2310 383 588 & 210 27 55 681
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Ξένες Γλώσσες:

Ανταλλακτικό φίλτρο αποσκλήρυνσης νερού νέας γενιάς WATTS OF110RM 10" 5μm

In stock
OF110RM
80.00
(με ΦΠΑ)

Το ανταλλακτικό αυτό ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές κεντρικής παροχής του εμπορίου και κατασκευάζεται από την αμερικάνικη WATTS. Διαθέτει νέας γενιάς τεχνολογία που σε αντίθεση με τους κλασσικούς αποσκληρυντές δεν χρειάζεται ρεύμα για να λειτουργήσει και δεν ανταλλάσσει ιόντα στο νερό. Χρησιμοποιεί μία φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία που ονομάζεται T.A.C. (Template Assisted Crystallization)

Πώς δουλεύει το TAC? Το TAC αποτελείται από ειδικούς κόκκους που αναγκάζουν το μαγνήσιο, το ασβέστιο και τα διττανθρακικά να ενωθούν σε μικρούς κρυστάλλους. Μόλις ενωθούν, αυτοί οι κρύσταλλοι αποκολλώνται από το TAC και κυκλοφορούν ελεύθεροι στο νερό. Είναι όμως πλέον αρκετά μεγάλοι σε μέγεθος και παρασέρνονται από την ορμή του νερού με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην αποχέτευση και όχι στις συσκευές ή τους σωλήνες σας.

Αντικαθίσταται μία φορά το χρόνο.

+
 • Κόστος αποστολής
 • Το ανταλλακτικό αυτό φίλτρο ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές κεντρικής παροχής του εμπορίου.
 • Κατασκευάζεται από την αμερικάνικη εταιρία WATTS.
 • Ύψος 10" ίντσες.
 • Διαθέτει νέας γενιάς τεχνολογία που σε αντίθεση με τους κλασσικούς αποσκληρυντές δεν χρειάζεται ρεύμα για να λειτουργήσει και δεν ανταλλάσσει ιόντα στο νερό. Χρησιμοποιεί μία φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία που ονομάζεται T.A.C. (Template Assisted Crystallization).


Πώς δουλεύει το TACΠώς δουλεύει το TAC?

Το TAC αποτελείται από ειδικούς κόκκους που αναγκάζουν το μαγνήσιο, το ασβέστιο και τα διττανθρακικά να ενωθούν σε μικρούς κρυστάλλους. Μόλις ενωθούν, αυτοί οι κρύσταλλοι αποκολλώνται από το TAC και κυκλοφορούν ελεύθεροι στο νερό. Είναι όμως πλέον αρκετά μεγάλοι σε μέγεθος και παρασέρνονται από την ορμή του νερού με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην αποχέτευση και όχι στις συσκευές ή τους σωλήνες σας.

Δεν μαλακώνει το νερό αλλά αποτρέπει τα άλατα από το να επικάθυνται στους σωλήνες και στις συσκευές σας. Αυτό το πετυχαίνει μεταμορφώνοντας τα διαλυμένα ορυκτά σκληρότητας σε αβλαβή κι ανενεργά μικροσκοπικά σωματίδια. Τοποθετείται στην κεντρική παροχή του σπιτιού κι έτσι μπορεί να προστατεύει και να παρατείνει τη ζωή όλων των συσκευών στο σπίτι (θερμοσίφωνες, μπόιλερ, καυστήρες, βραστήρες, πλυντήρια πιάτων και ρούχων κτλ).


Γιατί τα άλατα είναι βλαβερά στα υδραυλικά και τις συσκευές σας;

 • Με τον καιρό, δημιουργούνται άλατα στους σωλήνες και ειδικά στις γωνίες τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εσωτερική διατομή των σωληνώσεων να μειώνεται. Έτσι μειώνεται και η ροή του νερού σε όλο το σπίτι.
 • Όταν σχηματίζονται άλατα σε βαλβίδες και υδραυλικά εξαρτήματα, μία βλάβη αυτών μπορεί να είναι επικίνδυνη για όλο το σπίτι.
 • Μειώνεται η απόδοση των θερμοσιφώνων, των μπόιλερ και των καυστήρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυξημένα λειτουργικά κόστη και φυσικά μεγαλύτερα κόστη για τη συντήρησή τους.
 • Με τον καιρό τα άλατα σκληραίνουν και δεν διαλύονται εύκολα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα κόστη επιδιόρθωσης και αποκατάστασης των υδραυλικών ενός σπιτιού.

Ανταλλακτικό φίλτρο OneflowΤο ανταλλακτικό φίλτρο πρέπει να αντικαθίσταται μία φορά το χρόνο.
Δεν πλένεται με νερό.
Ανακυκλώστε το στον κάδο με τα πλαστικά.


Η διαφορά του OneFlow® με τους κλασσικούς αποσκληρυντές:

Κλασσικός αποσκληρυντής WATTS OneFLow®
Ανταλλάσσει ιόντα μαγνησίου κι ασβεστίου με Νάτριο και Κάλλιο. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνει το νερό. Το σύστημα OneFlow® δεν ανταλλάσσει ιόντα, ούτε προσθέτει χημικά στο νερό. "Μαζεύει" τα άλατα σε μικρές μπάλες που δεν μπορούν να επικαθίσουν στις συσκευές σας.
Χρειάζεται ρεύμα για να κάνει την αναγέννηση της ρητίνης, του υλικού δηλαδή που κάνει την αφαλάτωση. Δεν απαιτεί ρεύμα.
Χρειάζεται τακτική επίβλεψη και συντήρηση (πχ πρέπει να ρυθμίζετε την κεφαλή, να συμπληρώνετε αλάτι κτλ. Δεν χρειάζεται τίποτα!
Χρειάζεται χοντρό αλάτι το οποίο χρησιμοποιεί για να ξεπλύνει τη ρητίνη για να αναγεννηθεί. Αρκεί μία φορά στα δύο χρόνια να αλλάζετε το ανταλλακτικό φίλτρο.
Πετάει αρκετό νερό, περίσσιο αλάτι και ρητίνες στην αποχέτευση κατά τη διαδικασία της αναγέννησης. Δεν πετάει καθόλου νερό στην αποχέτευση και γιαυτό αποτελεί την πιο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ λύση.
Χρειάζονται αρκετό χώρο και σύνδεση σε ρεύμα καθώς και με την αποχέτευση. Είναι αρκετά μικρότερο από έναν αποσκληρυντή του εμπορίου κι έτσι μπορεί να εγκατασταθεί σε μικρότερους χώρους
water quality association certificate
Τα συστήματα OneFlow® της WATTS έχουν ΧΡΥΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (Gold Seal Certification) από την WQA (Water Quality Association).


Το υλικό TAC που χρησιμοποιούν τα συστήματα OneFlow® έχουν πιστοποίηση WRAS (Water Regulations Advisory Scheme).


Πιστοποίηση από τη Γερμανική Τεχνική κι Επιστημονική Ένωση για Αέριο και Νερό (German Technical and Scientific Association for Gas and Water - DVGW) σύμφωνα με το Standard W512. Σε αυτή τη πολύ Αυστηρή δοκιμή, η Τεχνολογία OneFlow πέτυχε βαθμολογία απόδοσης στην αποφυγή επικάθισης των αλάτων και απομάκρυνσης τους κατά 99.6% .


Απαιτήσεις συστήματος:

 • pH: 6.5 έως 8.5
 • Σκληρότητα (μέγιστη): 25 κόκκοι (427 ppm CaC03)
 • Πίεση: 15 psi έως 100 psi (1,03 bar έως 6,9 bar)
 • Θερμοκρασία: 5 ° C έως 43 ° C
 • Χλώριο: <2 ppm
 • Σίδηρος: έως 0,3 mg / L
 • Μαγγάνιο: έως 0,05 mg / L
 • Χαλκός 1,3 ppm. Τα υψηλά επίπεδα χαλκού καταστρέφουν το υλικό TAC που χρησιμοποιεί το OneFlow®. Εάν λοιπόν έχετε καινούργια εγκατάσταση με χαλκοσωλήνες, τότε περιμένετε έναν μήνα πριν εγκαταστήσετε το σύστημα.
 • Λάδι & H2S: Πρέπει να αφαιρεθεί τελείως πριν περάσει από το OneFlow
 • Πολυφωσφορικά: Πρέπει να αφαιρεθεί τελείως πριν περάσει από το OneFlow
 • Πυριτικό (μέγιστο): 20 ppm


Δείτε το ακόλουθο βίντεο από την WATTS που εξηγεί την τεχνολογία πίσω από το OneFlow®

Το μόνο φίλτρο για άλατα που μπορούσαμε να συνδεδεσουμε κατευθείαν στην κρύα παροχή. Τα κουταλοπηρουνα και τα ποτήρια γυαλίζουν πλέον χωρίς σημάδια.
Τελικά αποδείχτηκε η πιο οικονομική λύση στα άλατα. Για περιοχή με μέτριο πρόβλημα αλάτων ειναι η τέλεια λύση.
Χρησιμοποιούσα συνήθως φίλτρο χαλαζία στην κεντρική παροχή με όχι ιδιαίτερα αποτελέσματα. Αυτό δουλεύει πολύ καλύτερα.
Γράψτε μία κριτική
Κατασκευαστές:
Watts

Τι λένε οι πελάτες μας

Δωρεάν αποστολή
για αγορές άνω των 50€

2310 383 588 & 210 27 55 681
Για ό, τι χρειάζεστε!