2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Βοηθήστε να σώσουμε την Ανταρκτική για να μην πούμε το νερό νεράκι....!

26/02/2013
από Γιάννης Μπουζάνας

Help me protect Antartica!

Η 24χρονη Μπέλλα Παπαδοπούλου Dobrowolska, κυνηγάει το όνειρο της για έναν καλύτερο κόσμο. Στις 28 Φεβρουαρίου ξεκινάει ένα διαφορετικό ταξίδι προς την Ανταρκτική, ως μία από τα 30 επιλεγμένα μέλη του προγράμματος «2041 Antarctic Youth Ambassador», που στόχο έχει να μας αφυπνήσει, ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη.Πνεύμα ανήσυχο- ένα "παιδί με άστρο", όπως την περιγράφουν όσοι τη γνωρίζουν"- η Μπέλλα Παπαδοπούλου ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου ένα διαφορετικό ταξίδι. Ένα ταξίδι στην Ανταρκτική, ως μία από τα 30 επιλεγμένα μέλη της International Antarctic Expedition 2013 του Robert Swan (σ.σ. πολικός εξερευνητής) και του προγράμματος 2041 Antarctic Youth Ambassador.

Τα προβλήματα του πλανήτησχέση με το περιβάλλον απασχολούσαν την Μπέλλα από πολύ μικρή ηλικία. "Είχα πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και ακόμα μεγαλύτερη αγάπη για το περιβάλλον. Θεώρησα ότι με όλα που γίνονται, οι πάγοι που λιώνουν, οι θάλασσες που είναι γεμάτες από πετρέλαιο και πλαστικό, ο Αμαζόνιος που εξαφανίζεται σιγά σιγά είναι όλα προβλήματα που χρειάζεται κάποιος να τους δώσει τη 'φωνή' που τους αξίζει. Έτσι, αποφάσισα να ειδικευτώ ως δημοσιογράφος στο περιβάλλον για να τους 'δανείσω' τη δική μου" μας λέει η Μπέλλα.

ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ/ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ:
Παραδέχεται, ωστόσο, πως το να σώσει κανείς μόνος του τον πλανήτη είναι δύσκολη δουλειά, γι' αυτό και αναζητά συμπαραστάτες στον αγώνα της για την Ανταρκτική. Για τον λόγο αυτό έχει σχεδιάσει την ιστοσελίδα helpmeprotectantarctica, όπου εξηγεί αναλυτικά το όλο project και αναζητά στήριξη προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Μέσω της ιστοσελίδας πωλούνται και ορισμένα μικρά αντικείμενα με πιγκουίνους, με στόχο να καλυφθούν τα έξοδα των μετακινήσεών της.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ:
Η Ανταρκτική δεν είναι η πρώτη "αποστολή" της Μπέλλας. Έχει βρεθεί στο πλάι των ιθαγενών των νησιών Φίτζι διδάσκοντάς τους το σύστημα της ανακύκλωσης, ενώ έχει ταξιδέψει ως το μακρινό Βιετνάμ για να μάθει αγγλικά σε παιδιά του δρόμου.
Αυτή τη στιγμή, κι ενώ ετοιμάζει την αναχώρησή της για την Ανταρκτική, βρίσκεται σε μία μικρή πόλη στη βορειοανατολική Βραζιλία, που ονομάζεται Itacaré. Εκεί, μαθαίνει σε παιδιά από τις φτωχότερες γειτονιές να μαγειρεύουν με την ενέργεια του ήλιου (solar cooking).

Τέτοιες πρωτοβουλίες δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτες!
Ακόμη περισσότερο, πρέπει να μας...ξυπνούν!

Όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα μας στο Facebook: http://www.facebook.com/primato.gr

Πηγή: beeper.gr

Water Filters Eshop

Δείτε τα φίλτρα νερού για πάνω στον πάγκο της κουζίνας του σπιτιού σας.

Δείτε τις μπαταρίες κουζίνας μας - Φίλτρα νερού τιμέςΖεόλιθος (οδηγός)

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.