2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

10+ λόγοι για να βάλετε περισσότερο νερό στη ζωή σας!

10/10/2019
από Γιάννης Μπουζάνας
10+ Λόγοι για να βάλετε περισσότερο νερό στη ζωή σας

Όλοι γνωρίζουμε, και ομόφωνα θα συμφωνήσουμε πως το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία μας. Ωστόσο, πόσοι από εμάς έχουμε σαν προτεραιότητα την κατανάλωση καθαρού νερού και κυρίως την επαρκή κατανάλωση του; Γνωστές οι συμβουλές των ειδικών για την ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε και τη σημασία τοποθέτησης φίλτρων νερού, αλλά στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε, τα παραπάνω μάλλον καταλήγουν να είναι από τα πρώτα πράγματα που παραμελούμε. Σίγουρα, ήδη ξέρετε πως το ανθρώπινο σώμα είναι κατά 60% νερό. Γνωρίζετε όμως πως το ποσοστό του νερού στον εγκέφαλο μας φτάνει στο 85% και στο αίμα το 90%;


Η ποσότητα του νερού που πρέπει να πίνουμε εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως η ηλικία, η φυσική μας δραστηριότητα κτλ. Οι περισσότεροι όμως από εμάς, πίνουμε νερό μόνο αν νιώσουμε δίψα, με άλλα λόγια όταν φτάσουμε ήδη τον οργανισμό μας στο σημείο να αρχίζει να... αφυδατώνεται. Επιπλέον, πέρα από την περιορισμένη κατανάλωση του, δεν φροντίζουμε για την ποιότητα του νερού που πίνουμε. Γι΄αυτό τα ελληνικά φίλτρα νερού Primato εξασφαλίζουν πως θα απολαμβάνετε πραγματικά καθαρό και εύγευστο νερό σε κάθε ποτήρι. Όσο για το πόσο νερό πρέπει να πίνετε, μια γρήγορη ανάγνωση παρακάτω πιστεύουμε θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τη στάση σας απέναντι στην κατανάλωση νερού!


Τα οφέλη του νερού στην υγεία

Το νερό είναι συνώνυμο της υγείας και η ποιότητα του εξασφαλίζεται μόνο με αξιόπιστα φίλτρα νερού. Η επαρκής κατανάλωση καθαρού, φιλτραρισμένου νερού έχει πολλά και διαφορετικά οφέλη για τη λειτουργία του οργανισμού μας. Ας απαριθμήσουμε τα σημαντικότερα από αυτά:

 1. Το νερό μεταφέρει οξυγόνο σε όλο μας το σώμα, αφού το αίμα μας αποτελείται από 90% νερό και τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλο τον οργανισμό μας.
 2. Ενυδατώνει τις αρθρώσεις, αφού οι χόνδροι που καλύπτουν τις αρθρώσεις αποτελούνται από 80% νερό. Έτσι λοιπόν, η μακροχρόνια αφυδάτωση, δυσκολεύει την απορρόφηση των κραδασμών στις αρθρώσεις των άκρων αλλά και της σπονδυλικής μας στήλης. Φυσικό επακόλουθο; Ο πόνος.
 3. Η ενυδάτωση του οργανισμού διεγείρει την υγεία του δέρματος, προστατεύοντας το από δερματικά προβλήματα και πρόωρη ρυτίδωση.
 4. Η ενυδάτωση του οργανισμού δημιουργεί σάλιο και βλέννα, απαραίτητα για τη σωστή πέψη των τροφίμων, την υγεία των δοντιών, την ορθή λειτουργία της αναπνευστικής οδού αλλά και την προστασία διαφόρων ζωτικών οργάνων.
 5. Προστατεύει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, ενισχύοντας τη δομή και υγιή λειτουργία του. Η παρατεταμένη αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σκέψης και λογικής.
 6. Ρυθμίζει τη σωματική θερμοκρασία μέσω της εφίδρωσης.
 7. Αποτοξινώνει τον οργανισμό από άχρηστες ουσίες μέσω των ούρων και των κοπράνων.
 8. Βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης.
 9. Διατηρεί υγιή και καθαρά τα νεφρά, αφού αποτελούν το όργανο που ρυθμίζει την ποσότητα των υγρών στο σώμα.
 10. Μας προστατεύει από άσθμα και αναπνευστικές αλλεργίες, αφού όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο συστέλλονται οι αεραγωγοί ώστε να αποφευχθεί η απώλεια νερού μέσω της αναπνοής.
 11. Το νερό είναι απαραίτητο για τη θρέψη, καθώς πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία είναι υδατοδιαλυτά και πρέπει να διαλυθούν σε νερό για να απορροφηθούν από τον οργανισμό.
 12. Διευκολύνει την απώλεια βάρους, αφού δύο ποτήρια πριν από κάθε γεύμα προκαλούν αίσθημα κορεσμού, περιορίζοντας έτσι την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε.
 13. Βοηθάει τις γυμναστικές μας επιδόσεις, αφού η ενυδάτωση αυξάνει την αντοχή μας σε φυσικές δραστηριότητες που διαρκούν περισσότερο από 30 λεπτά.

Δείτε το άρθρο μας για τα φίλτρα νερού για Θεσσαλονίκη - ποια είναι τα καλύτερα;

Σχόλια

Muy útil tu artículo: ¡10 razones por las que el agua es importante para los seres vivos! ¡Gracias!
Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.