2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Χαζές απορίες σχετικά με το νερό...!

04/12/2014
από Γιάννης Μπουζάνας

νερό και χαζές απορίες

Το νερό είναι το μοναδικό αγαθό με το υψηλότερο κόστος ενώ είναι δωρεάν. Αυτό μας προξενεί πολλά ερωτήματα που απαντήθηκαν σε παλαιότερο άρθρο. Δεν είναι όμως το μοναδικό ερώτημα γύρω από το νερό. Συχνά ακούμε διάφορες ιστορίες, μύθους γύρω από αυτό και έτσι μας γεννιούνται ακόμη περισσότερες. Τι ισχύει όμως;


Θα ξεκινήσω με το πιο σοβαρό. Αν το νερό στο σώμα μας, μειωθεί μόνο κατά 1%, τότε διψάμε. Μπορεί να φαίνεται αρκετά μικρή η ποσότητα βάσει του ποσοστού που προαναφέραμε, όμως στην ουσία δεν είναι. Και αυτό διότι, αν μειωθεί κατά 10% το νερό από το σώμα μας, τότε ο θάνατος είναι βέβαιος.


κοπέλα κάνει ντους με κρύο νερόΓνωρίζατε ότι το κρύο ντους δεν μετριάζει την πολύ ορμητική λίμπιντο, αντίθετα όμως διεγείρει την ερωτική διάθεση; Είμαι βέβαιη πως λίγοι από εσάς το γνωρίζουν. Σύμφωνα, με μια αγγλική μελέτη με θέμα τη θρόμβωση, αποκάλυψε ότι τα κρύα ντους βελτιώνουν κατά πολύ την θερμοκρασία του αίματος, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και εντείνουν την ερωτική διάθεση. Το κρύο νερό φαίνεται ότι αυξάνει τα επίπεδο τεστοστερόνης στους άντρες και οιστρογόνων στις γυναίκες, με ότι συνεπάγεται αυτό. Η δικαιολογία του «κάνε ένα κρύο ντους για να “ξεφουντώσεις” φαίνεται ότι δεν ισχύει και πολύ, οπότε βουρ για κρύο ντους!

Το νερό το πίνουμε, έλα όμως τώρα πια υπάρχει και άλλη λύση. Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζαμε από το σχολείο ότι το νερό το συναντούμε σε τρεις φάσεις: στερεό, υγρό και αέριο. Επίσης, γνωρίζαμε πως το υγρό είναι αυτό που πίνουμε και το στερεό είναι ο γνωστός σε όλους μας πάγος. Τώρα πια όμως, μια νέα ανακάλυψη έρχεται να ταράξει τις ήδη γνωστές πεποιθήσεις μας! Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο ανακάλυψαν το νερό που τρώμε. Μάλλον δεν έχουν τι να κάνουν οι Γιαπωνέζοι και μετά τα αυτοκίνητα θέλουν να τραβήξουν πάλι τα φώτα της δημοσιότητας και τον θαυμασμό του κόσμου πάνω τους. Αναζητούσαν εδώ και καιρό νέους τρόπους αποθήκευσης του νερού όχι όμως σε υγρή μορφή αλλά στερεή! Έτσι λοιπόν, κατασκεύασαν το ελαστικό νερό. Το οποίο μοιάζει σαν ένα κομμάτι ζελέ αλλά είναι εντελώς διάφανο και περισσότερο ελαστικό από το ζελέ που όλοι μας γνωρίζουμε. Αποτελείται από το 95 τοις εκατό καθαρό νερό, ενώ το υπόλοιπο 5 τοις εκατό αποτελεί ο πηλός και άλλα οργανικά υλικά. Το υλικό αυτό θα είναι απολύτως φιλικό και ασφαλές προς το περιβάλλον καθώς και τους ανθρώπους. Επίσης ενδέχεται να αποτελέσει ιατρικό εργαλείο για την καταπολέμηση τραυματισμένου ή χειρουργημένοι ιστού, στην περίοδο της ανάρρωσης. Τώρα, ο καθένας βέβαια θα αναρωτιέται θα πρέπει να μασάει αντί να πίνει νερό; Όχι βέβαια. Αυτό ακόμη είναι ένα μακρινό σενάριο στην σφαίρα της «φαντασίας». Εξάλλου, πως γίνεται μια στέρεη μορφή σαν ζελέ να αντικαταστήσει την υπέροχη γεύση που μας αφήνει το νερό όταν το πίνουμε από την βρύση με την βοήθεια του ειδικού φίλτρου νερού που το κάνει ακόμη πιο εύγευστο και καθαρό; Δεν γίνεται.


Κλείνοντας με το νερό σβήνουμε την φωτιά, το νερό όμως παίρνει φωτιά; Κι όμως όσο σοκαριστικό και αν σας φαίνεται μπορεί! Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μια απλή διαδικασία, πως μπορούμε να βάλουμε φωτιά στο νερό. Ένα ποτήρι νερό, σπίρτα και δυο μπαταρίες αρκούν για να πετύχουμε αυτό το παράξενο γεγονός. Προσοχή όμως, μη το δοκιμάσετε σπίτι.
Οι απορίες πολλές, άλλες εύστοχες και άλλες όχι και τόσο θα έλεγα. Η ουσία είναι πως εδώ στην Primato Hellas θα σας τις λύσουμε όλες...

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.