0030 2310 383 588
We'll be glad to assist you!

Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά!

16/12/2014
by Γιάννης Μπουζάνας

Το κρύο αισθητό μέσα από τα χοντρά μπουφάν. Η παγωνιά δεν βρίσκει εμπόδιο ούτε από το πλεκτά, μάλλινα πουλόβερ. Τρυπάει μέχρι το κόκκαλο. Κασκόλ, γάντια, σκουφιά. Χειμώνιασε για τα καλά. Κόσμος περπατά στους δρόμους νευρικά, αλλά όχι με νεύρα. Κανείς δεν έχει νεύρα ή και να έχει δεν μπορεί να τα κρατήσει, ο λόγος, προφανής. Όλα είναι τόσο διαφορετικά. Το χαμόγελο δεν σβήνει από τα χείλη. Ένα περίεργο συναίσθημα σε διακατέχει. Μια ανεξέλεγκτη χαρά παλεύει μέσα σου για να βγει, αλλά κάτι την κρατάει, μάλλον το ότι δεν είσαι πια παιδί. Και πάλι όμως η διάθεση ανεβαίνει, γιατί καταβάθος όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας, μην σας πω και δύο! Οι πόλεις έχουν αλλάξει, έχουν γίνει πιο φωτεινές. Οι γειτονιές πήραν άλλο χρώμα, πιο πολύχρωμο. Τα σπίτια είναι πιο λαμπερά και οι αυλές γέμισαν από διάφορα διακοσμητικά, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, στολίδια, λαμπιόνια και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας, μετατρέποντας την διακόσμηση τους εν όψη το τέλος του χρόνου. Κάποιοι ξεχασμένοι, ακόμη και τώρα, στολίζουν, μάλλον είναι αυτοί που τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει τόσο, όσο να μην τους γκρινιάζουν από αρχές Νοέμβρη για να το κάνουν. Τι τραβάτε και εσείς; Το κουμπί της αντίστροφης μέτρησης έχει αρχίσει. Έχει έρθει η εποχή που λατρεύουν τα παιδιά, αγχώνονται οι μεγάλοι (γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα ούτε για το μπούτι της γαλοπούλας) και για κάποιους άλλους είναι τελείως αδιάφορη. Όλα κυλούν τόσο γρήγορα. Αυτή η εποχή δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα, χειροκροτήματα, ζητωκραυγές, πυροτεχνήματα και όλα τα σχετικά. Όσο πλησιάζουν το εορταστικό πνεύμα αρχίζει να κάνει ολοένα και εντονότερη την παρουσία του.

Όπου και αν κοιτάξεις, με όποιον και αν μιλήσεις, σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από όλους ανεξαρτήτως θα ακούσεις το ίδιο «Τα Χριστούγεννα είναι ημέρες προσφοράς». Επίσης, λένε ότι στις γιορτές πρέπει να είμαστε πιο δοτικοί. Δοτικοί; Στις γιορτές; Μόνο; Και τις υπόλοιπες μέρες τι; Τίποτα; Αδικία, δε νομίζετε; Μεγάλη αφήστε με να συμπληρώσω.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται μέσα στις γιορτές που δεν γίνεται τις υπόλοιπες μέρες. Κανονικά θα έπρεπε όλες τις μέρες να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας ότι έχουμε, ανεξαρτήτως εορτών. Ειδικά τώρα, αυτή την περίοδο που διανύουμε. Μέσα στην οικονομική κρίση, τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ολόκληρη η γη. Η οικονομική κρίση μπορεί να είναι ένα από τα προβλήματα, όμως αυτό αντιμετωπίζεται μέσα στην πάροδο του χρόνου, όπως έχει δείξει ο χρόνος, τουλάχιστον από παλαιότερες παρόμοιες καταστάσεις. Φυσικά και είναι σοβαρό, όμως κρίση δεν έχουμε μόνο στην οικονομία, αλλά και στο νερό. Το οποίο δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, βέβαια υπάρχουν τρόποι για τον περιορισμό αυτού.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάνουμε πέρα όλα τα προβλήματα εκτός από ένα «Τι δώρα να πάρουμε φέτος στις οικογένειες μας;». Τι βάσανο και αυτό κάθε χρόνο. Πρέπει να είναι δώρα καρδιάς, όχι μόνο θα έλεγα. Στην περίοδο που διανύουμε, όπως προείπα, πρέπει να σκεφτούμε διπλά ένα δώρο. Να είναι λειτουργικό και πάνω από όλα να κάνει ουσιαστικό καλό στους δικούς μας ανθρώπους. Γιατί ποιος δεν θέλει το καλό της οικογενείας του; Όπως προανέφερα να προσφέρουμε ότι έχουμε στον συνάνθρωπο, ένα ποτήρι νερό είναι το πιο βασικό για εμένα. Καθαρό, πόσιμο. Τι καλύτερο λοιπόν χρησιμοποιώντας ένα ειδικό φίλτρο νερού. Το οποίο είναι χρήσιμο σε κάθε οικογένεια, της εξοικονομεί χρήματα και πάνω από όλα την προστατεύει. Έλα όμως που και αυτό κάποια στιγμή δεν θα το έχουμε.

Έχουμε δει Χριστούγεννα πάνω από το νερό, κάτω, μέσα, με νερό, έλα όμως που φτάνει η εποχή που θα κάνουμε Χριστούγεννα και χωρίς αυτό. Όχι δεν υπερβάλλω. Όλοι γνωρίζουμε πάνω κάτω τι συμβαίνει με το νερό. Πολλοί αδιαφορούν, άλλοι πάλι πιο ευσυνείδητοι όχι. Οι πιο δραστήριοι το έχουν πάρει στα σοβαρά (δηλαδή όπως του αρμόζει) και ήδη εξοικονομούν για για έχουν στο μέλλον τα παιδιά τους, τα παιδιά μας. Εσύ; Σύμφωνα με μελέτες που σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα η Ελλάδα είναι πρώτη στη σπατάλη νερού. Οι επιστήμονες κάθε μέρα που περνάει εκπέμπουν όλο και πιο δυνατά SOS για το πόσιμο νερό της γης. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μιλάμε για ολοκληρωτική πτώχευση του νερού. Και ο κόσμος ακόμα αδιαφορεί. Ακόμη και εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο, δεν έχεις σκεφτεί ποτέ πως μπορείς να ελαττώσεις την κατανάλωση σου -όχι αυτή που πρέπει να καταναλώνει ο οργανισμός σου για να έχεις υγεία- αλλά γενικά της καθημερινότητας σου.
Έρχονται Χριστούγεννα, κάνε αυτό που αξίζει σε όλο το κόσμο και περισσότερο σε εσένα... Χάρισε ένα ακόμη καθαρό ποτήρι στο μέλλον. Ακόμη το σκέφτεσαι; 

Comments

τελειο δωρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
xrisimo!!!!!!
Nice dwro
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ!ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
υπεροχα!
φοβερο δωρο!!!
πάρα πολύ ωραίο καλές γιορτές
Write a review

Recent posts Recent posts

George Margiolos

George Margiolos was born in Thessaloniki and has graduated from the Department of Marketing of the Alexandreio Technological Educational Institute of Thessaloniki. He is fluent in English and (not so fluent) in German.

Ηe has been Project Manager at Avery Dennison - Fastener Division in the UK. There, his main project was to redesign the company's products into new applications so as to become more environmentally friendly. In combination with the fact that in the UK people are more familiar with water filters, he has developed a love for environmentally friendly water filters, which reduce the use of plastic bottles and improving people's quality of life.

Since 2008, he has published over 300 unique educational and informative articles on water filters and new water treatment technologies.

Occasionally, universities and doctoral students request to use George Margiolos' articles in their research because of their quality and uniqueness.