2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Βοηθάει το φιλτραρισμένο νερό στις αλλεργίες;

23/01/2020
από Γιάννης Μπουζάνας
φιλτραρισμενο νερο πως βοηθα στις αλλεργιες

Υποφέρετε από αλλεργίες; Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται από αλλεργίες οι οποίες συνήθως οφείλονται σε συγκεκριμένες τροφές, στη σκόνη και στη γύρη. Κάθε φορά λοιπόν που το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει μια αλλεργιογόνα ουσία, παράγει τα αντίστοιχα αντισώματα για να την καταπολεμήσει και έτσι προκαλούνται τα γνωστά δυσάρεστα συμπτώματα.

Ωστόσο, παρόλο που οι περισσότεροι αλλεργιογόνοι παράγοντες μας είναι γνωστοί, σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει πως και το πόσιμο νερό έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης στην εκδήλωση αλλεργιών. Ενώ όλοι ξέρουμε τη σημασία του νερού για την υγεία και ευεξία του οργανισμού μας, συχνά αδιαφορούμε για την ποιότητα του και αμελούμε την τοποθέτηση ενός αξιόπιστου φίλτρου νερού.

Μην σας προκαλεί λοιπόν εντύπωση πως έρευνες απέδειξαν ότι ορισμένες αλλεργίες και παθήσεις του αναπνευστικού προκαλούνται από τα χημικά που περιέχει το πόσιμο νερό βρύσης.


Αλλεργίες και πόσιμο νερό βρύσης


Ως γνωστόν, στα συστήματα ύδρευσης χρησιμοποιείται κατεξοχήν το χλώριο, τα παράγωγα του αλλά και το φθόριο ώστε να απολυμανθεί το νερό από επικίνδυνους παθογόνους μικροοργανισμούς και να είναι ασφαλές προς κατανάλωση.

Ωστόσο, οι ουσίες αυτές ενώ απολυμαίνουν το νερό μπορεί να καταστούν δηλητηριώδεις για την ανθρώπινη υγεία. Μέσα σε όλα τα άλλα, σε πολλές περιπτώσεις ο ανθρώπινος οργανισμός αναγνωρίζει αυτά τα χημικά στο νερό βρύσης ως αλλεργιογόνα και αντιδρά στον ενδεχόμενο κίνδυνο.

Έρευνες έχουν δείξει πως αυτές οι ουσίες μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα άσθματος, να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια, στο δέρμα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κρίσεις βρογχίτιδας.

Όποιος αντιμετωπίζει αλλεργίες γνωρίζει πως η εκδήλωση των συμπτωμάτων οφείλεται στην ισταμίνη, καθώς ο ρόλος της είναι να προκαλεί άμεση φλεγμονώδη αντίδραση. Γνωρίζετε όμως πως η ενυδάτωση του οργανισμού επιδρά στα επίπεδα ισταμίνης στο σώμα μας;

Σε έναν αφυδατωμένο οργανισμό, τα επίπεδα ισταμίνης αυξάνονται με σκοπό να συγκρατήσουν το νερό και να το καταμερίσουν στο σώμα. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως διατηρώντας το σώμα μας ενυδατωμένο με καθαρό νερό καθημερινά, ενισχύουμε τον οργανισμό μας ως προς την αντιμετώπιση των αλλεργιών. Επιπλέον, ενισχύουμε τη διατήρηση της υγρασίας στην επιδερμίδα μας συμβάλλοντας δραστικά στην καταπολέμηση της ατοπικής δερματίτιδας.

Δεν είναι τυχαίο πως όσοι πάσχουν από δερματικές αλλεργίες συνήθως έχουν ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Η ενυδάτωση λοιπόν εμποδίζει τη ξηροδερμία και βοηθάει στην επούλωση των πληγών και στη μείωση του κνησμού.


Φίλτρο νερού και προστασία από αλλεργίες

Εάν λοιπόν εσείς και η οικογένεια σας υποφέρετε από αλλεργίες, τότε η τοποθέτηση ενός φίλτρου νερού βρύσης είναι ένα μέτρο που πρέπει να λάβετε.

Τα οικιακά φίλτρα νερού απομακρύνουν ένα πλήθος βλαβερών ουσιών που περιέχει το νερό βρύσης όπως το χλώριο, τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, τα νιτρικά, το αρσενικό, τα άλατα κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε ερεθισμούς στα μάτια και στην επιδερμίδα σας και θέλετε να προστατεύσετε το Ph του δέρματος σας, τότε καλό είναι να τοποθετήσετε ένα φίλτρο νερού και στο ντους.

Τα φίλτρα νερού για ντους κουμπώνουν πανεύκολα στη βρύση σας και σας επιτρέπουν να φροντίσετε το δέρμα σας με νερό απαλλαγμένο από βλαβερά χημικά.

Η εγκατάσταση ενός πιστοποιημένου φίλτρου νερού ενισχύει την υγεία του οργανισμού σας και απομακρύνει τις βλαβερές ουσίες που εν αγνοία σας βάζετε καθημερινά στο σώμα σας.

Μια απλή αλλά τόσο χρήσιμη συσκευή εξασφαλίζει πως όλη η οικογένεια καταναλώνει υγιεινό νερό καθημερινά. Ακόμα λοιπόν το σκέφτεστε; Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να προτείνουμε τη σωστή λύση για καθαρό νερό.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.