2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου - Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε πριν την αγορά

12/06/2017
από Γιάννης Μπουζάνας
Φιλτρα Νερου Κατω Παγκου

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε πριν αγοράσετε ένα φίλτρο που συνδέεται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα φίλτρα νερού είναι συσκευές, μέσα στις οποίες τοποθετούνται ανταλλακτικά φίλτρα νερού που συνήθως αποτελούνται από ενεργό άνθρακα. Αυτά τα ανταλλακτικά φίλτρα ενεργού άνθρακα έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν στους μικροσκοπικούς τους πόρους όλες τις βλαβερές για τον οργανισμό μας ουσίες και στοιχεία, όπως για παράδειγμα το χλώριο, ο μόλυβδος, τα φυτοφάρμακα και πάρα πολλά χημικά.

Πρώτα απ' όλα πρέπει να αποφασίσετε εάν χρειάζεστε μονό, διπλό ή και τριπλό φίλτρο. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νερό του σπιτιού σας. Εάν για παράδειγμα το βασικό σας πρόβλημα είναι το χλώριο, η γεύση και η μυρωδιά του νερού, τότε είστε εντάξει με ένα μονό φίλτρο νερού. Εάν όμως αντιμετωπίζετε και κάποιο άλλο πρόβλημα, όπως για παράδειγμα πολύ σκληρό νερό, τότε θα χρειαστεί να βάλετε διπλό φίλτρο νερού. Στο πρώτο στάδιο θα μπει ένα φίλτρο μείωσης αλάτων και στο δεύτερο ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα. Εάν αντιμετωπίζετε και τρίτο πρόβλημα, όπως για παράδειγμα αυξημένα επίπεδα νιτρικών ή πολλά χώματα, τότε θα χρειαστεί να βάλετε τριπλό φίλτρο. Εάν έχετε περισσότερα προβλήματα, τότε καλό είναι να σκεφθείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αντίστροφης ώσμωσης. Καλό είναι να μας κάνετε ένα τηλέφωνο για να βρούμε μαζί το σωστό και κατάλληλο φίλτρο νερού για την περιοχή σας. Έχουμε αρκετή εμπειρία στο θέμα αυτό αφού είμαστε στον χώρο των φίλτρων νερού πάνω από μία δεκαετία.

Αφού λοιπόν αποφασίσετε εάν χρειάζεστε μονό, διπλό ή τριπλό φίλτρο κάτω πάγκου, τώρα πρέπει να αποφασίσετε εάν θα το συνοδέψετε με το δικό του βρυσάκι ή όχι. Τι εννοώ: Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου έχουν δύο τρόπους να συνδεθούν. Μπορούν να συνδεθούν είτε απευθείας στην κρύα παροχή του νερού της κουζίνας είτε με το δικό τους ξεχωριστό βρυσάκι μόνο για το φιλτραρισμένο νερό. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε κατηγορίας:

Φίλτρο Νερού Κάτω Πάγκου Primato Blue 1/4 Single

Τα φιλτρα νερου κατω παγκου που συνδέονται με δικό τους βρυσάκι, διαθέτουν μία βρύση, η οποία για να εγκατασταθεί στον πάγκο της κουζίνας σας θα χρειαστεί να κάνετε μία μικρή τρύπα στον πάγκο σας. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι έχετε έστω και λίγο διαθέσιμο χώρο πάν

ω στον πάγκο της κουζίνας σας. Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι χρησιμοποιείτε το νερό μόνο για να πιείτε, κάτι που σημαίνει ότι το ανταλλακτικό φίλτρο θα διαρκέσει για σχεδόν ένα χρόνο χωρίς προβλήματα.

Επειδή το νερό τρέχει πιο αργά σε αυτό το φίλτρο, μπορείτε να τοποθετήσετε και πιο "στενά" ανταλλακτικά φίλτρα.

Για την εγκατάσταση αυτού του φίλτρου θα χρειαστούν έμπειρα χέρια ή ακόμα και υδραυλικός εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε πολύ. Μία εναλλακτική λύση είναι να εγκαταστήσετε τις λεγόμενες "τρίοδες βρύσες" (εάν δεν θέλετε να κάνετε τρύπα στον πάγκο σας), οι οποίες αντικαθιστούν την υπάρχουσα βρύσης της κουζίνας και διαθέτουν 3 επιλογές: ζεστό αφιλτράριστο νερό, κρύο αφιλτράριστο νερό και φιλτραρισμένο νερό.

Φίλτρο διπλό κάτω πάγκου Primato Blue 1/2 Duo με ενεργό άνθρακα made in USA

Η άλλη λύση είναι τα φιλτρα κάτω πάγκου που συνδέονται απευθείας στην κρύα παροχή της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχετε κάποια βρύση στον πάγκο σας, έτσι κάθε φορά που ανοίγετε την υπάρχουσα βρύση σας στο κρύο, το νερό που τρέχει θα είναι φιλτραρισμένο.

Το μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι επειδή το νερό "τρέχει πιο γρήγορα" δεν μπορείτε να βάλετε ένα πιο "στενό" ανταλλακτικό φίλτρο γιατί θα κοπεί σημαντικά η ροή του νερού σας και θα σας δυσκολέψει όταν θα θέλετε για παράδειγμα να πλύνετε τα πιάτα.

Το ανταλλακτικό φίλτρο "κουράζεται" περισσότερο αφού ουσιαστικά λειτουργεί μονίμως κάθε φορά που ανοίγετε τη βρύση σας στο κρύο, έτσι η αλλαγή του ανταλλακτικού πρέπει να γίνεται συχνότερα από το ένα έτος, περίπου στους 7 με 9 μήνες ανάλογα με την κατανάλωση.

Ένα θετικό με αυτά τα φίλτρα είναι ότι επειδή δεν χρειάζεται να κάνετε τρύπα στον πάγκο, η εγκατάσταση είναι πιο εύκολη κι ενδεχομένως να μην χρειαστείτε άμεσα υδραυλικό.

Εάν δεν καλύψαμε όλες σας τις απορίες σε αυτό το άρθρο μπορείτε να μας καλέσετε για απορίες κι ερωτήσεις σχετικά με το καλύτερο για την περίπτωσή σας φίλτρο νερού. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα άρθρα στον ιστότοπο https://www.filtra.nerou.gr/.

Primato Hellas - ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 34, ΤΚ 54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588.


Σχετικά άρθρα:

  1. Το καλύτερο φίλτρο νερού βρύσης
  2. Torayvino
  3. Τρίοδη μπαταρία

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.