2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Τί να προσέξω πριν αγοράσω φίλτρα νερού άνω πάγκου

15/06/2017
από Γιάννης Μπουζάνας
Τί να προσέξω πριν αγοράσω φίλτρα νερού άνω πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι συσκευές που τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας και καθαρίζουν το νερό από το χλώριο και τις βλαβερές ουσίες.

Δεν λειτουργούν όμως συνέχεια. Καθαρίζουν το νερό μόνο όταν γυρίσετε τον ειδικό διακόπτη που ονομάζεται "διανομέας".

Ουσιαστικά, τα φίλτρα αυτά συνδέονται με τη βρύση της κουζίνας με ένα λεπτό σωληνάκι.

Πάνω στη βρύση της κουζίνας είναι συνδεδεμένος και ο διανομέας. Χρησιμοποιείτε τη βρύση σας κανονικά, πχ για το πλύσιμο των πιάτων, αλλά όταν θέλετε να πιείτε φιλτραρισμένο νερό πρέπει να γυρίσετε τον διανομέα.

Αμέσως το φίλτρο πιάνει δουλειά και ρίχνει φιλτραρισμένο νερό από τη δική του ξεχωριστή βρύση.

Αρκετός κόσμος προτιμά να αγοράσει ένα φιλτρο ανω παγκου λόγω της ευκολίας που έχει στην εγκατάστασή του. Μάλιστα, δεν χρειάζεστε υδραυλικό για την εγκατάσταση ενός φίλτρου άνω πάγκου, αλλά ούτε κι εργαλεία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο λεπτά διαθέσιμο χρόνο.

Τα φίλτρα άνω πάγκου αποτελούνται από δύο μέρη: την θήκη του φίλτρου, που είναι το εξωτερικό περίβλημα που ονομάζεται κι ως φιλτροθήκη ή καβούκι και το ανταλλακτικό φίλτρο. Το ανταλλακτικό φίλτρο συνήθως αποτελείται από συμπαγή ενεργό άνθρακα και αντικαθίσταται περίπου μία φορά το χρόνο.


Τί πρέπει να προσέξετε:

Για τη συσκευή (ή φιλτροθήκη): Εάν αγοράσετε πλαστικές συσκευές προτιμήστε να έχουν πιστοποίηση και να μην κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά γιατί αυτά έχουν την τάση να κιτρινίζουν μακροχρόνια. Προτιμήστε την πιο "βαριά" στο χέρι, καθώς συνήθως αυτές είναι πιο ανθεκτικές στο χρόνο. Εννοείται ότι θα ζητήσετε εγγύηση για κάποια χρόνια. Εάν επιλέξετε ανοξείδωτη συσκευή, καλό είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς εκτός από τις ανοξείδωτες συσκευές της Doulton, όλες οι υπόλοιπες που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν κατασκευάζονται στην Αγγλία ή στην Αμερική, με αποτέλεσμα να υστερούν ποιοτικά και σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται το φαινόμενο της οξείδωσης.

Primato ULTRA PB - φίλτρο ενεργού άνθρακα

Για το ανταλλακτικό φίλτρο: Για την επιλογή του καλύτερου για εσάς ανταλλακτικού φίλτρου, καλό είναι να γνωρίζετε τα προβλήματα που έχει το νερό σας. Εάν το βασικό σας πρόβλημα είναι το χλώριο και κάποια χημικά, τότε είστε καλυμμένοι με ένα φίλτρο συμπαγούς ενεργού άνθρακα διαπερατότητας 5 μικρών (5 χιλιοστά του χιλιοστού). Εάν έχετε πιο έντονο πρόβλημα επιλέξτε ένα πιο "στενό" ανταλλακτικό φίλτρο. Εάν έχετε και δεύτερο πρόβλημα στο νερό σας (πχ πολλά χώματα και λάσπες) τότε καλό είναι να αγοράσετε ένα διπλό φίλτρο άνω πάγκου - στο πρώτο στάδιο θα βάλετε ένα φίλτρο μείωσης στερεών (δηλαδή για να μειώνει τα χώματα) και στο δεύτερο στάδιο ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τα προβλήματα που μπορεί να έχετε στο νερού του δικτύου σας, μπορείτε πολύ απλά να μας καλέσετε για να βρούμε μαζί τα καλύτερα φίλτρα νερού άνω πάγκου για τις ανάγκες σας.


Primato Hellas - ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 34, ΤΚ 54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.