2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Φίλτρο αποσκλήρυνσης νερού WATTS OFTWH-RM-R 5μm 20"

In stock
OFTWH-RM-R
249.00
(με ΦΠΑ)

Το ανταλλακτικό αυτό ταιριάζει στον αποσκληρυντή OneFlow® OFTWH-R-22 της αμερικάνικης WATTS. Διαθέτει νέας γενιάς τεχνολογία που σε αντίθεση με τους κλασσικούς αποσκληρυντές δεν χρειάζεται ρεύμα για να λειτουργήσει και δεν ανταλλάσσει ιόντα στο νερό. Χρησιμοποιεί μία φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία που ονομάζεται T.A.C. (Template Assisted Crystallization)

Πώς δουλεύει το TAC? Το TAC αποτελείται από ειδικούς κόκκους που αναγκάζουν το μαγνήσιο, το ασβέστιο και τα διττανθρακικά να ενωθούν σε μικρούς κρυστάλλους. Μόλις ενωθούν, αυτοί οι κρύσταλλοι αποκολλώνται από το TAC και κυκλοφορούν ελεύθεροι στο νερό. Είναι όμως πλέον αρκετά μεγάλοι σε μέγεθος και παρασέρνονται από την ορμή του νερού με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην αποχέτευση και όχι στις συσκευές ή τους σωλήνες σας.

Αντικαθίσταται τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού.

+
 • Κόστος αποστολής

Το ανταλλακτικό αυτό φίλτρο ταιριάζει στον αποσκληρυντή OneFlow® OFTWH-R-22 της αμερικάνικης WATTS. Διαθέτει νέας γενιάς τεχνολογία που σε αντίθεση με τους κλασσικούς αποσκληρυντές δεν χρειάζεται ρεύμα για να λειτουργήσει και δεν ανταλλάσσει ιόντα στο νερό. Χρησιμοποιεί μία φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία που ονομάζεται T.A.C. (Template Assisted Crystallization).


Πώς δουλεύει το TAC

Πώς δουλεύει το TAC?

Το TAC αποτελείται από ειδικούς κόκκους που αναγκάζουν το μαγνήσιο, το ασβέστιο και τα διττανθρακικά να ενωθούν σε μικρούς κρυστάλλους. Μόλις ενωθούν, αυτοί οι κρύσταλλοι αποκολλώνται από το TAC και κυκλοφορούν ελεύθεροι στο νερό. Είναι όμως πλέον αρκετά μεγάλοι σε μέγεθος και παρασέρνονται από την ορμή του νερού με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην αποχέτευση και όχι στις συσκευές ή τους σωλήνες σας.

Δεν μαλακώνει το νερό αλλά αποτρέπει τα άλατα από το να επικάθυνται στους σωλήνες και στις συσκευές σας. Αυτό το πετυχαίνει μεταμορφώνοντας τα διαλυμένα ορυκτά σκληρότητας σε αβλαβή κι ανενεργά μικροσκοπικά σωματίδια. Τοποθετείται στην κεντρική παροχή του σπιτιού κι έτσι μπορεί να προστατεύει και να παρατείνει τη ζωή όλων των συσκευών στο σπίτι (θερμοσίφωνες, μπόιλερ, καυστήρες, βραστήρες, πλυντήρια πιάτων και ρούχων κτλ).


Γιατί τα άλατα είναι βλαβερά στα υδραυλικά και τις συσκευές σας;

 • Με τον καιρό, δημιουργούνται άλατα στους σωλήνες και ειδικά στις γωνίες τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εσωτερική διατομή των σωληνώσεων να μειώνεται. Έτσι μειώνεται και η ροή του νερού σε όλο το σπίτι.
 • Όταν σχηματίζονται άλατα σε βαλβίδες και υδραυλικά εξαρτήματα, μία βλάβη αυτών μπορεί να είναι επικίνδυνη για όλο το σπίτι.
 • Μειώνεται η απόδοση των θερμοσιφώνων, των μπόιλερ και των καυστήρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυξημένα λειτουργικά κόστη και φυσικά μεγαλύτερα κόστη για τη συντήρησή τους.
 • Με τον καιρό τα άλατα σκληραίνουν και δεν διαλύονται εύκολα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα κόστη επιδιόρθωσης και αποκατάστασης των υδραυλικών ενός σπιτιού.
Χαρακτηριστικά:

 • Έχει ύψος 51 εκ.
 • Η είσοδος κι έξοδος του νερού είναι 3/4" ίντσας.
 • Ροή νερού 22.71 lpm
 • ΧΩΡΙΣ ΜΟΛΥΒΔΟ
 • Εγκαθίσταται στην κρύα παροχή μόνο.
 • Το μόνο σύστημα με πιστοποίηση WRAS και DVGWΑνταλλακτικό φίλτρο Oneflow
 • Το ανταλλακτικό φίλτρο OFTWH-RM-R πρέπει να αντικαθίσταται τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού.
 • Δεν πλένεται με νερό.
 • Ανακυκλώστε το στον κάδο με τα πλαστικά.


Η διαφορά του OneFlow® με τους κλασσικούς αποσκληρυντές:

Κλασσικός αποσκληρυντής WATTS OneFLow®
Ανταλλάσσει ιόντα μαγνησίου κι ασβεστίου με Νάτριο και Κάλλιο. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνει το νερό. Το σύστημα OneFlow® δεν ανταλλάσσει ιόντα, ούτε προσθέτει χημικά στο νερό. "Μαζεύει" τα άλατα σε μικρές μπάλες που δεν μπορούν να επικαθίσουν στις συσκευές σας.
Χρειάζεται ρεύμα για να κάνει την αναγέννηση της ρητίνης, του υλικού δηλαδή που κάνει την αφαλάτωση. Δεν απαιτεί ρεύμα.
Χρειάζεται τακτική επίβλεψη και συντήρηση (πχ πρέπει να ρυθμίζετε την κεφαλή, να συμπληρώνετε αλάτι κτλ. Δεν χρειάζεται τίποτα!
Χρειάζεται χοντρό αλάτι το οποίο χρησιμοποιεί για να ξεπλύνει τη ρητίνη για να αναγεννηθεί. Αρκεί μία φορά στα δύο χρόνια να αλλάζετε το ανταλλακτικό φίλτρο.
Πετάει αρκετό νερό, περίσσιο αλάτι και ρητίνες στην αποχέτευση κατά τη διαδικασία της αναγέννησης. Δεν πετάει καθόλου νερό στην αποχέτευση και γιαυτό αποτελεί την πιο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ λύση.
Χρειάζονται αρκετό χώρο και σύνδεση σε ρεύμα καθώς και με την αποχέτευση. Είναι αρκετά μικρότερο από έναν αποσκληρυντή του εμπορίου κι έτσι μπορεί να εγκατασταθεί σε μικρότερους χώρους


water quality association certificate
Τα συστήματα OneFlow® της WATTS έχουν ΧΡΥΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (Gold Seal Certification) από την WQA (Water Quality Association).


Το υλικό TAC που χρησιμοποιούν τα συστήματα OneFlow® έχουν πιστοποίηση WRAS (Water Regulations Advisory Scheme).


Πιστοποίηση από τη Γερμανική Τεχνική κι Επιστημονική Ένωση για Αέριο και Νερό (German Technical and Scientific Association for Gas and Water - DVGW) σύμφωνα με το Standard W512. Σε αυτή τη πολύ Αυστηρή δοκιμή, η Τεχνολογία OneFlow πέτυχε βαθμολογία απόδοσης στην αποφυγή επικάθισης των αλάτων και απομάκρυνσης τους κατά 99.6% .


Απαιτήσεις συστήματος:

 • pH: 6.5 έως 8.5
 • Σκληρότητα (μέγιστη): 25 κόκκοι (427 ppm CaC03)
 • Πίεση: 15 psi έως 100 psi (1,03 bar έως 6,9 bar)
 • Θερμοκρασία: 5 ° C έως 43 ° C
 • Χλώριο: <2 ppm
 • Σίδηρος: έως 0,3 mg / L
 • Μαγγάνιο: έως 0,05 mg / L
 • Χαλκός 1,3 ppm. Τα υψηλά επίπεδα χαλκού καταστρέφουν το υλικό TAC που χρησιμοποιεί το OneFlow®. Εάν λοιπόν έχετε καινούργιες εγκαταστάσεις με χαλκοσωλήνα, τότε το OneFlow® πρέπει να εγκατασταθεί 1 μήνα μετά ώστε να απομακρυνθούν τα αρχικά ιόντα χαλκού.
 • Λάδι & H2S: Πρέπει να αφαιρεθεί τελείως πριν περάσει από το OneFlow
 • Πολυφωσφορικά: Πρέπει να αφαιρεθεί τελείως πριν περάσει από το OneFlow
 • Πυριτικό (μέγιστο): 20 ppm


Δείτε το ακόλουθο βίντεο από την WATTS που εξηγεί την τεχνολογία πίσω από το OneFlow®

Κατασκευαστές:
Watts
ΣΤΕΛΛΑ Κ.
Σχόλιο
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ .ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΜΑΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ .
Σταμάτης Λυγίζος
Επιβεβαιωμένη Αγορά
Σχόλιο
Εξαιρετική εξυπηρέτηση. Άριστη γνώση των προϊόντων. Το φίλτρο είναι τοποθετημένο σε νησί και κάνει πολύ καλή δουλειά 2 χρονια τώρα. Τα αλατα έχουν μειωθεί αισθητά.
Βασίλης Α.
Σχόλιο
Η λύση στίς δυσκολίες των αλάτων. Ειναι το 3ο ανταλλακτικο που αλλάζουμε στα 6 χρόνια που το χρησιμοποιούμε. Σε αυτά τα χρόνια δεν έχουμε αλλάξει ούτε πλυντήρια, ούτε βρύσες ούτε τίποτα κάτι που συνέβαινε πολύ συχνά πριν. Επίσης η καθαριότητα πολύ πιο γρήγορη.
Μένουμε στην Πάρο.

Τι λένε οι πελάτες μας

Δωρεάν αποστολή
για αγορές άνω των 50€

2310 383 588 | 210 27 55 681 | 210 411 6497
Για ό, τι χρειάζεστε!