Θεσσαλονικη: Ποια Ειναι τα Καλυτερα Φιλτρα Νερου

Posted by   Μαργιώλος Γιώργος
20/06/2018
0
Ποια είναι τα καλύτερα φιλτρα νερου για Θεσσαλονίκη

Ποια Είναι τα Καλύτερα Φίλτρα Νερού για την Θεσσαλονίκη


Βασικό και υψίστης σημασίας πρόβλημα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι το νερό και το κατά πόσο είναι επιβλαβές για την υγεία μας. Τη χρονική περίοδο μάλιστα που γράφονται αυτές οι γραμμές (Ιούνιος 2018), το δίκτυο της Θεσσαλονίκης διαλύθηκε για τρίτη φορά από την αρχή της χρονιάς με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βιώνουν έντονες διακοπές νερού. Όσοι "τυχεροί" είχαν νερό, αυτό ήταν βρώμικο και γεμάτο λάσπες. Την προηγούμενη χρονιά (2017), στο υδραγωγείο στο Καλοχώρι έκαναν την εμφάνισή τους μπάλες από πετρέλαιο.

Το χλώριο που περιέχει το νερό των πόλεων, ουσιαστικά απολυμαίνει το νερό από τους διάφορους παθογόνους οργανισμούς, παρόλα αυτά όμως, εμείς δεν το θέλουμε στο ποτήρι μας. Αυτό γιατί το χλώριο δημιουργεί αρκετά υποπροϊόντα, ένα εκ των οποίων είναι το χλωροφόρμιο. Επηρεάζει την οσμή και την γεύση του νερού, η οποία όμως επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως άλατα, χώματα, βιομηχανικά απόβλητα, χρώμα, νιτρικά καθώς και από διάφορες άλλες ουσίες που περιέχονται στο νερό που πίνουμε. Η λύση φυσικά είναι τα οικιακά φίλτρα νερού. Ας δούμε μερικά φίλτρα που είναι κατάλληλα για την πόλη της Θεσσαλονίκης:


watts φίλτρο νερού άνω πάγκουWATTS Φίλτρο νερού άνω πάγκου

Συνδέεται στη μπαταρία της κουζίνας σας εύκολα και γρήγορα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και χωρίς τη βοήθεια υδραυλικού. Διαθέτει πιστοποίηση NSF - USA.

Με ένα γύρισμα του διακόπτη απολαμβάνετε φιλτραρισμένο, εύγευστο και πεντακάθαρο νερό, ή αφιλτράριστο νερό για να πλένετε τα πιάτα.

Κατασκευάζεται στις ΗΠΑ από τη νο1 εταιρία στην Αμερική, WATTS WATER TECHNOLOGIES.

10 χρόνια εγγύηση.

Το ανταλλακτικό φίλτρο ενεργού άνθρακα κατασκευάζεται από τον φλοιό της καρύδας!

Αυτό το φίλτρο είναι κατάλληλο για τις περισσότερες περιοχές της πόλης. Εάν αναβαθμίσετε το ανταλλακτικό φίλτρο στο PREMIUM LRC 0.5μm (ικανό να αφαιρεί τον μόλυβδο) τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για το κέντρο της πόλης όπου τα επίπεδα μολύβδου είναι υψηλά.

doulton hcs water filterΦίλτρο νερού Doulton άνω πάγκου:

Είναι Αγγλικής κατασκευής και οι τιμές κυμαίνονται από 110 έως 165 ευρώ ( σε περίπτωση που επιλέξετε το ανοξείδωτο). Περιέχει το ανταλλακτικό φίλτρο Doulton UltraCarb το οποίο μειώνει τα βλαβερά στοιχεία του νερού (π.χ χλώριο, χημικά, μόλυβδο κτλ) και βελτιώνει την οσμή και την γεύση του. Διαθέτει πιστοποίηση NSF.

Κατασκευάζεται στην Αγγλία από τη νο1 εταιρία στην Ευρώπη, DOULTON. Η Primato Hellas είναι επίσημος διανομέας των φίλτρων αυτών στην Ελλάδα.

10 χρόνια εγγύηση.

Το ανταλλακτικό φίλτρο ULTRA CARB αποτελείται από κεραμικό υλικό καθώς και συμπαγή ενεργό άνθρακα με διαπερατότητα 0.5μm

Κατάλληλο για όλες τις περιοχές της πόλης καθώς και το κέντρο.Primato φίλτρο νερού άνω πάγκουΦίλτρο νερού Primato

Είναι Αμερικανικής κατασκευής και κοστίζει 80 ευρώ. Μειώνει μία μεγάλη λίστα από επικίνδυνους μολυντές και χημικά και προσφέρει κρυστάλλινο και πεντακάθαρο νερό.

Με ένα γύρισμα του διακόπτη απολαμβάνετε φιλτραρισμένο, εύγευστο και πεντακάθαρο νερό, ή αφιλτράριστο νερό για να πλένετε τα πιάτα.

10 χρόνια εγγύηση.

Πιστοποίηση NSF

Κατάλληλο για όλες τις περιοχές της πόλης. Εάν αναβαθμίσετε το ανταλλακτικό φίλτρο σε PRIMATO ULTRA PB θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο κέντρο καθώς αυτό το φίλτρο είναι ικανό να μειώσει το μόλυβδο.


διπλό φίλτρο νερού κάτω πάγκου WATTSWATTS Διπλό φίλτρο νερού κάτω πάγκου

Σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης το νερό περιέχει αρκετό χώμα (πχ Πυλαία, Θέρμη, Καλαμαριά κ.α..). Εάν στην περιοχή σας έχετε χώμα στο νερό σας, τότε θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα διπλό φίλτρο (είτε πάνω είτε κάτω από τον πάγκο). Ενδεικτικά σας προτείνουμε αυτό το φίλτρο της WATTS που τοποθετείται κάτω από τον πάκο της κουζίνας σας και συνδέεται στην κρύα παροχή νερού της βρύσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι κάθε φορά που θα ανοίγετε τη βρύση σας στο κρύο, το νερό θα είναι φιλτραρισμένο.

Στο πρώτο στάδιο λοιπόν τοποθετείται ένα φίλτρο στερεών που μειώνει τα χώματα, τις λάσπες και τη σκουριά. Ουσιαστικά όμως προστατεύει το δεύτερο στάδιο από το να βουλώσει. Έτσι, στο δεύτερο στάδιο μπορείτε να βάλετε κι ένα πιο στενό φίλτρο, όπως πχ το PREMIUM LRC με διαπερατότητα 0.5μm ικανό να μειώσει ακόμα και το μόλυβδο. Εάν στο δεύτερο στάδιο αναβαθμίσετε στο PREMIUM LRC, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το φίλτρο και για το κέντρο της πόλης. Αλλιώς, αυτό το φίλτρο είναι κατάλληλο για όλες τις περιοχές της πόλης και ιδιαίτερα για τις περιοχές με χώμα.

Φυσικά, όπως και με όλα τα φίλτρα που διαθέτουμε στο κατάστημά μας, έτσι κι αυτό έρχεται με 10 χρόνια εγγύηση.

Doulton φίλτρο νερού κάτω πάγκουΦίλτρο νερού κάτω πάγκου Doulton HIP - made in UK

Εάν δεν θέλετε να ξοδεύετε άσκοπα το φίλτρο σας όπως στην παραπάνω περίπτωση (όπου κάθε φορά που ανοίγει η βρύση σας στο κρύο το νερό περνάει από το φίλτρο), τότε μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φίλτρο κάτω από τον πάγκο με το δικό του όμως ξεχωριστό βρυσάκι μόνο για το φιλτραρισμένο νερό. Θα πρέπει φυσικά να κάνετε μία μικρή τρύπα στον πάγκο της κουζίνας σας (διαμέτρου μόλις 1εκ) για να το εγκαταστήσετε. Τα πλεονεκτήματα αυτών των φίλτρων είναι φυσικά ότι το φίλτρο χρησιμοποιείται μόνο για πόσιμο νερό και όχι πχ για πλύσιμο πιάτων. Έτσι αυξάνεται ο χρόνος ζωής του. Τυπικά, για την πόλη της Θεσσαλονίκης, τα ανταλλακτικά φίλτρα αλλάζουν μία φορά το χρόνο στην περίπτωση που έχετε ξεχωριστό βρυσάκι. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε το φίλτρο αυτό της Doulton, διαθέτουμε όμως αρκετά άλλα αξιόλογα φίλτρα στο κατάστημά μας.

Το φίλτρο αυτό κατασκευάζεται στην Αγγλία. Τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας και διαθέτει ένα ξεχωριστό πολυτελές βρυσάκι μόνο για το φιλτραρισμένο νερό. Μειώνει και τις πιο "δύσκολες" βλαβερές ουσίες, τα βαρέα μέταλλα και μία μεγάλη λίστα από χημικά. Είναι ιδανικό για το κέντρο της Θεσσαλονίκης και για περιοχές με υψηλά ποσοστά μολύβδου.

Εάν μένετε σε περιοχή με αρκετό χώμα στο νερό της βρύσης σας, τότε προτιμήστε ένα διπλό φίλτρο κάτω πάγκου, ώστε να μειώνονται τα χώματα στο πρώτο στάδιο.Εάν έχετε απορίες ή χρειάζεστε βοήθεια, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!
Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Νέα δημοσίευση