2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Τα καλύτερα φίλτρα νερού άνω & κάτω πάγκου, βρύσης - Ποια είναι;

21/05/2014
από Γιάννης Μπουζάνας

Πιάσατε τον εαυτό σας να αναρωτιέται ποιο φίλτρο νερού να επιλέξετε μεταξύ άνω πάγκου, βρύσης, κάτω πάγκου κ.α;

Είσαστε στο σωστό μέρος για να ενημερωθείτε και να λύσετε κάθε απορία σας. Ξεκινήστε με το βίντεο μας παρακάτω.Όπως θα έχετε ακούσει δεκάδες φορές στο παρελθόν, το ανθρώπινο σώμα αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από νερό.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες ασθένειες προέρχονται από το πόσιμο νερό, ειδικά στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του πλανήτη.

Τί γίνεται όμως με το νερό στα αστικά κέντρα;

Οι περισσότεροι από εμάς, αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε ένα φίλτρο νερού για να προστατέψουμε την οικογένειά μας από τις διάφορες βλαβερές ουσίες που μολύνουν το νερό και κατ' επέκταση κι εμάς τους ίδιους.

Σε αυτό το άρθρο δεν θέλουμε να αναλύσουμε τα οφέλη των φίλτρων νερού, καθώς έχουμε ήδη συντάξει αρκετά άρθρα γύρω από αυτό το θέμα.

Θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο κλασσικές κατηγορίες φίλτρων που κυκλοφορούν στην αγορά, ξεκινώντας από τα πιο φθηνά έως και τα πιο ακριβά.

Οδηγός: φίλτρα νερού τιμές.

Κανάτες με φίλτρο νερού

Αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη κανάτα φίλτρου νερού;

κανατα με φιλτρο νερου

Οι κανάτες με φίλτρο νερού, είναι στην ουσία κανάτες που έχουν ενσωματωμένο φίλτρο ενεργού άνθρακα. Εσείς γεμίζετε με νερό το επάνω μέρος της κανάτας, και έτσι το νερό αναγκάζεται λόγω του βάρους του, να περάσει μέσα από το φιλτράκι της κανάτας. Κάποιες κανάτες, όπως η Κανάτα με φίλτρο νερού Primato έχουν φίλτρο ενεργού άνθρακα καθώς και φίλτρο μείωσης αλάτων. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πολύ οι κανάτες Primato, οι κανάτες Ecosoft και οι κανάτες Britta.

Μειονεκτήματα

 • Το φιλτράκι πρέπει να αλλάζει κάθε 2 μήνες
 • Το νερό χρειάζεται από 2 έως και 5 λεπτά για να φιλτραριστεί

Πλεονεκτήματα

 • Είναι η πιο οικονομική αγορά
 • Μπορεί να μπει στο ψυγείο ώστε να έχετε δροσερό φιλτραρισμένο νερό.
φίλτρα νερού βρύσης

Τα φίλτρα νερού για τη βρύση συνδέονται σχετικά εύκολα στη βρύση της κουζίνας σας. Διαθέτουν φίλτρο ενεργού άνθρακα με ζεόλιθο που μειώνει αρκετές από τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο νερό. Οι περισσότερες συσκευές που υπάρχουν στο εμπόριο διαθέτουν διακόπτη φιλτραρισμένου/αφιλτράριστου νερού. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πλένετε τα πιάτα με αφιλτράριστο νερό και να γυρίζετε με το διακόπτη στο φιλτραρισμένο νερό μόνο όταν θέλετε να πιείτε φιλτραρισμένο νερό.

Το ανταλλακτικό φίλτρο αλλάζει συνήθως κάθε 3 με 6 μήνες.

Μειονεκτήματα

 • Πιάνει αρκετό χώρο στην βρύση και δεν συνίσταται για βρύσες που είναι αρκετά χαμηλές.
 • Στις κινέζικες συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, έπειτα από λίγα χρόνια θα πρέπει να αγοράσετε νέα συσκευή, καθώς τα άλατα επιβαρύνουν πολύ τις φλάντζες της συσκευής.

Πλεονεκτήματα

 • Πίνετε αμέσως καθαρό, φιλτραρισμένο νερό.
 • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά φίλτρα νερού που μπορείτε να βάλετε σε αυτές τις συσκευές.

Δείτε και τα Ελληνικά φίλτρα νερού βρύσης με ενεργό άνθρακα και ζεόλιθο.

Δείτε σε βίντεο το Ελληνικό φίλτρο βρύσης USATFWW με αμερικάνικο φίλτρο με ενεργό άνθρακα και ζεόλιθο

Φίλτρα νερού άνω πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου, όπως μαρτυράει και το όνομά τους, συνδέονται αρκετά εύκολα στη βρύση της κουζίνας και τοποθετούνται στον πάγκο της κουζίνας. Ο διανομέας νερού (diverter) συνδέεται στη βρύση σας και διαθέτει έναν διακόπτη φιλτραρισμένου/αφιλτράριστου νερού. Κυκλοφορούν διάφορα μοντέλα και μάρκες στο εμπόριο εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι από τα πιο κλασσικά φίλτρα και μπορείτε να βάλετε και να βρείτε στο εμπόριο μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά φίλτρα. Προτιμήστε αμερικάνικα ή αγγλικά ανταλλακτικά φίλτρα. Το ανταλλακτικό τους φίλτρο είναι συνήθως πεπιεσμένος ενεργός άνθρακας που μειώνει τις περισσότερες βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο νερό. Ανάλογα με το πρόβλημα της περιοχής σας, μπορείτε να τοποθετήσετε μονό, διπλό ή ακόμα και τριπλό φίλτρο νερού άνω πάγκου. Μπορείτε να μόνοι σας να το συνδέσετε καθώς και να αλλάζετε τα ανταλλακτικά φίλτρα. Το ανταλλακτικό φίλτρο αλλάζει συνήθως κάθε χρόνο.

Μειονεκτήματα

 • Πιάνει αρκετό χώρο στον πάγκο της κουζίνας, ειδικά τα διπλά και τριπλά συστήματα.
 • Αρκετοί "ειδικοί" θα σας χρεώσουν παράλογα ποσά ή θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν κινέζικα ή απομημιτικά προϊόντα. Κάντε μόνοι σας μία έρευνα αγοράς και διαλέξτε το φίλτρο που είναι "value for money" , εκτιμώντας τόσο τη συσκευή, το ανταλλακτικό και το πιο σημαντικό την ποιότητα εξυπηρέτησης.

Πλεονεκτήματα

 • Πίνετε αμέσως καθαρό, φιλτραρισμένο νερό.
 • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά φίλτρα νερού που μπορείτε να βάλετε σε αυτές τις συσκευές.
Δείτε ένα βίντεο για τα φίλτρα νερού άνω πάγκου
φιλτρα νερου κατω παγκου

Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου χωρίζονται σε 3 είδη:

Α) Φίλτρα νερού που συνδέονται απευθείας στην κρύα παροχής της κουζίνας. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι κάθε φορά που ανοίγετε τη βρύση σας στο κρύο, το νερό που θα τρέχει θα είναι φιλτραρισμένο. Ένα φίλτρο κάτω πάγκου μπορεί να είναι μονό, διπλό ή τριπλό, ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόβλημα της περιοχής σας. Τα ανταλλακτικά φίλτρα συνήθως αντικαθίστανται μία φορά το χρόνο ανάλογα με τη χρήση.

Μειονεκτήματα

 • Το ανταλλακτικό φίλτρο μπορεί να μην αντέξει έναν χρόνο, καθώς ξοδεύετε νερό για να πλύνετε πιάτα κτλ.
 • Επειδή η είσοδος και η έξοδος του νερού είναι 1/2 ίντσας, (δηλαδή το νερό τρέχει γρήγορα), δεν μπορείτε να βάλετε πολύ στενά φίλτρα.

Πλεονεκτήματα

 • Δεν πιάνει χώρο στον πάγκο της κουζίνας.
 • Είναι αρκετά εύκολα στη σύνδεση. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα γαλλικό κλειδί.

Β) Συσκευές που συνδέονται στη δική τους βρύση. Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου μπορεί να είναι μονά, διπλά ή τριπλά ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόβλημα της περιοχής σας. Το ανταλλακτικό φίλτρο αλλάζει κάθε χρόνο. Συνδέονται στη δική τους βρύση. Απλά γυρίζετε το διακόπτη της βρύσης και θα έχετε άμεσα φρέσκο φιλτραρισμένο νερό.

Μειονεκτήματα

 • Το βασικό μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα πρέπει να κάνετε τρύπα (διαμέτρου 1cm) στον πάγκο της κουζίνας σας.
 • Οι περισσότεροι προτιμούν υδραυλικό για την σύνδεση αυτού του φίλτρου. Παρόλαυτα, εάν πιάνουν τα χέρια σας και ακολουθήσετε τις οδηγίες βίντεο, πιστεύουμε θα τα καταφέρετε!

Πλεονεκτήματα

 • Πίνετε αμέσως καθαρό, φιλτραρισμένο νερό από την βρύση του φίλτρου.
 • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά φίλτρα νερού που μπορείτε να βάλετε σε αυτές τις συσκευές.

Γ) Συσκευές που συνδέονται με τρίοδη μπαταρία κουζίνας. Οι τρίοδες μπαταρίες είναι σαν κανονικές μπαταρίες κουζίνας, απλά έχουν έναν επιπλέον διακόπτη μόνο για το φιλτραρισμένο νερό. Δείτε κάποιες από τις τρίοδες μπαταρίες κουζίνας που διαθέτουμε.

Μειονεκτήματα

 • Οι τρίοδες μπαταρίες είναι πιο ακριβές σε σχέση με τις συμβατικές μπαταρίες κουζίνας.

Πλεονεκτήματα

 • Δεν χρειάζεται να κάνετε τρύπα στον πάγκο της κουζίνας.
Δείτε ένα βίντεο σχετικό με τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου
αντιστροφη οσμωση

Το σύστημα φιλτραρίσματος νερού αντίστροφης όσμωσης, αν και τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας, δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή καθώς είναι μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη τεχνολογία. Αποτελεί μέχρι και σήμερα, το καλύτερο σύστημα φιλτραρίσματος νερού παγκοσμίως. Μπορεί να φιλτράρει όλες τις βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες, ακόμα και τους ιούς και τα βακτήρια. Φιλτράρει όσα σωματίδια είναι μεγαλύτερα από 0,0001 μικρά (χιλιοστά του χιλιοστού). Συνδέεται στη δική του βρύση μόνο για το φιλτραρισμένο νερό. Επειδή το νερό τρέχει πολύ αργά από ένα τέτοιο στενό φίλτρο, η αντίστροφη όσμωση περιλαμβάνει μία δεξαμενή αποθήκευσης νερού. Έτσι, όταν ανοίγετε τη βρύση του φίλτρου, το νερό έρχεται από τη δεξαμενή. Ανάλογα με το πρόβλημα της περιοχής σας, η αντίστροφη όσμωση μπορεί να διαθέτει λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, φίλτρο εμπλουτισμού μεταλλικών καθώς και διάφορα άλλα φίλτρα. Μειώνει τελείως την αγωγιμότητα, αφαιρεί τελείως τα άλατα και είναι η ιδανική λύση για τα νησιά. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά μίας αντίστροφης όσμωσης. Φροντίστε ώστε να έχετε εγγύηση για τη συσκευή. Μην προτιμήσετε κινέζικες ή πολύ φθηνές αντίστροφες οσμώσεις, καθώς οι πιέσεις που δέχεται το μηχάνημα είναι μεγάλες και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σκάσει με αποτέλεσμα να τρέχουν νερά στο σπίτι. Τα φίλτρα αλλάζουν κάθε χρόνο, εκτός από τη μεμβράνη που αλλάζει κάθε 2 χρόνια.

Μειονεκτήματα

 • Το βασικό μειονέκτημα είναι το κόστος. Μία καλή αντίστροφη όσμωση ξεκινάει από 350€ και φτάνει μέχρι τα 3000€ για τα πιο επαγγελματικά συστήματα.
 • Οι περισσότεροι προτιμούν υδραυλικό για την σύνδεση αυτού του φίλτρου. Παρόλαυτα, εάν πιάνουν τα χέρια σας και ακολουθήσετε τις οδηγίες βίντεο, πιστεύουμε θα τα καταφέρετε!

Πλεονεκτήματα

 • Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν καλύτερα φίλτρα νερού στον κόσμο!
 • Είναι ιδανικό για νησιά καθώς και σπίτια που παίρνουν νερό από γεώτρυση. Μπορεί να φιλτράρει και το πιο δύσκολο νερό.

Άλλα προϊόντα

 1. Μπαταρίες κουζίνας τρίοδες για φίλτρα νερού
 2. Μπαταρίες μπάνιου
 3. Μπαταρίες νιπτήρος

Για ό, τι χρειαστείτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588.

PRIMATO HELLAS - φιλτρα νερου, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε' 34, ΤΚ 54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588

PRIMATO HELLAS - φιλτρα νερου, Λεωφόρος Ηρακλείου 216, ΤΚ 14231, 210 27 55 681

Φίλτρα Νερού Πειραιάς - Primato Hellas: Γρηγορίου Λαμπράκη 69, ΤΚ 18532, τηλ: 210 411 6497

Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την σελίδα - άρθρο μας ποιο φίλτρο νερού να επιλέξω

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.