2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης και πώς να την αποφυγετε

03/01/2015
από Γιάννης Μπουζάνας
Επιπτώσεις της αφυδάτωσης

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για το πως μπορούμε να πάθουμε αφυδάτωση, τι επιπτώσεις όμως έχει αυτό στον οργανισμό μας;

Η υψηλή ποιότητα του πόσιμου νερού είναι πολύ απαραίτητη και σημαντική για τον οργανισμό μας. Για αυτό το λόγο, ο καθένας από εμάς πρέπει και αξίζει να έχει φίλτρο νερού στο σπίτι του. Το 75 τοις εκατό σου σώματος μας αποτελείται από νερό, το οποίο βρίσκεται τόσο στο εσωτερικό μέρος των κυττάρων, όσο και έξω από αυτά. Είναι η βάση όλων των υγρών του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του αίματος, λέμφο (το μεσοκυττάριο υγρό που βρίσκεται στο λεμφικό σύστημα και γύρω από τους ιστούς των σπονδυλωτών), σίελο (πτύελο, σάλιο), πεπτικά υγρά, ούρα και ιδρώτας. Ως εκ τούτου, το καθαρό πόσιμο νερό και η ενυδάτωση είναι από τα πιο θεμελιωδώς σημαντικά πράγματα για την υγεία μας.

Το νερό είναι ο ρυθμιστής όλων των λειτουργιών του σώματος, η ίδια η ζωή. Είναι η κύρια πηγή μεταφοράς ενέργειας για κάθε κύτταρο στο σώμα, την διεξαγωγή ηλεκτρικής και μαγνητικής ενέργειας που μας τροφοδοτεί δύναμη για να ζήσουμε.
Επίσης, το νερό διευκολύνει την ενεργοποίηση πολλών φωτο-ευαίσθητων και ενεργειακά ευαίσθητων νευρικών απολήξεων του δέρματος, τα οποία λαμβάνουν και μεταδίδουν σήματα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται και να ενισχύουν την ζωτικότητα του δέρματος. Ακόμη, προστατεύει ταυτόχρονα το δέρμα και τις βλεννογόνες λειτουργίες του φραγμού της μεμβράνης και δρα ως αντιοξειδωτικό με εκκαθάριση οξειδωτικών και άλλων τοξίνων μέσω των νεφρών. Επιπλέον, όταν είναι καλά ενυδατωμένα τα ιγμόρεια αποστράγγισης, η βλεννώδης μεμβράνη τους είναι πιο ανθεκτική στη μόλυνση.
Επιπροσθέτως, ο εγκέφαλος αποτελείται το 80 τοις εκατό από νερό. Μια ενδεχόμενη σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία. Πιο συγκεκριμένα να μην σκέφτεστε καθαρά, και σε σοβαρές περιπτώσεις την ψυχική διαταραχή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εν αγνοία τους υποφέρουν από χρόνια αφυδάτωση, σύμφωνα με τον Dr. Batmanghelidj. Αυτή η κατάσταση συντέλει σε υπερφόρτωση του σώματος από τοξίνες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερδραστικό ανοσοποιητικό σύστημα και να προκαλέσει ή να συμβάλει σε μια ποικιλία ασθενειών, όπως αρθρίτιδα, άσθμα, κολίτιδα, κατάθλιψη, διαβήτη, δυσπεπτικό έλκος, δωδεκαδακτυλίτιδα, γαστρίτιδα, καούρα, πονοκεφάλους, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, χαμηλό πόνο στη πλάτη, πόνο στον αυχένα, οστεοπόρωση, προβλήματα στα νεφρά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, αντί για νερό, πίνουν αλκοόλ, καφέ, τσάι, σόδα, και άλλα ποτά που περιέχουν καφεΐνη. Αυτά τα υγρά τείνουν να επιδεινώσουν περαιτέρω την αφυδάτωση, γεγονός που χειροτερεύει πολύ την κατάσταση.
Το σώμα μας χρειάζεται τουλάχιστον 6 έως 8 ποτήρια νερό την ημέρα, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι καλό θα ήταν να καταναλώνουμε το μισό βάρος μας σε ουγγιές του νερού σε καθημερινή βάση.
Η καλύτερη στιγμή για να πιει ο άνθρωπος νερό είναι το πρωί, ακριβώς μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι. Πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει για να ξυπνήσει το πεπτικό σύστημα από την αφυδατωμένη και συνεσταλμένη κατάσταση, καθώς και 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα. Το νερό πρέπει να αποφεύγεται κατά την διάρκεια των γευμάτων, ώστε να μην παρεμβαίνει με τα οξέα του στομάχου και τη σωστή πέψη. Επίσης, πρέπει να καταναλωθεί σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός από τις εξαιρετικά ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όπου χρειάζεται να μπει στο ψυγείο.
Δεδομένου ότι το νερό της βρύσης περιέχει πολύ συχνά μια ποικιλία ανθυγιεινών προσμείξεων, συμπεριλαμβανομένων μικροοργανισμών, βαρέα μέταλλα, χλώριο, φθόριο, και άλλες ακαθαρσίες, συνιστάται σε όλους να έχουν στο σπίτι τους ένα ειδικό φίλτρο νερού. Που καθαρίζει από όλα αυτά.

Το νερό είναι διαθέσιμο σε μια ευρεία ποικιλία μορφών. Κάποιοι από τους πιο κοινούς τρόπους που οι άνθρωποι καταναλώνουν είναι μέσω εμφιαλωμένου νερού και μονάδες φιλτραρίσματος, όπως η αντίστροφη όσμωση και τα οικιακά φίλτρα νερού. Κάθε ένας από αυτούς τους τρόπους έχει διαφορετικά επίπεδα ευκολίας, καθαρότητας, και μετάλλων.
Και οδηγούμαστε πάλι στο ίδιο συμπέρασμα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο νερό, πως αλλιώς να σας το πω;

Αυτό το άρθρο γράφτηκε από την εταιρία Primato Hellas Appliances - Water Filters

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.