2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Φίλτρα Νερού Κύπρος

Σύντομο βίντεο

Εάν είστε στην Κύπρο κι ενδιαφέρεστε για φίλτρο νερού, τότε αυτό το άρθρο θα σας ξεκαθαρίσει όλα όσα χρειάζεστε.

Το 2016 έγιναν αναλύσεις σε 2.072 δείγματα νερού για 24.212 διαφορετικές χημικές παραμέτρους. Πολύ λίγα από τα δείγματα αυτά ήταν εκτός των αποδεκτών ορίων. Η μικροβιολογική ποιότητα του πόσιμου νερού θεωρείται αρκετά καλή. Φυσικά, δεν έλλειψαν τα προβλήματα, τα οποίτα εντοπίστηκαν κυρίως σε μικρές κοινότητες που παίρνουν νερό από πηγές που δεν χλωριώνονται.

Ένα από τα προβλήματα που έχει το πόσιμο νερού της Κύπρου, είναι ότι δεν είναι αρκετό! Η Κύπρος χρησιμοποιεί μεγάλους αφαλατωτές που παίρνουν το θαλασσινό νερό και το μετατρέπουν σε πόσιμο, ώστε να καλύφθούν οι ανάγκες των πολιτών. Επίσης, κατά καιρούς, ειδικά στο παρελθόν, εισάγει νερό σε βυτία από την Ελλάδα.

Μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιούν οι πολίτες φίλτρα νερού, ώστε να καθαρίζουν το νερό που μπορεί να προέρχεται από διαφορετικές πηγές.

Πώς δουλεύουν τα φίλτρα νερού

Το νερό χλωριώνεται ώστε να απολυμανθεί και να γίνει πόσιμο. Το χλώριο λοιπόν είναι το φθηνότερο μέσο για να απολαμβάνουμε ασφαλές νερό. Το ίδο το χλώριο όμως αφήνει μία αρκετά άσχημη μυρωδιά και δημιουργεί αρκετά υπο-προϊόντα όπως είναι πχ το χλωροφόρμιο. Επίσης, το χλώριο δεν μπορεί να αφαιρέσει όλα τα βλαβερά στοιχεία από το νερό όπως είναι πχ ο μόλυβδος και τα βαρέα μέταλλα. Εάν τοποθετήσετε ένα φίλτρο νερού στο σπίτι σας όμως, θα μπορείτε να πίνετε νερό χωρίς τις βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες. Το νερό έρχεται στο σπίτι σας με χλώριο, άρα έχει ήδη απολυμανθεί, και την τελευταία στιγμή, το φίλτρο νερού αφαιρεί το χλώριο και άλλες ουσίες και σας χαρίζει φρέσκο και πεντακάθαρο νερό.

Πού τοποθετούνται τα φίλτρα νερού;

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο νερού πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας ή ακόμα και κάτω από τον πάγκο. Επιλέξτε το κατάλληλο για εσάς φίλτρο ανάλογα με τις ανάγκες σας, πόσα άτομα θα χρησιμοποιούν το φίλτρο και την ποιότητα του νερού της περιοχής σας. Εάν για παράδειγμα, είστε 1-2 άτομα στο σπίτι, τότε ένα μονό φίλτρο θα σας καλύψει. Εάν όμως πίνουν περισσότερα άτομα νερό, τότε καλύτερα να εγκαταστήσετε ένα διπλό ή και τριπλό φίλτρο. Με ένα διπλό ή τριπλό φίλτρο, μπορείτε να επιλέξετε άλλα ανταλλακτικά φίλτρα στη συσκευή. Μπορείτε για παράδειγμα στο πρώτο στάδιο φιλτραρίσματος να βάλετε ένα φίλτρο μείωσης αλάτων (η Κύπρος έχει αρκετά σκληρό νερό). Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για εσάς, τότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Φίλτρα Νερού Άνω Πάγκου κατάλληλα για την Κύπρο

Σε αυτή τη συλλογη θα δείτε φίλτρα νερού άνω πάγκου που είναι κατάλληλα για την Κύπρο. Τα φίλτρα άνω πάγκου τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας, δίπλα από το νεροχύτη. Συνδέονται στην μπαταρία της κουζίνας με έναν διακόπτη με τον οποίο επιλέγετε φιλτραρισμένο νερό για να πιείτε ή αφιλτράριστο νερό για άλλες χρήσεις όπως πχ το πλύσιμο των πιάτων. Τα φίλτρα άνω πάγκου σε γενικές γραμμές δεν είναι τόσο "βολικά" όσο τα φίλτρα κάτω πάγκου γιατί πιάνουν χώρο στον πάγκο της κουζίνας. Τοποθετούνται όμως πανεύκολα σε ελάχιστα λεπτά και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια υδραυλικού.

Φίλτρα Νερού κάτω Πάγκου κατάλληλα για την Κύπρο

Εδώ θα δείτε φίλτρα νερού που τοποθετούνται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας ώστε να μην πιάνουν χώρο στον πάγκο. Έχετε 3 επιλογές:

  • Μπορείτε να συνδέσετε ένα φίλτρο κάτω πάγκου απευθείας στην κρύα παροχής της βρύσης της κουζίνας σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε που θα ανοίγετε τη βρύση σας στο κρύο, το νερό θα είναι φιλτραρισμένο.
  • Μπορείτε να τα συνδέσετε με το δικό τους βρυσάκι. Αυτό σημαίνει ότι θα μπει ένα έξτρα βρυσάκι στον πάγκο της κουζίνας σας που θα σας δίνει μόνο φιλτραρισμένο νερό. Έτσι κάνετε οικονομία στο φίλτρο καθώς το χρησιμοποιείτε μόνο όταν το χρειάζεστε.
  • Μπορείτε να το συνδυάσετε με μία τρίοδη βρύση. Οι τρίοδες βρύσες αντικαθιστούν την μπαταρία της κουζίνας σας κι έχουν δύο διακόπτες. Έναν για το φιλτραρισμένο νερό κι έναν για το ζεστό-κρύο αφιλτράριστο νερό της βρύσης.

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο σας βολεύει καλύτερα, επικοινωνήστε μαζί μας να το συζητήσουμε.

Παγούρια με φίλτρο επιβίωσης για κερματοδέκτες

Στην Κύπρο, αρκετός κόσμος χρησιμοποιεί το νερό από τους κερματοδέκτες. Εάν δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα νερού των κερματοδεκτών ή αν απλά θέλετε μία έξτρα γραμμή προστασίας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα παγούρια της LifeStraw® που έχουν ειδικά φίλτρα νερού επιβίωσης με μεμβράνες Υπερ-διήθησης.

Πώς μπορώ να αγοράσω ένα φίλτρο νερού για την Κύπρο;

Μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρονικά από τη σελίδα μας ή απλά να μας καλέσετε για να συζητήσουμε και να βρούμε μαζί το κατάλληλο για εσάς φίλτρο νερού. Τα μεταφορικά για την Κύπρο κοστίζουν 15€ εάν η παραγγελία σας είναι κάτω από 100€. Εάν η παραγγελία σας είναι πάνω από 100€ τότε τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Για την Κύπρο συνεργαζόμαστε με την TNT-FEDEX ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι το φίλτρο θα έρθει σε εσάς γρήγορα και με ασφάλεια. Φυσικά έχετε τον αριθμό αποστολής της παραγγελίας σας ώστε να βλέπετε ζωντανά πού βρίσκεται.

Μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική), paypal ή ακόμα και με τραπεζική κατάθεση. Μόλις δούμε την πληρωμή θα στείλουμε αμέσως το φίλτρο σε εσας το συντομότερο δυνατόν!

Χαιρόμαστε πάντα να εξυπηρετούμε τους Κύπριους φίλους μας, γιαυτό μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για ό,τι χρειαστείτε!

Σε ποιες περιοχές της Κύπρου στέλνουμε τα προϊόντα μας

Η γρήγορη απάντηση είναι: ΣΕ ΟΛΕΣ! Όπου κι αν είστε στην Κύπρο (Αμμόχωστο, Κερύνεια, Λάρνακα, Λεμεσό, Λευκωσία, Πάφο κτλ), αναλαμβάνουμε τα παραδώσουμε την παραγγελία σας το συντομότερο δυνατόν!

Άλλες περιοχές:

Φίλτρα νερού Πειραιάς

Φίλτρα νερού Θεσσαλονίκη

Φίλτρα νερού Αθήνα