2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση του νερού Θεσσαλονίκης

21/05/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

Αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για τη διάσωση του νερού ΘεσσαλονίκηςΟι πολίτες της Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν στις 18 Μαΐου 2014, ένα αυτό-οργανωμένο δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας ύδρευσής τους. Απέρριψαν τις προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ με ποσοστό 98%. Το δημοψήφισμα διοργανώθηκε με την τοπική υποστήριξη των 11 δήμων της μητροπολιτικής περιοχής. Οι δήμαρχοι αψήφησαν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να καταπολεμήσουν αυτή τη λαϊκή πρωτοβουλία, που απειλούσε τους εθελοντές με σύλληψη από την αστυνομία. Το αποτέλεσμα είναι μια επιτυχία για τους υπέρμαχους της δημόσιας ύδρευσης.


συγκεντρωτικά στοιχεία δημοψηφίσματος για το νερό ΘεσσαλονίκηςΌπως βλέπετε και στα διαγράμματα, το ποσοστό συμμετοχής ήταν κοντά στους 220.000 ψηφοφόρους, ανάμεσα σε λίγο παραπάνω από 500.000 πολίτες που ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές που λάμβαναν χώρα παράλληλα.


Ο Jan Willem Goudriaan, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της EPSU ανέφερε: " Ο λαός μίλησε. Αναμένουμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, την Τρόικα, και τους υποψήφιους αγοραστές όπως την Suez και την ελληνική συνέταιρό της Ελλάκτωρ να ακούσουν. Οι εταιρείες θα πρέπει να ανακαλέσουν τις πρόσφορές τους. Συγχαίρουμε τον λαό της Θεσσαλονίκης και τους εθελοντές. Είναι μια μεγάλη ημέρα για την τοπική δημοκρατία."


ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα για το νερό ΘεσσαλονίκηςΤο δημοψήφισμα αποφασίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου σε μια δημόσια συνάντηση του τοπικού κινήματος SOSτε το Νερό ενόσω διεξαγόταν η ακρόαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών ‘Δικαίωμα στο Νερό’ ( right2water ).

Η Primato Hellas συμμετέχει ενεργά με ανακοινώσεις, συζητήσεις, αναρτήσεις στο Facebook κτλ. Πιστεύουμε ότι το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό.

Εάν το νερό γίνει ιδιωτικό, αυτό σημαίνει εμπράκτως ότι οι πολίτες δεν θα παρακινούνται πλέον να εξοικονομούν το νερό ώστε να προστατευεί ο πλανήτης μας, αλλά θα παρακινούνται να ξοδεύουν περισσότερο νερό αφού όσο περισσότερο ξοδεύουν τόσο περισσότερα χρήματα θα κερδίζουν οι ιδιωτικές εταιρίες.

Primato Hellas είναι μία ηλεκτρονική ιστοσελίδα με διάφορα οικιακά κι επαγγελματικά φιλτρα νερου

Γρηγορίου Ε' 34, περιοχή Βούλγαρη, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.