2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Φίλτρο μείωσης αρσενικού 5μm 10" Primato AS-C10

In stock
AS-C10
39.00
(με ΦΠΑ)

Τοποθετείται στις περισσότερες συσκευές (φιλτροθήκες) του εμπορίου. Μειώνει το αρσενικό από το νερό. Περιλαμβάνει ειδική ρητίνη μείωσης αρσενικού - Ισχυρή ανιοντική ρητίνη ανταλλαγής ιόντων

+
  • Κόστος αποστολής
  • Τοποθετείται στις περισσότερες συσκευές (φιλτροθήκες) του εμπορίου.
  • Μειώνει το αρσενικό από το νερό
  • Περιλαμβάνει ειδική ρητίνη μείωσης αρσενικού - Ισχυρή ανιοντική ρητίνη ανταλλαγής ιόντων


Σημαντικές πληροφορίες:

Η μόλυνση των υπόγειων υδάτων από το αρσενικό οφείλεται συχνά σε φυσικές υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού σε βαθύτερα επίπεδα υπόγειων υδάτων. Η μόλυνση με αρσενικό στο Δέλτα του Γάγγη προκάλεσε σοβαρή δηλητηρίαση σε ένα τεράστιο πληθυσμό ανθρώπων. Μια μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι πάνω από 137 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 70 χώρες επηρεάζονται πιθανότατα από δηλητηρίαση αρσενικού πόσιμου νερού. Το πρόβλημα έγινε ευρύτερα γνωστό μετά τη μαζική δηλητηρίαση του νερού στο Μπαγκλαντές. Η μόλυνση των υπόγειων υδάτων με αρσενικό είναι ένα πρόβλημα που πολλές χώρες καλούνται να αντιμετωπίσουν, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

Έχουν αναφερθεί περίπου 20 σοβαρά περιστατικά καταρροϊκής μόλυνσης των υπογείων υδάτων. Από αυτά, τέσσερα σοβαρά περιστατικά συνέβησαν στην Ασία, στην Ταϊλάνδη, στην Ταϊβάν και στην ηπειρωτική Κίνα. Η Κίνα μάλιστα έχει χαρτογραφήσει τις περιοχές που έχουν μολυνθεί από αρσενικό.

Το αρσενικό φθάνει στον άνθρωπο με τους παρακάτω τρόπους:

  • Εξόρυξη: Το αρσενικό βρίσκεται φυσικά στα πετρώματα. Μάλιστα υπάρχει σχεδόν σε όλα τα θειούχα ορυκτά χαλκού, μολύβδου και ψευδαργύρου και συνοδεύει τα μέταλλα αυτά στις διαδικασίες εξόρυξης.
  • Ηφαιστειογενείς δράσεις
  • Σήψη της φυσικής ύλης
  • Καύση κάρβουνου και πετρελαίου από τον άνθρωπο
  • Λιπάσματα και παρασιτοκτόνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν θέσει ως όριο τα 10 μg/l (μικρογραμμάρια ανά λίτρο). Σε αρκετές περιοχές του Αξιού, της Χαλκιδικής, της Λάρισας, της Εύβοιας, της Κορινθίας κ.α. έχει κατά καιρούς ανιχνευθεί αρσενικό στο πόσιμο νερό.

Κατασκευαστές:
Primato
Γιώργος Χρηστίδης
Σχόλιο
Μένουμε στη Βόρεια Εύβοια και μετά τις φωτιές εμφανίστηκε αρσενικό στο νερό μας. Το χρησιμοποιούμε συνδυαστικά με ακόμα ένα φίλτρο που έχει και Ζεόλιθο και τα αποτελέσματα από το εργαστήριο - χημείο είναι εξαιρετικά αναφορικά με τη μείωση του αρσενικού αλλά και με άλλα ευρήματα που υπήρχαν στο νερό πριν το φίλτρο. Έχουμε μείνει πολύ ικανοποιημένοι και χαίρομαι που δεν κάναμε μόνοι μας την επιλογή αλλά απευθυνήκαμε στους ειδικούς για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι λένε οι πελάτες μας

Δωρεάν αποστολή
για αγορές άνω των 50€

2310 383 588 | 210 27 55 681 | 210 411 6497
Για ό, τι χρειάζεστε!