2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Οδηγός για τα Φίλτρα Νερού για το Ντους Μπάνιου

03/03/2023
από Μαργιώλος Γιώργος
Φίλτρα νερού για το ντους και το μπάνιο

Το ντους είναι μια από τις πιο βασικές και απαραίτητες δραστηριότητες υγιεινής. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να  κάνουμε μπάνιο συχνά για να διατηρήσουμε  σε καλά επίπεδα την προσωπική υγιεινή και την υγεία μας. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την ποιότητα του νερού με το οποίο κάνετε ντους; Οι περισσότεροι από εμάς υποθέτουμε ότι το νερό που βγαίνει από τα ντους είναι καθαρό και ασφαλές στη χρήση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Το νερό που βγαίνει από το ντους μπορεί να περιέχει ακαθαρσίες όπως το χλώριο, τα ιζήματα και άλλες μολυσματικές ουσίες. Εδώ φαίνονται χρήσιμα τα φίλτρα νερού ντους. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα οφέλη από τη χρήση ενός φίλτρου νερού ντους, των μέσων που φιλτράρουν το νερό του ντους και γιατί είναι καλό για την υγεία μας. 

Οφέλη από τη χρήση φίλτρου νερού ντους:

Μειωμένη έκθεση σε χλώριο:
Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από τη χρήση ενός φίλτρου νερού ντους είναι ότι μειώνει την έκθεση στο χλώριο. Το χλώριο είναι ένα κοινό απολυμαντικό που χρησιμοποιείται στις περισσότερες δημοτικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού. Ενώ είναι αποτελεσματικό στη μείωση βακτηρίων και άλλων παθογόνων, μπορεί να έχει επιβλαβείς επιδράσεις στο δέρμα και τα μαλλιά μας. Το χλώριο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, ερεθισμό και κνησμό του δέρματος. Μπορεί επίσης να απογυμνώσει τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά μας, αφήνοντάς τα ξηρά και εύθραυστα.

Η χρήση φίλτρου νερού ντους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας χλωρίου που έρχεται σε επαφή με το δέρμα και τα μαλλιά μας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων δέρματος και μαλλιών, όπως η ξηρότητα και ο ερεθισμός.

Αφαίρεση ιζημάτων και άλλων μολυσματικών ουσιών:
Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης ενός φίλτρου νερού ντους είναι ότι μπορεί να αφαιρέσει τα ιζήματα και άλλους ρύπους από το νερό. Τα ιζήματα μπορούν να φράξουν το τηλέφωνο του μπάνιου, μειώνοντας την πίεση του νερού και προκαλώντας δυσλειτουργία. Επίσης, αν το τηλέφωνο του ντους μαζέψει ιζήματα, μπορεί δημιουργήσει ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς.

Ένα φίλτρο νερού ντους μπορεί επίσης να αφαιρέσει άλλους ρύπους όπως μόλυβδο, υδράργυρο και άλλα βαρέα μέταλλα. Αυτές οι μολυσματικές ουσίες μπορούν να είναι επιβλαβείς για την υγεία μας εάν καταναλώνονται ή απορροφηθούν μέσω του δέρματος.

Βελτιωμένη ποιότητα αέρα:
Η χρήση φίλτρου νερού ντους μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στο μπάνιο σας. Όταν το χλώριο έρχεται σε επαφή με ζεστό νερό, μπορεί να δημιουργήσει αέριο χλωροφορμίου, το οποίο είναι επιβλαβές όταν εισπνέεται. Ένα φίλτρο νερού ντους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας χλωρίου που εισέρχεται στον αέρα, καθιστώντας το μπάνιο σας ασφαλέστερο και πιο υγιεινό.

Μέσα που φιλτράρουν το νερό του μπάνιου:

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μέσων που χρησιμοποιούνται στα φίλτρα νερού ντους. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους μέσων είναι:

KDF (Fluxion Kinetic Depradation):
Το KDF είναι ένας τύπος μέσων που χρησιμοποιεί μια χημική αντίδραση για να απομακρυνθούν οι μολυντές από το νερό. Το KDF περιέχει ένα μείγμα χαλκού και ψευδαργύρου, το οποίο δημιουργεί μια ηλεκτροχημική αντίδραση που αφαιρεί το χλώριο, τα βαρέα μέταλλα και άλλες μολυσματικές ουσίες από το νερό.

Ανθρακας:
Ο άνθρακας είναι ένα κοινό μέσο που χρησιμοποιείται στα φίλτρα νερού ντους. Είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση του χλωρίου, των ιζημάτων και άλλων μολυσματικών ουσιών από το νερό. Τα φίλτρα άνθρακα λειτουργούν με προσροφώντας μολυσματικές ουσίες στην επιφάνεια του άνθρακα.

Κεραμικό:
Τα κεραμικά φίλτρα είναι κατασκευασμένα από πορώδη υλικά όπως ο πηλός και το διοξείδιο του πυριτίου. Είναι αποτελεσματικά στην αφαίρεση των ιζημάτων και άλλων μολυσματικών ουσιών από το νερό. Τα κεραμικά φίλτρα λειτουργούν με την παγίδευση μολυσματικών ουσιών στους πόρους του υλικού. Σπανίως το συναντάμε στα φίλτρα ντους καθώς κόβει αρκετά την πίεση.

Γιατί είναι καλό για την υγεία μας;

Η χρήση φίλτρου νερού ντους είναι καλό για την υγεία μας για διάφορους λόγους. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορεί να μειώσει την έκθεση σε χλώριο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα δέρματος και μαλλιών. Μπορεί επίσης να αφαιρέσει άλλους ρύπους όπως τα βαρέα μέταλλα, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία μας εάν καταναλώνονται ή απορροφηθούν μέσω του δέρματος.

Εκτός από αυτά τα οφέλη, η χρήση φίλτρου νερού ντους μπορεί επίσης να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα του νερού. Αυτό μπορεί να κάνει το νερό να είναι πιο μαλακό και πιο αναζωογονητικό στο δέρμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της ξηρότητας και του ερεθισμού του δέρματος, καθιστώντας το δέρμα μας να είναι τελικά πιο ενυδατωμένο.

Επιπλέον, η χρήση φίλτρου νερού ντους μπορεί επίσης να βελτιώσει την αναπνευστική υγεία. Όταν το χλώριο έρχεται σε επαφή με ζεστό νερό, μπορεί να δημιουργήσει αέριο χλωροφορμίου, το οποίο μπορεί να είναι επιβλαβές όταν εισπνέεται. Η χρήση φίλτρου νερού ντους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας χλωρίου που εισέρχεται στον αέρα, καθιστώντας το μπάνιο σας ασφαλέστερο και πιο υγιεινό.

Συνολικά, η χρήση φίλτρου νερού ντους μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των προβλημάτων του δέρματος και των μαλλιών, στη μείωση της έκθεσης σε επιβλαβείς μολυντές, στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του νερού και ακόμη και στη βελτίωση της αναπνευστικής υγείας.

Γιατί τα φίλτρα νερού ντους Primato είναι τα καλύτερα:

Όταν πρόκειται για φίλτρα νερού ντους, το Primato ξεχωρίζει ως ηγέτης στον κλάδο. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους τα φίλτρα νερού ντους Primato είναι τα καλύτερα:

Προηγμένη τεχνολογία διήθησης:
Τα φίλτρα νερού ντους Primato χρησιμοποιούν την προηγμένη τεχνολογία διήθησης για να αφαιρέσουν τις ακαθαρσίες από το νερό. Τα φίλτρα νερού ντους χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό KDF-55 και ενεργού άνθρακα για να απομακρύνουν αποτελεσματικά το χλώριο, τα ιζήματα, τα άλατα και διάφορες μολυσματικές ουσίες από το νερό.

Μακράς διαρκείας:
Τα φίλτρα νερού ντους Primato είναι μακράς διαρκείας και μπορούν να φιλτράρουν νερό έως και 6 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το φίλτρο νερού ντους όσο συχνά θα κάνατε με άλλες μάρκες.

Εύκολο στην εγκατάσταση:
Τα φίλτρα νερού ντους Primato είναι εύκολο να εγκατασταθούν και δεν απαιτούν εργαλεία ή ειδικό εξοπλισμό. Απλώς συνδέονται με το υπάρχον ντους σας, καθιστώντας την εγκατάσταση γρήγορη και χωρίς προβλήματα.

Αποδοτικά:
Τα φίλτρα νερού ντους Primato είναι οικονομικά αποδοτικά και παρέχουν εξαιρετική αξία για τα χρήματα που δίνετε. 

Συμπέρασμα:

Η χρήση ενός φίλτρου νερού ντους είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία και ευημερία. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έκθεσης σε επιβλαβείς μολυσματικούς παράγοντες, να αποτρέψει τα προβλήματα του δέρματος και των μαλλιών και ακόμη και στη βελτίωση της αναπνευστικής υγείας. Τα φίλτρα νερού ντους Primato είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υψηλής ποιότητας, μακροχρόνια και οικονομικά αποδοτικό φίλτρο νερού ντους. Με την προηγμένη τεχνολογία διήθησης, την ευκολία εγκατάστασης και την ανταγωνιστική τιμολόγηση, τα φίλτρα νερού ντους Primato είναι μια κορυφαία επιλογή για όποιον θέλει να βελτιώσει την ποιότητα του νερού του ντους.

Δείτε το Φίλτρο νερού για το ντους με ενεργό άνθρακα και KDF55 - Primato SFS-W που κατασκευάζεται στην Ισπανία:


Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.