έτσι, η ρητίνη μπορεί να αντέξει για 5-7 χρόνια με συνεχόμενες αναγεννήσεις.

Η μόνη σας υποχρέωση εδώ είναι να κρατάτε το ειδικό δοχείο άλμης (δοχείο για το αλάτι) συνέχεια γεμάτο με αλάτι. Αυτή η λύση προσφέρει μαλακό νερό για όλο το σπίτι καθώς ο αποσκληρυντής συνδέεται στην κεντρική παροχή του σπιτιού. Το μειονέκτημα βέβαια εδώ είναι ότι το αρχικό κόστος αγοράς είναι σχετικά τσιμπημένο, ειδικά εάν πρόκειται να αγοράσετε έναν ποιοτικό αποσκληρυντή.

Ο αποσκλητυντής είναι ιδανικός για τη Χαλκιδική και τα νησιά. Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα διπλό φίλτρο νερού με ρητίνη ανταλλαγής ιόντων μόνο για το πόσιμο νερό.


ΒΑΚΤΗΡΙΑ

Τα βακτήρια είναι πολύ σπάνια πλέον στο δίκτυο νερού των πόλεων, παρόλαυτα όμως δεν έχουν εξαφανιστεί τελείως. Τα συναντούμε κυρίως σε σπίτια με ιδιωτική γεώτρηση, πηγάδια και γενικά νερό που δεν επεξεργάζεται από το δήμο ή νερό που δεν επεξεργάζεται επαρκώς από το δήμο. Τα βακτήρια λοιπόν κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως σε εξοχικά σπίτια ή σπίτια που δεν παίρνουν νερό από κάποιο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης.

Τα βακτήρια που κάνουν συχνά την εμφάνισή τους είναι τα E. coli και Legionella.

Η λύση:

Θα χρειαστείτε μία λάμπα Υπεριώδους Ακτινοβολίας ( ultra violet U.V. ) στην κεντρική παροχή του σπιτιού. Εάν δεν βάλετε λάμπα UV θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο αντίστροφης ώσμωσης ή ένα φίλτρο Υπερ-διήθησης (Ultrafiltration) για το πόσιμο νερό. Εάν αυτές οι λύσεις σας φαίνονται ακριβές τότε μπορείτε να αγοράσετε ταμπλέτες χλωρίου και να τις ρίχνετε στο πηγάδι ή τις δεξαμενές όπου αποθηκεύετε το νερό σας για να το απολυμάνετε.


ΧΩΜΑΤΑ

Τα χώματα, οι λάσπες, η σκουριά και τα σωματίδια είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθούν από το νερό σας. Αρκεί να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο νερού κεντρικής παροχής στο "ρολόι" της πολυκατοικίας ή του σπιτιού σας.


ΝΙΤΡΙΚΑ

Τα νιτρικά NO3 (ντρώδη ΝΟ2, αμμωνία ΝΗ4 - "κύκλος του αζώτου") των αζωτούχων λιπασμάτων, όταν εισχωρούν μέσω του πόσιμου νερού στο στομάχι μας, σχηματίζουν Ν- νιτροζοενώσεις, που είναι καρκινογόνες. Σε μωρά μικρότερα των 6 μηνών προκαλούν μεθαιμοσφαιριναιμία (ή μεθαιμογλοβιναιμία ή κυάνωση ή "σύνδρομο του μπλε μωρού") με τραγικές συνέπειες. Διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο των νιτρικών είναι: οι ακαθαρσίες των ζώων, τα βιομηχανικά απόβλητα, τα νερά των υπονόμων και τα λύματα, τα αζωτούχα λιπάσματα και τα γεωργικά φυτοφάρμακα.

Το επιτρεπόμενο όριο των 50mg/L είναι ήδη υπερβολικό, αν αναλογιστούμε ότι στις ΗΠΑ, το αντίστοιχο όριο είναι 10mg/L. Τα νιτρικά είναι εξαιρετικά καρκινογόνα.

Η λύση:

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φυσίγγιο μείωσης νιτρικών σε ένα διπλό ή τριπλό φίλτρο νερού για να αντιμετωπίσετε τα νιτρικά στο πόσιμο νερό. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αντίστροφης ώσμωσης.


ΜΟΛΥΒΔΟΣ

Ο μόλυβδος ανήκει στην κατηγορία των βαρέων μετάλλων. Στην Ελλάδα παρατηρείται κυρίως σε περιοχές όπου οι σωληνώσεις του δικτύου είναι πολύ παλιές, όπως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η λύση:

Τοποθετήστε ένα φίλτρο μείωσης μολύβδου σε ένα μονό, διπλό ή τριπλό φίλτρο νερού πάνω ή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας.


ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ VOC's

Τα VOC's (Volatile Organic Compounds - Πτητικές Οργανικές Ενώσεις) περιλαμβάνουν χημικά που προέρχονται τόσο από τον άνθρωπο όσο και από τη φύση. Συνήθως τα βρίσκουμε σε πηγάδια ή σωληνώσεις. Μερικά VOC's είναι φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα κι εντομοκτόνα που εισέρχονται στα υπόγεια ύδατα μετά την εφαρμογή τους από τον άνθρωπο. Κάποιες άλλες πτητικές οργανικές ενώσεις εισέρχονται στα υπόγεια ύδατα από βιομηχανική χρήση ή από τις αποχετεύσεις.

Στην Ελλάδα φυτοφάρμακα και VOC's συναντούμε συνήθως σε αγροτικές περιοχές όπως πχ Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Χαλκιδική κτλ.

Η λύση:

Τοποθετήστε ένα φίλτρο μείωσης VOC's. Τα φίλτρα που συνήθως αντιμετωπίζουν τον μόλυβδο είναι ικανά να μειώσουν και τα VOC's (ανάλογα με την ποιότητα και τη διαπερατότητα τους.).

Δείτε όλες τις κατηγορίες συστημάτων φίλτρανσης και εξυγείανσης του νερού.

Πώς να επιλέξω το σωστό ανταλλακτικό φίλτρο

22/05/2018
από
Πώς να επιλέξω το σωστό ανταλλακτικό φίλτρο

Το φίλτρο νερού είναι ουσιαστικά ένα "κέλυφος" μέσα στο οποίο τοποθετείται συνήθως ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα. Αυτό το ανταλλακτικό φίλτρο μειώνει τις βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες. Αφού λοιπόν επιλέξετε πού θα εγκαταστήσετε το φίλτρο σας (πάνω στον πάγκο, κάτω από τον πάγκο ή ακόμα και στη μπαταρία της κουζίνας ), μένει να επιλέξετε ποιο ή ποια ανταλλακτικά φίλτρα θα τοποθετήσετε μέσα. Με αυτόν τον οδηγό ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε στη σωστή επιλογή για την περιοχή σας και την ποιότητα του νερού σας.

Τί είναι η Υπερ διήθηση (ULTRA FILTRATION) και οι μεμβράνες κοίλων ινών (Hollow Fibers)

21/05/2018
από

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε τί είναι η τεχνολογία υπερδιήθησης και οι μεμβράνες κοίλων ινών και πώς εφαρμόζεται αυτή η τεχνολογία για να καθαριστεί το νερό.

Πόσο σκληρό είναι το νερό της Θεσσαλονίκης;

22/06/2017
από
πόσο σκληρό είναι το νερό της Θεσσαλονίκης

Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν έχουμε σκληρό νερό: το νερό δεν έχει ωραία γεύση, βλέπουμε "ασπρίλες" στις συσκευές μας και στα πλακάκια, το νερό δεν κάνει πολύ αφρό όταν κάνουμε μπάνιο κτλ. Η σκληρότητα είναι ουσιαστικά η συγκέντρωση διαλυμένων αλάτων μαγνησίου κι ασβεστίου και σε αυτό το άρθρο θα δούμε πόσο σκληρό είναι το νερό της Θεσσαλονίκης και τί μπορούμε να κάνουμε για να το μειώσουμε.

Φίλτρα Νερού Κεντρικής Παροχής - Πώς να επιλέξετε το καλύτερο για την περίπτωσή σας!

20/06/2017
από
Φίλτρα Νερού Κεντρικής Παροχής

Όπως λέει και το όνομά τους, τα φίλτρα κεντρικής παροχής συνδέονται στην κεντρική παροχή νερού του σπιτιού, στα ρολόγια της ύδρευσης. Συνδέονται εκεί ώστε να καθαρίζουν το νερό για όλο το σπίτι.

Τα φίλτρα αυτά είναι συσκευές, μέσα στις οποίες τοποθετούνται 3 ειδών ανταλλακτικά φίλτρα: Φίλτρα νήματος, φίλτρα πολυπροπυλενίου, φίλτρα μείωσης αλάτων και φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Τί να προσέξω πριν αγοράσω φίλτρα νερού άνω πάγκου

15/06/2017
από
Τί να προσέξω πριν αγοράσω φίλτρα νερού άνω πάγκου

Διανομέας νερού Doulton για φιλτρα ανω παγκουΤα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι συσκευές που τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας και καθαρίζουν το νερό από το χλώριο και τις βλαβερές ουσίες.

Φίλτρα Νερού Αθήνα - Νέα Ιωνία - Primato Hellas

14/06/2017
από
φιλτρα νερου αθηνα - ποια ειναι τα καλυτερα φιλτρα στον κοσμο

Φίλτρα Νερού Αθήνα: Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι τα καλύτερα φίλτρα νερού στον κόσμο για την Αθήνα, όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα του χλωρίου στο νερό; Για να θεωρηθεί ασφαλές το νερό του δικτύου, δηλαδή το νερό που τρέχει από τη βρύση σας, πρέπει να χλωριώνεται, δηλαδή πρέπει να ρίχνουμε χλώριο.

Φίλτρα Νερού Βρύσης: Τί είναι και τι κάνουν

13/06/2017
από
Φιλτρα Νερου Βρυσης

Τα φιλτρα νερου βρυσης αποτελούν μία οικονομική λύση για να πίνετε φιλτραρισμένο και σχετικά καθαρό νερό. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα φιλτρα νερου βρυσης συνδέονται στη μπαταρία της κουζίνας (στη βρύση σας) και σας επιτρέπουν να πίνετε φιλτραρισμένο νερό με ένα γύρισμα του διακόπτη. Με τον ίδιο διακόπτη μπορείτε να έχετε αφιλτράριστο νερό για να πλένετε τα πιάτα.

Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου - Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε πριν την αγορά

12/06/2017
από
Φιλτρα Νερου Κατω Παγκου

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε πριν αγοράσετε ένα φίλτρο που συνδέεται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα φίλτρα νερού είναι συσκευές, μέσα στις οποίες τοποθετούνται ανταλλακτικά φίλτρα νερού που συνήθως αποτελούνται από ενεργό άνθρακα. Αυτά τα ανταλλακτικά φίλτρα ενεργού άνθρακα έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν στους μικροσκοπικούς τους πόρους όλες τις βλαβερές για τον οργανισμό μας ουσίες και στοιχεία, όπως για παράδειγμα το χλώριο, ο μόλυβδος, τα φυτοφάρμακα και πάρα πολλά χημικά.

Τι είναι η αντίστροφη όσμωση νερού?

06/04/2017
από
Τι είναι και πως δουλεύει η αντίστροφη όσμωση

Πριν εξηγήσουμε τί είναι η αντίστροφη όσμωση νερού, πρέπει να εξηγήσουμε τί είναι η όσμωση (ή ώσμωση).

Με λίγα λόγια, όσμωση ονομάζουμε το φαινόμενο διέλευσης μορίων διαλύτη (πχ νερού), μέσω ημιπερατής μεμβράνης, από τον διαλύτη στο διάλυμα ή από ένα διάλυμα μικρότερης συγκέντρωσης (αραιότερο) προς το ένα διάλυμα μεγαλύτερης συγκέντρωσης (πυκνότερο).Ημιπερατή μεμβράνη (ή μεμβράνη όσμωσης) είναι μία μεμβράνη που επιτρέπει να περνούν μόρια του διαλύτη (πχ νερού) μέσα από τους πόρους της και δεν επιτρέπει στα μόρια της διαλυμένης ουσίας να την διαπερνούν.

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.