2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Υπάρχει μόλυβδος στο νερό που πίνουμε;

18/02/2014
από Γιάννης Μπουζάνας

Τι είναι ο μόλυβδος:

Ο μόλυβδος είναι ένα βαρύ μέταλλο που βρίσκεται φυσιολογικά στον φλοιό της γης. Έχει χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από προϊόντα οικιακής χρήσης.

Πού βρίσκεται ο μόλυβδος;
Τα περισσότερα σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν το 1978 είναι βαμμένα με χρώματα που περιείχαν μόλυβδο. Ο μόλυβδος βρίσκεται επίσης στις παλιές σωληνώσεις ύδρευσης. Έτσι, μέσω των διαβρωμένων σωληνώσεων μπορεί να εισβάλλει στο σπίτι μας.Ο μόλυβδος εκτός από το νερό και τις μπογιές, μπορεί να είναι στον αέρα και τα τρόφιμα. Τα επίπεδα μολύβδου στον αέρα έχουν μειωθεί πολύ από τη δεκαετία του 1970, όταν και απαγορεύτηκε η χρήση του στη βενζίνη.
Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (ΕΡΑ) των ΗΠΑ αναφέρρει ότι τα παλιά σπίτια είναι πιθανότερο να έχουν σωληνώσεις από μόλυβδο, αλλά ακόμα και σε νεώτερες κατασκευές μπορεί να υπάρχουν σωληνώσεις με περιεκτικότητα σε μόλυβδο έως 8%.
Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2002 στην «Επιθεώρηση Περιβαλλοντικής Υγείας» έδειξε πως το πόσιμο νερό βρύσης αντιπροσωπεύει το 14% έως 20% της συνολικής εκθέσεώς μας σε μόλυβδο.

Πόσο επικίνδυνος είναι ο μόλυβος;
Περισσότερο από το 4% των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποστεί δηλητηρίαση από μόλυβδο. Τα ποσοστό είναι ψηλότερο σε μεγάλες πόλεις και μεταξύ των ατόμων με χαμηλά εισοδήματα.
Τα υψηλά επίπεδα μολύβδου στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον εγκέφαλο, τα νεφρά και το μυελό των οστών . Τα συμπτώματα από τα υψηλά επίπεδα μολύβδου μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στην κοιλιά, πονοκεφάλους, εμετούς, σύγχυση, μυϊκή αδυναμία, σπασμούς, απώλεια μαλλιών, αναιμία, ελλειμματική προσοχή, προβληματική συμπεριφορά, μαθησιακές δυσκολίες, μείωση του δείκτη νοημοσύνης.

Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας:
Εάν το σπίτι σας είναι παλιό (πριν το 1978), ξύστε τους τοίχους για να φύγει η παλιά μπογιά και ξανα βάψτε το με μπογιά που δεν περιέχει μόλυβδο. Κατά τη διάρκεια του ξυσίματος να φοράτε μάσκα και να φροντίσετε να μην υπάρχουν παιδιά κοντά.
Αντικαταστήστε τις σωληνώσεις ύδρευσης του σπιτιού με νέες (κατά προτίμηση πλαστικές). Για σίγουρα αποτελέσματα όσον αφορά το πόσιμο νερό προτιμήστε ένα φίλτρο νερού που μειώνει το μόλυβδο. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας.

Δείτε τιμές για τα φίλτρα μας που καθαρίζουν το νερό σας

Copyright 2014, Primato Hellas, 2310 383 588

Φίλτρα νερού Αθήνα

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.