2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Αρθρογραφία / Τα Νέα μας

19/09/2016
από Γιάννης Μπουζάνας

Τα φίλτρα νερού καθαρίζουν τις βλαβερές ουσίες από το νερό. Ποιο όμως είναι το καλύτερο φίλτρο για εσάς; Στο μπλογκ μας θα βρείτε πολλά κι ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από το νερό και τα φίλτρα νερού βρύσης, άνω και κάτω πάγκου κ.α, για να ενημερωθείτε σωστά πριν αγοράσετε κάποιο φίλτρο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ενημέρωση και πληροφορίες τότε απλά καλέστε μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Φίλτρο Ενεργού Άνθρακα: Τί Είναι ο Ενεργός Άνθρακας;

27/02/2016
από Ιoanna Vaiou

Κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς πότε ανακαλύφθηκαν οι ιδιότητες του άνθρακα. Πάει πίσω στο χρόνο τόσο πολύ που οι επιστήμονες δεν μπορούν να ορίσουν χρονολογικά την περίοδο που άρχισαν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν πρώτη φορά τον άνθρακα.

Οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης και πώς να την αποφυγετε

03/01/2015
από Μαργιώλος Γιώργος
Επιπτώσεις της αφυδάτωσης

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για το πως μπορούμε να πάθουμε αφυδάτωση, τι επιπτώσεις όμως έχει αυτό στον οργανισμό μας;

Η πτώχευση του νερού!

09/12/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

χέρια αγκαλιάζουν τη γη

Αν και το νερό λιγοστεύει χρόνο με το χρόνο και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που σκέφτονται παραπέρα ή κάπου άστοχα. Μέσα σε όλο αυτό το χάος ότι μπορεί να μείνουμε κάποια στιγμή δίχως σταγόνα πόσιμου νερού έρχονται οι οικονομολόγοι να μας προσθέσουν ακόμη ένα πρόβλημα, αυτό του ότι το νερό είναι ουσιαστικά δωρεάν.


Διψάς, μάθε γιατί...!

24/11/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

μαθε γιατι διψας

Και ποιος δεν διψάει. Όλοι μας, καθημερινά. Όμως τι μας κάνει να διψάμε και πως το εκλαμβάνει ο οργανισμός;
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ταυτίσει την δίψα με το αλάτι. Σε προηγούμενο άρθρο εξηγήσαμε αναλυτικά για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, αλλά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που μας την προκαλεί. Η δίψα στον οργανισμό μας ελέγχεται από πολλά διαφορετικά σημάδια, και κατ’ επέκταση και από πολλούς διάφορους μηχανισμούς.


Μύθοι για το Νερό και Αλήθειες

17/10/2014
από Ιoanna Vaiou

μύθοι και αλήθειες για το νερό

Καπνός χωρίς φωτιά, λένε, δεν υπάρχει. Και όμως κάποιες φορές υπάρχει. Εκεί που το αδύνατο γίνεται δυνατό και ο μύθος καταρρίπτεται σαν χάρτινη πυραμίδα από τον αέρα. Εκεί, ακριβώς, έρχεται το νερό. Ιστορίες παλιές, όμως με πολλά ερωτηματικά. Είναι μύθος; Αλήθεια; Ή κάτι ενδιάμεσο; Ποια είναι όλη η αλήθεια για τα φίλτρα νερού?

Παρακάτω θα διαβάσετε αναλυτικά τι και πως. Ίσως αναθεωρήσετε, ίσως πάλι όχι. Απλά έχω χρέος να ενημερώσω για όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα, και δεν ντρέπομαι να πω, πως είμαι και εγώ ένας από αυτούς.


Tips για μεγαλύτερη κατανάλωση νερού

16/09/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

συμβουλές για μεγαλύτερη κατανάλωση νερού

Το νερό παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου ποικίλλουν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα για την ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνει ένας άνθρωπος, η οποία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (υγεία, δραστηριότητες, τρόπος ζωής).
Παρακάτω θα σας αναφέρουμε μικρά tips για το πως πρέπει να καταναλώνετε το νερό και τι ωφέλη θα έχετε:


Σπατάλη νερού... Πατήστε φρένο!

27/08/2014
από Ιoanna Vaiou

φρένο στη σπατάλη νερού

Σπατάλη νερού: Όπως έδειξαν και οι τελευταίες μελέτες είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ σε αυτήν. Αυτό, δεν είναι διόλου αξιοθαύμαστο για την χώρα μας. Πόσο μάλλον, αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε στο επίκεντρο όλου του κόσμου λόγω της οικονομικής κρίσης. Αντί, λοιπόν, να κάνουμε πράγματα που θα δυσφημήσουν ακόμη περισσότερα τον ίδιο μας τον τόπο, ας κάνουμε λοιπόν κάτι καλό για αυτόν. Τι λέτε;


Η ιστορία των φίλτρων νερού μέχρι σήμερα

12/06/2014
από Ιoanna Vaiou

η ιστορία των φίλτρων μέχρι σήμερα

Όπως γνωρίζουμε όλοι, το νερό είναι ο μοναδικός παράγοντας που καθαρίζει το ανθρώπινο σώμα από άχρηστες ουσίες, κάτι που σημαίνει ότι η ποιότητά του παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για τον άνθρωπο.

Πώς ξεκίνησαν όλα
Η προσπάθεια του ανθρώπου να βελτιώσει την ποιότητα του νερού με τη χρήση φίλτρων είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη του. Οι πρώτες καταγεγραμμένες προσπάθειες φίλτρανσης του νερού χρονολογούνται από το 2.000 π.Χ. Ο βασικότερος λόγος για τη φίλτρανση του νερού ήταν η βελτίωση της γεύσης του καθώς, όπως πίστευαν, το νερό έπρεπε να είναι άγευστο, άοσμο και άχρωμο.


Μερικά στοιχεία για το νερό

31/03/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

Η Γη περιέχει 366,000,000,000,000,000,000 γαλόνια νερό ή 1,385,000,000,000,000,000,000 λίτρα.


Υπάρχει μόλυβδος στο νερό που πίνουμε;

18/02/2014
από Ιoanna Vaiou

Τι είναι ο μόλυβδος:

Ο μόλυβδος είναι ένα βαρύ μέταλλο που βρίσκεται φυσιολογικά στον φλοιό της γης. Έχει χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από προϊόντα οικιακής χρήσης.

Πού βρίσκεται ο μόλυβδος;
Τα περισσότερα σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν το 1978 είναι βαμμένα με χρώματα που περιείχαν μόλυβδο. Ο μόλυβδος βρίσκεται επίσης στις παλιές σωληνώσεις ύδρευσης. Έτσι, μέσω των διαβρωμένων σωληνώσεων μπορεί να εισβάλλει στο σπίτι μας.Ξέρετε πόσο νερό πρέπει να πίνει το παιδί σας;

20/11/2013
από Μαργιώλος Γιώργος

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μόνο το 65% των παιδιών καταναλώνει καθημερινά την επαρκή ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός του. Εσείς ξέρετε αν το δικό σας παιδί καταναλώνει όσο χρειάζεται;


Γιατί το ζεστό νερό παγώνει πιο γρήγορα από το κρύο

19/11/2013
από Ιoanna Vaiou

Οι επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν πως το θερμό νερό παγώνει όντως υπό περιστάσεις πιο γρήγορα μέσα σε ένα καταψύκτη από ότι το ψυχρότερο νερό, καθώς το θερμό νερό μεταφέρει την ενέργεια του εκθετικά γρηγορότερα.Φίλτρο Νερού για το Ντουζ: Ήξερες ότι...

14/11/2013
από Ιoanna Vaiou

Ήξερες ότι......όταν κάνουμε ζεστό ντουζ, ανοίγουν οι πόροι του δέρματός μας, προσλαμβάνοντας έτσι όλες τις βλαβερές ουσίες του νερού και τα βλαβερά χημικά;
Το φίλτρο ντουζ μας προστατεύει από την πρόσληψη βλαβερών ουσιών του νερού. Είναι εξαιρετικό για ανρθώπους με ευαίσθητη επιδερμίδα ή δερματοπάθειες. Ακόμη, επειδή μειώνει τα άλατα, δημιουργείται περισσότερος αφρός όταν κάνετε μπάνιο.

Σταματήστε να πίνετε μολυσμένο νερό

Ιδού η λύση:
http://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/filtra-nerou-ntouz-mpanio.html

Γνωρίστε τη ζωγράφο μας...

13/11/2013
από Μαργιώλος Γιώργος

Στη σελίδα μας θα βρείτε πολλά φίλτρα νερού ζωγραφισμένα στο χέρι. Εάν έρθετε στο κατάστημά μας στη Θεσσαλονίκη, θα δείτε πολλούς τοίχους βαμμένους σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Γνωρίστε την καλλιτέχνιδα πίσω από την τέχνη της Primato...Γιατί τα φίλτρα νερού είναι "πράσινα"...

12/11/2013
από Ιoanna Vaiou

Τα φίλτρα νερού είναι "πράσινα"...

-> Έάν χρησιμοποιούμε φιλτραρισμένο νερό, δεν πετάμε μπουκάλια πλαστικού εμφιαλωμένου νερού στα σκουπίδια. Το πλαστικό, αν και ανακυκλώνεται, το μεγαλύτερο μέρος δεν πηγαίνει στην ανακύκλωση αλλά στα σκουπίδια. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι δεν είναι βιοδιασπώμενο, και κάνει πάρα πολλά χρόνια μέχρι να διαλυθεί. Το φίλτρο νερού από την άλλη μας προσφέρει πάντα φρέσκο καθαρό νερό, με την μόνη "υποχρέωση" να ανανεώνουμε ετησίως το ανταλλακτικό φυσσίγγιο.Πώς το νερό αλλάζει τα πάντα!

17/09/2013
από Μαργιώλος Γιώργος

Σχεδόν ένα δις ανθρώπων ζουν χωρίς καθαρό πόσιμο νερό. Δείτε πώς αυτό επηρεάζει τα πάντα.

Πιείτε υγιεινό και καθαρό νερό

Από τι μολύνεται το πόσιμο νερό;

15/05/2013
από Ιoanna Vaiou

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τους κύριους μολυντές του νερού που πίνουμε:

ΧΛΩΡΙΟ-ΥΠΟΧΛΩΡΙΩΔΕΣ ΝΑΤΡΙΟ

Το Χλώριο ανακαλύφθηκε το 1774 από το Σουηδό χημικό Carl Scheele. Συμβολίζεται με τα γράμματα CL. H ονομασία του προέρχεται από την ελληνική λέξη Χλωρός=Πράσινος. Παράγεται με ηλεκτρόλυση του νερού σε αλάτι. Το Υποχλωριώδες Νάτριο (Υποχλωριώδες Οξύ) είναι το κύριο απολυμαντικό του νερού.Βοηθήστε να σώσουμε την Ανταρκτική για να μην πούμε το νερό νεράκι....!

26/02/2013
από Ιoanna Vaiou

Help me protect Antartica!

Η 24χρονη Μπέλλα Παπαδοπούλου Dobrowolska, κυνηγάει το όνειρο της για έναν καλύτερο κόσμο. Στις 28 Φεβρουαρίου ξεκινάει ένα διαφορετικό ταξίδι προς την Ανταρκτική, ως μία από τα 30 επιλεγμένα μέλη του προγράμματος «2041 Antarctic Youth Ambassador», που στόχο έχει να μας αφυπνήσει, ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη.


Φίλτρα για να πίνετε καθαρό νερό

22/01/2013
από Ιoanna Vaiou

Φίλτρα νερού Θεσσαλονίκη - Primato Hellas

Aν την τελευταία φορά που πήγατε στην κουζίνα για να ξεδιψάσετε παρατηρήσατε ότι το νερό στο ποτήρι σας ήταν θολό ή είχε μια παράξενη μυρωδιά, μάλλον το ρεπορτάζ που ακολουθεί σας ενδιαφέρει.Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.