2310 383 588
Θεσσαλονίκη

210 27 55 681
Αθήνα

210 411 6497
Πειραιάς

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 17:00

Ξένες Γλώσσες:

Τα Φίλτρα Νερού περιέχουν Ενεργό Άνθρακα, είναι καλό αυτό;!

30/10/2016
από Γιάννης Μπουζάνας
Γιατί τα φίλτρα νερού έχουν ενεργό άνθρακα

Τα φίλτρα νερού περιέχουν Ενεργό Άνθρακα, είναι καλό αυτό;! Διαβάστε σε αυτό το άρθρο όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Ο ενεργός άνθρακας έχει πλέον διάφορες χρήσεις γύρω μας: από καίριο υλικό σε αντιασφυξιογόνες μάσκες και απορροφητήρες κουζίνας μέχρι σε φάρμακα και στην απορρόφηση τοξινών, δηλητηρίων κι αερίων από το πεπτικό σύστημα. Η βασική όσο και αποτελεσματική του χρήση στον εις βάθος καθαρισμό του νερού, μια και αποτελεί θεαματικό υλικό απορρόφησης και διήθησης, είναι πολύ δημοφιλής.

Ο ενεργός άνθρακας, είτε με τη μορφή κοκκώδη, δηλαδή κονιορτοποιημένου ενεργού άνθρακα είτε ως συμπαγής ενεργός άνθρακας, επεξεργάζεται και φιλτράρει μηχανικά το νερό από σωματίδια όπως είναι η σκόνη, οι λογής βρωμιές, η σκουριά, τα πετραδάκια κλπ.. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην υπηρεσία φιλτραρίσματος του πόσιμου -και όχι μόνο- νερού, έχει τεθεί ένα πολύτιμο υλικό, το οποίο είναι αποδεδειγμένα ικανό να εξαγνίσει και να θωρακίσει το ύδωρ που φτάνει στο ποτήρι μας. Οι μικροοργανισμοί που κυκλοφορούν ελεύθερα στο νερό, είναι άπειροι και με διαφορετική σύσταση ο καθένας. Ο ενεργός άνθρακας κατορθώνει με εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας, να διαχωρίσει και να συγκρατήσει τα ξένα σώματα, αφήνοντας να διαπεράσει το φίλτρο μονάχα το κρυστάλλινο, υγιεινό, πεντακάθαρο νερό, που τόσο χρειάζεται ο οργανισμός μας για να επιβιώσει, να αναπτυχθεί σωστά, για να είναι υγιής, γερός και όμορφος.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια άοσμη, άγευστη, λεπτή ουσία που είναι 100% φυσικό προϊόν. Αυτή η μη τοξική μαύρη σκόνη παράγεται από μπαμπού, κάρβουνο, πριονίδι, φλοιό καρύδας, πυρήνα ελιάς και πετρέλαιο. Ο ενεργός άνθρακας επεξεργάζεται διαφορετικά από τον απλό και για να φτάσει στην τελική του μορφή, θερμαίνεται σε ελεγχόμενη περιβάλλον και σε κενό αέρα. Έτσι, αποκτά πορώδη επιφάνεια, η οποία είναι ικανή να αυξήσει το εμβαδό της από 500 έως 1.500 m2/gr, και να απορροφήσει σε βάθος διαφόρων ειδών οργανισμούς.

Η χρήση του άνθρακα στην καθημερινή ζωή, μετρά χιλιάδες χρόνια, αν και δεν είναι εξακριβωμένη με βεβαιότητα η ανακάλυψη των ιδιοτήτων του. Οι Ινδοί στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν τον άνθρακα για να καθαρίζουν το πόσιμο νερό, ενώ οι Αιγύπτιοι ήδη πριν το 1500 π.Χ. αποτοξίνωναν τον οργανισμό τους με αυτόν. Ο δε δικός μας Ιπποκράτης, συμπεριελάμβανε τον άνθρακα στις ιατρικές θεραπείες.

Ευρεία γνωστός, ο άνθρακας έγινε χάρη στον Γάλλο χημικό Pierre Fleurus Touery. Το 1831 έκανε μια επίδειξη στην Γαλλική Ιατρική Ακαδημία, η οποία άφησε εποχή: Κατανάλωσε 10 φορές μεγαλύτερη ποσότητα στρυχνίνης από το επιτρεπόμενο όριο. Κι όμως, ο Touery δεν έπαθε το παραμικρό. Κι αυτό, διότι πριν τη στρυχνίνη, ήπιε -όπως εξήγησε στους σαστισμένους συναδέλφους του- περίπου 15 γραμμάρια άνθρακα, ο οποίος και δέσμευσε το δηλητήριο!

Φίλτρα νερού βρύσης Primato

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις

Γράψτε μία κριτική

Τελευταία Άρθρα Τελευταία Άρθρα

Γιώργος Μαργιώλος

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.