2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Αρθρογραφία / Τα Νέα μας

19/09/2016
από Γιάννης Μπουζάνας

Τα φίλτρα νερού καθαρίζουν τις βλαβερές ουσίες από το νερό. Ποιο όμως είναι το καλύτερο φίλτρο για εσάς; Στο μπλογκ μας θα βρείτε πολλά κι ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από το νερό και τα φίλτρα νερού βρύσης, άνω και κάτω πάγκου κ.α, για να ενημερωθείτε σωστά πριν αγοράσετε κάποιο φίλτρο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ενημέρωση και πληροφορίες τότε απλά καλέστε μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Το μέλλον του νερού: Πώς τα φίλτρα νερού Primato πρωτοπορούν με τα νέα πρότυπα στην Ασφάλεια Νερού

19/12/2023
από Ιoanna Vaiou
primato certifications

Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια του νερού είναι ολοένα και πιο σημαντική, η Primato Filters έχει αναδειχθεί ως ηγέτης στα πρωτοποριακά νέα πρότυπα. Με έμφαση στην τεχνολογία αιχμής και τις πιστοποιήσεις όπως η πιστοποίηση NSF 42 και εξαρτημάτων, καθώς και η ευρωπαϊκή πιστοποίηση EN-ISO 14898, η Primato θέτει ένα σημείο αναφοράς για την καθαρότητα και την ασφάλεια στην κατανάλωση νερού.

Το ταξίδι της Primato στην έκθεση Aquatech 2023 στο Amsterdam

18/12/2023
από Ιoanna Vaiou
aquatech

Στην πολυσύχναστη πόλη του Άμστερνταμ, όπου η καινοτομία συναντά την παράδοση, το Aquatech Trade Show αποτελεί φάρο προόδου στον κόσμο της τεχνολογίας νερού. Για την Primato, μια δυναμική εταιρεία στην πρώτη γραμμή των λύσεων επεξεργασίας νερού στην Ελλάδα, αυτή η εκδήλωση παρουσίασε μια απαράμιλλη ευκαιρία. Παρακολουθώντας με ξεκάθαρο όραμα, η Primato στόχευε όχι μόνο να απορροφήσει τον πλούτο της γνώσης και της καινοτομίας που παρουσιάζεται, αλλά και να σφυρηλατήσει νέες συνεργασίες και να ενισχύσει τις υπάρχουσες, ιδιαίτερα με εξέχουσες αμερικανικές εταιρείες.


Το ταξίδι του νερού: Από την πηγή στη βρύση

18/12/2023
από Ιoanna Vaiou
journey of water

Το νερό, ένας ζωτικός πόρος για τη ζωή, ξεκινά ένα αξιοσημείωτο ταξίδι προτού ξεκινήσει να τρέχει από τις βρύσες του σπιτιού μας. Αυτό το ταξίδι, γεμάτο με φυσικές και ανθρωπογενείς προκλήσεις, είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας και τεχνολογικών θαυμάτων. Ανιχνεύοντας τη διαδρομή του νερού από τη φυσική του πηγή στα σπίτια μας, μπορούμε να εκτιμήσουμε καλύτερα τις περίπλοκες διαδικασίες που συνεπάγεται η παροχή ασφαλούς, καθαρού πόσιμου νερού. Αυτή η κατανόηση είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά όταν λαμβάνεται υπόψη ο ρόλος των προηγμένων συστημάτων οικιακού φιλτραρίσματος, όπως τα φίλτρα νερού που προσφέρει η , στη διασφάλιση της ποιότητας του νερού.


Τί είναι οι τρίοδες μπαταρίες κουζίνας;

06/03/2023
από Ιoanna Vaiou
Τρίοδες μπαταρίες κουζίνας

Οι τρίοδες βρύσες κουζίνας συνδυάζουν ζεστό, κρύο και φιλτραρισμένο νερό σε μία μόνο βρύση, παρέχοντας μια σειρά από οφέλη στους ιδιοκτήτες του σπιτιού. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις τρίοδες βρύσες, τον τρόπο λειτουργίας τους και τα οφέλη τους.


Οδηγός για τα Φίλτρα Νερού για το Ντους Μπάνιου

03/03/2023
από Ιoanna Vaiou
Φίλτρα νερού για το ντους και το μπάνιο

Το ντους είναι μια από τις πιο βασικές και απαραίτητες δραστηριότητες υγιεινής. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να  κάνουμε μπάνιο συχνά για να διατηρήσουμε  σε καλά επίπεδα την προσωπική υγιεινή και την υγεία μας. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την ποιότητα του νερού με το οποίο κάνετε ντους; Οι περισσότεροι από εμάς υποθέτουμε ότι το νερό που βγαίνει από τα ντους είναι καθαρό και ασφαλές στη χρήση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Το νερό που βγαίνει από το ντους μπορεί να περιέχει ακαθαρσίες όπως το χλώριο, τα ιζήματα και άλλες μολυσματικές ουσίες. Εδώ φαίνονται χρήσιμα τα φίλτρα νερού ντους. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα οφέλη από τη χρήση ενός φίλτρου νερού ντους, των μέσων που φιλτράρουν το νερό του ντους και γιατί είναι καλό για την υγεία μας. 

Φίλτρα Νερού για Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, και Καφετέριες

03/03/2023
από Ιoanna Vaiou
Επαγγελματικά Φίλτρα Νερού για Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, και Καφετέριες

Το νερό είναι ένα βασικό στοιχείο στη βιομηχανία τροφίμων. Χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα, τον καθαρισμό και το ποτό. Ωστόσο, όλα τα νερά δεν είναι το ίδιο. Το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει ακαθαρσίες και μολυσματικές ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση και την ποιότητα των τροφίμων και των ποτών. Εκεί έρχονται τα επαγγελματικά φίλτρα νερού. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τη σημασία των επαγγελματικών φίλτρων νερού σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες, καθώς και πώς χρησιμοποιούνται σε κάθε εγκατάσταση.

Γιατί όλο και περισσότεροι προτιμούν φίλτρα νερού κάτω πάγκου

02/03/2023
από Μαργιώλος Γιώργος
Φίλτρα νερού κάτω πάγκου

Τα φίλτρα νερού κάτω από τον πάγκο γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους ιδιοκτήτες σπιτιού ως ένας βολικός και αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε καθαρό, φιλτραρισμένο νερό. Σε αντίθεση με τα φίλτρα πάγκου ή βρύσης, τα φίλτρα κάτω από το νεροχύτη εγκαθίστανται απευθείας στο υδραυλικό σύστημα, παρέχοντας σταθερή και αξιόπιστη παροχή καθαρού πόσιμου νερού. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε γιατί τα φίλτρα νερού κάτω από το νεροχύτη είναι καλύτερα από άλλους τύπους φίλτρων νερού.

Ζεόλιθος: Πώς Χρησιμοποιείται στην Επεξεργασία Νερού

02/03/2023
από Ιoanna Vaiou
Ο ζεόλιθος στην επεξεργασία νερού

Τα φίλτρα νερού με ζεόλιθους είναι μια καινοτόμος τεχνολογία που χρησιμοποιεί φυσικά μέταλλα για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών και τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού. Οι ζεόλιθοι είναι μικροπορώδη υλικά που σχηματίζονται από ηφαιστειακή τέφρα και άλλα φυσικά ορυκτά. Έχουν μια μοναδική κρυσταλλική δομή που τους επιτρέπει να παγιδεύουν και να ανταλλάσσουν ιόντα, καθιστώντας τα ένα αποτελεσματικό μέσο διήθησης για την επεξεργασία του νερού.

Δίκτυο Ύδρευσης Αθήνα: Ό,τι Χρειάζεται να Γνωρίζετε

02/03/2023
από Ιoanna Vaiou
λίμνη Μαραθώνα - δίκτυο ύδρευσης Αθήνας

Δίκτυο Ύδρευσης Αθήνα - Οδηγός: Το δίκτυο ύδρευσης στην Αθήνα είναι ένα σύνθετο σύστημα που παρέχει καθαρό και ασφαλές πόσιμο νερό σε εκατομμύρια κατοίκους και επισκέπτες καθημερινά. Το σύστημα βασίζεται σε έναν συνδυασμό πηγών επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, καθώς και σε ένα δίκτυο αγωγών, αντλιών και εγκαταστάσεων επεξεργασίας, για να διασφαλίσει ότι το νερό που παραδίδεται σε σπίτια και επιχειρήσεις είναι της υψηλότερης ποιότητας.

Όλη η Αλήθεια για τα Φίλτρα Νερού

26/09/2022
από Ιoanna Vaiou
όλη η αλήθεια για τα φίλτρα νερού

Όλη η αλήθεια για τα φίλτρα νερού: Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνετε τα τελευταία χρόνια σχετικά με τα φίλτρα νερού.

Ρώσικο Φίλτρο Νερού με Αραγωνίτη - Οδηγός Αγοράς

26/01/2022
από Ιoanna Vaiou
ρωσικα φιλτρα νερου με αραγωνιτη - πλήρης οδηγός αγοράς

Καλωσορίσατε στο άρθρο-οδηγό μας για εσάς που σκέφτεστε να αγοράσετε κάποιο ρωσικό φίλτρο νερού με αραγωνίτη για το σπίτι σας. Αρχικά, ας δούμε τι είναι αυτός ο αραγωνίτης.

Τοποθέτηση & Επιλογή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου

01/10/2020
από Ιoanna Vaiou
Τοποθέτηση & Επιλογή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου

Τοποθέτηση Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι συσκευές φίλτρανσης που τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας και συνδέονται πολύ εύκολα και γρήγορα με ένα διακόπτη στη βρύση. Έτσι λοιπόν, με το απλό γύρισμα του διανομέα, δηλαδή του διακόπτη, μπορείτε να επιλέξετε αφιλτράριστο νερό από τη βρύση ώστε να πλύνετε τα πιάτα σας ή φιλτραρισμένο νερό από το βρυσάκι του φίλτρου για πόση, μαγείρεμα, πλύσιμο φρούτων και λαχανικών και φυσικά για να γεμίσετε πολύ εύκολα τα μπουκάλια σας με νερό.

Μένω Αθήνα. Χρειάζομαι φίλτρο νερού;

23/06/2020
από Μαργιώλος Γιώργος
Φίλτρα νερού Νέα Ιωνία

Μένω Αθήνα, χρειάζεται να τοποθετήσω φίλτρο νερού;

Το φίλτρο νερού μπορεί να είναι μια μικρή επένδυση, ωστόσο αποτελεί μια πολύ σημαντική απόφαση για την υγεία σας.

Ειδικότερα στη σύγχρονη εποχή όπου η μόλυνση του περιβάλλοντος και του οργανισμού μας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και γίνεται κάθε μέρα ποικιλοτρόπως, η εξασφάλιση καθαρού νερού θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο μπορούμε να παρέμβουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την ευεξία μας. Αν είστε κάτοικος Αθήνας, θα γνωρίζετε ήδη πως η πρωτεύουσα αποτελεί μια ευρωπαϊκή πόλη που δέχεται θετικές κριτικές για την ποιότητα του νερού της.

Φίλτρα Νερού Κριτικές, Κατηγορίες και Τιμές

07/04/2020
από Ιoanna Vaiou
Water Filter Prices: Full Guide

Δείτε Κριτικές για τα Φίλτρα μας από τους Πελάτες μας στις Google σελίδες των 3 καταστημάτων μας:

Βοηθάει το φιλτραρισμένο νερό στις αλλεργίες;

23/01/2020
από Μαργιώλος Γιώργος
φιλτραρισμενο νερο πως βοηθα στις αλλεργιες

Υποφέρετε από αλλεργίες; Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται από αλλεργίες οι οποίες συνήθως οφείλονται σε συγκεκριμένες τροφές, στη σκόνη και στη γύρη. Κάθε φορά λοιπόν που το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει μια αλλεργιογόνα ουσία, παράγει τα αντίστοιχα αντισώματα για να την καταπολεμήσει και έτσι προκαλούνται τα γνωστά δυσάρεστα συμπτώματα.

10+ λόγοι για να βάλετε περισσότερο νερό στη ζωή σας!

10/10/2019
από Ιoanna Vaiou
10+ Λόγοι για να βάλετε περισσότερο νερό στη ζωή σας

Όλοι γνωρίζουμε, και ομόφωνα θα συμφωνήσουμε πως το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία μας. Ωστόσο, πόσοι από εμάς έχουμε σαν προτεραιότητα την κατανάλωση καθαρού νερού και κυρίως την επαρκή κατανάλωση του; Γνωστές οι συμβουλές των ειδικών για την ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε και τη σημασία τοποθέτησης φίλτρων νερού, αλλά στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε, τα παραπάνω μάλλον καταλήγουν να είναι από τα πρώτα πράγματα που παραμελούμε. Σίγουρα, ήδη ξέρετε πως το ανθρώπινο σώμα είναι κατά 60% νερό. Γνωρίζετε όμως πως το ποσοστό του νερού στον εγκέφαλο μας φτάνει στο 85% και στο αίμα το 90%;

Ζεόλιθος: Τα Οφέλη στα Φίλτρα Νερού - Οι Ιδιότητες του Φυσικού Ορυκτού

19/03/2019
από Ιoanna Vaiou
Ζεόλιθος οφελη στα φιλτρα νερου

Καλωσορίσατε στο άρθρο-οδηγό μας για τα οφέλη του ζεόλιθου στα φίλτρα νερού και τις ιδιότητες του φυσικού ορυκτού. Τα τελευταία 50 χρόνια, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στα μέσα φιλτραρίσματος νερού με την χρήση υλικών όπως η άμμος, ο ανθρακίτης κι ο ενεργός άνθρακας.

Πλέον, όμως, υπάρχουν διαθέσιμα μέσα ενδελεχούς καθαρισμού από ζεόλιθο, τα οποία επιτυγχάνουν φιλτράρισμα με ονομαστική τιμή <5μ. Στην ορυκτολογία, υπάρχουν περίπου 40 γνωστοί τύποι φυσικών ζεολίθων (ένυδρα πυριτικά άλατα), από τους οποίους ο κλινοπτιλόλιθος είναι ο συνηθέστερος.

Ο κλινοπτιλόλιθος ταξινομείται ως κρυσταλλικό, πυριτικό ορυκτό που έχει υψηλό πορώδες, μεγάλη επιφάνεια και μικροκρυσταλλική δομή, ενώ είναι ανθεκτικό στην τριβή.

Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης; Γίνεται κάποια επεξεργασία του πόσιμου νερού και που;

27/02/2019
από Ιoanna Vaiou
Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης; γινεται καποια επεξεργασια του ποσιμου νερου και που;

Σύντομα ιστορικά στοιχεία

Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης;

  • Το δίκτυο ύδρευσης της Θεσσαλονίκης λειτουργεί από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Κατά την εποχή εκείνη υπήρχε δίκτυο ύδρευσης στην πόλη που τροφοδοτούνταν από τις πηγές του Χορτιάτη, του Ρετζικίου και της Σταυρούπολης.
  • Το 1888 με αυτοκρατορική διαταγή παραχωρήθηκε η υδροδότηση του κέντρου της πόλης σε τούρκο επιχειρηματία ο οποίος με εξωτερική χρηματοδότηση ίδρυσε την εταιρεία “Οθωμανική Εταιρεία Υδάτων Θεσσαλονίκης” η οποία λειτουργούσε παράλληλα με την ύδρευση της πόλης από το δήμο Θεσσαλονίκη έως το 1939.
  • Το 1919 αποφασίστηκε η χλωρίωση του νερού των υδραγωγείων.
  • Το 1922 αποφασίστηκε να ανακαινισθεί το δίκτυο λόγω της μεγάλης προσέλευσης προσφύγων που προκάλεσε έλλειψη νερού.

PRIMATO: Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ Φίλτρα Νερού που Κατασκευάζονται στη Θεσσαλονίκη!

22/01/2019
από Ιoanna Vaiou
Ελληνικά φίλτρα νερού

Primato Hellas: Τα κορυφαία Ελληνικά φίλτρα νερού από την Θεσσαλονίκη! Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της ελληνικής αγοράς για ποιοτικά συστήματα φιλτραρίσματος νερού, ξεκινήσαμε το 2018 την παραγωγή ελληνικών συσκευών στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας μας. Χάρις στη μεγάλη γκάμα αυτών των συσκευών, καλύπτονται όλες οι ανάγκες των πελατών μας, τόσο αυτών που επιθυμούν να εγκαταστήσουν ένα φίλτρο άνω πάγκου όσο κι εκείνων που χρειάζονται ένα φίλτρο κάτω πάγκου.

Αμερικάνικα Φίλτρα Νερού με Ζεόλιθο! Ceramic Filters Company Inc

27/11/2018
από
Αμερικανικα φιλτρα νερου με ζεολιθο

Αμερικάνικα φίλτρα νερού με ζεόλιθο: Η Ceramic Filters Company Inc είναι μία αμερικάνικη εταιρία κατασκευής φίλτρων νερού που ειδικεύεται σε κεραμικά, καθώς και σε ειδικά πατενταρισμένα υλικά που παντρεύουν τα κλασικά φίλτρα ενεργού άνθρακα με ειδικά ορυκτά όπως ο ζεόλιθος.

Πώς μια καρύδα μετατρέπεται σε ενεργό άνθρακα

09/07/2018
από Ιoanna Vaiou
Πώς μια καρύδα γίνεται ενεργός άνθρακας

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα φίλτρο νερού ή αν έχετε ήδη, σίγουρα θα έχετε ακούσει τον όρο "ενεργός άνθρακας", καθώς είναι το βασικό μέσο φιλτραρίσματος κι επεξεργασίας νερού. Ο ενεργός άνθρακας παράγεται από τύρφη, μπαμπού, κάρβουνο, ξύλο, πριονίδι, πυρήνες ελιάς, πετρέλαιο και φλοιό καρύδας, με τον τελευταίο να είναι ο πιο οικολογικός και φιλικός προς το περιβάλλον και να χρησιμοποιείται στα φίλτρα νερού υψηλότερης ποιότητας.

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.