2310 383 588 & 210 27 55 681
Τα κατάστημά μας στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη λειτουργούν με Click Away και Click in Shop.

Ξένες Γλώσσες:

Αρθρογραφία / Τα Νέα μας

19/09/2016
από Γιάννης Μπουζάνας

Τα φίλτρα νερού καθαρίζουν τις βλαβερές ουσίες από το νερό. Ποιο όμως είναι το καλύτερο φίλτρο για εσάς; Στο μπλογκ μας θα βρείτε πολλά κι ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από το νερό και τα φίλτρα νερού γενικότερα, για να ενημερωθείτε σωστά πριν αγοράσετε κάποιο φίλτρο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ενημέρωση και πληροφορίες τότε απλά καλέστε μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Γιατί τα φίλτρα νερού είναι "πράσινα"...

12/11/2013
από Γιάννης Μπουζάνας

Τα φίλτρα νερού είναι "πράσινα"...

-> Έάν χρησιμοποιούμε φιλτραρισμένο νερό, δεν πετάμε μπουκάλια πλαστικού εμφιαλωμένου νερού στα σκουπίδια. Το πλαστικό, αν και ανακυκλώνεται, το μεγαλύτερο μέρος δεν πηγαίνει στην ανακύκλωση αλλά στα σκουπίδια. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι δεν είναι βιοδιασπώμενο, και κάνει πάρα πολλά χρόνια μέχρι να διαλυθεί. Το φίλτρο νερού από την άλλη μας προσφέρει πάντα φρέσκο καθαρό νερό, με την μόνη "υποχρέωση" να ανανεώνουμε ετησίως το ανταλλακτικό φυσσίγγιο.


-> Ένα φίλτρο νερού μπορεί να αντέξει πάρα πολλά χρόνια εάν συντηρείται σωστά.

-> Τα φίλτρα νερού είναι οικονομικά. Αναλογιστείτε πόσα χρήματα δίνετε για εμφιαλωμένο νερό. Ένα ανταλλακτικό φυσσίγγιο κοστίζει περίπου 24€ και αντέχει ένα ολόκληρο χρόνο.

-> Επειδή το φιλτραρισμένο νερό είναι φρέσκο, συμβάλλει στην καλύτερη υγεία κι ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού. Το εμφιαλωμένο νερό είναι ένα νερό όπου έχει αφαιρεθεί το χλώριο (αυτό δηλαδή που σκοτώνει τις βλαβερές ουσίες και τους μικροοργανισμούς) και διατηρείται σε πλαστικό μπουκάλι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δίνει δηλαδή τις καλύτερες προϋποθέσεις στα μικρόβια και στα βακτήρια για να αναπτυχθούν.

Καταπολεμήστε την κατάποση μολυσμένου νερού

Πώς το νερό αλλάζει τα πάντα!

17/09/2013
από Μαργιώλος Γιώργος

Σχεδόν ένα δις ανθρώπων ζουν χωρίς καθαρό πόσιμο νερό. Δείτε πώς αυτό επηρεάζει τα πάντα.

Πιείτε υγιεινό και καθαρό νερό

Νέος διαγωνισμός για τον Μάιο!

17/05/2013
από Γιάννης Μπουζάνας

Νέος διαγωνισμός Primato!

Κερδίστε 3 φίλτρα νερού με ενεργό άνθρακα για τον πάγκο σας!
Ακολουθούμε τα εξής βήματα και...σε μία βδομάδα, στις 22/05, έρχεσαι να δεις αν είσαι ο τυχερός:

1 | LIKE στη σελίδα μας στο facebook Primato Hellas
ΚΑΙ
2 | LIKE & SHARE στο ποστ του διαγωνισμού!

>> Δείτε τον διαγωνισμό εδώ!>> Δείτε το φίλτρο νερού άνω πάγκου με φίλτρο Matrikx made in USA

Από τι μολύνεται το πόσιμο νερό;

15/05/2013
από Ιoanna Vaiou

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τους κύριους μολυντές του νερού που πίνουμε:

ΧΛΩΡΙΟ-ΥΠΟΧΛΩΡΙΩΔΕΣ ΝΑΤΡΙΟ

Το Χλώριο ανακαλύφθηκε το 1774 από το Σουηδό χημικό Carl Scheele. Συμβολίζεται με τα γράμματα CL. H ονομασία του προέρχεται από την ελληνική λέξη Χλωρός=Πράσινος. Παράγεται με ηλεκτρόλυση του νερού σε αλάτι. Το Υποχλωριώδες Νάτριο (Υποχλωριώδες Οξύ) είναι το κύριο απολυμαντικό του νερού.


Tα ιόντα του Χλωρίου αντιδρούν και καταστρέφουν τα κυτταρικά τοιχώματα των μικροοργανισμών. Το Χλώριο ως αέριο αυτό καθαυτό χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε πολλούς πολέμους με τραγικά αποτελέσματα. Η παρουσία του Χλωρίου στο νερό είναι απαραίτητη για να χαρακτηρισθεί ένα Πόσιμο νερό μικροβιολογικά ασφαλές. Με την χλωρίωση του νερού ακολουθούμε τον γενικό κανόνα, από το μεγαλύτερο κακό (παρουσία μικροβιακού φορτίου στο νερό), προτιμάμε το μικρότερο κακό (παρουσία μικρών ελεγχόμενων δόσεων χλωρίου). Ένα από τα σημαντικότερα επακόλουθα της χλωρίωσης είναι ότι η αντίδρασή του με τις πρωτείνες των μικροοργανισμών δημιουργεί τις χλωραμίνες. Παραπροϊόν της χλωρίωσης από την αντίδρασή του με τον οργανικό άνθρακα που υπάρχει στο νερό είναι τα Τριαλογονομεθάνια,Χλωροφόρμιο, Βρωμοφόρμιο, Διβρωμοχλωρομεθάνιο,και το Βρωμοδιχλωρομεθάνιο. Η συνολική περιεκτικότητα των Τριαλογονομεθανίων στο πόσιμο νερό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 μg/l.

Η πειραματική χρήση του χλωρίου ξεκίνησε το 1890 για να καταπολεμήσει αρρώστιες όπως χολέρα και τύφο. Σύντομα κέρδισε ευρεία αποδοχή λόγω του χαμηλού κόστους και άμεσης αποτελεσματικότητας στο να «σκοτώνει» οτιδήποτε επικίνδυνο μικρόβιο στο νερό. Το χλώριο επέτρεψε στα πληθυσμιακά κέντρα να ξεπηδούν και να ευδοκιμήσουν χωρίς επιδημικές εξάρσεις.
Το πρόβλημα με το χλώριο είναι ότι είναι ένα γνωστό δηλητήριο και η ασφάλεια πίνοντας χλωριωμένο νερό μακροπρόθεσμα (σε όλη τη διάρκεια ζωής μας) είναι αβέβαιη. Επίσης, το χλώριο αντιδρά με το νερό και τη σάπια οργανική ύλη όπως φύλλα, ιζήματα κλπ για να δημιουργήσει μία οικογένεια από χημικά ονόματι τριαλογονομεθάνια ή THM’s, τα οποία περιλαμβάνουν χημικά όπως φορμαλδεΰδη και φορμαλίνη και είναι και τα δύο εξαιρετικά καρκινογόνες ενώσεις ακόμα και σε μικρές ποσότητες.

ΧΡΩΜΑ (COLOR)

To χρώμα δεν είναι συμβατό με το πόσιμο νερό. Μπορεί να οφείλεται σε ανόργανες ουσίες αλλά και σε κολλοειδείς και διαλυμένες οργανικές ύλες. Το χρώμα στο πόσιμο νερό δεν σημαίνει απαραίτητα επικινδυνότητα για την ανθρώπινη υγεία. Πολύ συχνά ενδέχεται η δυσχρωμία να οφείλεται σε εργασίες συντήρησης που γίνονται στο δίκτυο διανομής του νερού. Μπορεί ακόμη να οφείλεται στην παρουσία χρωστικών ουσιών εν διαλύση, είτε φυτικών από ρίζες φυτών, είτε ανόργανων (άλατα, σίδηρος από διάβρωση σωληνώσεων).

ΘΟΛΟΤΗΤΑ (TURBIDITY)

To θολό νερό πρέπει να ελέγχεται οπωσδήποτε για ρύπανση. Στο πόσιμο νερό, η μέτρηση της θολότητας είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους για τον καθορισμό της ποιότητας του νερού. Η επιθυμητή τιμή της θολότητας στο πόσιμο νερό είναι <5NTU. Με τον όρο θολότητα εννοούμε την απουσία διαύγειας στο νερό. Πιο συγκεκριμένα, θολότητα είναι η αντίσταση του νερού στη διέλευση του φωτός και οφείλεται κυρίως στην ύπαρξη λεπτόκοκκων σωματιδίων, ανόργανων και οργανικών υλικών τα οποία αιωρούνται ή βρίσκονται σε κολλοειδή και είναι διάσπαρτα στην υγρή φάση του νερού. Το μεγάλο πρόβλημα της θολότητας είναι ότι καθιστά αναποτελεσματική τη χλωρίωση.

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΣΜΗ

Όλα τα νερά έχουν τη δική τους ιδιαίτερη και μοναδική γεύση. Δυσάρεστη γεύση που συνοδεύεται συνήθως και από άσχημη οσμή προκαλείται στο πόσιμο νερό από διάφορες χημικές κυρίως ουσίες, καθώς και από διαλυμένη οργανική ύλη, αλλά δεν αποκλείεται να οφείλεται ακόμη και στην παρουσία μικροοργανισμών αλλά και σε διαλυμένα στο νερό αέρια. Μεγάλη συγκέντρωση διαλυμένων στερεών (ΤDS) πάνω από 1000mg/l επίσης μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα δυσάρεστης γεύσης στο πόσιμο νερό.

Η συγκέντρωση των ολικών διαλυμένων στερεών (TDS) καλό είναι να μην υπερβαίνει τα 500mg/l χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μεγαλύτερη συγκέντρωση θεωρείται ως ρύπος. Μερικά διαλυμένα άλατα όπως π.χ. το χλωριούχο μαγνήσιο (Mgcl2), μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα γεύσης και οσμής στο πόσιμο νερό. Αυτό όμως που ο περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται ως κακή γεύση και οσμή είναι η παρουσία του υπολειμματικού χλωρίου στο νερό. Το πιο μεγάλο όμως πρόβλημα που δημιουργείται με τη

χλωρίωση είναι η δημιουργία ενώσεων από την αντίδραση του χλωρίου με τα οργανικά συστατικά του νερού. Τέτοιες ενώσεις είναι το χλωροφόρμιο, το διχλωρομεθάνιο κ.λ.π.,γνωστές ενώσεις και ως χλωριωμένοι υδρογονάνθρακες (THM's). Νερό με πολλή έντονη γεύση και οσμή πρέπει να ελεγχθεί για τυχόν ρύπους.

ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ (VOC's)

Κάτω από τη γενική ορολογία πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC's) περιλαμβάνεται μία πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα επιβλαβής ομάδα μολυντών του πόσιμου νερού όπως φυτοφάρμακα,ζιζανιοκτόνα,διαλύτες,ελεύθερα μονομερή,κ.λ.π. Είναι αποτέλεσμα της εκβιομηχάνισης στα μεγάλα αστικά κέντρα και της εντατικής γεωργίας στις αγροτικές περιοχές. Η μόλυνση του νερού από πτητικές οργανικές ενώσεις είναι πλέον πολύ διαδεδομένη και είναι ένα πρόβλημα που συνεχώς αυξάνεται. Μπορούν να εισέλθουν στο νερό από μιά ποικιλία παραγόντων. Το βενζόλιο για παράδειγμα μπορεί να εισέλθει στο πόσιμο νερό από διαρροή υπόγειων δεξαμενών καυσίμων βενζίνης και πετρελαίου. Το διχλωρομεθάνιο είναι για παράδειγμα διαλύτης, που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία και μπορεί να καταλήξει στο πόσιμο νερό από τα βιομηχανικά απόβλητα. Το τριχλωροαιθυλένιο χρησιμοποιείται από τη χημική βιομηχανία ως συστατικό σε καθαριστικά. Πολύ συχνή είναι επίσης η μόλυνση του πόσιμου νερού από τη χρήση φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων στις γεωργικές καλλιέργειες. Η ίδια η χλωρίωση του νερού δημιουργεί παραπροϊόντα τα οποία είναι περισσότερο επικίνδυνα από το ίδιο το χλώριο. Ο κατάλογος δυστυχώς των πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC's) είναι μακρύς και ατελείωτος. Η μόλυνση από πτητικές ενώσεις είναι σχεδόν παντού, και είναι ένα από τα προβλήματα που θα οξύνονται στο μέλλον.

ΧΛΩΡΙΟΥΧΑ (CL)

Σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις στο πόσιμο νερό τα χλωριούχα ιόντα προσδίδουν γλυφή γεύση. Σε παραθαλάσσιες περιοχές πιθανότατα οφείλονται στη διείσδυση θαλασσινού νερού. Στις άλλες περιπτώσεις τα χλωριούχα ιόντα προέρχονται κυρίως από τη διάβρωση των πετρωμάτων. Μπορεί όμως να οφείλονται και στη χρήση λιπασμάτων, σε λύματα, αλλά και σε βιομηχανικά απόβλητα. Είναι κυρίως άλατα νατρίου (Nacl), καλίου (Kcl), ασβεστίου (Cacl2) και μαγνησίου (Mgcl2). Δεν έχουν άμεση επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Η ανώτερη παραμετρική τους τιμή ορίζεται στα 250mg/l.

ΘΕΙΙΚΑ (SO)

Πρόκειται για τα θειικά άλατα νατρίου, ασβεστίου και μαγνησίου. Σε συγκεντρώσεις άνω των 700mg/l προκαλούν δυσάρεστη γεύση στο νερό. Κύρια πηγή θειικών ιόντων στο πόσιμο νερό είναι το νερό της βροχής. Μπορεί επίσης να προέρχονται από ιζηματογενή πετρώματα, που περιέχουν θειικό ασβέστιο ή θειικό πυρίτιο. Η ανώτερη παραμετρική τους τιμή ορίζεται στα 250mg/l.

ΝΙΤΡΙΚΑ (ΝΟ3)

Τα νιτρικά αποτελούν το τελευταίο στάδιο της οξείδωσης της αμμωνίας στο νερό και η ανίχνευσή τους στο πόσιμο νερό πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως. Οφείλονται κυρίως στα λιπάσματα των αγροτικών καλλιεργειών, αλλά μπορεί να προέρχονται και από ανθρώπινα περιττώματα. Τα νιτρικά αποτελούν και θα αποτελέσουν, ακόμη περισσότερο στο μέλλον, το μεγαλύτερο πρόβλημα της μόλυνσης του νερού. Η νιτρορύπανση αποτελεί μάστιγα που εξαπλώνεται. Η ανώτερη παραμετρική τους τιμή ορίζεται στα 50mg/l. Τα νιτρώδη (NO2) αποτελούν το ενδιάμεσο στάδιο της οξείδωσης της αμμωνίας. Η ανώτερη παραμετρική τους τιμή ορίζεται στα 0,5mg/l.

AMMΩΝΙΑΚΑ (ΝΗ4+)

Τα αμμωνιακά ιόντα αποτελούν συνήθως σημάδι ρύπανσης του πόσιμου νερού από κοπρανώδεις ουσίες. Ορισμένες φορές όμως η μόλυνση μπορεί να οφείλεται σε ορυκτά. Δημιουργούν πρόβλημα δυσάρεστης γεύσης και οσμής στο πόσιμο νερό. Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα, που δημιουργούν είναι ότι καθιστούν αναποτελεσματική τη χλωρίωση του νερού σε μεγάλο βαθμό. Η ανώτερη παραμετρική τους τιμή ορίζεται στα 0,50mg/l.

ΦΘΟΡΙΟΥΧΑ (F-)

To φθόριο υπάρχει στο νερό με τη μορφή των διαλυμένων φθοριούχων αλάτων. Σε μικρές συγκεντρώσεις έως 1mg/l θεωρούνται ωφέλιμα για την ανθρώπινη υγεία. Συγκεντρώσεις φθοριούχων θα βρούμε περισσότερο στα υπόγεια νερά και σπάνια στα επιφανειακά ύδατα. Η ανώτερη παραμετρική τους τιμή ορίζεται στο 1,5mg/l.

ΜΟΛΥΒΔΟΣ (Pb)

Ο μόλυβδος χρησιμοποιείται ευρύτατα στη βιομηχανία και συνεπώς είναι ένα από τα βαρέα μέταλλα, που είναι ευρέως διασκορπισμένα στο περιβάλλον. Η παρουσία του στο νερό αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα, γιατί είναι ένα από τα πιο τοξικά μέταλλα.

Eισέρχεται στο πόσιμο νερό κυρίως από τη διάβρωση μολύβδινων υδραυλικών εγκαταστάσεων, μπορεί όμως η παρουσία του να οφείλεται και σε βιομηχανική ρύπανση. Ο μόλυβδος σε μικρές ποσότητες βέβαια υπάρχει σε όλα τα φυσικά νερά. Τα τελευταία χρόνια η χρήση του μολύβδου ως πρόσθετο στην βενζίνη, κυρίως για την αύξηση των οκτανίων, αλλά και η χρήση του σε διάφορα εντομοκτόνα και χρωστικές ουσίες έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό. Το πρόβλημα προκαλεί τεράστια ανησυχία αν λάβουμε υπόψιν ότι ο μόλυβδος δρα συσσωρευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Η ανώτερη παρεμετρική του τιμή ορίζεται στα 10mg/l.

ΧΡΩΜΙΟ (CR)

To όνομα του προέρχεται από την ελληνική λέξη χρώμα. Στο πόσιμο νερό απαντάται σε δύο μορφές. Σαν τρισθενές χρώμιο και ως εξασθενές χρώμιο. Το μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά το πόσιμο νερό είναι το εξασθενές χρώμιο (CR6+) και αυτό συναντάμε σχεδόν αποκλειστικά, γιατί τα άλατα του εξασθενούς χρωμίου είναι πολύ ευδιάλυτα στο νερό. Το εξασθενές χρώμιο ρυπαίνει συνήθως τα επιφανειακά νερά και η μόλυνση προέρχεται ως επί το πλείστον από βιομηχανίες μεταλλουργίας και επιμεταλλώσεων.

Η μόλυνση από εξασθενές χρώμιο πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως, γιατί οι χημικές του ενώσεις είναι πολύ τοξικές και προκαλούν μεταλλάξεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Η ανώτερη παραμετρική του τιμή ορίζεται στα 50mg/l.

XAΛΚΟΣ (CU)

Σημαντικές ποσότητες χαλκού διαλύονται στο πόσιμο νερό από τη διάβρωση των χαλκοσωλήνων στα δίκτυα ύδρευσης. Αν το νερό μείνει στάσιμο για πολλές ώρες στις σωληνώσεις η συγκέντρωση χαλκού στο πόσιμο νερό μπορεί να υπερβεί τα 20mg/l.

Ο χαλκός σε μεγάλες συγκεντρώσεις χρωματίζει ελαφρά το πόσιμο νερό και του προσδίδει μια στυφή γεύση. Η ανώτερη παραμετρική του τιμή ορίζεται στα 2mg/l.

AΡΣΕΝΙΚΟ (ΑS)

To αρσενικό αποτελεί γνωστό δηλητήριο. Συγκεντρώσεις αρσενικού πάνω από τα όρια στο πόσιμο νερό απαντώνται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Οι φυσικές πηγές του αρσενικού είναι τα ηφαιστειογενή πετρώματα, αλλά μπορεί να προέρχεται και από την αποσύνθεση της φυτικής οργανικής ύλης. Απαντάται στο νερό σε δύο μορφές.Το πεντασθενές αρσενικό και η τοξικότερη μορφή του το τρισθενές αρσενικό. Το μεγάλο πρόβλημα στο πόσιμο νερό είναι το τρισθενές αρσενικό το οποίο είναι καρκινογόνο. Τα περισσότερα φυσικά νερά περιέχουν αρσενικό σε συγκεντρώσεις συνήθως πάνω από 5mg/l. Η ανώτερη παραμετρική του τιμή ορίζεται στα 10mg/l.

YΔΡΑΡΓΥΡΟΣ (Hg)

Ο υδράργυρος μπορεί να εισέλθει στο πόσιμο νερό ως απόβλητο χημικών βιομηχανιών αφού χρησιμοποιείται ευρύτατα στη βιομηχανία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, στην παρασκευή χρωμάτων, στη χαρτοβιομηχανία και στη παραγωγή μυκητοκτόνων.

Ο ανόργανος υδράργυρος είναι τοξικός αλλά όχι τόσο όσο ο οργανικός υδράργυρος, κυρίως με τη μορφή του μεθυλυδράργυρου (CH3Hg+). H ανώτερη παραμετρική του τιμή ορίζεται στο 1mg/l.

KAΔΜΙΟ (Cd)

Προέρχεται κυρίως από βιομηχανικά απόβλητα και τη διάβρωση των γαλβανισμένων σωλήνων. Σε μαλακά νερά με χαμηλό ph μπορούν να βρεθούν συγκεντρώσεις καδμίου επειδή τα νερά αυτά είναι πιo διαβρωτικά. Το κάδμιο είναι ένα από τα τοξικότερα μέταλλα. Μόλυνση από κάδμιο στο πόσιμο νερό πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως. Η ανώτερη παραμετρική του τιμή ορίζεται στα 5mg/l.

ΣΙΔΗΡΟΣ (Fe)

Η μόλυνση του νερού από σίδηρο συναντάται κυρίως στα βαθειά υπόγεια νερά που διέρχονται από πετρώματα πλούσια σε σίδηρο. Ακόμη και μικρή ποσότητα σιδήρου στο πόσιμο νερό δίνει άσχημη γεύση κατά την κατανανάλωσή του. Ένα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η συγκέντρωση σιδήρου στο νερό ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα επιφανειακά νερά δεν περιέχουν συνήθως καθόλου διαλυμένο σίδηρο. Η ανώτερη παραμετρική του τιμή ορίζεται στα 200mg/l.

MAΓΓΑΝΙΟ (Μn)

Υψηλές συγκεντρώσεις μαγγανίου στο νερό προκαλούν μια δυσάρεστη πικρή γεύση, ενώ προσδίδουν και ένα ελαφρά υποκίτρινο χρώμα στο πόσιμο νερό. Το μαγγάνιο θεωρείται ένα από τα λιγότερο τοξικά στοιχεία στην ποιότητα του νερού. Το πρόβλημα με το μαγγάνιο είναι ότι η παρουσία του διευκολύνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών με αποτέλεσμα και την αύξηση της θολότητας. Η ανώτερη παραμετρική του τιμή ορίζεται στα 50mg/l.

ΑΜΙΑΝΤΟΣ / ΙΝΕΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ

Ο αμίαντος μπορεί να περάσει στο πόσιμο νερό από τη χρήση αμιαντοσωλήνων οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στα δίκτυα ύδρευσης. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν επανειλημένα επιβεβαιώσει ότι ο αμίαντος μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην ανθρώπινη υγεία, όταν όμως βρίσκεται κυρίως σε αιωρούμενη μορφή και εισπνέεται. Μετά από μακροχρόνιες έρευνες σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αλλά και της Μεγάλης Βρεταννίας , έχει πλέον αποδειχθεί θα έλεγα με σαφή

βεβαιότητα, ότι το πόσιμο νερό του δικτύου ύδρευσης δεν περιέχει μεγαλύτερο αριθμό ινών αμιάντου από το νερό στη φυσική του μορφή που περιέχει αμίαντο από τη διάβρωση των φυσικών πετρωμάτων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν θέτει ανώτερη

παραμετρική για τον αμίαντο στο πόσιμο νερό.

ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΦΟΡΤΙΟ

Για αιώνες αποτελούσε το μαγαλύτερο πρόβλημα του πόσιμου νερού για την ανθρωπότητα. Στην σύγχρονη εποχή με την εφαρμογή της χλωρίωσης του νερού το πρόβλημα τείνει να εξαφανιστεί. Οι επιδημίες οι οποίες προκαλούνταν από τα παθογόνα

μικρόβια και είχαν κοπρανώδη προέλευση στον σύγχρονο κόσμο αποτελούν σχεδόν παρελθόν. Οι κυριότεροι μολυσματικοί παράγοντες που προβλέπονται και εξετάζονται ως μικροβιακοί δείκτες είναι τα Ολικά κολοβακτηριοειδή, Κολοβακτηριοειδή κοπράνων, Στρεπτόκοκκοι κοπράνων, Κλωστρήδια. Τα ολικά κολοβακτηρίδια μπορεί να προέρχονται από τα κόπρανα ανθρώπων και ζώων αλλά και από το χώμα και τα φυτά. Τα κολοβακτηρίδια κοπράνων έχουν προέλευση τον εντερικό σωλήνα ανθρώπων και ζώων. Η Escherichia Coli συνιστά το πιο αντιπροσωπευτικό μέλος της ομάδας αυτής. Οι στρεπτόκοκκοι κοπράνων λόγω της αντοχής τους στη χλωρίωση πρέπει να ελέγχονται εξονυχιστικά. Τα κλωστρήδια είναι σπορογόνα βακτήρια που επιζούν και σε αντίξοες συνθήκες εμφανίζοντας και αυτά μεγάλη αντοχή στη χλωρίωση. Η ανίχνευσή τους έχει μεγάλη σημασία στην εξασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού. Η μέτρηση των συνολικών βακτηριδίων μας δίνει μια πλήρη εικόνα της μικροβιολογικής καθαρότητας του νερού κυρίως όταν προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση και για βιομηχανίες τροφίμων. Πολύ σημαντικό είναι στις κατά διαστήματα μετρήσεις να παρουσιάζουν σταθερό αριθμό και όχι μεγάλες αυξομειώσεις. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία σήμερα οι δημοτικές υπηρεσίες εξασφαλίζουν τη σωστή χλωρίωση του πόσιμου νερού με σύγχρονους χλωριωτές, και το νερό παραδίδεται στους καταναλωτές απολύτως ασφαλές.

ΚΥΣΤΕΣ
Η τελευταία αυτή κατηγορία συμπεριλαμβάνει μικροσκοπικούς σκώληκες, παράσιτα και πρωτόζωα. Οι μεγαλύτεροι παραβάτες είναι η γιάρδια και το κρυπτοσπορίδιο που κυρίως προκαλούν διάρροια, αφυδάτωση, εντερικές διαταραχές, ακόμα και θάνατο σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ειδικοί στο νερό εκτιμούν ότι πάνω από 63% του προβλήματος του νερού στις ΗΠΑ σήμερα είναι αποτέλεσμα της γιάρδια και κρυπτοσποριδίου.
Η γιάρδια έχει μέγεθος 7-14 μm σε μέγεθος και το κρυπτοσπορίδιο 3-5 μm. Όταν το περιβάλλον γίνεται αφιλόξενο (όπως η ύπαρξη χλωρίου και η απουσία νερού), τότε και τα δύο παράσιτα μπορούν να λάβουν κυστική μορφή (όπως ένα σκληρό, στρογγυλό, αδιαπέραστο αυγό). Η μορφή της κύστης είναι ανθεκτική στο χλώριο και πολύ ισχυρή για να σκοτώσει.
Οι δήμοι είναι ανήμποροι να απομακρύνουν ολοκληρωτικά αυτές τις κύστες. Οι κύστες έχουν βρεθεί στα πιο μεγάλα δίκτυα ύδρευσης στις ΗΠΑ. Στο Milwaukee της πολιτείας Wisconsin υπήρξε ένα τεράστιο ξέσπασμα από κρυπτοσπορίδιο το 1993 το οποίο σκότωσε πάνω από 100 ανθρώπους. Το San Francisco της πολιτείας California έχει επανειλημμένα ελεγχθεί ως θετικό για γιάρδια και για το χλωριωμένο του νερό που «ταξίδεψε» εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα βουνά Sierra.

Το ανθρώπινο σώμα έχει πάνω από 70% νερό. Αποφεύγουμε την πραγματική αλήθεια όταν πιστεύουμε ότι οι προσμείξεις στο πόσιμο νερό είναι λίγες και δεν ασκούν επιρροή. Οι τοπικές αρχές θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να εγγυηθούν ότι λαμβάνουμε το καλύτερο δυνατό νερό αλλά δεν μπορούν να αναιρέσουν τη ζημιά στις πηγές νερού που έχουν προκληθεί κατά τις δεκαετίες από άγνοια και κατάχρηση.
Είναι στο δικό μας χέρι να πάρουμε την προσωπική ευθύνη να διαφυλάξουμε το νερό που συνήθως πίνουμε και με το οποίο παρασκευάζουμε το φαγητό μας. Αυτή η ευθύνη ξεκινάει από το να επέμβουμε στην τελική χρήση κατανάλωσης ήτοι στη βρύση της κουζίνας μας. (Πηγή: Ηλίας Παπαποστόλου MSc, http://technologianerou.blogspot.com)

Απομακρύνοντας όλους τους μολυσματικούς παράγοντες ακριβώς πριν καταναλώσουμε το νερό είναι η πιο λογική, αποτελεσματική και οικονομική λύση στον καθαρισμό του πόσιμου νερού.

PRIMATO HELLAS ESHOP

Φίλτρα νερού Αθήνα - Πως να Επιλέξετε το καλύτερο φίλτρο

Νέος διαγωνισμός Primato!

12/04/2013
από Μαργιώλος Γιώργος

*ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:

H Primato Hellas μετά την τεράστια συμμετοχή που είχε ο προηγούμενος διαγωνισμός, σας κάνει δώρο 5 κανατούλες ακόμη!


Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε :
1 | LIKE στη σελίδα μας στο facebook Primato Hellas
ΚΑΙ
2 | LIKE & SHARE στο ποστ του διαγωνισμού!

Good luck! Ίσως σε μια βδομάδα να είσαι ένας από τους 5 τυχερούς που θα πίνουν καθαρό νεράκι!

>> Δείτε εδώ τον διαγωνισμό στη σελίδα μας στο Facebook

>> Δείτε εδώ την κανάτα με φίλτρο νερού Primato

Βοηθήστε να σώσουμε την Ανταρκτική για να μην πούμε το νερό νεράκι....!

26/02/2013
από Ιoanna Vaiou

Help me protect Antartica!

Η 24χρονη Μπέλλα Παπαδοπούλου Dobrowolska, κυνηγάει το όνειρο της για έναν καλύτερο κόσμο. Στις 28 Φεβρουαρίου ξεκινάει ένα διαφορετικό ταξίδι προς την Ανταρκτική, ως μία από τα 30 επιλεγμένα μέλη του προγράμματος «2041 Antarctic Youth Ambassador», που στόχο έχει να μας αφυπνήσει, ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη.


Πνεύμα ανήσυχο- ένα "παιδί με άστρο", όπως την περιγράφουν όσοι τη γνωρίζουν"- η Μπέλλα Παπαδοπούλου ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου ένα διαφορετικό ταξίδι. Ένα ταξίδι στην Ανταρκτική, ως μία από τα 30 επιλεγμένα μέλη της International Antarctic Expedition 2013 του Robert Swan (σ.σ. πολικός εξερευνητής) και του προγράμματος 2041 Antarctic Youth Ambassador.

Τα προβλήματα του πλανήτησχέση με το περιβάλλον απασχολούσαν την Μπέλλα από πολύ μικρή ηλικία. "Είχα πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και ακόμα μεγαλύτερη αγάπη για το περιβάλλον. Θεώρησα ότι με όλα που γίνονται, οι πάγοι που λιώνουν, οι θάλασσες που είναι γεμάτες από πετρέλαιο και πλαστικό, ο Αμαζόνιος που εξαφανίζεται σιγά σιγά είναι όλα προβλήματα που χρειάζεται κάποιος να τους δώσει τη 'φωνή' που τους αξίζει. Έτσι, αποφάσισα να ειδικευτώ ως δημοσιογράφος στο περιβάλλον για να τους 'δανείσω' τη δική μου" μας λέει η Μπέλλα.

ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ/ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ:
Παραδέχεται, ωστόσο, πως το να σώσει κανείς μόνος του τον πλανήτη είναι δύσκολη δουλειά, γι' αυτό και αναζητά συμπαραστάτες στον αγώνα της για την Ανταρκτική. Για τον λόγο αυτό έχει σχεδιάσει την ιστοσελίδα helpmeprotectantarctica, όπου εξηγεί αναλυτικά το όλο project και αναζητά στήριξη προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Μέσω της ιστοσελίδας πωλούνται και ορισμένα μικρά αντικείμενα με πιγκουίνους, με στόχο να καλυφθούν τα έξοδα των μετακινήσεών της.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ:
Η Ανταρκτική δεν είναι η πρώτη "αποστολή" της Μπέλλας. Έχει βρεθεί στο πλάι των ιθαγενών των νησιών Φίτζι διδάσκοντάς τους το σύστημα της ανακύκλωσης, ενώ έχει ταξιδέψει ως το μακρινό Βιετνάμ για να μάθει αγγλικά σε παιδιά του δρόμου.
Αυτή τη στιγμή, κι ενώ ετοιμάζει την αναχώρησή της για την Ανταρκτική, βρίσκεται σε μία μικρή πόλη στη βορειοανατολική Βραζιλία, που ονομάζεται Itacaré. Εκεί, μαθαίνει σε παιδιά από τις φτωχότερες γειτονιές να μαγειρεύουν με την ενέργεια του ήλιου (solar cooking).

Τέτοιες πρωτοβουλίες δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτες!
Ακόμη περισσότερο, πρέπει να μας...ξυπνούν!

Όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα μας στο Facebook: http://www.facebook.com/primato.gr

Πηγή: beeper.gr

Water Filters Eshop

Δείτε τα φίλτρα νερού για πάνω στον πάγκο της κουζίνας του σπιτιού σας.

Φίλτρα για να πίνετε καθαρό νερό

22/01/2013
από Ιoanna Vaiou

Φίλτρα για να πίνετε καθαρό νερό από το κατάστημα μας στην Θεσσαλονίκη

Aν την τελευταία φορά που πήγατε στην κουζίνα για να ξεδιψάσετε παρατηρήσατε ότι το νερό στο ποτήρι σας ήταν θολό ή είχε μια παράξενη μυρωδιά, μάλλον το ρεπορτάζ που ακολουθεί σας ενδιαφέρει.


Tο νερό που πίνουμε δεν είναι πάντα και σε όλες τις περιοχές τόσο καθαρό όσο θα έπρεπε, ακόμη κι όταν δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε. Oι παλιές σωληνώσεις του σπιτιού μας, η ρύπανση του περιβάλλοντος ή τα φυτοφάρμακα που μπορεί να καταλήξουν στο νερό επιβαρύνουν την ποιότητά του.

H συγκέντρωση τοξικών ουσιών και μικροβίων στο πόσιμο νερό μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στην υγεία μας, κυρίως στα νεφρά ή στο συκώτι μας. Ένας από τους πιο απλούς και οικονομικούς τρόπους για να πίνετε πιο καθαρό νερό είναι να τοποθετήσετε κάποιο φίλτρο στις βρύσες του σπιτιού σας.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε φίλτρο

Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα νερού σε κάθε περίπτωση που θέλετε να είστε σίγουροι ότι πίνετε καθαρό νερό και, κυρίως, αν οι σωληνώσεις του σπιτιού είναι παλιές ή κατοικείτε σε περιοχή που δεν έχει καλής ποιότητας νερό.

Aν έχετε αμφιβολίες για την ποιότητα του νερού που πίνετε, μπορείτε να το στείλετε σε κάποιο χημείο για μικροβιολογικό και χημικό έλεγχο. Aκόμα, αν το νερό της περιοχής σας είναι σκληρό, τα φίλτρα συμβάλλουν στην αποσκλήρυνσή του, δηλαδή στην απομάκρυνση των αλάτων από αυτό. Θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζετε ότι τα φίλτρα δεν μπορούν να απαλλάξουν το νερό 100% από τα τοξικά και τα μικρόβια που το ρυπαίνουν.

Mεγαλύτερη ανάγκη από την προστασία που παρέχουν τα φίλτρα καθαρισμού του νερού έχουν τα νήπια, οι έγκυοι, οι ηλικιωμένοι, άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νεφρά τους και οι διαβητικοί.

Oι ουσίες από τις οποίες μας προστατεύουν

Σκοπός των φίλτρων είναι να κατακρατούν τους ρύπους που υπάρχουν στο νερό, επιτρέποντας όμως τη διέλευση των θρεπτικών στοιχείων, όπως είναι το ασβέστιο. Σε γενικές γραμμές, τα φίλτρα κατακρατούν διάφορες τοξικές ουσίες, όπως αρσενικό, μόλυβδο, λιπάσματα, παρασιτοκτόνα κλπ. 

Oρισμένα φίλτρα (π.χ. αυτά του ενεργού άνθρακα) απολυμαίνουν το νερό και από ορισμένα παθογόνα μικρόβια, που μπορούν να μας προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας, όπως γαστρεντερίτιδες.

Tα επιπλέον οφέλη των φίλτρων

 1. Bελτιώνουν τη γεύση και την ποιότητα του νερού.
 2. Aπομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές.
 3. Mαλακώνουν το νερό, απομακρύνοντας τα άλατα και τα ιζήματα.
 4. Aρκετά τρόφιμα που χρειάζονται πολύ νερό για το μαγείρεμά τους, π.χ. μακαρόνια, όσπρια κλπ., γίνονται πιο υγιεινά και αποκτούν καλύτερη γεύση, όταν για την παρασκευή τους χρησιμοποιούμε νερό καλύτερης ποιότητας.

Ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;

Tα συστήματα φίλτρων που υπάρχουν στην αγορά έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία και σας παρουσιάζουμε για να μπορέσετε να επιλέξετε εκείνο που ικανοποιεί τις δικές σας ανάγκες:

 1. Συστήματα που τοποθετούνται κάτω από το νεροχύτη. Έχουν το πλεονέκτημα ότι καθαρίζουν το νερό από την είσοδο στο σπίτι και έτσι κατακρατούν τυχόν επιβάρυνσή του από τις σωληνώσεις του σπιτιού. Kοστίζουν από 100 έως 1.000 και πλέον ευρώ.
 2. Tα φίλτρα που τοποθετούνται στο στόμιο της βρύσης έχουν διάρκεια ζωής γύρω στους 5 μήνες. Yπάρχουν και μεγαλύτερα συστήματα, που τοποθετούνται στον πάγκο και χρειάζονται αλλαγή φίλτρου κάθε 6 μήνες περίπου. Tα πρώτα κοστίζουν 20 με 30 ευρώ, ενώ τα δεύτερα από 100 έως 700 ευρώ.
 3. Συστήματα που τοποθετούνται στην αρχή της υδραυλικής εγκατάστασης του σπιτιού. Διαρκούν πιο πολύ και είναι πιο οικονομικά.
 4. Kανάτες με φίλτρα, στις οποίες πρέπει να παραμείνει το νερό για κάποιο διάστημα. Φιλτράρουν σταδιακά ποσότητες νερού, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, που φιλτράρουν το νερό καθώς τρέχει από τη βρύση, και έτσι μπορείτε να πλύνετε και τα λαχανικά σας με αυτά. Έχουν σχετικά μεγαλύτερο κόστος αλλαγής φίλτρου.

Tι να προσέξετε κατά την αγορά

 1. Kάντε μια έρευνα αγοράς πριν αγοράσετε κάποιο φίλτρο και ενημερωθείτε για τις τιμές. Pωτήστε αν στο κόστος περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση.
 2. Πριν επιλέξετε κάποιο φίλτρο, ρωτήστε για τον τρόπο εγκατάστασης, αν δηλαδή είναι εύκολο στην τοποθέτηση, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του.
 3. Eνημερωθείτε για τον τρόπο συντήρησης (συχνότητα αλλαγής φίλτρου, κόστος κλπ.).
 4. Pωτήστε αν είναι εύκολο να βρείτε ανταλλακτικά, αν είναι απαραίτητη η τεχνική υποστήριξη και αν σας παρέχεται από την εταιρεία.

Tι θα βρείτε στην αγορά

 1. •Συσκευές με φίλτρα άνθρακα. Eίναι τα πιο συνηθισμένα. O ενεργός άνθρακας είναι ένα στοιχείο που απορροφά τα βαρέα και τοξικά μέταλλα που υπάρχουν στο νερό, τις οσμές, διάφορες οργανικές ουσίες και το χλώριο. Eίναι πιο οικονομικά και δεν χρειάζονται ηλεκτρισμό για να λειτουργήσουν. Πρόκειται για συστήματα που τοποθετούνται είτε κάτω από το νεροχύτη είτε στη βρύση. Φίλτρα ενεργού άνθρακα διαθέτουν και οι κανάτες.
 2. •Φίλτρα αντίστροφης ώσμωσης. Tα φίλτρα αυτά λειτουργούν ως εξής: Aναγκάζουν το νερό να περάσει από μια μεμβράνη, η οποία επιτρέπει να περάσουν μόνο τα μόρια του νερού και εμποδίζει τη διέλευση των ανεπιθύμητων ουσιών. Συνήθως, πρόκειται για συστήματα που τοποθετούνται στην αρχή της υδραυλικής εγκατάστασης του σπιτιού.
 3. •Φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας. Xρησιμοποιούν ακτινοβολία για να καταστρέψουν σημαντικό μέρος των μικροβίων. Χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμακαι συνήθως τοποθετούνται κάτω από το νεροχύτη.
 4. •Συσκευές που λειτουργούν με απόσταξη, δηλ. βράζουν το νερό, δημιουργείται ατμός και καθώς υγροποιείται και πάλι, συγκεντρώνεται σε ένα άλλο δοχείο μερικώς απαλλαγμένο από μικρόβια και άλατα. Για τη λειτουργία τους απαιτείται ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ χρειάζεται αρκετός χρόνος για να καθαρίσει το νερό. Tοποθετούνται πριν από τη βρύση στο νεροχύτη.

Oδηγίες ασφαλούς χρήσης

Mην ξεχνάτε να αλλάζετε το φίλτρο ή να το καθαρίζετε, ανάλογα με το είδος και τις οδηγίες του κατασκευαστή. Aν δεν το καθαρίζετε τακτικά, το φίλτρο κατακρατεί διάφορες ουσίες και το νερό θα καταλήξει να είναι χειρότερης ποιότητας από ό,τι αν δεν το φιλτράρατε. Eπιπλέον, στο φίλτρο συγκεντρώνονται διάφορα μικρόβια, που μπορεί να μολύνουν το νερό.

Tο κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε το φίλτρο εξαρτάται από τη χρήση που κάνετε, δηλαδή από την ποσότητα νερού που φιλτράρεται καθημερινά, από το πόσο «βρόμικο» είναι το νερό, αλλά και από το είδος του φίλτρου. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να συμβουλεύεστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Yπάρχουν μειονεκτήματα από τη χρήση τους;

 • Mειώνουν την πίεση του νερού, επομένως αν έχετε γεώτρηση ή χαμηλή πίεση νερού, θα πρέπει να συνεκτιμήσετε αυτό τον παράγοντα.
  • Tα φίλτρα αντίστροφης ώσμωσης καταναλώνουν αρκετό νερό για να λειτουργήσουν. Επομένως, δεν είναι η πιο κατάλληλη λύση για άνυδρα μέρη.
  • Kάποια από τα φίλτρα καταναλώνουν αρκετό ρεύμα και καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στον πάγκο της κουζίνας. Tο μειονέκτημα αυτό μπορείτε να το αποφύγετε αν κάνετε εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς πριν την οριστική επιλογή σας.

 • Eλέγξτε το νερό που πίνετε
   

  Aν δεν είστε σίγουροι για το νερό που πίνετε, μπορείτε να το στείλετε για έλεγχο σε κάποιο διαπιστευμένο από το κράτος εργαστήριο δοκιμών.

  Yπάρχουν δύο τύποι ελέγχου:

  1. O πρώτος αφορά τη δοκιμαστική παρακολούθηση του νερού και θα σας δώσει μια γενική εικόνα της ποιότητας του νερού που φτάνει στο σπίτι σας. Κοστίζει περίπου 40 ευρώ και θα έχετε τα αποτελέσματα στα χέρια σας σε 5 μέρες.
  2. O δεύτερος αφορά τη δοκιμαστική παρακολούθηση του νερού και δίνει πιο πλήρη εικόνα της ποιότητάς του. Κοστίζει περίπου 1.200 ευρώ.

  Aν επιλέξετε αυτό τον τρόπο ελέγχου, θα έχετε τα αποτελέσματα στα χέρια σας σε μία εβδομάδα περίπου. Θα βρείτε τα διαπιστευμένα εργαστήρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www. quality. ypan. gr/ESYDsite/gr_pages/body1.html.

  Φίλτρα και στο μπάνιο!

  Tα φίλτρα δεν προορίζονται μόνο για το πόσιμο νερό, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να καθαρίσουν το νερό που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο, καθώς το απαλλάσσουν από μικρόβια, μέταλλα κλπ., που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, διάφορα δερματικά προβλήματα κ.ά. Στα καταστήματα θα βρείτε ειδικά φίλτρα που τοποθετούνται στην μπανιέρα ή στο νιπτήρα.

  Ποιες περιοχές στην Eλλάδα έχουν πρόβλημα με το νερό;

  Σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών, οι περιοχές που παρουσιάζουν πρόβλημα είναι η Θεσσαλία, η Kορινθία, η Aργολίδα και οι Kυκλάδες. Στις περιοχές αυτές το νερό είναι βεβαρυμένο με νιτρικά, ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας σε ποσοστό που ξεπερνάει το μέσο όρο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

  Πηγή: http://www.filtra.nerou.gr

  Δείτε όλα τα φίλτρα νερού άνω πάγκου - Ανακαλύψτε ποια είναι τα καλύτερα φίλτρα νερού για την Αθήνα.

  Water Filters Eshop Greece

  Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

  Γιώργος Μαργιώλος

  Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

  Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

  Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

  Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.