2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Μένω Αθήνα. Χρειάζομαι φίλτρο νερού;

23/06/2020
από Γιάννης Μπουζάνας
Φίλτρα νερού Νέα Ιωνία

Μένω Αθήνα, χρειάζεται να τοποθετήσω φίλτρο νερού;

Το φίλτρο νερού μπορεί να είναι μια μικρή επένδυση, ωστόσο αποτελεί μια πολύ σημαντική απόφαση για την υγεία σας.

Ειδικότερα στη σύγχρονη εποχή όπου η μόλυνση του περιβάλλοντος και του οργανισμού μας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και γίνεται κάθε μέρα ποικιλοτρόπως, η εξασφάλιση καθαρού νερού θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο μπορούμε να παρέμβουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την ευεξία μας. Αν είστε κάτοικος Αθήνας, θα γνωρίζετε ήδη πως η πρωτεύουσα αποτελεί μια ευρωπαϊκή πόλη που δέχεται θετικές κριτικές για την ποιότητα του νερού της.

Η ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί πολύ σημαντικό έργο ώστε να εξασφαλίζει νερό καλής ποιότητας στους κατοίκους της πρωτεύουσας, ωστόσο όσο ποιοτικό και καλό κι αν θεωρείται το νερό του δικτύου βάσει αναλύσεων και επιτρεπόμενων ορίων, αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι άριστο.

 

Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός των φίλτρων νερού: να μην προσφέρουν απλά καλό νερό αλλά άριστο.

Χλώριο στο νερό της Αθήνας

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νερό της Αθήνας σε όλες τις περιοχές της, όπως τη Νέα Ιωνία, είναι το χλώριο, το οποίο έχει αρνητικές συνέπειες στον οργανισμός μας έπειτα από χρόνια χρήση.


Φωτογραφία από το νέο μας κατάστημα: Φίλτρα Νερού - Νέα Ιωνία

κατάστημα primato με φίλτρα νερού στη Νέα Ιωνία


Δυστυχώς, όσο απαραίτητο είναι για την απολύμανση του νερού άλλο τόσο ευθύνεται για διάφορα προβλήματα.

 

Μπορεί να δημιουργήσει  μέσα στον οργανισμό μας τις συνθήκες -όπως τη δυσλειτουργία της χλωρίδας του πεπτικού μας συστήματος- που βοηθούν να αναπτυχθούν διάφορες ασθένειες.

 

Δεν είναι τυχαίο που στη σύγχρονη εποχή όλο και πιο συχνά ακούμε για δυσπεψίες και φουσκώματα στομάχου. Επιπλέον, όχι μόνο το χλώριο αλλά και τα παράγωγα του είναι επικίνδυνα.

 

Η χρόνια έκθεση λοιπόν στο χλώριο σε συνδυασμό με την ευαισθησία κάθε οργανισμού μπορούν να αποβούν μελλοντικά αρνητικές για την υγεία.

 

Δυστυχώς, όπως αντιλαμβάνεστε το χλώριο αποτελεί ένα “αναγκαίο κακό” αφού είναι απαραίτητο για την απολύμανση του νερού του δικτύου. Χωρίς αυτό επικίνδυνα βακτήρια και μικροοργανισμοί θα αναπτύσσονταν και θα καθιστούσαν το νερό ακατάλληλο για πόση.

 

Αρκεί να σκεφτείτε πως αν δεν χλωριώναμε το νερό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αρρώστιες, όπως η σαλμονέλα και άλλοι ιοί, θα έκαναν την εμφάνιση τους με ολέθριες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

Πως μπορώ να προστατευτώ από το χλώριο;

Το θετικό γεγονός είναι πως τα συστήματα φίλτρανσης, με άλλα λόγια τα φίλτρα νερού, κάνουν αποτελεσματική κατακράτηση του χλωρίου.

 

Ειδικά τα φίλτρα ενεργού άνθρακα αποτελούν την πιο ενδεδειγμένη λύση. Αμίαντος στο νερό της Αθήνας

Ο αμίαντος είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην οικοδομή αλλά και στη βιομηχανία εδώ και δεκαετίες. Δυστυχώς στις πόλεις υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα λόγω της ύπαρξης του σε πολλές κατασκευές, και δυστυχώς αποτελεί άλλη μια καρκινογόνα ουσία που άθελα μας συναντάμε συχνά.

 

Ο αμίαντος έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα καθώς είναι εξαιρετικά επιβλαβής όταν βρίσκεται στον αέρα.

 

Οι ίνες αμιάντου αποτελούν ένα υπαρκτό πρόβλημα στην υγιεινή του νερού της πρωτεύουσας, αφού ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των σωληνώσεων της Αθήνας είναι από ίνες αμιάντου.

 

Ωστόσο, υπάρχει μια διαμάχη σχετικά με το αν όντως αναμειγνύεται ο αμίαντος με το νερό κι αν όντως είναι επιβλαβής από τη στιγμή που βρίσκεται σε αποδεκτή μορφή, δηλαδή σε πάρα πολύ σκληρή μορφή μέσα στις σωληνώσεις.

 

Προφανώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακατασκευαστεί το δίκτυο μιας ολόκληρης πόλης ώστε να εξαλειφθεί κάθε αμφιβολία και επίσης είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν όντως ο αμίαντος στις σωληνώσεις προκαλεί καρκίνο.

 

Καθώς όμως καλύτερα να προσέχουμε παρά  να μετανιώσουμε αργότερα, τα φίλτρα νερού με σύστημα υπερφίλτρανσης UF (Ultrafiltration) προσφέρουν μια λύση για να νιώθετε ασφαλείς κάθε φορά που πίνετε νερό βρύσης.

Αξίζει λοιπόν να τοποθετήσετε φίλτρο νερού αν είστε κάτοικος Αθήνας;

 

Η απάντηση μας είναι πως το κόστος είναι μικρό αλλά τα οφέλη μεγάλα.

 

Θα χαρούμε να μας επισκεφτείτε στο νέο μας κατάστημα στη Νέα Ιωνία για να συζητήσουμε τα προβλήματα του νερού βρύσης που αντιμετωπίζετε και να βρούμε το κατάλληλο φίλτρο νερού για τις ανάγκες σας.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο για τα φίλτρα νερού στην Αθήνα

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.