2310 383 588
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Φίλτρο ενεργού άνθρακα από καρύδα με μεμβράνη Υπερδιήθησης Hollow Fiber Ultra Filtration 0.01μm PREMIUM UFC

In stock
PREMIUM UFC
59.00
(με ΦΠΑ)

Η τεχνολογία Υπερ-διήθησης (Ultra Filtration) με τη χρήση μεμβρανών κοίλων ινών ( Hollow Fiber ) αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζουμε κι επεξεργαζόμαστε το νερό σε όλο τον κόσμο. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, η τεχνολογία αυτή ήταν τόσο ακριβή που τη συναντούσαμε μόνο σε πολύ μεγάλα εργοστάσια ανακύκλωσης νερού. Πλέον, μετά από πολλά χρόνια ερευνών, η τεχνολογία αυτή μπορεί να ενσωματωθεί σε οικιακά φίλτρα νερού. Το φίλτρο αυτό καθαρίζει το νερό σε 2 στάδια. Στο πρώτο στάδιο το νερό υποχρεούται να περάσει από τον συμπαγή ενεργό άνθρακα από φλοιό καρύδας με διαπερατότητα 10μm. Στο δεύτερο στάδιο το νερό περνάει από τις μεμβράνες Hollow Fiber με διαπερατότητα 0.01μm. Το PREMIUM UFC μειώνει μία απίστευτα μεγάλη λίστα από μολυσματικά στοιχεία όπως το χλώριο, τα βακτήρια, τους ιούς, τα κολλοειδή κ.α.. Ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές του εμπορίου. Διαθέτει πιστοποίηση NSF.

+
 • Κόστος αποστολής

Συνοπτικά:

 • Φιλτράρει το νερό σε 2 στάδια
 • Το φίλτρο αποτελείται εξωτερικά από συμπαγή ενεργό άνθρακα από φλοιό καρύδας με διαπερατότητα 10μm.
 • Εσωτερικά, το φίλτρο διαθέτει μεμβράνη Hollow Fiber με διαπερατότητα 0.01μm.
 • Το νερό διαπερνά το φίλτρο από έξω προς τα μέσα. Έτσι αναγκάζεται να περάσει πρώτα από τον ενεργό άνθρακα κι έπειτα από τη μεμβράνη.
 • Μειώνει μία απίστευτα μεγάλη λίστα από μολυντές, όπως το χλώριο, τα βακτήρια, τους ιούς, τα κολλοειδή κ.α..
 • Αντοχή χλωρίου: 15,000 gallons@ 1.0 gpm ( 56.781 L ).
 • Πιστοποιήσεις: NSF, ISO 9001
 • Διαστάσεις 2.5”X 10”
 • Η τεχνολογία Hollow Fiber είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος επεξεργασίας νερού.
 • Ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές του εμπορίου


Αναλυτικά:

1o στάδιο - Φίλτρο συμπαγούς ενεργού άνθρακα από καρύδα

Ενεργός άνθρακας από φλοιό καρύδαςΤα φίλτρα ενεργού άνθρακα είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος επεξεργασίας και καθαρισμού νερού. Χρησιμοποιούνται είτε μόνα τους, σε μονά φίλτρα νερού, είτε σε συνδυασμό με άλλα φίλτρα ανάλογα με το πρόβλημα της περιοχής και την ποιότητα του νερού. Ο ενεργός άνθρακας έχει τεράστια επιφάνεια – σκεφθείτε ότι μισό κιλό ενεργού άνθρακα μπορεί να καταλάβει μία έκταση 0.5 km2 (μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο!!!).

Ο ενεργός άνθρακας σε αυτό το φίλτρο μειώνει το χλώριο, το χλωροφόρμιο, δυσάρεστη γεύση, οσμή, αιωρουμένα σωματίδια, άμμο, σκουριά, λάσπη, χώματα, ολικό οργανικό άνθρακα, βιομηχανικές οργανικές ενώσεις (τετραχλωροαιθυλένιο, τριχλωροαιθυλένιο), διαλυμένες οργανικές ενώσεις, οργανικό χρώμα, διαλυμένο σίδηρο, μαγγάνιο, βιομηχανικά απόβλητα και πολλές άλλες βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες. Κατασκευάζεται από τον φλοιό της καρύδας, γιαυτό και είναι εξαιρετικά οικολογικός και φιλικός προς το περιβάλλον.2o στάδιο - Υπερδιήθηση με μεμβράνες Κοίλων Ινών ( Hollow Fiber Ultra Filtration)

Μεμβράνη υπερδιήθησης (Hollow Fiber Ultra Filtration)Στο εσωτερικό του φίλτρου αυτού βρίσκονται ειδικές μεμβράνες κοίλων ινών ( Hollow Fiber Membranes) που ανήκουν στην κατηγορία Ultra Filtration (Υπερ-διήθηση). Στην κατηγορία Ultra Filtration ανήκουν όσα φίλτρα έχουν διαπερατότητα από 0.1 έως 0.01 μm. Με τον όρο διαπερατότητα εννοούμε τη διάμετρο των οπών τις οποίες προσπαθεί να διαπεράσει το νερό. Τα συνηθισμένα φίλτρα ενεργού άνθρακα καθώς και τα κεραμικά φίλτρα φθάνουν μέχρι τα 0.2μm. Οι μεμβράνες κοίλων ινών όμως είναι πολύ πιο στενές και άρα μπορούν να φιλτράρουν πολύ περισσότερα μολυσματικά στοιχεία.

Η τεχνολογία Ultra Filtration (Υπερ-διήθηση) με τη χρήση μεμβρανών Hollow Fiber (κοίλες ίνες) αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζουμε κι επεξεργαζόμαστε το νερό σε όλο τον κόσμο. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, η τεχνολογία αυτή ήταν τόσο ακριβή που τη συναντούσαμε μόνο σε πολύ μεγάλα εργοστάσια ανακύκλωσης νερού. Όσο όμως η τεχνολογία προχωράει, γίνεται ολοένα και φθηνότερη, με αποτέλεσμα να μπορεί πλέον να τοποθετείται σε οικιακά φίλτρα νερού.

Απομακρύνει χλώριο, τα βακτήρια, τους ιούς, τα κολλοειδή, Giardia, Crypto (που συναντάμε συνήθως σε δεξαμενές και σε πηγές που δεν ανήκουν σε δίκτυο νερού πόλεων), αιωρούμενα στερεά, θολότητα, μικρο-οργανισμούς, TOC’s κ.α..


Πώς δουλεύει:

Η μεμβράνη Hollow Fiber είναι μία ημι-διαπερατή μεμβράνη, την οποία προσπαθούν να διαπεράσουν διάφορα μολυσματικά στοιχεία. Όσα στοιχεία είναι μεγαλύτερα από 0.01 μm, δεν καταφέρνουν να τη διαπεράσουν, κι έτσι δεν περνούν στο ποτήρι σας.

Τα στερεά εναιωρήματα και οι ουσίες υψηλού μοριακού βάρους μένουν έξω από το φίλτρο γιατί πολύ απλά δεν χωράνε να περάσουν, ενώ το καθαρό νερό και διαλυτές ουσίες χαμηλού μοριακού βάρους περνούν δια μέσου της μεμβράνης στο ποτήρι σας.

Αυτή η διαδικασία διαχωρισμού χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και την έρευνα για τον καθαρισμό και τη συγκέντρωση μακρομοριακών (103 - 106 Da) διαλυμάτων, ειδικά πρωτεϊνικών διαλυμάτων.

Τα συστήματα επεξεργασίας νερού ανήκουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες: Φίλτρανση σωματιδίων, μικρο-διήθηση (Micro-Filtration), Υπερ-διήθηση (Ultra Filtration), Νανο-διήθηση (Nano-Filtration) και Αντίστροφη Ώσμωση (Reverse Osmosis). Ανήκουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες ανάλογα με τη διαπερατότητά τους, δηλαδή πόσο στενές είναι οι οπές από τις οποίες προσπαθεί να περάσει το νερό.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες στις οποίες ανήκουν τα συστήματα επεξεργασίας νερού είναι οι εξής:

Κατηγορίες επεξεργασίας νερού Φίλτρανση σωματιδίων (1000μm - 10μm). Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής (τα φίλτρα που βάζουμε στα "ρολόγια" των πολυκατοικιών). Τα φίλτρα αυτά αφαιρούν τα χώματα, τις πέτρες και τη σκουριά.

Μικροφίλτρανση 10μm - 0.1μm (Micro-Filtration). Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα περισσότερα φίλτρα ενεργού άνθρακα καθώς και τα κεραμικά φίλτρα.

Υπερδιήθηση 0.1μm - 0.01μm (Ultra Filtration). Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι μεμβράνες κοίλων ινών (Hollow Fiber Membranes).

Νανοδιήθηση (0.01μm - 0.001μm) (Nano Filtration). Αυτή η τεχνολογία είναι ακόμα πολύ ακριβή για τους οικιακούς χρήστες και δεν υπάρχουν φίλτρα που να τοποθετούνται σε οικιακές συσκευές.

Αντίστροφη Ώσμωση (0.0001μm) (Reverse Osmosis). Τα συστήματα αντίστροφης ώσμωσης προτείνονται για περιοχές με πολύ "δύσκολα νερά", όπως για παράδειγμα τα νησιά της Ελλάδας και τη Χαλκιδική. Αφαιρούν κυριολεκτικά όλες τις βλαβερές ουσίες από το νερό καθώς και τα άλατα, είναι όμως ακριβά και απορρίπτουν αρκετό νερό στην αποχέτευση για να λειτουργήσουν.


Αυτό το φίλτρο λοιπόν συνδυάζει τη μικρο-φίλτρανση με την υπερδιήθηση. Είναι ό, τι καλύτερο μπορείτε να βάλετε στο σπίτι σας για να απολαμβάνετε εσείς κι η οικογένειά σας ασφαλές, υγιεινό και κρυστάλλινο νερό!

Πολύ καλή εξυπηρέτηση . Άμεσες απαντήσεις σε ερωτήματα και ταχύτατη αποστολή στην Αθήνα την επόμενη ημέρα . Το φίλτρο κάνει πραγματικός δουλειά . Χρησιμοποιούσα φίλτρο ενεργού άνθρακα στα 0.5microns . Και παρόλα αυτά είδα διαφορά στο νερό με το νέο φίλτρο ! Πολύ καλό !
Μετά από 8 μήνες χρήσης το νερό μου παραμένει πεντακάθαρο
Έχω συσκευή άλλης εταιρείας και επέλεξα το UFC γιατί δεν είχα μείνει ικανοποιημένος. Η γεύση του νερού είναι εξαιρετική και ευελπιστώ και οι μεμβράνες να αφαιρούν όσα διαβάζω σύμφωνα με τις προδιαγραφές.
Άνθρακας μαζί με μεμβράνες σε αρκετά προσιτή τιμή και δωρεάν αποστολή με κούριερ σπίτι μου.
Έχω διπλή συσκευή κάτω πάγκου και νερό γεώτρησης. Δεν ήθελα να βάλω αντίστροφη όσμωση και ένας συνάδελφος μου σύστησε το συγκεκριμένο φίλτρο. Αν και επιφυλακτικός, τα αποτελέσματα έπειτα από την ανάλυση που έκανα είναι πολύ καλά.
Γράψτε μία κριτική