2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Μεγάλη συμμετοχή στο δημοψήφισμα για το νερό Θεσσαλονίκης

19/05/2014
από Μαργιώλος Γιώργος

Φαίνεται ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μπλοκάρει το δημοψήφισμα αλλά και οι απειλές περί φυλάκισης σε όσους συλληφθούν να έχουν στα χέρια τους εκλογικούς καταλόγους έπεσαν στο κενό και έδωσαν ώθηση στο δημοψήφισμα.


Καταμέτρηση ψήφων στο δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού ΘεσσαλονίκηςΑπίστευτα αναπάντεχη συμμετοχή είχε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών το δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη για την ΕΥΑΘ. Πληροφορίες της “Ε” αναφέρουν μάλιστα ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξαν πολίτες που ψήφισαν μόνο για το νερό.

Φαίνεται ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μπλοκάρει το δημοψήφισμα αλλά και οι απειλές περί φυλάκισης σε όσους συλληφθούν να έχουν στα χέρια τους εκλογικούς καταλόγους έπεσαν στο κενό και έδωσαν ώθηση στο δημοψήφισμα.


Σύμφωνα με το πρώτο αποτέλεσμα που δόθηκε στις 21.17 από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, μέχρι εκείνη την ώρα είχε καταμετρηθεί το σύνολο των ψήφων σε 5,73% των εκλογικών τμημάτων. Σε αυτά ψήφισαν 12.875 άνθρωποι, από τους οποίους "Όχι", δηλαδή κατά της ιδιωτικοποίησης, δήλωσαν οι 12.613 (ποσοστό 98,03%) και "Ναι", δηλαδή υπέρ της ιδιωτικοποίησης, δήλωσαν 253 (ποσοστό 1,97%) ενώ υπήρχαν και 9 λευκά.

Τα ψηφοδέλτια έρχονται σε σφραγισμένους φακέλους από τα σημεία όπου είχαν στηθεί οι κάλπες του δημοψηφίσματος και ανοίγονται από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από νομικούς του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης. Παρουσία τους οι ψήφοι καταμετρώνται από εθελοντές.

Πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι στα 17 από τα 192 εκλογικά κέντρα (8,85% επί του συνόλου των εκλογικών κέντρων) καταμετρήθηκαν 17.550 ψήφοι ενώ το ποσοστό είχε διαμορφωθεί σε 97,96% κατά και σε 2,04% υπέρ της ιδιωτικοποίησης, ενώ υπήρξαν και 15 άκυρα ψηφοδέλτια.
Η καταμέτρηση έχει αρχίσει αλλά προχωρά με αργούς ρυθμούς και ακόμα είναι άγνωστο για το πότε θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Primato Hellas συμμετέχει ενεργά κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης. Πιστεύουμε ότι το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό. Πείτε μας τη γνώμη σας στη σελίδα μας στο Facebook.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις την μεγάλη ποικιλία που διαθέτουμε σε οικιακά κι επαγγελματικά φίλτρα νερού.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.