0030 2310 46 58 70
Nosotros hablamos español - ¡Estaremos encantados de ayudarle!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά!

16/12/2014
por Γιάννης Μπουζάνας

Το κρύο αισθητό μέσα από τα χοντρά μπουφάν. Η παγωνιά δεν βρίσκει εμπόδιο ούτε από το πλεκτά, μάλλινα πουλόβερ. Τρυπάει μέχρι το κόκκαλο. Κασκόλ, γάντια, σκουφιά. Χειμώνιασε για τα καλά. Κόσμος περπατά στους δρόμους νευρικά, αλλά όχι με νεύρα. Κανείς δεν έχει νεύρα ή και να έχει δεν μπορεί να τα κρατήσει, ο λόγος, προφανής. Όσο πλησιάζουν το εορταστικό πνεύμα αρχίζει να κάνει ολοένα και εντονότερη την παρουσία του.
Λένε ότι στις γιορτές πρέπει να είμαστε πιο δοτικοί. Δοτικοί; Στις γιορτές; Μόνο; Και τις υπόλοιπες μέρες τι; Τίποτα; Αδικία, δε νομίζετε; Τι γίνεται μέσα στις γιορτές που δεν γίνεται τις υπόλοιπες μέρες; Κανονικά θα έπρεπε όλες τις μέρες να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας ότι έχουμε, ανεξαρτήτως εορτών. Ειδικά τώρα, αυτή την περίοδο που διανύουμε. Μέσα στην οικονομική κρίση, τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ολόκληρη η γη. Η οικονομική κρίση μπορεί να είναι ένα από τα προβλήματα, όμως αυτό αντιμετωπίζεται μέσα στην πάροδο του χρόνου, όπως έχει δείξει ο χρόνος, τουλάχιστον από παλαιότερες παρόμοιες καταστάσεις. Φυσικά και είναι σοβαρό, όμως κρίση δεν έχουμε μόνο στην οικονομία, αλλά και στο νερό. Το οποίο δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, βέβαια υπάρχουν τρόποι για τον περιορισμό αυτού.


Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται μέσα στις γιορτές που δεν γίνεται τις υπόλοιπες μέρες. Κανονικά θα έπρεπε όλες τις μέρες να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας ότι έχουμε, ανεξαρτήτως εορτών. Ειδικά τώρα, αυτή την περίοδο που διανύουμε. Μέσα στην οικονομική κρίση, τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ολόκληρη η γη. Η οικονομική κρίση μπορεί να είναι ένα από τα προβλήματα, όμως αυτό αντιμετωπίζεται μέσα στην πάροδο του χρόνου, όπως έχει δείξει ο χρόνος, τουλάχιστον από παλαιότερες παρόμοιες καταστάσεις. Φυσικά και είναι σοβαρό, όμως κρίση δεν έχουμε μόνο στην οικονομία, αλλά και στο νερό. Το οποίο δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, βέβαια υπάρχουν τρόποι για τον περιορισμό αυτού.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάνουμε πέρα όλα τα προβλήματα εκτός από ένα «Τι δώρα να πάρουμε φέτος στις οικογένειες μας;». Τι βάσανο και αυτό κάθε χρόνο. Πρέπει να είναι δώρα καρδιάς, όχι μόνο θα έλεγα. Στην περίοδο που διανύουμε, όπως προείπα, πρέπει να σκεφτούμε διπλά ένα δώρο. Να είναι λειτουργικό και πάνω από όλα να κάνει ουσιαστικό καλό στους δικούς μας ανθρώπους. Γιατί ποιος δεν θέλει το καλό της οικογενείας του; Όπως προανέφερα να προσφέρουμε ότι έχουμε στον συνάνθρωπο, ένα ποτήρι νερό είναι το πιο βασικό για εμένα. Καθαρό, πόσιμο. Τι καλύτερο λοιπόν χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο νερού. Το οποίο είναι χρήσιμο σε κάθε οικογένεια, της εξοικονομεί χρήματα και πάνω από όλα την προστατεύει. Όμως και αυτό κάποια στιγμή δεν θα το έχουμε…
Όλοι γνωρίζουμε πάνω κάτω τι συμβαίνει με το νερό. Πολλοί αδιαφορούν, άλλοι πάλι πιο ευσυνείδητοι όχι. Οι πιο δραστήριοι το έχουν πάρει στα σοβαρά (δηλαδή όπως του αρμόζει) και ήδη εξοικονομούν για έχουν στο μέλλον τα παιδιά τους, τα παιδιά μας. Εσύ; Σύμφωνα με μελέτες που σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα η Ελλάδα είναι πρώτη στη σπατάλη νερού. Οι επιστήμονες κάθε μέρα που περνάει εκπέμπουν όλο και πιο δυνατά SOS για το πόσιμο νερό της γης. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μιλάμε για ολοκληρωτική πτώχευση του νερού. Και ο κόσμος ακόμα αδιαφορεί. Ακόμη και εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο, δεν έχεις σκεφτεί ποτέ πως μπορείς να ελαττώσεις την κατανάλωση σου -όχι αυτή που πρέπει να καταναλώνει ο οργανισμός σου για να έχεις υγεία- αλλά γενικά της καθημερινότητας σου.
Έρχονται Χριστούγεννα, κάνε αυτό που αξίζει σε όλο το κόσμο και περισσότερο σε εσένα... Χάρισε ένα ακόμη καθαρό ποτήρι στο μέλλον. Ακόμη το σκέφτεσαι;

Πάρε μέρος στον Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό της Primato, για να κερδίσεις το φίλτρο νερού άνω πάγκου!

Πως να πάρεις μέρος:

Comentarios

Καλη χρονια με υγεία!
ευχαριστουμε καλη χρονια!
teleio doro!
teleio dwro
υπεροχα προιοντα και μας φροντιζετε ευχαριστουμε
apla WOW!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑ
τελειο δωρο!
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
τελειο δωρο!!
Escriba un comentario

Aportes recientes Aportes recientes

George Margiolos

George Margiolos nació en Salónica y se graduó en el Departamento de Marketing del Instituto Tecnológico Educativo Alexandreio de Salónica. Habla con fluidez el inglés y (no tan fluido) en alemán.

Ha sido Gerente de Proyecto en Avery Dennison - Fastener Division en el Reino Unido. Allí, su proyecto principal era rediseñar los productos de la compañía en nuevas aplicaciones para ser más amigables con el medio ambiente. En combinación con el hecho de que en el Reino Unido las personas están más familiarizadas con los filtros de agua, ha desarrollado un amor por los filtros de agua ecológicos, que reducen el uso de botellas de plástico y mejoran la calidad de vida de las personas.

Desde 2008, ha publicado más de 300 artículos educativos e informativos únicos sobre filtros de agua y nuevas tecnologías de tratamiento de agua.

Ocasionalmente, universidades y estudiantes de doctorado solicitan usar los artículos de George Margoli en su trabajo debido a su calidad y singularidad.