2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Τα νέα του νερού της τελευταίας εβδομάδας

05/09/2016
από Γιάννης Μπουζάνας
τα νέα του νερού

Ας δούμε με τίτλους τα νέα του νερού της εβδομάδας που μας πέρασε:

 • Ένα μόνο ντους χρησιμοποιώντας προϊόντα που κατασκευάζονται από πλαστικά μικροσφαιρίδια μπορεί να προκαλέσεις ως αποτέλεσμα 100.000 πλαστικά σωματίδια να εισχωρήσουν στον ωκεανό. Οι κυβερνήσεις πιέζονται από τους οικολόγους να σταματήσουν τη χρήση αυτών των πλαστικών.
 • Νερό που βρίσκεται σε καταφύγιο κορακιών στη Μοντάνα είναι μολυσμένο με Ουράνιο.
 • Ερευνητές ανακάλυψαν ότι το Gwynns Falls που βρίσκεται στη δυτική περιοχή της Βαλτιμόρης είναι μολυσμένο όχι μόνο με ακατέργαστα λύματα από της διαρροή του αποχετευτικού συστήματος της πόλης αλλά επίσης με υψηλά επίπεδα φαρμακευτικών προϊόντων και παράνομων φαρμάκων.
 • Περίπου 4500 άνθρωποι στο Havelock North της Νέας Ζηλανδίας μολύνθηκαν με μία γαστρεντερική λοίμωξη που συνδέεται με τα βακτήρια campylobacter που βρέθηκαν στο δίκτυο νερού της πόλης. Οι αρχές υποπτεύονται ότι προέρχεται από βακτήρια που προέρχονται από τα κόπρανα ζώων.
 • Τα επίπεδα υδρόθειου στη Salton Sea συνεχίζουν να ανεβαίνουν και μαζί αυξάνεται η έντονη δυσωδία.
 • Η αγορά που σχετίζεται με το activated alumina, που χρησιμοποιείται για διάφορες χρήσεις στην επεξεργασία νερού, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης φθοριούχων, αναμένεται να φθάσει τα 1,110 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024.
 • Ένας δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός στη Γερμανία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κριτική όταν ανέφερε ότι το Ισραήλ δεν παρέχει αρκετό νερό στους Παλαιστίνιους.
 • Ένας Καναδός υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων συνελήφθη επειδή έδωσε νερό σε γουρούνια προορισμένα για σφαγή.
 • Η Χαβάη αναμένεται να απαγορέψει στους τουρίστες να κολυμπούν με δελφίνια.
 • Περίπου 7 δισεκατομύρια γαλόνια νερού χάνονται κάθε μέρα από τις διαρροές των συστημάτων ύδρευσης των πόλεων.
 • Η επιτροπή NCAA Playing Rules Oversight Committee για το πόλο ανακοίνωσε ότι θα σκληρύνει τους κανόνες συμπεριφοράς για τη σαιζόν 2016 -17.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.