2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Αντίστροφη ώσμωση 4 σταδίων για ενυδρεία Primato AQ-RO-4

In stock
AQ-RO-4
119.00

Η αντίστροφη ώσμωση Primato AQ-RO-4 καθαρίζει το νερό από όλες τις βλαβερές ουσίες και χαρίζει ένα υγιές περιβάλλον για τα ψάρια σας.  

Διαθέτει κιτ παράκαμψης (bypass) με βανάκι ώστε να ρυθμίζετε ακριβώς την αγωγιμότητα που χρειάζεται το ενυδρείο σας.

+
 • Κόστος αποστολής

Η αντίστροφη ώσμωση Primato AQ-RO-4

 • Διαθέτει 4 στάδια φιλτραρίσματος.
 • Παράγει κρυστάλλινο, πεντακάθαρο νερό για το ενυδρείο σας.
 • Διαθέτει ειδική ρητίνη (mixed bed).
 • Διαθέτει κιτ παράκαμψης (bypass). Αυτό σημαίνει ότι με έναν διακόπτη, μπορείτε να επιλέξετε πόση αγωγιμότητα θα έχει το νερό μετά το φίλτρο.
 • Συνδέεται εύκολα στην μπαταρία της κουζίνας σας με έναν διακόπτη. Δεν ταιριάζει σε βρύσες τύπου ντους. Εάν έχετε τέτοια βρύση, επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Περιλαμβάνει φίλτρο στερεών (5μm), φίλτρο κοκκώδους ενεργού άνθρακα από καρύδα, μεμβράνη 50GPD και ρητίνη.
 • Περιλαμβάνει κλειδί για την θήκη της μεμβράνης.
 • Όλα τα κουμπώματα έχουν διεθνείς πιστοποιήσεις.
 • Διαθέτει περιοριστή ροής (flow restrictor) 550 ml/min
 • Περιλαμβάνει άσπρο σωληνάκι για την παροχή νερού, μαύρο σωληνάκι για την αποχέτευση και μπλε σωληνάκι για το καθαρό νερό.

Τα στάδια φιλτραρίσματος:

φίλτρο στερεών

Στο πρώτο στάδιο το νερό περνάει από το φίλτρο πολυπροπυλένιου (PP) διαπερατότητας 5μm (1 μικρό = 1 χιλιοστό του χιλιοστού). Σε αυτό το στάδιο συγκρατούνται τα χώματα, οι βρωμιές, οι σκουριές και οι λάσπες. Το φίλτρο αυτό προστατεύει τα επόμενα στάδια φιλτραρίσματος νερού.

primato inline

Στο δεύτερο στάδιο το νερό φιλτράρεται από το φίλτρο ενεργού άνθρακα από καρύδα Primato Inline. Μειώνει το χλώριο, χλωροφόρμιο, δυσάρεστη γεύση, οσμή, αιωρουμένα σωματίδια, άμμο, σκουριά, λάσπη, χώματα, ολικό οργανικό άνθρακα, βιομηχανικές οργανικές ενώσεις (τετραχλωροαιθυλένιο, τριχλωροαιθυλένιο), διαλυμένες οργανικές ενώσεις, οργανικό χρώμα, διαλυμένο σίδηρο, τριαλομεθάνια, βιομηχανικά απόβλητα και πολλές άλλες βλαβερές.

membrane 50 GPD

Στο τρίτο στάδιο βρίσκεται η μεμβράνη της αντίστροφης όσμωσης. Η μεμβράνη έχει διαπερατότητα 0,0001 μικρά και παραγωγή 50GPD (Galons Per Day), δηλαδή 189 λίτρα τη μέρα. Εδώ φιλτράρονται τα άλατα, τα νιτρικά, το χρώμιο, το αρσενικό, τα δηλητήρια, τα μικρόβια και τα βακτήρια. Το νερό έπειτα αποθηκεύεται στην δεξαμενή. Μόλις ανοίξετε τη βρύση, το νερό θα περάσει από το πέμπτο κι έκτο στάδιο φιλτραρίσματος.

DI filter

Στο τέταρτο και τελευταίο στάδιο βρίσκεται το φίλτρο ρητίνης. Το φίλτρο αυτό αποτελείται από κατιονική και ανιονική ρητίνη ανταλλαγής ιόντων. Η μίξη αυτών των δύο ονομάζεται mixed bed ρητίνη.

Κατιονική ρητίνη (θετικά φορτισμένη)

 • Απομακρύνει τα θετικά φορτισμένα ιόντα όπως πχ ιόντα ασβεστίου, ιόντα μαγνησίου κτλ.
 • Μαλακώνει το νερό.
 • Αφαιρεί το βάριο και το ράδιο


Ανιονική ρητίνη (αρνητικά φορτισμένη)

 • Απομακρύνει τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα ιονικά όπως νιτρικά, υπερχλωρικό, αρσενικό, συνολικό οργανικό άνθρακα, Ουράνιο κτλ.
 • Δεσμεύει ιοντικά αλογόνα ως αντιμικροβιακό απολυμαντικό.

Όταν αναμειγνύονται μαζί οι κατιονικές με τις ανιονικές ρητίνες, τότε το αποτέλεσμα είναι νερό με χαμηλή αγωγιμότητα στο νερό. Τα ορυκτά στο νερό ανταλλάσσονται με κατιόντα υδρογόνου (H +) και ανιόντα υδροξειδίου (OH–) από τα σφαιρίδια ρητίνης για να σχηματίσουν πολύ καθαρό νερό (H2O).

Κιτ παράκαμψης

κιτ παράκαμψης

Με το κιτ παράκαμψης όμως μπορείτε να ρυθμίσετε ακριβώς πόση αγωγιμότητα θέλετε για το ενυδρείο σας. Το κιτ παράκαμψης παίρνει νερό από το σύστημα, μετά τα δύο πρώτα στάδιο φιλτραρίσματος και το ανακατεύει με το καθαρό νερό που βγαίνει από το 4ο στάδιο φιλτραρίσματος. Όσο ανοίγετε τον μπλε διακόπτη, τόσο μεγαλύτερη αγωγιμότητα θα έχει το νερό. 

Σύντομες οδηγίες χρήσης

διανομέρας νερού

Εγκαταστήστε τον διανομέα νερού στην μπαταρία της κουζίνας σας. Εάν η βρύση σας είναι τύπου ντους, τότε δεν θα μπορέσετε να το εγκαταστήσετε. Επικοινωνήστε μαζί μας για τεχνική υποστήριξη.

Με τον διακόπτη επιλέγετε νερό βρύσης ή νερό από το φίλτρο.

εγκατάσταση

Τα χρωματιστά σωληνάκια σας βοηθούν ώστε να κάνετε γρήγορα κι εύκολα την εγκατάσταση του συστήματος.

Το άσπρο σωληνάκι είναι η παροχή νερού. Συνδέεται με τον διανομέα νερού. Ο διανομέας συνδέεται εύκολα στην μπαταρία της κουζίνας σας.

Το μαύρο σωληνάκι είναι η αποχέτευση. Βάλτε το στο νιπτήρα της κουζίνας σας.

Το μπλε σωληνάκι είναι το καθαρό νερό. Ρίξτε το στο ενυδρείο σας ή σε κουβά.

Όλα τα κουμπώματα έχουν μικρές μπλε ασφάλειες. Για να βγάλετε ένα σωληνάκι από το κούμπωμα, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε την μπλε ασφάλεια κι έπειτα να τραβήξετε προς τα έξω το σωληνάκι ενώ πιέζετε την υποδοχή από το σωληνάκι προς τα μέσα.

Στην αρχική συσκευασία, έχουμε βάλει μικρά κομματάκια από τα χρωματιστά σωληνάκια για να σας διευκολύνουμε. Δηλαδή βάλαμε ένα μικρό μαύρο σωληνάκι στην έξοδο της αποχέτευσης, ένα μικρό κομματάκι άσπρο σωληνάκι στην παροχή νερού κι ένα μικρό μπλε κομματάκι στην έξοδο του καθαρού νερού. Μόλις παραλάβετε το σύστημα, αφαιρέστε αυτά τα μικρά κομματάκια και ενώστε όσο σωληνάκι χρειάζεστε. Στη συκευασία υπάρχουν αρκετά μακριά σωληνάκια και από τα τρία χρώματα. Αν χρειαστεί να τα κόψετε για να το κοντύνετε, προσπαθήστε να τα κόψετε όσο πιο ίσια γίνεται.

Η Αντίστροφη ώσμωση 4 σταδίων για ενυδρεία Primato AQ-RO-4 είναι προς το παρόν η καλύτερη και πιο ποιοτική λύση για καθαρό νερό για το ενυδρείο σας. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με το σύστημα, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Όλο το σύστημα το συναρμολογούν οι τεχνικοί μας. Τα εξαρτήματα έχουν διεθνείς πιστοποιήσεις.

Εάν χρειάζεστε κάποια custom λύση (πχ πιο δυνατό σύστημα ή με άλλες μεμβράνες κτλ), να είστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το συναρμολογήσουμε για εσάς!

Κατασκευαστές:
Primato
Κωνσταντίνος Καραγιάννης
Σχόλιο
Πολύ καλή επιλογη. Κάνει επάξια τη δουλειά της και αποθηκεύεται εύκολα.
Χρήση μια φορά την εβδομάδα για 90 λίτρα.
Με καλό χρόνο πλήρωσης του ενυδρείου.
Νίκος
Σχόλιο
Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την οσμωση κάνει σωστή δουλειά να είστε καλά!

Τι λένε οι πελάτες μας

Δωρεάν αποστολή
για αγορές άνω των 50€

2310 383 588 | 210 27 55 681 | 210 411 6497
Για ό, τι χρειάζεστε!