0030 2310 383 588
We'll be glad to assist you!

Τοποθέτηση & Επιλογή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου

01/10/2020
by Μαργιώλος Γιώργος

Τοποθέτηση Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι συσκευές φίλτρανσης που τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας και συνδέονται πολύ εύκολα και γρήγορα με ένα διακόπτη στη βρύση. Έτσι λοιπόν, με το απλό γύρισμα του διανομέα, δηλαδή του διακόπτη, μπορείτε να επιλέξετε αφιλτράριστο νερό από τη βρύση ώστε να πλύνετε τα πιάτα σας ή φιλτραρισμένο νερό από το βρυσάκι του φίλτρου για πόση, μαγείρεμα, πλύσιμο φρούτων και λαχανικών και φυσικά για να γεμίσετε πολύ εύκολα τα μπουκάλια σας με νερό.

Είναι εξαιρετικά πρακτικές συσκευές αφού τόσο το βρυσάκι του φίλτρου μπορεί να γυρίσει στο σημείο που σας βολεύει καλύτερα, αλλά και το σωληνάκι που ενώνει το φίλτρο με το διανομέα μπορεί να είναι όσο μακρύ θέλετε ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας. Τα φίλτρα μας υπάρχουν σε διάφορα σχέδια και μοντέλα ώστε να ταιριάζουν με την αισθητική της κουζίνας σας και συνδέονται σε όλες τις μπαταρίες κουζίνας εκτός από τις βρύσες τύπου “ντους”.

Πως Δουλεύουν Τα Φίλτρα Νερού Άνω Πάγκου;

Στο εσωτερικό των φίλτρων τοποθετούνται ειδικά φίλτρα ενεργού άνθρακα, δηλαδή μιας λεπτής, άοσμης, άγευστης και μη-τοξικής μαύρης σκόνης με εξαιρετικά πορώδη επιφάνεια που παράγεται από πυρόλυση οργανικών υλικών φυτικής προέλευσης. Είναι ουσιαστικά ένας ξυλάνθρακας που έχει αναθερμανθεί και οξειδωθεί ώστε να ενεργοποιηθεί και να αυξηθεί το μέγεθος των πόρων του. Ο ενεργός άνθρακας δημιουργείται από μπαμπού, κουκούτσι ελιάς, πριονίδι καθώς και από άλλες πηγές όπως πχ τύρφη, ξυλοκάρβουνο κτλ. Ωστόσο, ο καλύτερος ενεργός άνθρακας προέρχεται από το κέλυφος της καρύδας. Είναι ο πιο οικολογικός και φιλικός προς το περιβάλλον και χρησιμοποιείται στα φίλτρα νερού υψηλότερης ποιότητας. Οι καρύδες μέσα από μια ειδική επεξεργασία μετατρέπονται σε ενεργό άνθρακα που έχει την ικανότητα να δεσμεύει διάφορες ουσίες που έρχονται σε επαφή με αυτόν, σε υγρή και αέρια μορφή, και σε ποσότητες πολλαπλάσιες του βάρους του. Για να καταλάβουμε την εξαιρετική απορροφητικότητα του αρκεί να αναλογιστούμε πως μια κουταλιά της σούπας με ενεργό άνθρακα έχει το ίδιο εμβαδόν με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου!

Πως Δουλεύει Το Φίλτρο Ενεργού Άνθρακα;

Καθώς το νερό δικτύου προσπαθεί να περάσει από πολύ μικρές τρύπες στο φίλτρο ενεργού άνθρακα, τα βλαβερά του στοιχεία αποθηκεύονται στους μικροπόρους του άνθρακα και έτσι το νερό βγαίνει φιλτραρισμένο. Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα αφαιρούν τελείως τη δυσάρεστη γεύση και οσμή του νερού και μειώνουν κυρίως το χλώριο καθώς και τα υποπροϊόντα του όπως το χλωροφόρμιο, τα αιωρούμενα σωματίδια, την άμμο, τη σκουριά, τη λάσπη, τα χώματα, τα άλατα και πολλές άλλες βλαβερές ουσίες. Ωστόσο, ανάλογα με τη συμπίεση και την ποιότητα του άνθρακα τα φίλτρα νερού ενεργού άνθρακα μπορούν να μειώσουν και πλήθος άλλων επιβλαβών ουσιών. Αν ο ενεργός άνθρακας συνδυαστεί με κεραμικό υλικό αποκτά βακτηριοστατικές ιδιότητες ενώ ο συνδυασμός του με ζεόλιθο του επιτρέπει να μειώνει αποτελεσματικά βαρέα μέταλλα, πτητικές οργανικές ενώσεις, βιομηχανικά κατάλοιπα, φυτοφάρμακα, παρασιτοκτόνα κτλ.

Τι Φίλτρο Νερού Άνω Πάγκου να Επιλέξω;

Γενικά πρέπει να γνωρίζετε πως τα φίλτρα νερού δεν πρέπει να τοποθετούνται για νερό που είναι μικροβιολογικά μη-ασφαλές όπως νερό γεώτρησης που δεν χλωριώνεται ή νερό από πηγάδι. Εφόσον λοιπόν το νερό της βρύσης σας είναι πόσιμο, ανάλογα με τα προβλήματα που παρουσιάζει το δίκτυο της περιοχής σας μπορείτε να επιλέξετε φίλτρα νερού άνω πάγκου με μονό ή διπλό φίλτρο. Σε περιοχές με “δύσκολο” νερό προτιμήστε ένα διπλό φίλτρο για να εξασφαλίσετε πεντακάθαρο νερό για εσάς και την οικογένειά σας. Σε κάθε περίπτωση, πριν αποφασίσετε ποιο φίλτρο να αγοράσετε επικοινωνήστε με τους ειδικούς της Primato για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να σας προτείνουμε το κατάλληλο.

Comments

No posts found

Write a review

George Margiolos

George Margiolos was born in Thessaloniki and has graduated from the Department of Marketing of the Alexandreio Technological Educational Institute of Thessaloniki. He is fluent in English and (not so fluent) in German.

Ηe has been Project Manager at Avery Dennison - Fastener Division in the UK. There, his main project was to redesign the company's products into new applications so as to become more environmentally friendly. In combination with the fact that in the UK people are more familiar with water filters, he has developed a love for environmentally friendly water filters, which reduce the use of plastic bottles and improving people's quality of life.

Since 2008, he has published over 300 unique educational and informative articles on water filters and new water treatment technologies.

Occasionally, universities and doctoral students request to use George Margiolos' articles in their research because of their quality and uniqueness.