2310 383 588 & 210 27 55 681
Τα κατάστημά μας στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη λειτουργούν με Click Away και Click in Shop.

Ξένες Γλώσσες:

Αρθρογραφία / Τα Νέα μας

19/09/2016
από Γιάννης Μπουζάνας

Τα φίλτρα νερού καθαρίζουν τις βλαβερές ουσίες από το νερό. Ποιο όμως είναι το καλύτερο φίλτρο για εσάς; Στο μπλογκ μας θα βρείτε πολλά κι ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από το νερό και τα φίλτρα νερού γενικότερα, για να ενημερωθείτε σωστά πριν αγοράσετε κάποιο φίλτρο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ενημέρωση και πληροφορίες τότε απλά καλέστε μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Χαζές απορίες σχετικά με το νερό...!

04/12/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

νερό και χαζές απορίες

Το νερό είναι το μοναδικό αγαθό με το υψηλότερο κόστος ενώ είναι δωρεάν. Αυτό μας προξενεί πολλά ερωτήματα που απαντήθηκαν σε παλαιότερο άρθρο. Δεν είναι όμως το μοναδικό ερώτημα γύρω από το νερό. Συχνά ακούμε διάφορες ιστορίες, μύθους γύρω από αυτό και έτσι μας γεννιούνται ακόμη περισσότερες. Τι ισχύει όμως;

Θα ξεκινήσω με το πιο σοβαρό. Αν το νερό στο σώμα μας, μειωθεί μόνο κατά 1%, τότε διψάμε. Μπορεί να φαίνεται αρκετά μικρή η ποσότητα βάσει του ποσοστού που προαναφέραμε, όμως στην ουσία δεν είναι. Και αυτό διότι, αν μειωθεί κατά 10% το νερό από το σώμα μας, τότε ο θάνατος είναι βέβαιος.


κοπέλα κάνει ντους με κρύο νερόΓνωρίζατε ότι το κρύο ντους δεν μετριάζει την πολύ ορμητική λίμπιντο, αντίθετα όμως διεγείρει την ερωτική διάθεση; Είμαι βέβαιη πως λίγοι από εσάς το γνωρίζουν. Σύμφωνα, με μια αγγλική μελέτη με θέμα τη θρόμβωση, αποκάλυψε ότι τα κρύα ντους βελτιώνουν κατά πολύ την θερμοκρασία του αίματος, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και εντείνουν την ερωτική διάθεση. Το κρύο νερό φαίνεται ότι αυξάνει τα επίπεδο τεστοστερόνης στους άντρες και οιστρογόνων στις γυναίκες, με ότι συνεπάγεται αυτό. Η δικαιολογία του «κάνε ένα κρύο ντους για να “ξεφουντώσεις” φαίνεται ότι δεν ισχύει και πολύ, οπότε βουρ για κρύο ντους!

Το νερό το πίνουμε, έλα όμως τώρα πια υπάρχει και άλλη λύση. Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζαμε από το σχολείο ότι το νερό το συναντούμε σε τρεις φάσεις: στερεό, υγρό και αέριο. Επίσης, γνωρίζαμε πως το υγρό είναι αυτό που πίνουμε και το στερεό είναι ο γνωστός σε όλους μας πάγος. Τώρα πια όμως, μια νέα ανακάλυψη έρχεται να ταράξει τις ήδη γνωστές πεποιθήσεις μας! Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο ανακάλυψαν το νερό που τρώμε. Μάλλον δεν έχουν τι να κάνουν οι Γιαπωνέζοι και μετά τα αυτοκίνητα θέλουν να τραβήξουν πάλι τα φώτα της δημοσιότητας και τον θαυμασμό του κόσμου πάνω τους. Αναζητούσαν εδώ και καιρό νέους τρόπους αποθήκευσης του νερού όχι όμως σε υγρή μορφή αλλά στερεή! Έτσι λοιπόν, κατασκεύασαν το ελαστικό νερό. Το οποίο μοιάζει σαν ένα κομμάτι ζελέ αλλά είναι εντελώς διάφανο και περισσότερο ελαστικό από το ζελέ που όλοι μας γνωρίζουμε. Αποτελείται από το 95 τοις εκατό καθαρό νερό, ενώ το υπόλοιπο 5 τοις εκατό αποτελεί ο πηλός και άλλα οργανικά υλικά. Το υλικό αυτό θα είναι απολύτως φιλικό και ασφαλές προς το περιβάλλον καθώς και τους ανθρώπους. Επίσης ενδέχεται να αποτελέσει ιατρικό εργαλείο για την καταπολέμηση τραυματισμένου ή χειρουργημένοι ιστού, στην περίοδο της ανάρρωσης. Τώρα, ο καθένας βέβαια θα αναρωτιέται θα πρέπει να μασάει αντί να πίνει νερό; Όχι βέβαια. Αυτό ακόμη είναι ένα μακρινό σενάριο στην σφαίρα της «φαντασίας». Εξάλλου, πως γίνεται μια στέρεη μορφή σαν ζελέ να αντικαταστήσει την υπέροχη γεύση που μας αφήνει το νερό όταν το πίνουμε από την βρύση με την βοήθεια του ειδικού φίλτρου νερού που το κάνει ακόμη πιο εύγευστο και καθαρό; Δεν γίνεται.


Κλείνοντας με το νερό σβήνουμε την φωτιά, το νερό όμως παίρνει φωτιά; Κι όμως όσο σοκαριστικό και αν σας φαίνεται μπορεί! Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μια απλή διαδικασία, πως μπορούμε να βάλουμε φωτιά στο νερό. Ένα ποτήρι νερό, σπίρτα και δυο μπαταρίες αρκούν για να πετύχουμε αυτό το παράξενο γεγονός. Προσοχή όμως, μη το δοκιμάσετε σπίτι.
Οι απορίες πολλές, άλλες εύστοχες και άλλες όχι και τόσο θα έλεγα. Η ουσία είναι πως εδώ στην Primato Hellas θα σας τις λύσουμε όλες...

Διψάς, μάθε γιατί...!

24/11/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

μαθε γιατι διψας

Και ποιος δεν διψάει. Όλοι μας, καθημερινά. Όμως τι μας κάνει να διψάμε και πως το εκλαμβάνει ο οργανισμός;
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ταυτίσει την δίψα με το αλάτι. Σε προηγούμενο άρθρο εξηγήσαμε αναλυτικά για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, αλλά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που μας την προκαλεί. Η δίψα στον οργανισμό μας ελέγχεται από πολλά διαφορετικά σημάδια, και κατ’ επέκταση και από πολλούς διάφορους μηχανισμούς.

το αλάτι προκαλεί δίψα

Εκτός από το αλάτι, η ζάχαρη είναι ένας ακόμη παράγοντας. Όταν καταναλώνουμε κάποιο γλυκό που περιέχει πολύ ζάχαρη, γλυκαντικές ουσίες ή κάποιο άλλο είδος υδατανθράκων, αργά ή γρήγορα διψάμε. Αυτό οφείλεται γιατί αυξάνονται στο αίμα τα επίπεδα της γλυκόζης. Τα οποία, αν αυξηθούν κατά πολύ, τότε οι μηχανισμοί που ελέγχουν την δίψα μας δημιουργούν την έντονη επιθυμία κατάποσης νερού. Η γλυκόζη, για να διασπαστεί, χρειάζεται νερό, το οποίο αντλείται από τα κύτταρα του οργανισμού μας. Τα κύτταρα αυτά, χρόνο με τον χρόνο έχουν έλλειψη νερού, με αποτέλεσμα να στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο και αυτός με την σειρά του να μας ειδοποιεί ότι διψάμε.Το νερό που απέβαλλαν όμως είναι αναγκαίο να τα αναπληρώσουν για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός μας, για αυτό και πίνουμε νερό.

Επίσης, το ίδιο συμβαίνει όταν υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση κάποια μεγάλης ποσότητας ουσιών στο αίμα.
Το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται να έχει μια ισορροπία συστατικών μέσα του, όταν όμως κάποια από αυτά τα συστατικά λείπει ο οργανισμός παραπονιέται με τον τρόπο του. Και ποιος είναι αυτός; Θα το ξαναπώ ακόμη μια φορά και γίνομαι κουραστική μα, με το να διψάμε...
Προηγουμένως σας ανέφερα για κάποιους μηχανισμούς που ελέγχουν την ποσότητα του νερού που έχουμε στον οργανισμό μας. Τα νεφρά, είναι ένας μηχανισμός. Όταν είναι υπερβολική, ενεργοποιεί την ούρηση, ενώ από την άλλη μεριά όταν υπάρχει έλλειψη, ειδοποιεί τον εγκέφαλο ότι διψάμε. Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτός, αλλά ένας από αυτούς.

γυμναστική και δίψα

Το φαινόμενο της δίψας δεν προκαλείται μόνο από αυτό. Επίσης προκαλείται και από συνδυασμό διάφορων καταστάσεων που γίνονται στον οργανισμό μας. Όπως τη γυμναστική. Είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά. Όταν γυμνάζουμε το σώμα μας, οι χτύποι της καρδιάς αυξάνονται και οι μύες εργάζονται εντατικά. Με αποτέλεσμα, ο οργανισμός μας να ανεβάζει θερμοκρασία. Έτσι, ενεργοποιείται το σύστημα ψύξης, που δεν είναι άλλο από τον ιδρώτα. Όταν ιδρώνουμε, από τους πόρους του δέρματος βγαίνει νερό και άλατα, τα οποία όταν εξατμιστούν θα μας δροσίσουν. Αλλά με αυτό έχουμε απώλειες νερού, οι οποίες εντοπίζονται από τα νεφρά μας. Ανάλογα με την ένταση και το πόση ώρα κάνουμε γυμναστική και την απώλεια νερού που θα έχουμε εξαρτάται το πόσο πολύ θα διψάσουμε.

Αν πριν από την γυμναστική είχαμε ήδη ελαφρά απώλεια υγρών, είτε γιατί βιαζόμασταν να πάμε στο γυμναστήριο ή ανεβαίνουμε σκάλες, τότε διψάμε κατά την διάρκεια της γυμναστικής. Ειδάλλως, αν έχουμε πιει νερό πριν την γυμναστική, επομένως έχουμε αποθέματα, τότε αντέχουμε και διψάμε μετά. Και επειδή ο οργανισμός ανέβασε θερμοκρασία, τρέχουμε στην κουζίνα βάζοντας νερό από το ειδικό φίλτρο νερού που έχουμε. Γιατί ως γνωστόν πάνω από όλα το νερό που πρέπει να βάζουμε στο σώμα μας πρέπει να είναι καθαρό και αυτό γίνεται μόνο με τα ειδικά φίλτρα νερού που καθαρίζουν και προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα.

Οι παράγοντες που μας κάνουν να διψάμε είναι πολλοί. Το θέμα είναι να μην παραλείπουμε να πιούμε το νερό που μας αναλογεί και χρειάζεται το σώμα μας, γιατί οι κίνδυνοι λόγω έλλειψης νερού είναι μεγάλοι και η υγεία μας πάνω από όλα!

Primato Hellas, ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, Γρηγορίου Ε' 34, ΤΚ 54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή συνόλου αυτού του άρθρου χωρίς την έγκριση της Primato Hellas.

Νικητές διαγωνισμού Νοεμβρίου 2014

06/11/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

διαγωνισμός Νοεμβρίου Primato

Μετά τη μεγάλη κοσμοσυρροή στο διαγωνισμό της Primato για το μήνα Νοέμβριο 2014, δωρίζουμε όχι μία αλλά δύο κανάτες με φίλτρο νερού BRITA.

Η κανάτα με φίλτρο νερού μειώνει τις βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες και βελτιώνει σημαντικά τη γεύση και τη μυρωδιά του νερού.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με το νερό, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Νικητές:

https://www.facebook.com/mariakounelli.xristospellos?fref=ufi

Έφη Καραγρηγορίου

Οι νικητές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας (μέσω facebook, μέσω email, μέσω τηλεφώνου ή ό, τι άλλο βολεύει...) για να τους στείλουμε τα δώρα τους με κούριερ στο σπίτι τους χωρίς χρέωση.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή! Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας http://www.facebook.com/primato.gr για τους επόμενους διαγωνισμούς που έρχονται σύντομα!

Primato Hellas, φίλτρα νερού, Γρηγορίου Ε' 34, ΤΚ 54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588.

Νικητές διαγωνισμού Οκτωβρίου

17/10/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

διαγωνισμός Οκτωβρίου 2014

Συγχαρητήρια στους τρεις τυχερούς που από αύριο θα πίνουν καθαρό καφέ χωρίς άλατα χάρη στα καθαριστικά μας! Κερδίσατε ο καθένας από ένα καθαρστικό καφετιέρας! Στείλτε μας τα στοιχεία σας για να σας τα στείλουμε αν είστε εκτός Θεσσαλονίκης ή περάστε από το κατάστημά μας να σας γνωρίσουμε αν είστε εντός της πόλης.

- https://www.facebook.com/dimitris.vasileiadis.1297/about
- https://www.facebook.com/Georgia.Fotiadou28?fref=ufi
- https://www.facebook.com/eva.theodoridou.5?fref=ufi-

Για όλους εσάς που συμμετείχατε, ένα tip πρόχειρης συντήρησης: Γεμίστε την καφτιέρα με ένα διάλυμα που αποτελείται από 1 μέρος ξύδι και 2 μέρη νερό. Βάλτε την σε λειτουργία και αφού περάσει όλη η ποσότητα στο δοχείο, επαναλάβετε την διαδικασία. Αν ακόμη δεν δουλεύει επαναλάβετε το πείραμα με σόδα. Φροντίστε μόνο να έχει διαλυθεί καλά και χρησιμοποιήστε και φίλτρο καφετιέρας αυτην την φορά για να μαζευτούν εκεί τυχόν στέρεα υπολείμματα. Δεν πέτυχε; Χρειάζεται οπωσδήποτε να περάσετε από το μαγαζί μας! Με τα Ιταλικά καθαριστικά αλάτων De-Caf που θα βρείτε στο κατάστημά μας, η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Primato Hellas, Φίλτρα Νερού, Γρηγορίου Ε' 34, περιοχή Βούλγαρη, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588.

Μύθοι για το Νερό και Αλήθειες

17/10/2014
από Ιoanna Vaiou

μύθοι και αλήθειες για το νερό

Καπνός χωρίς φωτιά, λένε, δεν υπάρχει. Και όμως κάποιες φορές υπάρχει. Εκεί που το αδύνατο γίνεται δυνατό και ο μύθος καταρρίπτεται σαν χάρτινη πυραμίδα από τον αέρα. Εκεί, ακριβώς, έρχεται το νερό. Ιστορίες παλιές, όμως με πολλά ερωτηματικά. Είναι μύθος; Αλήθεια; Ή κάτι ενδιάμεσο;

Παρακάτω θα διαβάσετε αναλυτικά τι και πως. Ίσως αναθεωρήσετε, ίσως πάλι όχι. Απλά έχω χρέος να ενημερώσω για όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα, και δεν ντρέπομαι να πω, πως είμαι και εγώ ένας από αυτούς.

Ας ξεκινήσουμε:

Είναι το νερό πηγή της ζωής; Αλήθεια.

Φυσικά το νερό έχει τεράστια σημασία για τον οργανισμό μας. Αν έχουμε νερό και καθόλου τροφή πεθαίνουμε σε ένα μήνα. Χωρίς νερό όμως, σε 10 μέρες, μόνο. Και αυτό διότι το νερό αποτελεί το 75% του σώματος, το 90% του αίματος και το 85% του εγκεφάλου.

Στεγνό στόμα, τελευταίο σημάδι δίψας. Μύθος.

Το σάλιο παράγεται ακόμη και στη χρόνια αφυδάτωση, επειδή είναι χωνευτικό ένζυμο. Η ανάγκη που έχουμε για νερό ή αλλιώς με μια λέξη δίψα, στο κυτταρικό επίπεδο είναι κάτι εξ ολοκλήρου διαφορετικό.

Τα ποτά μπορούν να μας ξεδιψάσουν. Μύθος.

μύθοι και αλήθειες σχετικά με το νερό

Πόσες φορές δεν θέλατε να πιείτε απεγνωσμένα ένα ποτήρι νερό και στο τέλος καταλήξατε να πίνετε καφέ, αναψυκτικά, τσάι, γάλα, μπύρα και γενικά οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό;

Πολλές φορές.

Και αυτό γίνεται, γιατί πιστεύετε πως δεν χρειάζεται να πιείτε νερό, επειδή όλα αυτά τα ποτά το έχουν ήδη μέσα τους. Λάθος.

Όλα αυτά τα ποτά βλάπτουν τα κύτταρα και εν συνεχεία το σώμα μας, με αποτέλεσμα να χάνουμε νερό, αυτό που χρειαζόμασταν εξ αρχής.

Και ο λόγος απλός. Η ζάχαρη και η καφεΐνη που περιέχουν αυτά τα ποτά απορροφούν το νερό από τα κύτταρα.

Μπορούμε να καταλάβουμε από μόνοι μας αν είμαστε αφυδατωμένοι. Αλήθεια.

Όταν λέμε αφυδάτωση το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι γιατροί, νοσοκομεία, διάγνωση, θεραπεία, πολύ νερό. Και όμως, είναι τόσο απλό για να το καταλάβετε, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε το χρώμα των ούρων σας. Εάν είναι σκοτεινής απόχρωσης πάντα, κατά πάσα πιθανότητα είστε αφυδατωμένοι.

Η λύση στην αφυδάτωση είναι 2 λίτρα νερό. Αλήθεια.

Για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης η λύση είναι μία, να πίνεις πολύ νερό. Ναι καλά, τι σας είπα τώρα, επιστημονική ανακάλυψη. Αυτό το ξέρατε, αλλά δεν ξέρετε πόσο είναι το ιδανικό. Λοιπόν, 2 λίτρα νερό ή αλλιώς 8 ποτήρια την ημέρα, τον γιατρό τον κάνουν πέρα.

Κατά προτίμηση το νερό καλό θα ήταν να είναι μέσω ειδικού φίλτρου νερού. Θα σας εξηγήσουμε στο part 2 πιο αναλυτικά τον λόγο.

Μπορούμε να πιούμε φυσικό χυμό αντί για νερό. Αλήθεια με όρους.

χυμός αντί για νερό

Τι εννοούμε αλήθεια με όρους. Ο φυσικός χυμός είναι τόσο παρεξηγημένος όρος που κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να σου πει ναι. Μέσα στην πάροδο του χρόνου, μπερδεύτηκε κάπου στην μετάφραση και χρησιμοποιείται από τους πάντες και παντού.

Μόνο που ο μοναδικός φυσικός γνήσιος χυμός που υπάρχει στον κόσμο είναι αυτός που φτιάχνεις εσύ ο ίδιος με τα χεράκια σου.

Όχι, αυτός που βρίσκεται σε κουτί, και με μεγάλα γράμματα σου τονίζουν πως αυτός είναι ο πραγματικός φυσικός χυμός. Όχι δεν είναι, για αυτό και στα 2 λίτρα νερό που αναφέραμε προηγουμένως μπορεί να συμπεριληφθεί μόνο αυτός που φτιάχνεις εσύ.


Κάπου εδώ θα ολοκληρώσουμε το πρώτο part με τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από το νερό. Στο επόμενο part ακόμη περισσότερα και άκρως αποκαλυπτικά.. Και μην ξεχνάτε ότι η καλύτερη λύση για υγιεινό, εύγευστο και καθαρό νερό είναι τα φιλτρα νερου!

Διαβάστε το δεύτερο μέρος αυτού άρθρου!

Primato Hellas, Φίλτρα Νερού, Γρηγορίου Ε' 34, ΤΚ54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους του άρθρου χωρίς την έγκριση της Primato Hellas.

Μπορείτε να δείτε εδώ http://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/ το σύνολο των προϊόντων επεξεργασίας νερού που διαθέτουμε.

Tips για μεγαλύτερη κατανάλωση νερού

16/09/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

συμβουλές για μεγαλύτερη κατανάλωση νερού

Το νερό παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου ποικίλλουν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα για την ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνει ένας άνθρωπος, η οποία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (υγεία, δραστηριότητες, τρόπος ζωής).
Παρακάτω θα σας αναφέρουμε μικρά tips για το πως πρέπει να καταναλώνετε το νερό και τι ωφέλη θα έχετε:

Πρωί:

 • Ξυπνάτε, βαριέστε αφόρητα και το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι ένα ποτήρι καφέ γρήγορα, λάθος. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα ποτήρι χλιαρό νερό με φρέσκο λεμόνι βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία των οργάνων. Επίσης, το λεμόνι έχει την δυνατότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό, βοηθάει στην πέψη, καταστρέφει τα βακτήρια και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Θέλετε και άλλα;
 • Συμπεριλάβετε στο πρωινό σας ένα μπολ με γάλα και δημητριακά, περιέχει περίπου 87% νερό.
 • Πριν φύγετε από το σπίτι για την δουλειά πάρτε ένα νερό μαζί σας. Στον δρόμο μέχρι να φτάσετε πίνετε σταδιακά. Το να διατηρείτε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό αποτελεί μια υπενθύμιση ότι πρέπει να πιείτε. Τώρα αν δεν εργάζεστε κάπου (δυστυχώς πολύ πιθανό σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε), κάντε το ίδιο κάθε φορά που έχετε μια εξωτερική δουλειά ή βόλτα.

Δουλειά:

 • Ένα μεγάλο μπουκάλι γεμάτο νερό στο γραφείο είναι ότι καλύτερο. Γιατί; Γιατί ασυναίσθητα θα το πιείτε χωρίς να το καταλάβετε. Φροντίστε να το γεμίζετε συχνά κατά την διάρκεια που βρίσκεστε εκεί.
 • Αν πάλι έχετε βαρεθεί να πίνετε κάθε μέρα νερό στο γραφείο σας έχουμε κάποιες παραλλαγές. Μπορείτε επίσης να βάλετε πράσινο τσάι για να ενυδατώνεστε ταυτόχρονα! Επιπλέον, εμπλουτίστε το με αγγουράκια, τζίντζερ, λεμόνι-λάιμ ή φρέσκες φράουλες για καλύτερη γεύση ή καταψύξτε μερικά φρούτα τις αρεσκείας σας και χρησιμοποιήστε τα σαν παγάκια.
 • Βάλτε ένα φίλτρο νερού ή ένα σύστημα καθαρισμού νερού. Είτε το πιστεύετε είτε όχι το φιλτραρισμένο νερό έχει καλύτερη γεύση. Ανάλογα με την περιοχή που είστε υπάρχουν τα ανάλογα φίλτρα (με άνθρακα κτλ) που καθαρίζουν το νερό και θα σας αποδώσουν το νερό που επιθυμείτε.
 • Πίνετε νερό με καλαμάκι. Ως γνωστόν το καλαμάκι χωρίς να το καταλαβαίνουμε μας βοηθάει στην μεγαλύτερη ποσότητα κατάποσης νερού.

Γεύματα:

 • Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε νερό όπως το καρπούζι το καλοκαίρι, σέλινο, ντομάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες, εσπεριδοειδή. Επίσης σπόρους, ρύζι και δημητριακά.
 • Πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό πριν και μετά το κάθε σας γεύμα. Μισό ποτήρι με κάθε σνακ. Με αυτό τον τρόπο διαχειρίζεστε την πείνα καθώς και το αδυνάτισμα.

Έξοδος:

 • Διαλύστε άλλα ποτά. Ροφήματα όπως χυμοί, κρύο τσάι. Απολαμβάνετε την γεύση τους με λιγότερες θερμίδες.
 • Μειώστε την καφεΐνη. Η καφεΐνη έχει διουρητική δράση με αποτέλεσμα να κάνει τον οργανισμό να αποβάλλει περισσότερα υγρά.
 • Μετά από κάθε ποτήρι αλκοόλ να πίνετε ένα ποτήρι νερό. Βοηθάει στην επιβράδυνση της απορρόφησης του αλκοόλ από τον οργανισμό.

Εγώ δεν έπινα πολύ νερό, όχι γιατί δεν μου άρεσε απλά το παραμελούσα, όμως ξεκίνησα με αυτά τα μικρά tips και η αλήθεια είναι πως έχω δει μεγάλη διαφορά στις ποσότητες που καταναλώνω, εσείς ακόμη να το δοκιμάσετε;

Primato Hellas, Φίλτρα Νερού, Γρηγορίου Ε' 34, περιοχή Βούλγαρη, ΤΚ54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588

Αυτός ο σύνδεσμος μπορεί να σας ενδιαφέρει: Κατηγορία προϊόντων φίλτρα Primato

Φρένο στην σπατάλη νερού!

27/08/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

φρένο στη σπατάλη νερού

Όπως έδειξαν και οι τελευταίες μελέτες είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ στην σπατάλη νερού. Αυτό, δεν είναι διόλου αξιοθαύμαστο για την χώρα μας. Πόσο μάλλον, αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε στο επίκεντρο όλου του κόσμου λόγω της οικονομικής κρίσης. Αντί, λοιπόν, να κάνουμε πράγματα που θα δυσφημήσουν ακόμη περισσότερα τον ίδιο μας τον τόπο, ας κάνουμε λοιπόν κάτι καλό για αυτόν. Τι λέτε;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσο νερό θα εξοικονομούσαμε αν προσέχαμε όχι πολύ, αλλά λίγο στην ορθολογική χρήση του; Φυσικά και όχι. Γιατί; Γιατί, πολύ απλά όταν κάτι έχουμε σε αφθονία, ποτέ δεν λογαριάζουμε το τι μπορεί να συμβεί μετά. Και τι μπορεί να συμβεί μετά; Δυστυχώς πολλά ανεπανόρθωτα πράγματα.
Λοιπόν, για να έχουμε έλεγε ο σοφός λαός -αλλά τώρα δεν λέει γιατί πλέον μάλλον σοφός δεν είναι, όπως φαίνεται- πρέπει να προσέχουμε. Και στην περίπτωση του νερού, θα προσθέσω ότι πρέπει να προσέχουμε διπλά, αν όχι και τριπλά.Σύμφωνα με έρευνες, η καθημερινή σπατάλη νερού μέσα σε ένα νοικοκυριό έχει ως εξής: 50-55 λίτρα στην κουζίνα (πλυντήρια πιάτων, βρύση κουζίνας), άλλα τόσα στο μπάνιο (ντουζιέρα, βρύση μπάνιου), καθώς και 40-45 λίτρα μόνο για το καζανάκι της τουαλέτας!
Με λίγες, απλές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούμε να εξοικονομήσουμε πάνω από το μισό της ποσότητας που ξοδεύουμε για την χρήση ενός νοικοκυριού.
Τρία είναι τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε όλοι για την πιο ορθολογική διανομή του νερού.

ορθολογική διανομή νερού

Καταρχήν, πρέπει να ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού για τυχόν διαρροές. Γνωρίζατε ότι μια βρύση που στάζει χάνει 10 λίτρα νερού περίπου την βδομάδα; Δεν νομίζω, αλλιώς δεν θα τεμπελιάζατε να της φτιάξετε. Και μην μου πείτε ότι είναι δύσκολο ή ότι δεν πιάνουν τα χέρια σας, δεν θα σας πιστέψω. Διότι η λύση είναι πολύ απλή, λίγο σφίξιμο παραπάνω. Αν αυτό πάλι σας φαίνεται παιχνιδάκι, τότε ο πεντάλεπτος (και πολύ λέω) έλεγχος γενικά σε όλες τις υδραυλικές εγκαταστάσεις τους σπιτιού (μέσα και έξω) θα σας φανεί ακόμα πιο εύκολο. «Χαραμίστε» πέντε λεπτά από τον “πολύτιμο” χρόνο σας, μια φορά τον μήνα και κάποιοι στο μέλλον θα σας ευγνωμονούν για αυτό. Γιατί για εκείνους το νερό θα είναι πιο πολύτιμο, από τον χρόνο.

μην ποτίζετε με το λάστιχο

Έπειτα, περιορισμός στην χρήση του λάστιχου που χρησιμοποιούμε για το πότισμα περιβολιών με κηπευτικά, πλύσιμο αυλών, μπαλκονιών, αυτοκινήτων και πεζοδρομίων. Τέρμα, το τρεχάμενο νερό στα αυλάκια επί ώρες ενώ εσείς κάνετε άλλες δουλειές μέσα στο σπίτι. Βρείτε χρόνο να ποτίσετε την αυλή σας (ή τα περιβόλια με τα κηπευτικά σας), αλλιώς αν δεν έχετε, ο χρονοδιακόπτης θα σας λύσει τα χέρια. Έτσι και θα εξοικονομείτε χρήματα αλλά και νερό. Τέρμα επίσης και το πλύσιμο αυτοκινήτου επί 3 ώρες έξω στην αυλή. ΜΗΝ αφήνετε επί ώρες να τρέχει το νερό ενώ εσείς σαπουνίζετε το αμάξι με την πρόφαση ότι αφήνεται ανοιχτή την βρύση για να ποτίσετε τα λουλούδια, ενώ πολύ καλά ξέρουμε όλοι, ότι εκεί που πετάξατε το λάστιχο δεν καταλήγει στα λουλούδια αλλά στο τσιμέντο και τρέχει άσκοπα το νερό. Καθώς και περιορισμός στο πλύσιμο αυλών και μπαλκονιών, καλύτερα να πάρετε μια σκούπα για να τα καθαρίστε, και αφήστε την πρόφαση τώρα το καλοκαίρι «για να δροσίσει λίγο» δεν πιάνει σας το λέω.Για να κλείσουμε την τριλογία. Τέλος στην αλόγιστη σπατάλη νερού στο νοικοκυριό και την ατομική καθαριότητα καθενός μας. Αν δεν έχετε ακούσει για τα ειδικά φίλτρα νερού που σας βοηθάνε στην καθαριότητα, αλλά και την εξοικονόμηση χρημάτων και νερού, τότε είστε κάπως πίσω. Η λύση είναι αυτή όσον αφορά τα νοικοκυριά και την συστήνω ανεπιφύλακτα. Όσο για την ατομική μας καθαριότητα, κλείνουμε και το ντουζ όταν κάνουμε μπάνιο, δεν είμαστε και η Κλεοπάτρα.

Αν ακολουθούσαν αυτές τις 3 απλές συμβουλές 2 στους 10 ανθρώπους, ο κόσμος μας θα ήταν πιο γεμάτος από καθαρό, πόσιμο, νερό. Αλλά, δυστυχώς, η αχαριστία του ανθρώπου για τα αγαθά που μας έχει προσφέρει απλόχερα η φύση είναι μέγιστη, και όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Για αυτό όπως ανέφερα και νωρίτερα για να έχουμε, πρέπει να προσέχουμε, κάντε αυτά τα 3 απλά πράγματα, έτσι θα βοηθήσουμε όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας.
Εγώ τα έκανα, εσύ ακόμα;

Στο επόμενο άρθρο θα σας πούμε 10+ απλούς τρόπους για να περιορίσετε την σπατάλη μέσα στο σπίτι σας

Primato Hellas, Φίλτρα Νερού, Γρηγορίου Ε' 34, περιοχή Βούλγαρη, ΤΚ 54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση συνόλου ή μέρους του άρθρου χωρίς την έγκριση της Primato Hellas.

Σε αυτό το λινκ http://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/ μπορείτε να δείτε το σύνολο των προϊόντων επεξεργασίας νερού που διαθέτουμε.

Η ιστορία των φίλτρων νερού μέχρι σήμερα

12/06/2014
από Ιoanna Vaiou

η ιστορία των φίλτρων μέχρι σήμερα

Όπως γνωρίζουμε όλοι, το νερό είναι ο μοναδικός παράγοντας που καθαρίζει το ανθρώπινο σώμα από άχρηστες ουσίες, κάτι που σημαίνει ότι η ποιότητά του παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για τον άνθρωπο.

Πώς ξεκίνησαν όλα
Η προσπάθεια του ανθρώπου να βελτιώσει την ποιότητα του νερού με τη χρήση φίλτρων είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη του. Οι πρώτες καταγεγραμμένες προσπάθειες φίλτρανσης του νερού χρονολογούνται από το 2.000 π.Χ. Ο βασικότερος λόγος για τη φίλτρανση του νερού ήταν η βελτίωση της γεύσης του καθώς, όπως πίστευαν, το νερό έπρεπε να είναι άγευστο, άοσμο και άχρωμο.


Ιπποκράτης, πατέρας της Ιατρικής

Ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης, διεξήγαγε αρκετά πειράματα πάνω στον καθαρισμό του νερού. Το νερό των υδραγωγείων της εποχής απείχε πολύ από τον επιθυμητό βαθμό καθαρότητας που ο ίδιος θα ήθελε. Έτσι σχεδίασε μία μεμβράνη από ύφασμα, μέσα από την οποία περνούσε νερό που είχε βράσει.

Αιώνες αργότερα, μία εφεύρεση θα επηρέαζε σημαντικά την εξέλιξη των φίλτρων - το μικροσκόπιο. Ο Ιταλός Antonio Porzio πρώτος σχεδίασε ένα πολλαπλό φίλτρο το 1685 που περιλάμβανε ιζηματοποίηση και φίλτρανση από άμμο. Ο Παριζιάνος επιστήμονας Joseph Amy το 1746 κατασκεύασε πρώτος φίλτρα για οικιακή χρήση, χρησιμοποιώντας σφουγγάρι, κάρβουνο και μαλλί.

Η πρώτη ουσιαστικά κίνηση που έγινε για την επεξεργασία του νερού μιας πόλης συνέβη στα μέσα του 18ου αιώνα στο Λονδίνο, χρησιμοποιώντας φίλτρα άμμου. Στο Paisley της Σκωτίας το 1804, τελείωσε ολοκληρωτικά μία εγκατάσταση που παρείχε φιλτραρισμένο νερό από πόλη σε πόλη, μέσω σωλήνων. Το υλικό που χρησιμοποιούσαν για τα φίλτρα ήταν ο άνθρακας και η άμμος τα οποία έπρεπε να αλλάζουν με νέα κάθε έξι ώρες. Τις αντλίες φυσικά τις κινούσαν άλογα.

Στα τέλη του 19ου αιώνα ξεκίνησε η "επανάσταση" του φιλτραρισμένου νερού, αφού τότε άρχισε να χρησιμοποιεί ο κόσμος το ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε τα φίλτρα νερού άρχισαν να εξελίσσονται. Τότε ξεκίνησε η χρήση γρήγορων φίλτρων άμμου, βελτιωμένων αργών φίλτρων άμμου και η χρήση του χλωρίου και του όζοντος για την απολύμανση του νερού.

Στις αρχές του 20ου αιώνα οι περιπτώσεις δυσεντερίας, τύφου και χολέρας μειώθηκαν κατακόρυφα χάρη στην δημοφιλή πλέον χλωρίωση ως μέθοδο απολύμανσης του νερού του δικτύου των πόλεων.


Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. (E.P.A) υιοθέτησε το 1942 η τα πρώτα στάνταρντ που αφορούσαν το πόσιμο νερό ενώ το 1957 ενέκρινε για πρώτη φορά τη χρήση φίλτρων μεμβράνης.
Το 1970, δύο Αμερικάνοι μηχανικοί, ο Bill Prior και ο Jim Kewley, καινοτόμησαν στην ανάπτυξη των μη ηλεκτρικών, πλήρως αυτόματων συστημάτων επεξεργασίας νερού και έβαλαν το πρώτο λιθαράκι στην ανάπτυξη των σύγχρονων συστημάτων φιλτραρίσματος νερού. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, κατασκευάζονται σήμερα αυτόματα εμπορικά και βιομηχανικά συστήματα φίλτρανσης και αποσκλήρυνσης του νερού, τα οποία μπορούν και φιλτράρουν δεκάδες τόνους νερού την ώρα

>Οργανισμοί πιστοποίησης της απόδοσης, ασφάλειας και υγιεινής των συστημάτων κατεργασίας νερού.

Η βιομηχανία επεξεργασίας νερού παρακολουθείται και ελέγχεται συστηματικά. Ο κυριότερος και ο σημαντικότερος οργανισμός, που πιστοποιεί συστήματα επεξεργασίας νερού, είναι ο N.S.F. International, ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια στην Αμερική και είναι ένας ανεξάρτητος, μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει παγκόσμια δραστηριότητα και αποδοχή για την μοναδική ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει. Ελέγχει και πιστοποιεί φίλτρα νερού με διάφορα “standard” ανάλογα με την απόδοση τους. Ο N.S.F. έχει ανακηρυχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (W.H.O.) ως το Κέντρο Συνεργασίας για την Ασφάλεια και την Επεξεργασία του Πόσιμου Νερού και ελέγχεται από το Υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. Ο δευτερεύον οργανισμός πιστοποίησης συστημάτων νερού είναι ο W.Q.A., ο οποίος είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον N.S.F. International. Σχεδόν όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται με την επεξεργασία νερού είναι μέλη του W.Q.A., για αυτό ακριβώς τον λόγο, η προβολή του λογότυπου “WQA member” σε κάποιο προϊόν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και πιστοποιημένο από αυτόν τον οργανισμό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O.) όπως και το Υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. (E.P.A.) δεν πιστοποιούν συστήματα νερού.


Δημοφιλείς μέθοδοι φίλτρανσης νερού
Σε όλες τις μοντέρνες πόλεις το νερό απολυμαίνεται είτε με όζον είτε με χλώριο, οπότε δεν είναι αναγκαίο να αγοράσετε φίλτρο με όζον ή με υπεριώδη ακτινοβολία, εκτός κι αν το νερό είναι από γεώτρυση ή μικροβιολογικά μη ασφαλές.

φιλτρο ενεργου ανθρακα

Η πιο δημοφιλής μέθοδος φίλτρανσης νερού είναι με φίλτρα ενεργού άνθρακα. Πώς λειτουργούν όμως; Λόγω ενδομοριακής έλξης πραγματοποιείται απορρόφηση μεταξύ της επιφάνειας του άνθρακα και της ουσίας που απορροφάται. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλοί τύποι ενεργού άνθρακα, που χρησιμοποιούνται για την φίλτρανση κι επεξεργασία νερού. Το ξύλο, ο λιγνίτης, ο άνθρακας και η καρύδα είναι τα πιο διαδεδομένα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενεργού άνθρακα. Το κέλυφος της καρύδας αποτελεί μέχρη σήμερα την καλύτερη ποιότητα άνθρακα. Επίσης όσο πιο συμπυκνωμένο είναι το φίλτρο ή συμπαγές, τόσο πιο στενό φιλτράρισμα κάνει.
Οι πιο βασικοί μολυσματικοί παράγοντες που μπορεί να μειώσει ο ενεργός άνθρακας είναι: το χλώριο, τα M.T.B.E. (Μεθυλικός-τριτογενής-Βουτυλικός-Αιθέρας από τα οξυγονωμένα καύσιμα των αυτοκινήτων), οι πτητικές οργανικές ενώσεις (Π.Ο.Ε.), δηλαδή χημικές ουσίες, φυτοφάρμακα, οι κύστες και παραπροϊόντα απολύμανσης. Μπορεί επίσης να μειώσει το μόλυβδο. Βελτιώνει σημαντικά τη γεύση και τη μυρωδιά του νερού.


αντιστροφη οσμωση

Μία σημαντική τεχνολογία που εδώ και χρόνια έχει εδραιωθεί σε παγκόσμια κλίμακα και αναγνωρίζει ακόμα και η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της Αμερικής ως την πιο αποτελεσματική μέθοδο για την προστασία του πόσιμου νερού, είναι η μέθοδος της αντίστροφης ώσμωσης.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί μια ημί-διαπερατή μεμβράνη για να φιλτράρει τους μολυσματικούς παράγοντες. Το νερό αναγκάζεται να περάσει μέσα από μία ημιπερατή μεμβράνη, κάτι σαν νάυλον. Μόνο τα μόρια του καθαρού νερού περνούν μέσω της μεμβράνης, ενώ ένα ποσοστό του νερού και όλες οι ακαθαρσίες δεν μπορούν να περάσουν και στην συνέχεια αποβάλλονται στην αποχέτευση. H Primato Hellas δραστηριοποιείται πολλά χρόνια με τα φίλτρα νερού και διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία και γνώσεις γύρω από το αντικείμενο της επεξεργασίας νερού. Επικοινωνήστε μαζί μας για ό, τι χρειαστειτε. Μάθετε για τα πιο κατάλληλα φίλτρα νερού για τη Αθήνα εδώ.

Primato Hellas - φιλτρα νερου, Γρηγορίου Ε' 34, περιοχή Βούλγαρη, 2310 383 588.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους του άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση της Primato Hellas.

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση του νερού Θεσσαλονίκης

21/05/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

Αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για τη διάσωση του νερού ΘεσσαλονίκηςΟι πολίτες της Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν στις 18 Μαΐου 2014, ένα αυτό-οργανωμένο δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας ύδρευσής τους. Απέρριψαν τις προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ με ποσοστό 98%. Το δημοψήφισμα διοργανώθηκε με την τοπική υποστήριξη των 11 δήμων της μητροπολιτικής περιοχής. Οι δήμαρχοι αψήφησαν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να καταπολεμήσουν αυτή τη λαϊκή πρωτοβουλία, που απειλούσε τους εθελοντές με σύλληψη από την αστυνομία. Το αποτέλεσμα είναι μια επιτυχία για τους υπέρμαχους της δημόσιας ύδρευσης.


συγκεντρωτικά στοιχεία δημοψηφίσματος για το νερό ΘεσσαλονίκηςΌπως βλέπετε και στα διαγράμματα, το ποσοστό συμμετοχής ήταν κοντά στους 220.000 ψηφοφόρους, ανάμεσα σε λίγο παραπάνω από 500.000 πολίτες που ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές που λάμβαναν χώρα παράλληλα.


Ο Jan Willem Goudriaan, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της EPSU ανέφερε: " Ο λαός μίλησε. Αναμένουμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, την Τρόικα, και τους υποψήφιους αγοραστές όπως την Suez και την ελληνική συνέταιρό της Ελλάκτωρ να ακούσουν. Οι εταιρείες θα πρέπει να ανακαλέσουν τις πρόσφορές τους. Συγχαίρουμε τον λαό της Θεσσαλονίκης και τους εθελοντές. Είναι μια μεγάλη ημέρα για την τοπική δημοκρατία."


ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα για το νερό ΘεσσαλονίκηςΤο δημοψήφισμα αποφασίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου σε μια δημόσια συνάντηση του τοπικού κινήματος SOSτε το Νερό ενόσω διεξαγόταν η ακρόαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών ‘Δικαίωμα στο Νερό’ ( right2water ).

Η Primato Hellas συμμετέχει ενεργά με ανακοινώσεις, συζητήσεις, αναρτήσεις στο Facebook κτλ. Πιστεύουμε ότι το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό.

Εάν το νερό γίνει ιδιωτικό, αυτό σημαίνει εμπράκτως ότι οι πολίτες δεν θα παρακινούνται πλέον να εξοικονομούν το νερό ώστε να προστατευεί ο πλανήτης μας, αλλά θα παρακινούνται να ξοδεύουν περισσότερο νερό αφού όσο περισσότερο ξοδεύουν τόσο περισσότερα χρήματα θα κερδίζουν οι ιδιωτικές εταιρίες.

Primato Hellas είναι μία ηλεκτρονική ιστοσελίδα με διάφορα οικιακά κι επαγγελματικά φιλτρα νερου

Γρηγορίου Ε' 34, περιοχή Βούλγαρη, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588

Τα καλύτερα φίλτρα νερού άνω & κάτω πάγκου, βρύσης - Ποια είναι;

21/05/2014
από Ιoanna Vaiou

Πιάσατε τον εαυτό σας να αναρωτιέται ποιο φίλτρο νερού να επιλέξετε μεταξύ άνω πάγκου, βρύσης, κάτω πάγκου κ.α;

Είσαστε στο σωστό μέρος για να ενημερωθείτε και να λύσετε κάθε απορία σας. Ξεκινήστε με το βίντεο μας παρακάτω.


Όπως θα έχετε ακούσει δεκάδες φορές στο παρελθόν, το ανθρώπινο σώμα αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από νερό.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες ασθένειες προέρχονται από το πόσιμο νερό, ειδικά στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του πλανήτη.

Τί γίνεται όμως με το νερό στα αστικά κέντρα;

Οι περισσότεροι από εμάς, αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε ένα φίλτρο νερού για να προστατέψουμε την οικογένειά μας από τις διάφορες βλαβερές ουσίες που μολύνουν το νερό και κατ' επέκταση κι εμάς τους ίδιους.

Σε αυτό το άρθρο δεν θέλουμε να αναλύσουμε τα οφέλη των φίλτρων νερού, καθώς έχουμε ήδη συντάξει αρκετά άρθρα γύρω από αυτό το θέμα.

Θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο κλασσικές κατηγορίες φίλτρων που κυκλοφορούν στην αγορά, ξεκινώντας από τα πιο φθηνά έως και τα πιο ακριβά.

Οδηγός:φίλτρα νερού τιμές.

Κανάτες με φίλτρο νερού - Αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη κανάτα φίλτρου νερού;

κανατα με φιλτρο νερου

Οι κανάτες με φίλτρο νερού, είναι στην ουσία κανάτες που έχουν ενσωματωμένο φίλτρο ενεργού άνθρακα. Εσείς γεμίζετε με νερό το επάνω μέρος της κανάτας, και έτσι το νερό αναγκάζεται λόγω του βάρους του, να περάσει μέσα από το φιλτράκι της κανάτας. Κάποιες κανάτες, όπως η Κανάτα με φίλτρο νερού Primato έχουν φίλτρο ενεργού άνθρακα καθώς και φίλτρο μείωσης αλάτων. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πολύ οι κανάτες Primato και οι κανάτες Britta.

Μειονεκτήματα

 • Το φιλτράκι πρέπει να αλλάζει κάθε 2 μήνες
 • Το νερό χρειάζεται από 2 έως και 5 λεπτά για να φιλτραριστεί

Πλεονεκτήματα

 • Είναι η πιο οικονομική αγορά
 • Μπορεί να μπει στο ψυγείο ώστε να έχετε δροσερό φιλτραρισμένο νερό.
φίλτρα νερού βρύσης

Τα φίλτρα νερού βρύσης συνδέονται σχετικά εύκολα στη βρύση της κουζίνας σας. Διαθέτουν φίλτρο ενεργού άνθρακα που μειώνει αρκετές από τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο νερό. Οι περισσότερες συσκευές που υπάρχουν στο εμπόριο διαθέτουν διακόπτη φιλτραρισμένου/αφιλτράριστου νερού. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πλένετε τα πιάτα με αφιλτράριστο νερό και να γυρίζετε με το διακόπτη στο φιλτραρισμένο νερό μόνο όταν θέλετε να πιείτε φιλτραρισμένο νερό.

Το ανταλλακτικό φίλτρο αλλάζει συνήθως κάθε 3 μήνες.

Μειονεκτήματα

 • Πιάνει αρκετό χώρο στην βρύση και δεν συνίσταται για βρύσες που είναι αρκετά χαμηλές.
 • Έπειτα από λίγα χρόνια θα πρέπει να αγοράσετε νέα συσκευή, καθώς τα άλατα επιβαρύνουν πολύ τις φλάντζες της συσκευής.

Πλεονεκτήματα

 • Πίνετε αμέσως καθαρό, φιλτραρισμένο νερό.
 • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά φίλτρα νερού που μπορείτε να βάλετε σε αυτές τις συσκευές.
Φίλτρα νερού άνω πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου, όπως μαρτυράει και το όνομά τους, συνδέονται αρκετά εύκολα στη βρύση της κουζίνας και τοποθετούνται στον πάγκο της κουζίνας. Ο διανομέας νερού (diverter) συνδέεται στη βρύση σας και διαθέτει έναν διακόπτη φιλτραρισμένου/αφιλτράριστου νερού. Κυκλοφορούν διάφορα μοντέλα και μάρκες στο εμπόριο εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι από τα πιο κλασσικά φίλτρα και μπορείτε να βάλετε και να βρείτε στο εμπόριο μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά φίλτρα. Προτιμήστε αμερικάνικα ή αγγλικά ανταλλακτικά φίλτρα. Το ανταλλακτικό τους φίλτρο είναι συνήθως πεπιεσμένος ενεργός άνθρακας που μειώνει τις περισσότερες βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο νερό. Ανάλογα με το πρόβλημα της περιοχής σας, μπορείτε να τοποθετήσετε μονό, διπλό ή ακόμα και τριπλό φίλτρο νερού άνω πάγκου. Μπορείτε να μόνοι σας να το συνδέσετε καθώς και να αλλάζετε τα ανταλλακτικά φίλτρα. Το ανταλλακτικό φίλτρο αλλάζει συνήθως κάθε χρόνο.

Μειονεκτήματα

 • Πιάνει αρκετό χώρο στον πάγκο της κουζίνας, ειδικά τα διπλά και τριπλά συστήματα.
 • Αρκετοί "ειδικοί" θα σας χρεώσουν παράλογα ποσά ή θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν κινέζικα ή απομημιτικά προϊόντα. Κάντε μόνοι σας μία έρευνα αγοράς και διαλέξτε το φίλτρο που είναι "value for money" , εκτιμώντας τόσο τη συσκευή, το ανταλλακτικό και το πιο σημαντικό την ποιότητα εξυπηρέτησης.

Πλεονεκτήματα

 • Πίνετε αμέσως καθαρό, φιλτραρισμένο νερό.
 • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά φίλτρα νερού που μπορείτε να βάλετε σε αυτές τις συσκευές.
Δείτε ένα βίντεο για τα φίλτρα νερού άνω πάγκου
φιλτρα νερου κατω παγκου

Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου χωρίζονται σε 2 είδη:

Α) Φίλτρα νερού που συνδέονται απευθείας στην κρύα παροχής της κουζίνας. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι κάθε φορά που ανοίγετε τη βρύση σας στο κρύο, το νερό που θα τρέχει θα είναι φιλτραρισμένο. Ένα φίλτρο κάτω πάγκου μπορεί να είναι μονό, διπλό ή τριπλό, ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόβλημα της περιοχής σας. το ανταλλακτικό φίλτρο αλλάζει κάθε 9-11 μήνες ανάλογα με τη χρήση.

Μειονεκτήματα

 • Το ανταλλακτικό φίλτρο μπορεί να μην αντέξει έναν χρόνο, καθώς ξοδεύετε νερό για να πλύνετε πιάτα κτλ.
 • Επειδή η είσοδος και η έξοδος του νερού είναι 1/2 ίντσας, (δηλαδή το νερό τρέχει γρήγορα), δεν μπορείτε να βάλετε πολύ στενά φίλτρα.

Πλεονεκτήματα

 • Δεν πιάνει χώρο στον πάγκο της κουζίνας.
 • Είναι αρκετά εύκολα στη σύνδεση. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα γαλλικό κλειδί.

Β) Συσκευές που συνδέονται στη δική τους βρύση. Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου μπορεί να είναι μονά, διπλά ή τριπλά ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόβλημα της περιοχής σας. Το ανταλλακτικό φίλτρο αλλάζει κάθε χρόνο. Συνδέονται στη δική τους βρύση. Απλά γυρίζετε το διακόπτη της βρύσης και θα έχετε άμεσα φρέσκο φιλτραρισμένο νερό.

Μειονεκτήματα

 • Το βασικό μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα πρέπει να κάνετε τρύπα (διαμέτρου 1cm) στον πάγκο της κουζίνας σας.
 • Οι περισσότεροι προτιμούν υδραυλικό για την σύνδεση αυτού του φίλτρου. Παρόλαυτα, εάν πιάνουν τα χέρια σας και ακολουθήσετε τις οδηγίες βίντεο, πιστεύουμε θα τα καταφέρετε!

Πλεονεκτήματα

 • Πίνετε αμέσως καθαρό, φιλτραρισμένο νερό από την βρύση του φίλτρου.
 • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά φίλτρα νερού που μπορείτε να βάλετε σε αυτές τις συσκευές.
Δείτε ένα βίντεο σχετικό με τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου
αντιστροφη οσμωση

Το σύστημα φιλτραρίσματος νερού αντίστροφης όσμωσης, αν και τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας, δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή καθώς είναι μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη τεχνολογία. Αποτελεί μέχρι και σήμερα, το καλύτερο σύστημα φιλτραρίσματος νερού παγκοσμίως. Μπορεί να φιλτράρει όλες τις βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες, ακόμα και τους ιούς και τα βακτήρια. Φιλτράρει όσα σωματίδια είναι μεγαλύτερα από 0,0001 μικρά (χιλιοστά του χιλιοστού). Συνδέεται στη δική του βρύση μόνο για το φιλτραρισμένο νερό. Επειδή το νερό τρέχει πολύ αργά από ένα τέτοιο στενό φίλτρο, η αντίστροφη όσμωση περιλαμβάνει μία δεξαμενή αποθήκευσης νερού. Έτσι, όταν ανοίγετε τη βρύση του φίλτρου, το νερό έρχεται από τη δεξαμενή. Ανάλογα με το πρόβλημα της περιοχής σας, η αντίστροφη όσμωση μπορεί να διαθέτει λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, φίλτρο εμπλουτισμού μεταλλικών καθώς και διάφορα άλλα φίλτρα. Μειώνει τελείως την αγωγιμότητα, αφαιρεί τελείως τα άλατα και είναι η ιδανική λύση για τα νησιά. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά μίας αντίστροφης όσμωσης. Φροντίστε ώστε να έχετε εγγύηση για τη συσκευή. Μην προτιμήσετε κινέζικες ή πολύ φθηνές αντίστροφες οσμώσεις, καθώς οι πιέσεις που δέχεται το μηχάνημα είναι μεγάλες και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σκάσει με αποτέλεσμα να τρέχουν νερά στο σπίτι. Τα φίλτρα αλλάζουν κάθε χρόνο, εκτός από τη μεμβράνη που αλλάζει κάθε 2 χρόνια.

Μειονεκτήματα

 • Το βασικό μειονέκτημα είναι το κόστος. Μία καλή αντίστροφη όσμωση ξεκινάει από 350€ και φτάνει μέχρι τα 3000€ για τα πιο επαγγελματικά συστήματα.
 • Οι περισσότεροι προτιμούν υδραυλικό για την σύνδεση αυτού του φίλτρου. Παρόλαυτα, εάν πιάνουν τα χέρια σας και ακολουθήσετε τις οδηγίες βίντεο, πιστεύουμε θα τα καταφέρετε!

Πλεονεκτήματα

 • Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν καλύτερα φίλτρα νερού στον κόσμο!
 • Είναι ιδανικό για νησιά καθώς και σπίτια που παίρνουν νερό από γεώτρυση. Μπορεί να φιλτράρει και το πιο δύσκολο νερό.

Για ό, τι χρειαστείτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588.

PRIMATO HELLAS - φιλτρα νερου, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε' 34, ΤΚ 54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588

PRIMATO HELLAS - φιλτρα νερου, Λεωφόρος Ηρακλείου 216, ΤΚ 14231, 210 27 55 681

Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την σελίδα - άρθρο μαςποιο φίλτρο νερού να επιλέξω

Μεγάλη συμμετοχή στο δημοψήφισμα για το νερό Θεσσαλονίκης

19/05/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

Καταμέτρηση ψήφων στο δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού ΘεσσαλονίκηςΑπίστευτα αναπάντεχη συμμετοχή είχε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών το δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη για την ΕΥΑΘ. Πληροφορίες της “Ε” αναφέρουν μάλιστα ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξαν πολίτες που ψήφισαν μόνο για το νερό.

Φαίνεται ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μπλοκάρει το δημοψήφισμα αλλά και οι απειλές περί φυλάκισης σε όσους συλληφθούν να έχουν στα χέρια τους εκλογικούς καταλόγους έπεσαν στο κενό και έδωσαν ώθηση στο δημοψήφισμα.


Σύμφωνα με το πρώτο αποτέλεσμα που δόθηκε στις 21.17 από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, μέχρι εκείνη την ώρα είχε καταμετρηθεί το σύνολο των ψήφων σε 5,73% των εκλογικών τμημάτων. Σε αυτά ψήφισαν 12.875 άνθρωποι, από τους οποίους "Όχι", δηλαδή κατά της ιδιωτικοποίησης, δήλωσαν οι 12.613 (ποσοστό 98,03%) και "Ναι", δηλαδή υπέρ της ιδιωτικοποίησης, δήλωσαν 253 (ποσοστό 1,97%) ενώ υπήρχαν και 9 λευκά.

Τα ψηφοδέλτια έρχονται σε σφραγισμένους φακέλους από τα σημεία όπου είχαν στηθεί οι κάλπες του δημοψηφίσματος και ανοίγονται από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από νομικούς του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης. Παρουσία τους οι ψήφοι καταμετρώνται από εθελοντές.

Πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι στα 17 από τα 192 εκλογικά κέντρα (8,85% επί του συνόλου των εκλογικών κέντρων) καταμετρήθηκαν 17.550 ψήφοι ενώ το ποσοστό είχε διαμορφωθεί σε 97,96% κατά και σε 2,04% υπέρ της ιδιωτικοποίησης, ενώ υπήρξαν και 15 άκυρα ψηφοδέλτια.
Η καταμέτρηση έχει αρχίσει αλλά προχωρά με αργούς ρυθμούς και ακόμα είναι άγνωστο για το πότε θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Primato Hellas συμμετέχει ενεργά κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης. Πιστεύουμε ότι το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό. Πείτε μας τη γνώμη σας στη σελίδα μας στο Facebook.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις την μεγάλη ποικιλία που διαθέτουμε σε οικιακά κι επαγγελματικά φίλτρα νερού.

Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

13/05/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

Σώστε το νερό της ΘεσσαλονίκηςΤην πρώτη Κυριακή των εκλογών (18 Μαίου), εκτός από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα στηθούν κάλπες έξω από τα εκλογικά κέντρα όπου οι πολίτες θα μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους γύρω από το καυτό θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Έτσι, θα αποτυπωθεί η βούληση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης με δημοψήφισμα.

Τον προσεχή καιρό θα σχηματιστούν τριμελείς επιτροπές σε κάθε έναν από τους 11 δήμους της Θεσσαλονίκης στους οποίους παρέχονται οι υπηρεσίες της ΕΥΑΘ για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, σε συνεργασία με το συντονιστικό όργανο «Σώστε το νερό».

Η επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους του δημάρχου κάθε περιοχής, των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και της «κίνησης 136» η οποία εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.


«Συμφωνήσαμε να μην αναδείξουμε τις διαφωνίες μας για επιμέρους ζητήματα διαχείρισης του νερού αλλά το κοινό μας αίτημα να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό αλλά ούτε και η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης» ανέφερε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα.

Η ΠΕΔ γνωστοποίησε ότι θα αναλάβει την ευθύνη για τη διαδικασία ενημέρωσης του κοινού, μέσα από συνεντεύξεις, έντυπα και δημοσκοπικές έρευνες.

Κατά τη συνεδρίαση αναφέρθηκε ότι, παρά την έλλειψη θεσμοθέτησης του εγχειρήματος με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, θα γίνει κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της διαδικασίας, την οποία θα επιτηρούν δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση των δήμων.

«Το εγχείρημα είναι πολύ σημαντικό και σοβαρό. Είναι πρωτόγνωρο, όχι για μας αλλά για τη χώρα και νομίζω θα τύχει στενής παρακολούθησης και ενδιαφέροντος όχι μόνο από την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της χώρας αλλά και από διεθνή μέσα και ευρωπαϊκούς φορείς που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον και τη διαχείριση του νερού» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

σώστε το νερό έλλειψηΕπιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν οτι σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου υπήρξε ιδιωτικοποίηση, αυτή συνοδεύθηκε από υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, αύξηση της απώλειας νερού, υποβάθμιση των υποδομών και αύξηση των τιμών.

Εδώ και 20 χρόνια, οι υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών παροχής νερού, αντιμετωπίζοντας το νερό ως εμπόρευμα, υποσχέθηκαν παγκόσμια αυξημένες επενδύσεις και μεγάλη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του νερού παγκόσμια. Έτσι, το 2010, το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού είχε νερό από ιδιωτικές εταιρείες. Ποιά ήταν λοιπόν τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης; Από μια έρευνα για την ιδιωτικοποίηση στις ΗΠΑ, κατά την οποία εξετάσθηκαν τα 10 μεγαλύτερα συστήματα ύδρευσης στις ΗΠΑ, προέκυψε ότι έπειτα από 20 χρόνια ιδιωτικοποίησης, οι τιμές αυξήθηκαν 3 φορές πάνω από τον πληθωρισμό και οι λογαριασμοί νερού των νοικοκυριών κατά μέσο όρο τριπλασιάσθηκαν στα πρώτα 10 χρόνια. Παρόμοια, μια έρευνα της ίδιας της Παγκόσμιας Τράπεζας κατέληξε ότι παγκόσμια το μοντέλο της σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού (ΣΔΙ) απέτυχε να μειώσει τα τιμολόγια νερού και να αυξήσει τις επενδύσεις σε υποδομές νερού.

Η Primato Hellas συμπαραστέκεται στην προσπάθεια διάσωσης του νερού της Θεσσαλονίκης με αναρτήσεις στο Facebook και σε δημόσια φόρουμ. Πιστεύουμε ότι το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό.

Η Primato Hellas είναι ένας ηλεκτρονικός ιστότοπος όπου μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε οικιακά καθώς κι επαγγγελματικά Φιλτρα Νερου. Βρισκόμαστε στην διεύθυνση: Γρηγορίου Ε' 34, περιοχή Βούλγαρη, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588.

Μερικά στοιχεία για το νερό

31/03/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

Η Γη περιέχει 366,000,000,000,000,000,000 γαλόνια νερό ή 1,385,000,000,000,000,000,000 λίτρα.

Μόνο το 0,007% από αυτό είναι πόσιμο.
Σήμερα, 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι μοιράζονται αυτό το πολύτιμο αγαθό.
Οι πάγοι στο Κιλιμάντζαρο συρρικνώθηκαν κατά 85% τα τελευταία 100 χρόνια.
Η λίμνη Αράλη (Aral Sea) ήταν κάποτε η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στην Ασία. Τώρα το μέγεθός της είναι το ένα δέκατο από ότι ήταν πριν από 50 χρόνια.
Η εξάντληση των υπόγειων υδάτων της πόλης του Μεξικό, βύθισε την πόλη κατά 9 μέτρα. 2 εκατομμύρια κάτοικοι έχουν έλλειψη πρόσβασης στο νερό με σωλήνες ύδρευσης.
1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.
Για ένα ποτήρι καφέ από τα Starbucks χρειάζονται 140 λίτρα νερό.
Για ένα μπέργκερ από γνωστή αλυσίδα χρειάζονται περίπου 10 τόνοι νερού.
Τον τελευταίο αιώνα ο πληθυσμός της Γης έχει τριπλασιαστεί.
Η κατανάλωση νερού έχει αυξηθεί κατά 6 φορές!
Πιο πολύ άνθρωποι έχουν κινητό τηλέφωνο παρά πρόσβαση σε καθαρό νερό!
Η κατανάλωση νερού στην Αμερική είναι 571 λίτρα το άτομο την ημέρα.
Στην Ευρώπη ένα άτομο καταναλώνει 250 λίτρα νερού την ημέρα.
Στην υποσαχάρια Αφρική, η μέση κατανάλωση κατά άτομο είναι 19 λίτρα την ημέρα.
Το νερό συντηρεί τις αγροκαλλιέργειες, την βιομηχανία, την ενέργεια και τελικά τη ζωή!

Απολαύστε καθαρό νερό με ένα φίλτρο από την εταιρία μας! Η Primato Hellas είναι επίσημος διανομέας των Αγγλικών φίλτρων νερού Doulton στην Ελλάδα.

Υπάρχει μόλυβδος στο νερό που πίνουμε;

18/02/2014
από Ιoanna Vaiou

Τι είναι ο μόλυβδος:

Ο μόλυβδος είναι ένα βαρύ μέταλλο που βρίσκεται φυσιολογικά στον φλοιό της γης. Έχει χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από προϊόντα οικιακής χρήσης.

Πού βρίσκεται ο μόλυβδος;
Τα περισσότερα σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν το 1978 είναι βαμμένα με χρώματα που περιείχαν μόλυβδο. Ο μόλυβδος βρίσκεται επίσης στις παλιές σωληνώσεις ύδρευσης. Έτσι, μέσω των διαβρωμένων σωληνώσεων μπορεί να εισβάλλει στο σπίτι μας.


Ο μόλυβδος εκτός από το νερό και τις μπογιές, μπορεί να είναι στον αέρα και τα τρόφιμα. Τα επίπεδα μολύβδου στον αέρα έχουν μειωθεί πολύ από τη δεκαετία του 1970, όταν και απαγορεύτηκε η χρήση του στη βενζίνη.
Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (ΕΡΑ) των ΗΠΑ αναφέρρει ότι τα παλιά σπίτια είναι πιθανότερο να έχουν σωληνώσεις από μόλυβδο, αλλά ακόμα και σε νεώτερες κατασκευές μπορεί να υπάρχουν σωληνώσεις με περιεκτικότητα σε μόλυβδο έως 8%.
Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2002 στην «Επιθεώρηση Περιβαλλοντικής Υγείας» έδειξε πως το πόσιμο νερό βρύσης αντιπροσωπεύει το 14% έως 20% της συνολικής εκθέσεώς μας σε μόλυβδο.

Πόσο επικίνδυνος είναι ο μόλυβος;
Περισσότερο από το 4% των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποστεί δηλητηρίαση από μόλυβδο. Τα ποσοστό είναι ψηλότερο σε μεγάλες πόλεις και μεταξύ των ατόμων με χαμηλά εισοδήματα.
Τα υψηλά επίπεδα μολύβδου στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον εγκέφαλο, τα νεφρά και το μυελό των οστών . Τα συμπτώματα από τα υψηλά επίπεδα μολύβδου μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στην κοιλιά, πονοκεφάλους, εμετούς, σύγχυση, μυϊκή αδυναμία, σπασμούς, απώλεια μαλλιών, αναιμία, ελλειμματική προσοχή, προβληματική συμπεριφορά, μαθησιακές δυσκολίες, μείωση του δείκτη νοημοσύνης.

Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας:
Εάν το σπίτι σας είναι παλιό (πριν το 1978), ξύστε τους τοίχους για να φύγει η παλιά μπογιά και ξανα βάψτε το με μπογιά που δεν περιέχει μόλυβδο. Κατά τη διάρκεια του ξυσίματος να φοράτε μάσκα και να φροντίσετε να μην υπάρχουν παιδιά κοντά.
Αντικαταστήστε τις σωληνώσεις ύδρευσης του σπιτιού με νέες (κατά προτίμηση πλαστικές). Για σίγουρα αποτελέσματα όσον αφορά το πόσιμο νερό προτιμήστε ένα φίλτρο νερού που μειώνει το μόλυβδο. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας.

Δείτε τιμές για τα φίλτρα μας που καθαρίζουν το νερό σας

Copyright 2014, Primato Hellas, 2310 383 588

Φίλτρα νερού Αθήνα

Ξέρετε πόσο νερό πρέπει να πίνει το παιδί σας;

20/11/2013
από Μαργιώλος Γιώργος

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μόνο το 65% των παιδιών καταναλώνει καθημερινά την επαρκή ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός του. Εσείς ξέρετε αν το δικό σας παιδί καταναλώνει όσο χρειάζεται;

Η ποσότητα νερού που χρειάζεται ένα παιδί την ημέρα εξαρτάται από παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία και το βάρος του. Επιπλέον, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η υγρασία, και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας επηρεάζουν τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών για νερό. Σύμφωνα πάντως με έρευνα της Βρετανικής Εταιρίας Παιδιατρικής Διαιτολογίας κατά τη διάρκεια της ημέρας τα παιδιά θα πρέπει να καταναλώνουν συνολικά 6-8 ποτήρια (μικρά ποτήρια για τα μικρά παιδιά και μεγαλύτερα ποτήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά). Πέρα βέβαια από το νερό που καταναλώνεται στην καθαρή του μορφή, αρκετή ποσότητα νερού παίρνουν τα παιδιά από τις τροφές που καταναλώνουν. Ειδικά τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν νερό σε ποσότητα περίπου 90%.Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού στα παιδιά
Το νερό δεν έχει θερμίδες, συνεπώς προτιμάται ανεπιφύλακτα η κατανάλωσή του έναντι κάποιων άλλων ποτών ή χυμών. Το νερό βοηθάει στη βιοσύνθεση διαφόρων χημικών ουσιών, διασπά τις πρωτεΐνες, διευκολύνει την πέψη και μειώνει τις τριβές μεταξύ των οργάνων. Το νερό διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος. Το νερό διευκολύνει τη λειτουργία του εντέρου, προκαλεί συχνή διούρηση και καθαρίζει τον οργανισμό του παιδιού από τις τοξίνες. Ένα καλά ενυδατωμένο παιδί είναι ένα υγιές παιδί, αφού όλοι ξέρουμε ότι η αφυδάτωση κουράζει τα παιδιά, τους δημιουργεί πονοκεφάλους και κακή διάθεση με αποτέλεσμα να μην καίνε την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται για μια δραστήρια και πιο υγιεινή ζωή.

Πόσο νερό χρειάζεται;
Ημερήσιες ανάγκες σε νερό για παιδιά
- Από 4-8 ετών: 1,3 λίτρα
- Από 9-13 ετών: 2, 1 λίτρα
- Από 14-18 ετών: 2, 3 λίτρα
Μπορεί οι παραπάνω ποσότητες να φαίνονται υπερβολικές, αλλά υπολογίστε ότι αναφέρονται στην συνολική ποσότητα νερού, που προέρχεται και από άλλα ροφήματα όπως χυμούς, από φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα. Ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Για παράδειγμα η ντομάτα έχει περιεκτικότητα 94% σε νερό και το αγγούρι σχεδόν 97% ! Πρακτικά, 6 - 8 ποτήρια νερό την ημέρα μαζί με 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά καλύπτουν τις ανάγκες του παιδιού σε νερό. Προσοχή δώστε στην κατανάλωση νερού όταν το παιδί έχει έντονη φυσική δραστηριότητα.

Δείτε εδώ μερικές Τιμές φίλτρων βρύσης για καθαρό νερό.

Πηγή: Ελένη Χαδιαράκου http://kids.in.gr

Νέος διαγωνισμός Primato για το Νοέμβριο!

19/11/2013
από Μαργιώλος Γιώργος

Κερδίστε ένα φίλτρο νερού άνω πάγκου ζωγραφισμένο από τη Guzo!


Τα φίλτρα νερού μας έχουν γίνει ανάρπαστα! Τώρα σας δίνουμε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα από τα ζωγραφισμένα της συλλογής μας! Η Guzo αναλαμβάνει να φιλοτεχνήσει για εσάς ένα φίλτρο νερού. Της παίρνει κάποιες ώρες αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα τη δικαιώνει. Διαθέτουμε διάφορα θέματα (αμυγδαλιές, βυθός, λουλούδια και άλλα). Με ένα ζωγραφισμένο φίλτρο άνω πάγκου ομορφαίνετε τη κουζίνα σας και την μετατρέπετε σε έργο τέχνης!
Η διαδικασία απλή, μοιράζεστε το post μας και περιμένετε μια βδομαδούλα για τα αποτελέσματα!
Μετά...τέλος τα εμφιαλωμένα!

Δείτε εδώ τις λεπτρομέρειες του διαγωνισμού.

Δείτε εδώ τα ζωγραφισμένα φίλτρα νερού που διαθέτουμε.

Γιατί το ζεστό νερό παγώνει πιο γρήγορα από το κρύο

19/11/2013
από Ιoanna Vaiou

Οι επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν πως το θερμό νερό παγώνει όντως υπό περιστάσεις πιο γρήγορα μέσα σε ένα καταψύκτη από ότι το ψυχρότερο νερό, καθώς το θερμό νερό μεταφέρει την ενέργεια του εκθετικά γρηγορότερα.


Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη και με ένα απλό πείραμα στο σπίτι: το ζεστό νερό παγώνει πιο γρήγορα από το νερό που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Το συγκεκριμένο γεγονός είχε παρατηρηθεί ήδη από τα αρχαία χρόνια και από διάσημους επιστήμονες όπως ο Αριστοτέλης ή ο Καρτέσιος, όμως ονομάζεται φαινόμενο Mpempa προς τιμή του Erasto Mpempa, ενός φοιτητή από τη Τανζανία που το περιέγραψε το 1963.

Διαχρονικά οι επιστήμονες έχουν προτείνει δεκάδες εξηγήσεις για το φαινόμενο το οποίο φαίνεται να αντίκειται στους βασικούς νόμους της θερμοδυναμικής, καμία όμως θεωρία δεν έχει υιοθετηθεί ως η οριστική απάντηση. Το 2012 μάλιστα, η Βασιλική Εταιρία Χημείας της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε πως θα έδινε ένα βραβείο 1.000 λιρών σε όποιον κατάφερνε να εξηγήσει ικανοποιητικά το φαινόμενο, σε ένα διαγωνισμό στον οποίο έλαβαν μέρος 22.000 άτομα (εκ των οποίων 127 ελληνικές συμμετοχές). Αν και το βραβείο δόθηκε στο Νίκολα Μπρέκοβιτς, το θέμα δεν θεωρήθηκε πως διευθετήθηκε πλήρως.

Δύο φυσικοί από το πολυτεχνείο Nanyang της Σιγκαπούρης ωστόσο, θεωρούν πως έφτασαν σε μια ολοκληρωμένη εξήγηση του φαινομένου, η οποία λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μορίων του νερού.

Κάθε μόριο νερού δεσμεύεται με τα γειτονικά του με έναν ηλεκτρομαγνητικό δεσμό που ονομάζεται δεσμός υδρογόνου. Αυτός είναι μάλιστα που ευθύνεται και για την μεγάλη επιφανειακή τάση που εμφανίζει το νερό, αλλά και για την υψηλή θερμοκρασία βρασμού που έχει το νερό συγκριτικά με άλλα υγρά.

Οι Dr. Sun Changqing και Dr. Xi Zhang προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, θεωρώντας πως οι δεσμοί υδρογόνου ρυθμίζουν και τον τρόπο με τον οποίο το νερό αποθηκεύει και απελευθερώνει ενέργεια. Σύμφωνα με αυτούς, ο ρυθμός της μεταβολής της ενέργειας στα μόρια νερού εξαρτάται από την αρχική κατάσταση του.

Συγκεκριμένα όταν το νερό ζεσταίνεται, οι δεσμοί υδρογόνου αλληλεπιδρούν με τους ομοιοπολικούς δεσμούς που συμμετέχουν επίσης στα μόρια νερού, κάνοντάς τους τελευταίους να μικρύνουν, αποθηκεύοντας ενέργεια κατά τη θέρμανσή τους. Αυτή η σύμπτυξη κατά τη θέρμανση, οδηγεί στην απελευθέρωση ενέργειας με εκθετικά μεγαλύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια της ψύξης, σε σχέση με το ψυχρότερο νερό στο οποίο οι ομοιοπολικοί δεσμοί δεν είναι συμπιεσμένοι. Με αυτό υπόψη κατάφεραν να υπολογίσουν πως το θερμό νερό παγώνει όντως υπό περιστάσεις πιο γρήγορα μέσα σε ένα καταψύκτη από ότι το ψυχρότερο νερό, καθώς το θερμό νερό μεταφέρει την ενέργεια του εκθετικά γρηγορότερα.

Η έρευνα των δύο επιστημόνων δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Αυτός ο σύνδεσμος μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τιμές για φίλτρα κεντρικής παροχής νερού

Πηγή: naftemporiki.gr

Ποια είναι τα καλύτερα φίλτρα νερού στον κόσμο

Σας αρέσει η βιτρίνα μας?

14/11/2013
από Ιoanna Vaiou

Σας αρέσει η βιτρίνα μας?

Η βιτρίνα με φίλτρα νερού στο κατάστημά μαςΑυτό που βλέπετε είναι ένα κομμάτι της βιτρίνας, φιλοτεχνημένο από τη Guzo. Στο κατάστημα μέσα θα δείτε τοίχους υπέροχα ζωγραφισμένους με νερό και άλλα σχέδια.

Στη βιτρίνα έχουμε διάφορα ζωγραφισμένα φίλτρα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.


Ο ζωγραφισμένος τοίχος με φίλτρα νερού

Ο τοίχος και η βιτρίνα είναι φιλοτεχνημένοι από τη Guzo, τη ζωγράφο που κάνει τα μοναδικά σχέδια στα φίλτρα νερού άνω πάγκου...

Ο τοίχος με το ζωγραφισμένο νερό βρίσκεται μέσα στο κατάστημα. Η ζωγράφος επίσης έκανε αυτό μοναδικό σχέδιο σκούπας που βλέπετε πιο κάτω. Από μακριά η σκούπα φαίνεται σαν αληθινή. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη Guzo για τα μοναδικά της σχέδια.

Ζωγραφισμένη σκούπα στον τοίχο της Primato

Όπως βλέπετε, δεν μας λείπει η ποικιλία σε σακουλες και ανταλλακτικά για ηλεκτρικές σκούπες...Και αυτό είναι μόνο μία μικρή πλευρά του καταστήματος!

Δείτε περισσότερα εδώ για τα προϊόντα μας μου καθαρίζουν το πόσιμο νερό σας.

Λίγα λόγια για το ποια είναι τα καλύτερα φίλτρα νερού στον κόσμο από την Primato Hellas.

Ήξερες ότι...

14/11/2013
από Μαργιώλος Γιώργος

Ήξερες ότι......όταν κάνουμε ζεστό ντουζ, ανοίγουν οι πόροι του δέρματός μας, προσλαμβάνοντας έτσι όλες τις βλαβερές ουσίες του νερού και τα βλαβερά χημικά;
Το φίλτρο ντουζ μας προστατεύει από την πρόσληψη βλαβερών ουσιών του νερού. Είναι εξαιρετικό για ανρθώπους με ευαίσθητη επιδερμίδα ή δερματοπάθειες. Ακόμη, επειδή μειώνει τα άλατα, δημιουργείται περισσότερος αφρός όταν κάνετε μπάνιο.

Σταματήστε να πίνετε μολυσμένο νερό

Ιδού η λύση:
http://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/filtra-nerou-ntouz-mpanio.html

Νικητής Οκτωβρίου!

13/11/2013
από Μαργιώλος Γιώργος

Η νικήτρια του διαγωνισμού Οκτωβρίου για ένα φίλτρο νερού είναι.....


Η νικήτρια του διαγωνισμού της Primato είναι η dimitra kalograiaki.

Συγχαρητήρια Δήμητρα! Κέρδισες ένα φίλτρο νερού άνω πάγκου!!

Ευχαριστούμε όλους όσους πήραν μέρος στο διαγωνισμό του Οκτωβρίου! Ο επόμενο διαγωνισμός είναι πολύ κοντά, οπότε θα έχετε και άλλη ευκαιρία για ένα φίλτρο νερού. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας στο Facenook (www.facebook.com/primato.gr)

Γνωρίστε τη ζωγράφο μας...

13/11/2013
από Μαργιώλος Γιώργος

Στη σελίδα μας θα βρείτε πολλά φίλτρα νερού ζωγραφισμένα στο χέρι. Εάν έρθετε στο κατάστημά μας στη Θεσσαλονίκη, θα δείτε πολλούς τοίχους βαμμένους σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Γνωρίστε την καλλιτέχνιδα πίσω από την τέχνη της Primato...


Η Guzo, ή άλλιώς Δήμητρα Γκουτζιώτου, συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια σε διάφορες εκθέσεις ζωγραφικής με τα έργα της. Έχει κάνει εικονογραφήσεις σε βιβλία εκμάθησης, σε σχολικά αναμνηστικά ημερολόγια και σε παραμύθια. Υιοθέτησε από τον πατέρα της το ψευδώνυμο "Guzo" και το χρησιμοποιεί για να υπογράφει τα έργα της. Εκτός από πίνακες ζωγραφικής, η Guzo ειδικεύεται στην ζωγραφική σε τοίχους, ξύλο, γυαλί και πλαστικό. Τον Ιούνιο του 2013, ανέλαβε να φιλοτεχνίσει τα φίλτρα νερού της Primato. Συνέχεια ανακαλύπτει νέα θέματα για τα φίλτρα νερού, μετρέποτνάς τα σε πανέμορφα έργα τέχνης.

-> Έργα της καλλιτέχνιδος θα βρείτε εδώ: http://www.artspot.gr/Dimitra_Guzo

-> Δείτε τη σελίδα της καλλιτέχνιδος στο Facebook: https://www.facebook.com/DimitraGuzoArt

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.