2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Φίλτρο νερού με ρητίνη μείωσης αρσενικού 5μm συμβατό με συσκευές HCP, HIP και HCS CFA510S

In stock
CFA510S
39.00
(με ΦΠΑ)

Η μόλυνση των υπόγειων υδάτων από αρσενικό οφείλεται συχνά σε φυσικές υψηλές συγκεντρώσεις του σε βαθύτερα επίπεδα. Η μόλυνση των υπόγειων υδάτων με αρσενικό είναι ένα πρόβλημα που πολλές χώρες καλούνται να αντιμετωπίσουν, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Το ανταλλακτικό αυτό φίλτρο μειώνει το αρσενικό στο νερό και ταιριάζει σε συσκευές HCP, HIP και HCS

+
  • Κόστος αποστολής
  • Περιλαμβάνει ειδική ρητίνη μείωσης αρσενικού - Ισχυρή ανιοντική ρητίνη ανταλλαγής ιόντων
  • Ταιριάζει σε συσκευές HCP, HIP και HCS


Σημαντικές πληροφορίες:

Η μόλυνση των υπόγειων υδάτων από το αρσενικό οφείλεται συχνά σε φυσικές υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού σε βαθύτερα επίπεδα των υπόγειων υδάτων. Η μόλυνση με αρσενικό στο Δέλτα του Γάγγη προκάλεσε σοβαρή δηλητηρίαση σε έναν τεράστιο πληθυσμό ανθρώπων. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2007, πάνω από 137 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 70 χώρες επηρεάζονται πιθανότατα από δηλητηρίαση του πόσιμου νερού από αρσενικό. Το πρόβλημα έγινε ευρύτερα γνωστό μετά τη μαζική δηλητηρίαση του νερού στο Μπαγκλαντές. Η μόλυνση των υπόγειων υδάτων με αρσενικό είναι ένα πρόβλημα που πολλές χώρες καλούνται να αντιμετωπίσουν, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

Έχουν αναφερθεί περίπου 20 σοβαρά περιστατικά καταρροϊκής μόλυνσης των υπογείων υδάτων. Από αυτά, τέσσερα σοβαρά περιστατικά συνέβησαν στην Ασία, στην Ταϊλάνδη, στην Ταϊβάν και στην Κίνα, η οποία μάλιστα έχει χαρτογραφήσει τις περιοχές που έχουν μολυνθεί από αρσενικό.

Το αρσενικό φθάνει στον άνθρωπο με τους παρακάτω τρόπους:

  • Εξόρυξη: Το αρσενικό βρίσκεται φυσικά στα πετρώματα. Μάλιστα, υπάρχει σχεδόν σε όλα τα θειούχα ορυκτά χαλκού, μολύβδου και ψευδαργύρου και συνοδεύει τα μέταλλα αυτά στις διαδικασίες εξόρυξης
  • Ηφαιστειογενείς δράσεις
  • Σήψη της φυσικής ύλης
  • Καύση κάρβουνου και πετρελαίου από τον άνθρωπο
  • Λιπάσματα και παρασιτοκτόνα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν θέσει ως όριο τα 10 μg/l (μικρογραμμάρια ανά λίτρο). Σε αρκετές περιοχές του Αξιού, της Χαλκιδικής, της Λάρισας, της Εύβοιας, της Κορινθίας κ.α. έχει κατά καιρούς ανιχνευθεί αρσενικό στο πόσιμο νερό.

Κατασκευαστές:
Primato

Δε βρέθηκαν Κριτικές

Τι λένε οι πελάτες μας

Δωρεάν αποστολή
για αγορές άνω των 50€

2310 383 588 | 210 27 55 681 | 210 411 6497
Για ό, τι χρειάζεστε!