Θεσσαλονικη: Ποια Ειναι τα Καλυτερα Φιλτρα Νερου

Posted by   Γιάννης Μπουζάνας
20/06/2018
0
Ποια είναι τα καλύτερα φιλτρα νερου για Θεσσαλονίκη

Ποια Είναι τα Καταλληλότερα Φίλτρα Νερού για την Θεσσαλονίκη


Βασικό και υψίστης σημασίας πρόβλημα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αποτελεί το νερό και το κατά πόσο είναι επιβλαβές για την υγεία μας. Την χρονική περίοδο, μάλιστα, που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές (Ιούνιος 2018), το δίκτυο της Θεσσαλονίκης διαλύθηκε για τρίτη φορά από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βιώνουν συχνές διακοπές νερού. Σε όσα "τυχερά" νοικοκυριά υπήρχε παροχή νερού, αυτό ήταν βρώμικο και γεμάτο λάσπες. Την προηγούμενη χρονιά (2017), στο υδραγωγείο του Καλοχωρίου έκαναν την εμφάνισή τους μπάλες από πετρέλαιο.

Το χλώριο που υπάρχει στο σύστημα ύδρευσης των πόλεων ουσιαστικά απολυμαίνει το νερό από τους διάφορους παθογόνους οργανισμούς, αλλά παρόλα αυτά, εμείς δεν το θέλουμε στο ποτήρι μας, κι αυτό γιατί το χλώριο δημιουργεί αρκετά υποπροϊόντα, ένα εκ των οποίων είναι το χλωροφόρμιο, ενώ επηρεάζει την οσμή και τη γεύση του νερού. Άλλοι παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα του νερού είναι τα άλατα, το χώμα, τα βιομηχανικά απόβλητα και τα νιτρικά. Η λύση φυσικά είναι τα οικιακά φίλτρα νερού. Ας δούμε μερικά φίλτρα που είναι κατάλληλα για την πόλη της Θεσσαλονίκης:


watts φίλτρο νερού άνω πάγκουWATTS Φίλτρο νερού άνω πάγκου

Συνδέεται στην μπαταρία της κουζίνας σας εύκολα και γρήγορα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και χωρίς τη βοήθεια υδραυλικού. Διαθέτει πιστοποίηση NSF - USA.

Γυρίζοντας απλά τον διακόπτη, απολαμβάνετε φιλτραρισμένο, εύγευστο και πεντακάθαρο πόσιμο νερό, ή αφιλτράριστο νερό για να πλένετε τα πιάτα.

Κατασκευάζεται στις ΗΠΑ από τη Νο1 εταιρία στην Αμερική, τη WATTS WATER TECHNOLOGIES.

10 χρόνια εγγύηση.

Το ανταλλακτικό φίλτρο ενεργού άνθρακα κατασκευάζεται από φλοιό καρύδας!

Αυτό το φίλτρο είναι κατάλληλο για τις περισσότερες περιοχές της πόλης. Εάν αναβαθμίσετε το ανταλλακτικό φίλτρο στο PREMIUM LRC 0.5μm που απομακρύνει τον μόλυβδο από το νερό, τότε μπορείτε να το επιλέξετε και για το κέντρο της πόλης, όπου τα επίπεδα μολύβδου είναι υψηλά.
AquaCera® φίλτρο νερού άνω πάγκουΦίλτρο νερού άνω πάγκου AquaCera:

Το φίλτρο νερού AquaCera® HCP είναι ένα πανέμορφο & διακριτικό φίλτρο που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Συνδέεται γρήγορα με την μπαταρία της κουζίνας σας και με έναν διακόπτη επιλέγετε φιλτραρισμένο νερό για να πιείτε ή αφιλτράριστο νερό για να πλύνετε τα πιάτα. Περιλαμβάνει το ανταλλακτικό φίλτρο CeraMetix®.

Το CeraMetix® καθαρίζει το νερό σε 2 στάδια. Στο πρώτο στάδιο, υπάρχει το πατενταρισμένο CeraCyl®, ένα κεραμικό υλικό με εμποτισμένο ασήμι που αφαιρεί τις κύστες και τα παθογόνα βακτήρια και αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και μίτωσης, ενώ έχει την ικανότητα να αυτο-αποστειρώνεται. Στο δεύτερο στάδιο, υπάρχει το επίσης πατενταρισμένο AquaMetix®, ένας συνδυασμός δύο ειδών ενεργού άνθρακα με Ζεόλιθο. Οι Ζεόλιθοι ενώνονται με τον ενεργό άνθρακα με ειδικά πολυμερή για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά συμπαγές και πορώδες φίλτρο νερού.

Είναι το μόνο συνδυαστικό φίλτρο που μειώνει τις κύστες, τα παθογόνα, το χλώριο, τα βακτήρια, τα κρυπτοσπορίδια, τα φθοριούχα, τον μόλυβδο, τα βαρέα μέταλλα, της πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs), τις ενώσεις φαρμάκων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα νιτρικά, το αρσενικό, το χρώμιο, τις χλωραμίνες, τα ζιζανιοκτόνα, το Glyphosate, τα τριαλογονομεθάνια, το MTBE, το αλουμίνιο, τον σίδηρο, τον υδράργυρο, το νικέλιο, τον ψευδάργυρο, τα βιομηχανικά κατάλοιπα, τη θολότητα και μια πολύ μεγάλη λίστα με επικίνδυνων στοιχείων με ένα μόνο φυσίγγιο. Κατασκευάζεται στις ΗΠΑ με πρώτες ύλες των υψηλότερων FDA προδιαγραφών, τεχνολογιών αιχμής και αποδόσεων άνευ προηγουμένου.

10 χρόνια εγγύηση.

Primato φίλτρο νερού άνω πάγκουΦίλτρο νερού Primato

Είναι Αμερικανικής κατασκευής και κοστίζει 80 ευρώ. Μειώνει έναν μεγάλο αριθμό επικίνδυνων μολυντών και χημικών, προσφέροντας κρυστάλλινο και πεντακάθαρο νερό.

Γυρίζοντας απλά τον διακόπτη, απολαμβάνετε φιλτραρισμένο, εύγευστο και πεντακάθαρο πόσιμο νερό, ή αφιλτράριστο νερό για να πλένετε τα πιάτα.

10 χρόνια εγγύηση.

Πιστοποίηση NSF

Κατάλληλο για όλες τις περιοχές της πόλης. Εάν αναβαθμίσετε το ανταλλακτικό φίλτρο σε PRIMATO ULTRA PB, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο κέντρο της πόλης, καθώς μειώνει τα επίπεδα μολύβδου.


διπλό φίλτρο νερού κάτω πάγκου WATTSWATTS Διπλό φίλτρο νερού κάτω πάγκου

Σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης, το νερό περιέχει αρκετό χώμα (π.χ. στην Πυλαία, τη Θέρμη, την Καλαμαριά κ.α.). Εάν υπάρχει χώμα στο νερό της περιοχής σας, τότε θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα διπλό φίλτρο, είτε πάνω είτε κάτω από τον πάγκο. Ενδεικτικά, σας προτείνουμε αυτό το φίλτρο της WATTS που τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας και συνδέεται απευθείας στην παροχή κρύου νερού της βρύσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι κάθε φορά που θα ανοίγετε τη βρύση σας στο κρύο, το νερό θα είναι φιλτραρισμένο.

Στο πρώτο στάδιο, λοιπόν, τοποθετείται ένα φίλτρο στερεών που μειώνει το χώμα, τη λάσπη και την σκουριά και, ουσιαστικά, εμποδίζει τη συσσώρευση τους στο φίλτρο του δεύτερου σταδίου, για το οποίο μπορείτε να επιλέξετε κι ένα πιο στενό φίλτρο, όπως το PREMIUM LRC, με διαπερατότητα 0.5μm, ικανό να μειώσει ακόμα και το μόλυβδο. Εάν αναβαθμίσετε το δεύτερο στάδιο με το PREMIUM LRC, τότε μπορείτε να επιλέξετε αυτό το φίλτρο και για το κέντρο της πόλης. Αλλιώς, αυτό το φίλτρο είναι κατάλληλο για όλες τις περιοχές της πόλης και ιδιαίτερα για τις περιοχές με χώμα.

Φυσικά, όπως όλα τα φίλτρα που διαθέτουμε στο κατάστημά μας, έτσι κι αυτό συνοδεύεται από 10 χρόνια εγγύηση.

AquaCera φίλτρο νερού κάτω πάγκουΑμερικάνικο φίλτρο νερού κάτω πάγκου με ανταλλακτικό CeraMetix® με κεραμικό, Nanosilver, AquaMetix® και Ζεόλιθο AquaCera® HIP

Εάν δεν θέλετε να ξοδεύετε άσκοπα το φίλτρο σας όπως στην παραπάνω περίπτωση (όπου κάθε φορά που ανοίγει η βρύση σας στο κρύο το νερό περνάει από το φίλτρο), τότε μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φίλτρο κάτω από τον πάγκο με το δικό του όμως ξεχωριστό βρυσάκι μόνο για το φιλτραρισμένο νερό. Θα πρέπει φυσικά να κάνετε μία μικρή τρύπα στον πάγκο της κουζίνας σας (διαμέτρου μόλις 1εκ) για να το εγκαταστήσετε. Τα πλεονεκτήματα αυτών των φίλτρων είναι φυσικά ότι το φίλτρο χρησιμοποιείται μόνο για πόσιμο νερό και όχι πχ για πλύσιμο πιάτων. Έτσι αυξάνεται ο χρόνος ζωής του. Τυπικά, για την πόλη της Θεσσαλονίκης, τα ανταλλακτικά φίλτρα αλλάζουν μία φορά το χρόνο στην περίπτωση που έχετε ξεχωριστό βρυσάκι. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε το φίλτρο αυτό της AquaCera®, διαθέτουμε όμως αρκετά άλλα αξιόλογα φίλτρα στο κατάστημά μας.

Το φίλτρο αυτό κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας και διαθέτει ένα ξεχωριστό πολυτελές βρυσάκι μόνο για το φιλτραρισμένο νερό. Μειώνει και τις πιο "δύσκολες" βλαβερές ουσίες, τα βαρέα μέταλλα και μία μεγάλη λίστα από χημικά. Είναι ιδανικό για το κέντρο της Θεσσαλονίκης και για περιοχές με υψηλά ποσοστά μολύβδου.

Εάν μένετε σε περιοχή με αρκετό χώμα στο νερό της βρύσης σας, τότε προτιμήστε ένα διπλό φίλτρο κάτω πάγκου, ώστε να μειώνονται τα χώματα στο πρώτο στάδιο.Εάν έχετε απορίες ή χρειάζεστε βοήθεια, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!
Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Νέα δημοσίευση