2310 383 588
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Αρθρογραφία / Τα Νέα μας

19/09/2016
από Γιάννης Μπουζάνας

Τα φίλτρα νερού καθαρίζουν τις βλαβερές ουσίες από το νερό. Ποιο όμως είναι το καλύτερο φίλτρο για εσάς; Στο μπλογκ μας θα βρείτε πολλά κι ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από το νερό και τα φίλτρα νερού γενικότερα, για να ενημερωθείτε σωστά πριν αγοράσετε κάποιο φίλτρο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ενημέρωση και πληροφορίες τότε απλά καλέστε μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Βοηθάει το φιλτραρισμένο νερό στις αλλεργίες;

23/01/2020
από Μαργιώλος Γιώργος
φιλτραρισμενο νερο πως βοηθα στις αλλεργιες

Υποφέρετε από αλλεργίες; Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται από αλλεργίες οι οποίες συνήθως οφείλονται σε συγκεκριμένες τροφές, στη σκόνη και στη γύρη. Κάθε φορά λοιπόν που το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει μια αλλεργιογόνα ουσία, παράγει τα αντίστοιχα αντισώματα για να την καταπολεμήσει και έτσι προκαλούνται τα γνωστά δυσάρεστα συμπτώματα.

10+ λόγοι για να βάλετε περισσότερο νερό στη ζωή σας!

10/10/2019
από Μαργιώλος Γιώργος
10+ Λόγοι για να βάλετε περισσότερο νερό στη ζωή σας

Όλοι γνωρίζουμε, και ομόφωνα θα συμφωνήσουμε πως το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία μας. Ωστόσο, πόσοι από εμάς έχουμε σαν προτεραιότητα την κατανάλωση καθαρού νερού και κυρίως την επαρκή κατανάλωση του; Γνωστές οι συμβουλές των ειδικών για την ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε και τη σημασία τοποθέτησης φίλτρων νερού, αλλά στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε, τα παραπάνω μάλλον καταλήγουν να είναι από τα πρώτα πράγματα που παραμελούμε. Σίγουρα, ήδη ξέρετε πως το ανθρώπινο σώμα είναι κατά 60% νερό. Γνωρίζετε όμως πως το ποσοστό του νερού στον εγκέφαλο μας φτάνει στο 85% και στο αίμα το 90%;

Ζεόλιθος: Το Φυσικό Ορυκτό στην Υπηρεσία Φιλτραρίσματος Νερού

19/03/2019
από Ιoanna Vaiou

Τα τελευταία 50 χρόνια, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στα μέσα φιλτραρίσματος νερού με την χρήση υλικών όπως η άμμος, ο ανθρακίτης κι ο ενεργός άνθρακας.

Πλέον, όμως, υπάρχουν διαθέσιμα μέσα ενδελεχούς καθαρισμού από ζεόλιθο, τα οποία επιτυγχάνουν φιλτράρισμα με ονομαστική τιμή <5μ. Στην ορυκτολογία, υπάρχουν περίπου 40 γνωστοί τύποι φυσικών ζεολίθων (ένυδρα πυριτικά άλατα), από τους οποίους ο κλινοπτιλόλιθος είναι ο συνηθέστερος.

Ο κλινοπτιλόλιθος ταξινομείται ως κρυσταλλικό, πυριτικό ορυκτό που έχει υψηλό πορώδες, μεγάλη επιφάνεια και μικροκρυσταλλική δομή, ενώ είναι ανθεκτικό στην τριβή.

Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης; Γίνεται κάποια επεξεργασία του πόσιμου νερού και που;

27/02/2019
από Ιoanna Vaiou
Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης; γινεται καποια επεξεργασια του ποσιμου νερου και που;

Σύντομα ιστορικά στοιχεία.

Πότε κατασκευάστηκε το δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης;

Το δίκτυο ύδρευσης της Θεσσαλονίκης λειτουργεί από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Κατά την εποχή εκείνη υπήρχε δίκτυο ύδρευσης στην πόλη που τροφοδοτούνταν από τις πηγές του Χορτιάτη, του Ρετζικίου και της Σταυρούπολης.

Το 1888 με αυτοκρατορική διαταγή παραχωρήθηκε η υδροδότηση του κέντρου της πόλης σε τούρκο επιχειρηματία ο οποίος με εξωτερική χρηματοδότηση ίδρυσε την εταιρεία “Οθωμανική Εταιρεία Υδάτων Θεσσαλονίκης” η οποία λειτουργούσε παράλληλα με την ύδρευση της πόλης από το δήμο Θεσσαλονίκη έως το 1939.

Το 1919 αποφασίστηκε η χλωρίωση του νερού των υδραγωγείων και λόγω της μεγάλης προσέλευσης προσφύγων το 1922 που προκάλεσε έλλειψη νερού αποφασίστηκε να ανακαινισθεί το δίκτυο.

Εκτελέστηκαν λοιπόν έργα πρόσβασης σε νέες πηγές νερού. Την περίοδο εκείνη κατασκευάστηκαν δεξαμενές και γεωτρήσεις στην Καλαμαριά, στη Χαριλάου, στο Ντεπώ, την Τούμπα το Καλοχώρι και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. Έως το 1939 κατασκευάστηκε εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης που χρησιμοποιούσε χυτοσιδηρούς σωλήνες.

Το 1939 συστάθηκε ο Οργανισμός Ύδρευσης Θεσσαλονίκης που εξαγόρασε την “Οθωμανική Εταιρεία Υδάτων Θεσσαλονίκης” και το 1945 μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια βελτίωσης των εγκαταστάσεων, αφού η μεγάλη μετακίνηση πληθυσμού στη πόλη εκείνη την εποχή οδήγησε στην κατασκευή πρόχειρων και χωρίς τις απαραίτητες μελέτες δικτύων για την άμεση υδροδότηση των κατοίκων.

Αυτό δημιούργησε τεράστια προβλήματα τα οποία στη συνέχεια οδήγησαν στην εκτέλεση μεγάλων έργων υδροδότησης της πόλης το 1950.

Έτσι λοιπόν έγινε ανακαίνιση του υδραγωγείου του Καλοχωρίου το 1953, κατασκευή του κτιστού υδραγωγείου Καλοχωρίου-Δενδροποτάμου που λειτουργεί από το 1954 έως σήμερα, επέκταση του στην περιοχή της Σίνδου (1965-1974), κατασκευή υδραγωγείου στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού και κατασκευή υδραγωγείου στην περιοχή του Αξιού (1976).

Σήμερα, οι βασικές πηγές υδροδότησης της πόλης της Θεσσαλονίκης είναι δυο.

Το υδραγωγείο της Αραβησσού που λειτουργεί από το 1978, ενώ η κατασκευή του υδραγωγείου στον Αλιάκμονα που αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη πηγή ξεκίνησε το 1990.

Δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκη: Κύριες πηγές υδροδότησης της συμπρωτεύουσας

Φράγμα Αλιάκμονα - δικτυο υδρευσης θεσσαλονικη


Τα υδραγωγεία στην περιοχή της Αραβησσού και του Αξιού προμηθεύουν την περιοχή της Θεσσαλονίκης με νερό, αφού αυτό υποστεί ειδική επεξεργασία στα διυλιστήρια της Σίνδου ώστε να καταστεί πόσιμο κι ασφαλές για τον πληθυσμό.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή βλάβης, τα υδραγωγεία στην περιοχή Νάρρες, στο Καλοχώρι και στη Σίνδο λειτουργούν ως εναλλακτικές ή/και συμπληρωματικές πηγές νερού.

Αραβησσός

Η κύρια πηγή υδροδότησης της Θεσσαλονίκης εντοπίζεται στην περιοχή της Αραβησσού, στους νότιους πρόποδες του όρους Πάικο στον νομό Πέλλας.

Η φυσική “δεξαμενή” του βουνού, στην οποία καταλήγουν υπόγεια ύδατα και υδατορεύματα, παρέχει από 65.000 m3 έως 130.000 m3 ημερησίως, με τον όγκο του νερού να εξαρτάται από το ετήσιο μέγεθος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων.

Αλιάκμονας

Η δεύτερη βασική πηγή υδροδότησης της Θεσσαλονίκης είναι το φράγμα του ποταμού Αλιάκμονα στο χωριό Αγία Βαρβάρα, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τις εκβολές του.

Μέσω ελεύθερης ροής 50 χιλιομέτρων, καταλήγει στον ποταμό Αξιό, κι από εκεί στο διυλιστήριο της Σίνδου.

Αφού υποστεί ειδική επεξεργασία, το πόσιμο πλέον νερό συγκεντρώνεται σε μια δεξαμενή 75.000 m3 προτού διανεμηθεί μέσω του δικτύου υδροδότησης στις δεξαμενές Διαβατών, Ευόσμου, Πολίχνης, Νεάπολης, Βλατάδων, Τούμπας, Καλαμαριάς και ΒΙΠΕ, ώστε να προμηθεύσει ολόκληρη την πόλη.

Εναλλακτικές πηγές

Καλοχώρι: Οι γεωτρήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή δεν χρησιμοποιούνται προς το παρόν, καθώς η υδροδότηση από τις κύριες πηγές αρκεί για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες.

Σίνδος: Οι 26 γεωτρήσεις της περιοχής παρέχουν 30.000 m3 νερού ημερησίως.

Αξιός: Οι 46 γεωτρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Αξιού (Γέφυρα, Ν. Χαλκηδόνα, Ελεούσα και Άγιος Αθανάσιος) παρέχουν περίπου 70.000 m3 ημερησίως.

Νάρρες: Η εν λόγω παροχή νερού ξεκινά μέσα από την κοίτη του ποταμού Γαλλικού ποταμού και κυμαίνεται από 5.000 m3 έως 25.000 m3 την ημέρα, αλλά προς το παρόν είναι ανενεργή.

Αγία Παρασκευή: Ο υδροφορέας της περιοχής του Χορτιάτη χρησιμοποιείται συμπληρωματικά για την κάλυψη των αναγκών του συγκεκριμένου Δημοτικού Διαμερίσματος κι αποτελεί εφεδρική πηγή υδροδότησης του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου.

Μίκρα-Ν.Ρύσιο: Οι 6 γεωτρήσεις στην Ανατολική Θεσσαλονίκη παρέχουν 4.500 m3 νερού και συμπληρώνουν τη δεξαμενή της Καλαμαριάς, ημερησίως αλλά δεν αξιοποιούνται προς το παρόν.

Διυλιστήρια Νερού Θεσσαλονίκης-Δεξαμενή Καθίζησης


Επεξεργασία νερού - Γίνεται κάποια επεξεργασία του πόσιμου νερού και που;

Το νερό που καταλήγει στο διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης (Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης ΕΕΝΘ) στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου δεν είναι καθαρό και πόσιμο.

Πρέπει να υποστεί ειδική επεξεργασία και χλωρίωση για να να καταστεί ασφαλές για τον πληθυσμό.

Για τον σκοπό αυτό, προστίθεται στο νερό χλώριο, το πιο οικονομικό και διαδεδομένο μέσο απολύμανσης παγκοσμίως, με τη χαρακτηριστική δυσάρεστη γεύση και οσμή του.

Όταν το σύστημα υδροδότησης υφίσταται κάποια βλάβη (όπως, για παράδειγμα, το 2018, όταν το δίκτυο ύδρευσης της Θεσσαλονίκης υπέστη τρεις φορές βλάβη μέσα σε διάστημα δύο μηνών), τότε το νερό υπερχλωριώνεται, δηλαδή, προστίθεται ποσότητα χλωρίου μεγαλύτερη της συνηθισμένης, ώστε να αναπληρωθεί η απώλειά του λόγω διαρροής.

Κατά συνέπεια, το νερό που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών έχει ακόμα πιο δυσάρεστη γεύση και μυρωδιά, ενώ μπορεί να είναι ακόμα κι επιβλαβές για την υγεία.

Για την άμεση, οικονομική κι αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, συστήνεται η αγορά κι εγκατάσταση ενός φίλτρου νερού, που μειώνει τις βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες και βελτιώνει τη γεύση του.

Δίκτυο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης

Δίκτυο ύδρευσης Θεσσαλονίκης

Το δίκτυο υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, μέσω του οποίου το νερό διανέμεται σε όλα τα σημεία της ευρύτερης περιοχής, είναι αρκετά παλιό και καταπονημένο, γεγονός που αντανακλάται τόσο στην ποιότητα του πόσιμου νερού όσο και στα συχνά προβλήματα παροχής του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η βλάβη που υπέστη ο αγωγός νερού τον Μάρτιο του 2018, η οποία στέρησε την υδροδότηση από τους Θεσσαλονικείς για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Το παραπάνω γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη, ενώ είναι πιθανό να επαναληφθεί με μεγαλύτερη συχνότητα στο εγγύς μέλλον. Ο αγωγός υδροδότησης της Αραβησσού κατασκευάστηκε πριν από 40 χρόνια σε βάθος 3 μέτρων, ενώ το μήκος του φτάνει τα 60 χιλιόμετρα, χαρακτηριστικά που καθιστούν δύσκολη τόσο τη συντήρηση όσο και την επισκευή του.

Αν ο αγωγός υποστεί κάποια βλάβη, η διαδικασία επιδιόρθωσης είναι εξαιρετικά περίπλοκη και χρονοβόρα, καθώς περιλαμβάνει αρκετά στάδια:

1. εντοπίζεται το ακριβές σημείο της βλάβης

2. γίνεται εκσκαφή

3. το σημείο απομονώνεται κι αδειάζει

4. επισκευάζεται ή αντικαθίσταται

5. το θολό νερό καθαρίζεται για να είναι και πάλι ασφαλές

Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας, η παροχή νερού διακόπτεται, με δυσάρεστες συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών.

Βρείτε μας παρακάτω.


Γνωρίστε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ φίλτρα νερού που κατασκευάζονται στη Θεσσαλονίκη!

22/01/2019
από Ιoanna Vaiou
Ελληνικά φίλτρα νερού

Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της ελληνικής αγοράς για ποιοτικά συστήματα φιλτραρίσματος νερού, ξεκινήσαμε το 2018 την παραγωγή ελληνικών συσκευών στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας μας. Χάρις στη μεγάλη γκάμα αυτών των συσκευών, καλύπτονται όλες οι ανάγκες των πελατών μας, τόσο αυτών που επιθυμούν να εγκαταστήσουν ένα φίλτρο άνω πάγκου όσο κι εκείνων που χρειάζονται ένα φίλτρο κάτω πάγκου.

Γνωρίστε τα αμερικάνικα φίλτρα νερού AquaCera® με Ζεόλιθο

27/11/2018
από
AquaCera® water filters with zeolite

Η AquaCera® είναι μία αμερικάνικη εταιρία κατασκευής φίλτρων νερού που ειδικεύεται σε κεραμικά, καθώς και σε ειδικά πατενταρισμένα υλικά που παντρεύουν τα κλασικά φίλτρα ενεργού άνθρακα με ειδικά ορυκτά όπως ο ζεόλιθος.

Πώς μια καρύδα μετατρέπεται σε ενεργό άνθρακα

09/07/2018
από Ιoanna Vaiou
Πώς μια καρύδα γίνεται ενεργός άνθρακας

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα φίλτρο νερού ή αν έχετε ήδη, σίγουρα θα έχετε ακούσει τον όρο "ενεργός άνθρακας", καθώς είναι το βασικό μέσο φιλτραρίσματος κι επεξεργασίας νερού. Ο ενεργός άνθρακας παράγεται από τύρφη, μπαμπού, κάρβουνο, ξύλο, πριονίδι, πυρήνες ελιάς, πετρέλαιο και φλοιό καρύδας, με τον τελευταίο να είναι ο πιο οικολογικός και φιλικός προς το περιβάλλον και να χρησιμοποιείται στα φίλτρα νερού υψηλότερης ποιότητας.

Θεσσαλονικη: Ποια Ειναι τα Καλυτερα Φιλτρα Νερου

20/06/2018
από
Ποια είναι τα καλύτερα φιλτρα νερου για Θεσσαλονίκη

Ποια Είναι τα Καταλληλότερα Φίλτρα Νερού για την Θεσσαλονίκη


Βασικό και υψίστης σημασίας πρόβλημα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αποτελεί το νερό και το κατά πόσο είναι επιβλαβές για την υγεία μας. Την χρονική περίοδο, μάλιστα, που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές (Ιούνιος 2018), το δίκτυο της Θεσσαλονίκης διαλύθηκε για τρίτη φορά από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βιώνουν συχνές διακοπές νερού. Σε όσα "τυχερά" νοικοκυριά υπήρχε παροχή νερού, αυτό ήταν βρώμικο και γεμάτο λάσπες. Την προηγούμενη χρονιά (2017), στο υδραγωγείο του Καλοχωρίου έκαναν την εμφάνισή τους μπάλες από πετρέλαιο.

Τα προβλήματα που έχει το πόσιμο νερό της Ελλάδας και οι λύσεις

23/05/2018
από
Τα προβλήματα που έχει το πόσιμο νερό της Ελλάδας και οι λύσεις

Όλοι χρησιμοποιούμε το νερό καθημερινά, είτε είναι πόσιμο, είτε για μαγείρεμα, για καθαριότητα κτλ. Το νερό λοιπόν βρίσκεται στη ζωή μας. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ λογικό να έχετε συναντήσει ένα ή περισσότερα προβλήματα σχετικά με το νερό.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρουμε τα βασικότερα προβλήματα που έχει το νερό στην Ελλάδα, πώς να τα αναγνωρίσετε και κυρίως πώς να τα λύσετε.

Πώς να επιλέξω το σωστό ανταλλακτικό φίλτρο

22/05/2018
από
Πώς να επιλέξω το σωστό ανταλλακτικό φίλτρο

Το φίλτρο νερού είναι ουσιαστικά ένα "κέλυφος" μέσα στο οποίο τοποθετείται συνήθως ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα. Αυτό το ανταλλακτικό φίλτρο μειώνει τις βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες. Αφού λοιπόν επιλέξετε πού θα εγκαταστήσετε το φίλτρο σας (πάνω στον πάγκο, κάτω από τον πάγκο ή ακόμα και στη μπαταρία της κουζίνας ), μένει να επιλέξετε ποιο ή ποια ανταλλακτικά φίλτρα θα τοποθετήσετε μέσα. Με αυτόν τον οδηγό ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε στη σωστή επιλογή για την περιοχή σας και την ποιότητα του νερού σας.

Τί είναι η Υπερ διήθηση (ULTRA FILTRATION) και οι μεμβράνες κοίλων ινών (Hollow Fibers)

21/05/2018
από

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε τί είναι η τεχνολογία υπερδιήθησης και οι μεμβράνες κοίλων ινών και πώς εφαρμόζεται αυτή η τεχνολογία για να καθαριστεί το νερό.

Πόσο σκληρό είναι το νερό της Θεσσαλονίκης;

22/06/2017
από
πόσο σκληρό είναι το νερό της Θεσσαλονίκης

Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν έχουμε σκληρό νερό: το νερό δεν έχει ωραία γεύση, βλέπουμε "ασπρίλες" στις συσκευές μας και στα πλακάκια, το νερό δεν κάνει πολύ αφρό όταν κάνουμε μπάνιο κτλ. Η σκληρότητα είναι ουσιαστικά η συγκέντρωση διαλυμένων αλάτων μαγνησίου κι ασβεστίου και σε αυτό το άρθρο θα δούμε πόσο σκληρό είναι το νερό της Θεσσαλονίκης και τί μπορούμε να κάνουμε για να το μειώσουμε.

Φίλτρα Νερού Κεντρικής Παροχής - Πώς να επιλέξετε το καλύτερο για την περίπτωσή σας!

20/06/2017
από
Φίλτρα Νερού Κεντρικής Παροχής

Όπως λέει και το όνομά τους, τα φίλτρα κεντρικής παροχής συνδέονται στην κεντρική παροχή νερού του σπιτιού, στα ρολόγια της ύδρευσης. Συνδέονται εκεί ώστε να καθαρίζουν το νερό για όλο το σπίτι. Τα φίλτρα αυτά είναι συσκευές, μέσα στις οποίες τοποθετούνται 3 ειδών ανταλλακτικά φίλτρα: Φίλτρα νήματος, φίλτρα πολυπροπυλενίου, φίλτρα μείωσης αλάτων και φίλτρα ενεργού άνθρακα. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Φιλτρα Νερου Ανω Παγκου - Τί να προσέξω πριν αγοράσω

15/06/2017
από
Φιλτρα Νερου Ανω Παγκου

Διανομέας νερού Doulton για φιλτρα ανω παγκουΤα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι συσκευές που τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας και καθαρίζουν το νερό από το χλώριο και τις βλαβερές ουσίες.

Φίλτρα Νερού Αθήνα: Ποια Είναι Τα Καλύτερα Φίλτρα στον Κόσμο

14/06/2017
από
φιλτρα νερου αθηνα - ποια ειναι τα καλυτερα φιλτρα στον κοσμο

Φίλτρα Νερού Αθήνα: Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι τα καλύτερα φίλτρα νερού στον κόσμο για την Αθήνα, όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα του χλωρίου στο νερό; Για να θεωρηθεί ασφαλές το νερό του δικτύου, δηλαδή το νερό που τρέχει από τη βρύση σας, πρέπει να χλωριώνεται, δηλαδή πρέπει να ρίχνουμε χλώριο.

Φίλτρα Νερού Βρύσης: Τί είναι και τι κάνουν

13/06/2017
από
Φιλτρα Νερου Βρυσης

Τα φιλτρα νερου βρυσης αποτελούν μία οικονομική λύση για να πίνετε φιλτραρισμένο και σχετικά καθαρό νερό. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα φιλτρα νερου βρυσης συνδέονται στη μπαταρία της κουζίνας (στη βρύση σας) και σας επιτρέπουν να πίνετε φιλτραρισμένο νερό με ένα γύρισμα του διακόπτη. Με τον ίδιο διακόπτη μπορείτε να έχετε αφιλτράριστο νερό για να πλένετε τα πιάτα.

Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου - Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε πριν την αγορά

12/06/2017
από
Φιλτρα Νερου Κατω Παγκου

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε πριν αγοράσετε ένα φίλτρο που συνδέεται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα φίλτρα νερού είναι συσκευές, μέσα στις οποίες τοποθετούνται ανταλλακτικά φίλτρα νερού που συνήθως αποτελούνται από ενεργό άνθρακα. Αυτά τα ανταλλακτικά φίλτρα ενεργού άνθρακα έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν στους μικροσκοπικούς τους πόρους όλες τις βλαβερές για τον οργανισμό μας ουσίες και στοιχεία, όπως για παράδειγμα το χλώριο, ο μόλυβδος, τα φυτοφάρμακα και πάρα πολλά χημικά.

Τι είναι η αντίστροφη όσμωση?

06/04/2017
από
Τι είναι και πως δουλεύει η αντίστροφη όσμωση

κοπέλα πίνει νερό από αντίστροφη όσμωσηΑντίστροφη όσμωση: Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε τί είναι και πώς δουλεύει η αντίστροφη όσμωση. Πριν εξηγήσουμε τί είναι η αντίστροφη όσμωση, πρέπει να εξηγήσουμε τί είναι η όσμωση. Με λίγα λόγια, όσμωση ονομάζουμε το φαινόμενο διέλευσης μορίων διαλύτη (πχ νερού), μέσω ημιπερατής μεμβράνης, από τον διαλύτη στο διάλυμα ή από ένα διάλυμα μικρότερης συγκέντρωσης (αραιότερο) προς το ένα διάλυμα μεγαλύτερης συγκέντρωσης (πυκνότερο).
Ημιπερατή μεμβράνη (ή μεμβράνη όσμωσης) είναι μία μεμβράνη που επιτρέπει να περνούν μόρια του διαλύτη (πχ νερού) μέσα από τους πόρους της και δεν επιτρέπει στα μόρια της διαλυμένης ουσίας να την διαπερνούν. Οι ημιπερατές μεμβράνες μπορεί να είναι φυσικές (πχ κυταρρική μεμβράνη) ή και συνθετικές (πχ σελοφάν). Τέτοιες μεμβράνες διαθέτουν όλα τα οικιακά φίλτρα νερού αντίστροφης όσμωσης.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 22 Μαρτίου

22/03/2017
από
Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η Primato στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Το Νερό, ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός, πηγή ζωής για τον άνθρωπο, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη.

Η Primato πάει Ιστιοπλοΐα!

08/02/2017
από
primato loves sailing

Η αγάπη της Primato για το νερό δεν σταματάει στο νερό βρύσης! Συνεχίζεται και…στο αλμυρό! Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως πρόσφατα γίναμε χορηγοί αγώνων στον Όμιλο Φίλων Ιστιοπλοΐας ή αλλιώς “It’s Sailing Time”.

Τα Φίλτρα Νερού περιέχουν Ενεργό Άνθρακα, είναι καλό αυτό;!

30/10/2016
από
Γιατί τα φίλτρα νερού έχουν ενεργό άνθρακα

Τα Φίλτρα Νερού περιέχουν Ενεργό Άνθρακα, είναι καλό αυτό;! Διαβάστε σε αυτό το άρθρο όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.