2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Αρθρογραφία / Τα Νέα μας

19/09/2016
από Γιάννης Μπουζάνας

Τα φίλτρα νερού καθαρίζουν τις βλαβερές ουσίες από το νερό. Ποιο όμως είναι το καλύτερο φίλτρο για εσάς; Στο μπλογκ μας θα βρείτε πολλά κι ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από το νερό και τα φίλτρα νερού βρύσης, άνω και κάτω πάγκου κ.α, για να ενημερωθείτε σωστά πριν αγοράσετε κάποιο φίλτρο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ενημέρωση και πληροφορίες τότε απλά καλέστε μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου - Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε πριν την αγορά

12/06/2017
από
Φιλτρα Νερου Κατω Παγκου

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε πριν αγοράσετε ένα φίλτρο που συνδέεται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα φίλτρα νερού είναι συσκευές, μέσα στις οποίες τοποθετούνται ανταλλακτικά φίλτρα νερού που συνήθως αποτελούνται από ενεργό άνθρακα. Αυτά τα ανταλλακτικά φίλτρα ενεργού άνθρακα έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν στους μικροσκοπικούς τους πόρους όλες τις βλαβερές για τον οργανισμό μας ουσίες και στοιχεία, όπως για παράδειγμα το χλώριο, ο μόλυβδος, τα φυτοφάρμακα και πάρα πολλά χημικά.

Τι είναι η αντίστροφη όσμωση νερού?

06/04/2017
από
Τι είναι και πως δουλεύει η αντίστροφη όσμωση

Πριν εξηγήσουμε τί είναι η αντίστροφη όσμωση νερού, πρέπει να εξηγήσουμε τί είναι η όσμωση (ή ώσμωση).

Με λίγα λόγια, όσμωση ονομάζουμε το φαινόμενο διέλευσης μορίων διαλύτη (πχ νερού), μέσω ημιπερατής μεμβράνης, από τον διαλύτη στο διάλυμα ή από ένα διάλυμα μικρότερης συγκέντρωσης (αραιότερο) προς το ένα διάλυμα μεγαλύτερης συγκέντρωσης (πυκνότερο). Ημιπερατή μεμβράνη (ή μεμβράνη όσμωσης) είναι μία μεμβράνη που επιτρέπει να περνούν μόρια του διαλύτη (πχ νερού) μέσα από τους πόρους της και δεν επιτρέπει στα μόρια της διαλυμένης ουσίας να την διαπερνούν.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 22 Μαρτίου

22/03/2017
από
Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η Primato στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Το Νερό, ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός, πηγή ζωής για τον άνθρωπο, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη.

Η Primato πάει Ιστιοπλοΐα!

08/02/2017
από
primato loves sailing

Η αγάπη της Primato για το νερό δεν σταματάει στο νερό βρύσης! Συνεχίζεται και…στο αλμυρό! Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως πρόσφατα γίναμε χορηγοί αγώνων στον Όμιλο Φίλων Ιστιοπλοΐας ή αλλιώς “It’s Sailing Time”.

Τα Φίλτρα Νερού περιέχουν Ενεργό Άνθρακα, είναι καλό αυτό;!

30/10/2016
από
Γιατί τα φίλτρα νερού έχουν ενεργό άνθρακα

Τα φίλτρα νερού περιέχουν Ενεργό Άνθρακα, είναι καλό αυτό;! Διαβάστε σε αυτό το άρθρο όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Ο ενεργός άνθρακας έχει πλέον διάφορες χρήσεις γύρω μας: από καίριο υλικό σε αντιασφυξιογόνες μάσκες και απορροφητήρες κουζίνας μέχρι σε φάρμακα και στην απορρόφηση τοξινών, δηλητηρίων κι αερίων από το πεπτικό σύστημα. Η βασική όσο και αποτελεσματική του χρήση στον εις βάθος καθαρισμό του νερού, μια και αποτελεί θεαματικό υλικό απορρόφησης και διήθησης, είναι πολύ δημοφιλής.

​Αντίστροφη Όσμωση: ιδανική για νησιά, γεωτρήσεις και ενυδρεία

30/10/2016
από
αντίστροφη όσμωση

Γιατί είναι τα φίλτρα νερού αντίστροφης όσμωσης ιδανικά για νησιά, γεωτρήσεις, για το σπίτι κι ενυδρεία; Διαβάστε αυτό το άρθρο για να ανακαλύψετε γιατί είναι παγκοσμίως το καλύτερο φίλτρο νερού.

Αν και ουσιαστικά αποτελεί φίλτρο νερού που τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας, η αντίστροφη όσμωση αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία, μια και βασίζεται σε ιδιαίτερη και εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνολογία. Η μεμβράνη του φίλτρου έχει διαπερατότητα μόλις 0,0001 μικρά. Αυτό σημαίνει ότι συγκρατεί όλα τα σωματίδια και τους οργανισμούς που είναι μεγαλύτερα από 0,0001 χιλιοστά του χιλιοστού!

​Τι είναι τα Φίλτρα Νερού & ποιες οι Κατηγορίες τους

30/10/2016
από
τι είναι τα φίλτρα νερού

Τα φίλτρα νερού, αναλόγως το σημείο όπου εγκαθίστανται και τον αριθμό φίλτρων που φέρουν, φιλτράρουν το ύδωρ πριν αυτό φτάσει στο ποτήρι μας, συγκρατώντας σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό -αποτελεσματικά και θεαματικά- τις βλαβερές χημικές και στερεές ουσίες και τα σωματίδια.

Αναλόγως το πρόβλημα νερού που έχει η περιοχή ή το ίδιο το κτίριο, όπως αναλόγως και με τη χρήση για την οποία το προορίζουμε, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία μεγάλη επαγγελματική γκάμα, η οποία εγγυάται σημαντική βελτίωση, τόσο στην ποιότητα του νερού, όσο στην οσμή και γεύση του.

Εξασθενές Χρώμιο - Ένα καρκινογόνο που πρέπει να περιοριστεί άμεσα!

07/09/2016
από
Εξασθενές Χρώμιο στην Ελλάδα

Όλοι γνωρίζουμε ότι το εξασθενές χρώμιο είναι επικίνδυνο, ή μήπως όχι; Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα.

Αρσενικό στο νερό - Το πανταχού παρόν δηλητήριο

07/09/2016
από
αρσενικό στο νερό

Το νερό σε πολλές χώρες αλλά και περιοχές της Ελλάδας είναι μολυσμένο με αρσενικό. Μία μελέτη βρήκε ότι το να πίνει κανείς νερό μολυσμένο με αρσενικό είναι σαν να καπνίζει για χρόνια.

PH νερού βρύσης - Η παράνοια του αλκαλικού νερού - Κατανοώντας το PH

06/09/2016
από
παράνοια με το αλκαλικό νερό

Αλκαλικό νερό και η παράνοια γύρω από αυτό! Καλώς ήρθατε στο άρθρο μας σχετικά με το PH νερού βρύσης, το PH απιονισμένου ή αποσταγμένου νερού κ.α. Ας κατανοήσουμε το PH αρχικά.

Τα νέα του νερού της τελευταίας εβδομάδας

05/09/2016
από
τα νέα του νερού

Ας δούμε με τίτλους τα νέα του νερού της εβδομάδας που μας πέρασε:

Η Primato γίνεται επίσημος διανομέας της Watts Water Technologies

31/08/2016
από
watts επίσημος διανομέας

watts water technologies logo

Τον Ιούνιο του 2016 η Primato Hellas έγινε επίσημος διανομέας των προϊόντων της Watts Water Technologies.

Φίλτρο Ενεργού Άνθρακα: Τί Είναι ο Ενεργός Άνθρακας;

27/02/2016
από Ιoanna Vaiou
Φίλτρο ενεργού άνθρακα: Τί είναι ο ενεργός άνθρακας και πως εξυγειάνει το νερό που πίνουμε;

Ο άνθρακας στο πέρασμα του χρόνου

Ενεργός άνθρακας σε σκόνη

Κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς πότε ανακαλύφθηκαν οι ιδιότητες του άνθρακα. Πάει πίσω στο χρόνο τόσο πολύ που οι επιστήμονες δεν μπορούν να ορίσουν χρονολογικά την περίοδο που άρχισαν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν πρώτη φορά τον άνθρακα.

Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Primato! - Δείτε τους Νικητές!

04/01/2016
από Μαργιώλος Γιώργος
Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός

Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός για ένα φίλτρο νερού

Σας ευχαριστούμε όλους που πήρατε μέρος στον Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό μας για ένα Φίλτρο Νερού - made in USA.

Νερό, χαζές απορίες (ΜΕΡΟΣ 2ο)

22/01/2015
από Μαργιώλος Γιώργος
Νερό χαζές απορίες 2

Μάθαμε για το πότε διψάμε, τι συμβαίνει τελικά με το κρύο ντους, συγκλονιστήκαμε με το νερό που τρώγεται και όμως δεν καλύψαμε πολλές απορίες. Υπάρχουν άλλες τόσες και καθημερινά γεννιούνται ακόμη περισσότερες, όπως, γιατί το ποτήρι ιδρώνει, γιατί το νερό κάνει μπουρμπουλήθρες όταν βγαίνει από το μπουκάλι αφού δεν περιέχει ανθρακικό; Αυτά και άλλα πολλά θα ανακαλύψετε παρακάτω.

Λόγοι που μας οδηγούν στην αφυδάτωση

14/01/2015
από Μαργιώλος Γιώργος
Λόγοι που προκαλούν αφυδάτωση

Ο οργανισμός είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση να έχει τις κατάλληλες ποσότητες υγρών, δηλαδή να μένει ενυδατωμένο. Το σώμα χάνει υγρά με διάφορους τρόπους, που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν καν. Για παράδειγμα, κάθε μέρα ο ανθρώπινος οργανισμός χάνει νερό μέσω της αναπνοής, της εφίδρωσης, των ούρων, και τις διάφορες κινήσεις του εντέρου. Το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει να αναπληρώσει τα χαμένα υγρά καταναλώνοντας νερό, ή ποτά και τρόφιμα που εμπεριέχουν νερό. Για αυτό και διψάμε!
Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν πως χάνουν νερό μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα, αλλά επειδή το ξέρουν, το θεωρούν ως κάτι συνηθισμένο και δεν του δίνουν την απαραίτητη σημασία. Όπως και την ενυδάτωση τους την αφήνουν στο πέρασμα του χρόνου, λάθος τους βέβαια.

Νικητές Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού 2014

05/01/2015
από Μαργιώλος Γιώργος
Νικητές διαγωνισμού

Η νικήτρια του Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού είναι η https://www.facebook.com/ageliki.malamoudi !!

Οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης και πώς να την αποφυγετε

03/01/2015
από Μαργιώλος Γιώργος
Επιπτώσεις της αφυδάτωσης

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για το πως μπορούμε να πάθουμε αφυδάτωση, τι επιπτώσεις όμως έχει αυτό στον οργανισμό μας;

Νερό και λεμόνι

23/12/2014
από Μαργιώλος Γιώργος
Νερό και λεμόνι

λεμόνι σε σχήμα καρδιάς

Σας αναφέραμε τους λόγους που προκαλείται η αφυδάτωση, τις επιπτώσεις της και πως να την αποφύγετε. Στους τρόπους αποφυγής σας επισημάναμε πόσο σημαντικό είναι το πρωί μόλις ξυπνάμε να πίνουμε ένα ποτήρι πόσιμο νερό από το ειδικό φίλτρο νερού που έχουμε προσθέσει στην βρύση μας. Τώρα θα το πάμε λίγο παραπέρα, δηλαδή να ξεκινήσετε την μέρα σας πίνοντας ζεστό νερό με λεμόνι. Μπορεί να ξινίζετε, αλλά θα εκπλαγείτε από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην υγεία σας!

Γιατί πρέπει να ποτίζουμε τα φυτά?

19/12/2014
από Ιoanna Vaiou

Γιατί πρέπει να ποτίζουμε τα φυτά;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πρέπει να ποτίζεις τα φυτά σου; Εκτός από τους ανθρώπινους οργανισμούς, υπάρχουν και άλλοι στον κόσμο μας. Όπως έχουμε ανάγκες εμείς οι άνθρωποι, έτσι έχουν ανάγκες τα ζώα, τα φυτά κ.ο.κ. Για να γίνω πιο κατανοητός, όπως διψάς και πεινάς εσύ και εγώ, έτσι διψάνε και πεινάνε και οι υπόλοιποι οργανισμοί. Είναι φυσιολογικό, είναι η ζωή.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά!

16/12/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

Το κρύο αισθητό μέσα από τα χοντρά μπουφάν. Η παγωνιά δεν βρίσκει εμπόδιο ούτε από το πλεκτά, μάλλινα πουλόβερ. Τρυπάει μέχρι το κόκκαλο. Κασκόλ, γάντια, σκουφιά. Χειμώνιασε για τα καλά. Κόσμος περπατά στους δρόμους νευρικά, αλλά όχι με νεύρα. Κανείς δεν έχει νεύρα ή και να έχει δεν μπορεί να τα κρατήσει, ο λόγος, προφανής. Όσο πλησιάζουν το εορταστικό πνεύμα αρχίζει να κάνει ολοένα και εντονότερη την παρουσία του.

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.